Şimdi Ara

4 YILLIKTAN 2 YILLIĞA GEÇİŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
36.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.4 yıllık bir bölümün hazırlık sınıfında okuyorum.Ama kendi şehrimde 2 yıllık bir bölüme geçmek istiyorum.4 yıllıktan 2 yıllığa geçiş mümkün mü ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

4 Yıllık Bölümden 2 Yıllık Bölüme Geçiş: Bilmeniz Gerekenler

4 yıllık bir yüksek lisans programından 2 yıllık bir yüksek lisans programına geçiş yapmak, akademik yolculuğunda bir değişiklik düşünüyorsan aklına gelebilecek bir seçenektir. Bu geçiş, "yatay geçiş" olarak da bilinir.

4 Yıllık Bölümden 2 Yıllık Bölüme Geçiş Süreci

4 yıllık bir bölümden 2 yıllık bir bölüme geçiş süreci, kuruma ve programa bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, aşağıdaki adımları içerir:

• İlgilendiğin 2 yıllık programı araştır ve gereklilikleri incele.
    • Kurumun yatay geçiş politikalarını öğren ve gerekli başvuru materyallerini topla.
    • 4 yıllık programındaki akademik notlarını yüksek tutmaya çalış ve iyi bir genel not ortalaması elde et.
    • Başvuru formunu zamanında ve eksiksiz bir şekilde doldur.
    • Gerekli ek destekleyici belgeleri sağla, örneğin transkriptler, özgeçmiş ve niyet mektubu.

Başvuru Kriterleri

Kurumlar, 4 yıllık bölümden 2 yıllık bölüme yatay geçiş başvurularını değerlendirirken genellikle aşağıdaki kriterleri dikkate alır:

• Genel not ortalaması (GNO)
    • İlgili ders notları
    • Başarılı tamamladığın ders kredileri
    • İlgili iş deneyimi veya staj
    • Niyet mektubunun gücü

4 Yıllık Bölümden 2 Yıllık Bölüme Geçişin Faydaları

4 yıllık bölümden 2 yıllık bölüme geçişin bazı potansiyel faydaları şunlardır:

• Kariyer hedeflerinle daha uyumlu bir alana geçme fırsatı
    • Eğitimini daha kısa sürede tamamlama
    • Maliyetleri azaltma
    • İş piyasasında daha fazla talep gören beceriler edinme

Sonuç

4 yıllık bölümden 2 yıllık bölüme geçiş, akademik yolculuğunu yeniden değerlendirmeyi ve farklı bir kariyer yolunu keşfetmeyi düşünenler için değerli bir seçenek olabilir. Bu geçiş sürecini dikkatlice araştırarak ve gereklilikleri dikkatlice takip ederek, hedeflerine ulaşma şansını artırabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hayır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PRİSON BREAK-

Hayır

Emin misiniz hocam.Herhangi bir kaynak var mı ?
  • Okulu bırakcan tekrar tercih yapıp 2 yıllığa kayıt olacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: SlaughTeR `

Okulu bırakcan tekrar tercih yapıp 2 yıllığa kayıt olacaksın

Hocam okulu bırakınca tercih yapma hakkım oluyor mu? Yani yazın direkt 4 yıllıktan 2 yıllık tercihi yapıp geçiş yapamıyor muyum? Ben internette araştırdım 4 yıllıktan 4 yıllığa ,2 yıllıktan 2 yıllığa geçiş oluyormuş sadece
  • gir ygs ye git

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turin Turambar.

gir ygs ye git

1 yıl daha boşuna mı gitsin kardeşim.Öyle bir geçiş hakkım varsa direkt bu yaz geçiş yaparım.Şu internette bi bulamadım gitti.4 yıllıktan 2 yıllık geçiş oluyor mu olmuyor mu
  • dostum geçiş olayı 2 çeşittir. dikey-yatak geçiş olarak. dikey geçiş 2yıllığı 4 yıllık yapma. yatay ise okullar arası aynı bölümde değişiklik yapma. 4 den 2 yıllığa geçemessin fakat şöyle bişey yapabilirsin. okulu dondurursun ve gitmeye devam edersin. bu arada ygs-lys yapıp tercih yaparsın. eğer tutarsa gidersin 2 yıllığa. tutmassa zaten okulun devam ediyor. kendi yoluna bakarsın.
  • düşey geçiş yok diye biliyorum hiç uğraşna ygsye gir zaten 2 yıllık kazanmak daha kolay
  • quote:

Orijinalden alıntı: @hmT

dostum geçiş olayı 2 çeşittir. dikey-yatak geçiş olarak. dikey geçiş 2yıllığı 4 yıllık yapma. yatay ise okullar arası aynı bölümde değişiklik yapma. 4 den 2 yıllığa geçemessin fakat şöyle bişey yapabilirsin. okulu dondurursun ve gitmeye devam edersin. bu arada ygs-lys yapıp tercih yaparsın. eğer tutarsa gidersin 2 yıllığa. tutmassa zaten okulun devam ediyor. kendi yoluna bakarsın.

Hocam çok teşekkür ederim.4 den 2 ye geçiş olmuyor yani.Kesin bilgi değil mi ?
  • Yok diyen arkadaşlar yanlış biliyor sanırım veya ben yanlış anlıyorum. 4 senelik okuduğum bölümden yine aynı okulda 2 senelik bölüme geçtim. Hiçbir ek çaba da sarfetmedim bir belge doldurup direk geçtim
  • Aradığın bilgi burda bencehttps://forum.donanimhaber.com/merkezi-yerlestirme-puanina-gore-yatay-gecis-ve-ornek-dilekce-ana-konu--82073060

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LexonT

quote:

Orijinalden alıntı: @hmT

dostum geçiş olayı 2 çeşittir. dikey-yatak geçiş olarak. dikey geçiş 2yıllığı 4 yıllık yapma. yatay ise okullar arası aynı bölümde değişiklik yapma. 4 den 2 yıllığa geçemessin fakat şöyle bişey yapabilirsin. okulu dondurursun ve gitmeye devam edersin. bu arada ygs-lys yapıp tercih yaparsın. eğer tutarsa gidersin 2 yıllığa. tutmassa zaten okulun devam ediyor. kendi yoluna bakarsın.

Hocam çok teşekkür ederim.4 den 2 ye geçiş olmuyor yani.Kesin bilgi değil mi ?

dostum yatay geçiş olayıyla çok ilgilendim zamanında. ilk defa 4 yıllıktan 2 yıllığa geçişi duyuyorum. bi arkadaş var demiş. belkide ben yanlış biliyorumdur.

• Ben bu sene başında 4 yıllıktan 2 yıllığa geçtim. Ek madde 1 den yatay geçiş yapabilirsin.
  • Dura-Ace kullanıcısına yanıt
    Ben farklı bir üniversiteye geçince ama. Fark olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Adalet

Ben bu sene başında 4 yıllıktan 2 yıllığa geçtim. Ek madde 1 den yatay geçiş yapabilirsin.

4 YILLIKTAN 2 YILLIĞA GEÇİŞ

Hocam bahsettiğiniz dökümanı indirip okudum. Sanırım 4.maddeyi diyorsunuz değil mi?

• Hem 4 yıllık hem 2 yıllığı aynı anda oku.
  • merkezi yatay gecisi arastir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merkezi yatay gecisle puaninin tuttugu herhangi bir 2 yilliga gecis yapabilirsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.