Şimdi Ara

Geçmeyen depresyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
3
Favori
1.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okul başlayacak tek medet umduğum orada yeni bir çevre oluşturmak. Kaç ay oldu bilemiyorum hala umutsuzum. Hala uyuyamıyorum. Soğuk duş vs. hepsini denedim. Bir ara python öğrenmeye çalışmıştım onu devam ettirdim. Bisiklet turlarına katıldım. Gerçekten günümün büyük bir bölümü depresif. Nedeni ne hic bilmiyorum. Günde 4 saat uyuduğum oluyor hiçbir şeye isteğim yok şu lanet şey üzerimden gitsin bu ruh halinde boğuldum resmen. Kendimi zorlaya zorlaya bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Forumda da geziyorum hiçbiri yardımcı olmuyor bıktım ulan. Hiçbir şeye gücüm enerjim yok. Daha ne yapayım bilemiyorum galiba ailemi ikna edip bir psikoloğa gitmem lazım. İlaç fln ne olursa anında kabul ederim çok çaresiz durumdayım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hocam seni çok iyi anlıyorum, benim Depresyonum 2012 Kasım ayından beri devam ediyor, yani 13 yaşından beri ve o tarihten beride ilaç kullanıyorum ve zerre faydasını görmedim ama sen yinede aileni ikna edip, Psikiyatrist + Psikolog görün bence zira Herkeste aynı etkiyi yaratmayabilir, ilaç kullanarak düzelen insanlarda var yani ama bende zerre faydası olmadı, olmuyor o ayrı mesele.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D67828229 -- 4 Haziran 2021; 1:40:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psikoloğa git en azından probleminin kaynağını bulursun, ortalama kalitedeki bir özel hastanenin psikoloğuna seans başına 300 lira civarı ödersin, ne kadar sık gideceğini konuşursun muhtemelen 2 haftada bir gidersin.

Bende de aynı, yıllardır hiçbir şeye halim yok, eskiden zevk aldığım şeylerin hiçbiri artık zevk vermiyor, her şeyi zaman geçsin ki uyumaya gidebileyim diye yapıyorum. Hele son 3 yıl zaman kavramım da kalmadı. Canım sürekli sıkılıyor. İnternetteki klişe tavsiyelerin hepsini denedim. Spor ve diyet yaptım 4 ayda 20 kilo verdim sonra baktım ruh halimde değişiklik yok canım hala sıkılıyor salıverdim, zaman geçsin diye sıkıldıkça ağzıma bir şey attım, 1.5 ayda verdiğim kiloların hepsini geri aldım. Kız arkadaş buldum bir kere buluşmaya gittim sonrada telefondan konuştum birkaç gün ama baktım ruh halimde yine değişiklik yok, kızla konuşmak canımı sıkıyor, telefonda bildirim görmekten korkar olmuşum kızı terk ettim (demek isterdim ama onun yerine mesaj yazmayı kesene kadar mesajlarına bakmadım ona bile üşendim). Türlü türlü hobiler denedim olmadı. Hatta çocukken sevdiğim şeylerle uğraşmayı denedim o da olmadı. Ben kendime çok uzun zamandır bir gelecek göremiyorum. Bu ruh halinden nasıl çıkarım bilmiyorum.

• Şansımı bir deneyeceğim artık hocam yolun sonu iyiye gitmiyor.

• depresyon bu seviyede ilerlediğinde, yani afedersin tuvaletini yapmaya bile mecalin kalmadığında, eski hobilerinden artık gram keyif almama basladıgın anda, bunu spormuş yazılımmış falan böyle çözmen imkansız. kendimden biliyorum, her şeyi denedim, yine de allah belamı verse de ölsem diyerek kalkıyordum her gün. cehennemin dibi gibiydi. o yüzden yazdıklarını çok iyi anladım, damdan düşenin halini damdan düşen anlar misali.

yapman gerek tek ve basit bir şey var, psikiyatriste gitmek, burda yazdıklarını daha da detaylandırarak anlatmak. paran varsa özele gitmelisin. terapi+ilaç çok iyi oluyor. ancak uzun bir süreç, sabırlı olmakta fayda var.

bende de bu aralar bu depresif durum tekrardan geliyor gibi, cok zorladı bu karantina olayları hepimizi.

umarım daha iyi olursun.

• hocam hiçbir faydası olmadı derken, en ufak bir ilerleme kaydetmediniz mi ? mesela şu an ruh haliniz nasıl, ne yapıyorsunuz bu durumla başa çıkmak için ?

• Hocam anlıyorum seni bu ülke sağlam adami ruh hastasi yapabiliyor maalesef

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ağır Depresyon...
    3 yıl önce açıldı
    Gözlerimde olan hastalık :/
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam hayatına dikkat ediyor musun, bağımlı olduğun bir şey var mı? Gerçekten ben kahveyi abartıp onun yarattığı kimyasal etkiden dolayı ölmeyi istediğimi bilirim.

Sadece kahve ne olacak diyorsun ama abartınca o bile hayat mahveden beynin işleyişini bozan bir etken oluyor, çok sık yaptığın bir şey var mı bunun gibi kolay haz veren? Varsa aralıklı hale getir ve azalt bunu.

Ben depresyonu bir sonuç olarak görüyorum, nörolojik bir hastalığın yoksa (ki emin olmanın tek yolu doktora gitmektir) depresyon hayatında bir şeyleri yanlış yaptığının alarmı gibi bir şeydir. Beyninin sana yanlış yaşadığını söylemesinin bir yoludur.

Hepimiz aklımızla başbaşayız ve iyi hissetmek için belli şeyleri kontrol altına almak ve bir şeylere direkt atlamaktan ziyade plan yaparak olgun kararlar verebilmeliyiz. Bu hayatımız için kritik bir şey, aksi takdirde sallana sallana kendimizi asla toparlanamayacağımız bir halde bulabiliriz.

• Psikiyatriste farklı dönemlerde gittim. Seans ve verdiği ilaçlarla hayat kalitem artıyor.
    (Ben özel muayenehaneye gidiyorum İstanbul’da).

Doğru doktoru bulmak çok önemli.

• Ben de uzun zamandır depresyonla mücadele ediyorum. Öğrendiğim birşey varsa o da depresyonun sonuç değil bir sebep olduğu. Mesela aynı şekilde yaşadığım 10 gün içerisinden 3 günü keyifli geçerken 7 günü depresif geçiyor. Herşey aynı. Koşullar aynı. Kendi kendine geliyor. Düşünceleri şekillendiriyor. Beyindeki kimyasal bir dengesizlik. Bunu kendi kendine bilişsel yolla tamir etmek ya imkansız ya çok zor. Belki de bilinçaltının harekete geçmemiz için yarattığı bir durumdur. Birşeyleri değiştirmelisin mesajı olabilir. Bu şekilde deprese olunca nasıl değiştireceğiz o da ayrı mesele.

• Hiç yok ki hocam öyle zararlı bir alışkanlığım vs. Bazen kafamı çok yoruyorum uyurken fln bir kitapta okudum metin hakkında dalıyorum düşüncelere böyle tavana bakarken 2 saat geçtiğini bilirim.

• Değişiklik olarak farklı yüzleri göreceğim bakalım pazartesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: hynque

Değişiklik olarak farklı yüzleri göreceğim bakalım pazartesi.

Sosyal ilişkiler iyi geliyor hocam güzel düşünce.

• quote:

Orijinalden alıntı: iyi birisiydim

hocam hiçbir faydası olmadı derken, en ufak bir ilerleme kaydetmediniz mi ? mesela şu an ruh haliniz nasıl, ne yapıyorsunuz bu durumla başa çıkmak için ?

Ruh halimi size şöyle özetleyeyim Hocam = Her yatağa girdiğimde hatta aklıma geldikçe "Keşke ölmekten Korkmasam" diye sayıklıyorum. 

Bu durumla başa çıkmak için yapabileceğim birşey yok hocam, Korona çıktı kimse kimseyle görüşmüyor, (ki ben koronadan önce bile böyleydim ) ve bende insanlarla konuşma isteği yok. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D67828229 -- 4 Haziran 2021; 13:17:33 >

• Aynı durum bende de var gelişme olursa haber et ben de gideceğim

• Monotonluktan çık. Yürüdüğün yolu değiştir.

Depresyonu tetikler bu

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D67828229

Ruh halimi size şöyle özetleyeyim Hocam = Her yatağa girdiğimde hatta aklıma geldikçe "Keşke ölmekten Korkmasam" diye sayıklıyorum. 

Bu durumla başa çıkmak için yapabileceğim birşey yok hocam, Korona çıktı kimse kimseyle görüşmüyor, (ki ben koronadan önce bile böyleydim ) ve bende insanlarla konuşma isteği yok. 

Alıntıları Göster

Nick entry uyumsuzluğu

• Al benden de o kadar ama ben kabullendim buna çözüm istemiyorum çünkü eskisi gibi olmayacak

• quote:

Orijinalden alıntı: aznareps ingo etaicsal

Nick entry uyumsuzluğu

Alıntıları Göster

Hocam bu nicki, sadece eski nickimden kurtulmak için aldım, rastgele aklıma geldi yani 

• Gene gece gece bastı beni. Ulan hadi mutlu olamıyoruz ona eyvallah da bari mutsuz olmayalım. Sanki kocaman bi el ruhumu yakalamış sıkıyomuş gibi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.