Şimdi Ara

geçmiş olsun 400gb hdd öldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • philips 400gb usb 3.5" hdd kullanıyordum. bundan yaklaşık 2 saat önce masamın üzerinde duran hdd'nin kablosuna ayağım takıldı ve hdd yere düştü. yaklaşık 60-70 cm den halının üstüne dikey bir şekilde düştü ancak tekrar çalıştırmayı denediğimde hdd den garip bir ses geliyor.

şimdi ben ne yapayım ?? giden 360gb dosyama mı yanayım verdiğim 200 ytl paraya mı

bi akıl verin kafayı sıyırıcam garanti yemi gönderiyim yoksa veri kurtarma için bi firmaya mı?? offf offff

• canın saolsun yaff ver garantiye yapsınlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratburak

philips 400gb usb 3.5" hdd kullanıyordum. bundan yaklaşık 2 saat önce masamın üzerinde duran hdd'nin kablosuna ayağım takıldı ve hdd yere düştü. yaklaşık 60-70 cm den halının üstüne dikey bir şekilde düştü ancak tekrar çalıştırmayı denediğimde hdd den garip bir ses geliyor.

şimdi ben ne yapayım ?? giden 360gb dosyama mı yanayım verdiğim 200 ytl paraya mı

bi akıl verin kafayı sıyırıcam garanti yemi gönderiyim yoksa veri kurtarma için bi firmaya mı?? offf offff

benımde aynısı basıma geldi 200gb hdd birebir aynı sekilde mefta oldu veri kurtarma merkezini aradım 500-1500$ arası diyince yeni hdd aldım..

üzülerek söylüyorumm o hdd yalan oldu..

Tıpkı benımkisi gibi

• ya içinde filmler, oyun ve program setup'ları vardı. hadi onları geçtim tekrar indirilebilir ama içinde projelerim, dökümanlarım felan da vardı. Şimdi ben napıyım güvenli diye o hdd ye atmıştım tüm çalışmalarımı... Şimdi yeni bir harici hdd alsam yarın bir gün yine aynı olay gerçekleşirse diye korkuyorum. Laptop'umun hdd si 80gb lık ve çok çabuk doluyor.

Lafın kısası ne yapıyım herşeyi dvd ye mi çekiyim bundan sonra öyle mi arşiv yapıyım bilmiyorum ki. Kafam iyice karıştı
  • bence yeni hdd al arşivin sadece veri kurtarmalarla gelir ama donanımın gitmiş. sagorap arkadaşımın dediğine katılıyorum. 500-1500$ isterler. Bu yüzden bence yeni HDD almalısın.
  • Dostum geçmiş olsun..

Standart tüm harddsiklerde bu bozulma potansiyeli mevcut. Dolayısıyla bozulmayacak bir harddisk almak istiyorsan Solid State Disk alacaksın. Ama fiyatlar çok uçuk ve kapasiteleri çok düşük. Yakın gelecekte mutlaka düşecektir fakat şu an için yanından bile geçilmiyor açıkçası. Ama eğer film, müzik ıvır zıvır haricinde bu kapasitenin yeterli geleceği miktarda "çok önemli" döküman saklaman gerkiyorsa biraz paraya kıyıp 32GB'lık şu modeli alabilirsin.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100221&productid=bd70577

• yok kardeş sağol ben mi yanlış gördüm diye gözlerimi bi ovuşturdum. 918 ytl mi yazıyo orda o paraya laptop alınır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratburak

yok kardeş sağol ben mi yanlış gördüm diye gözlerimi bi ovuşturdum. 918 ytl mi yazıyo orda o paraya laptop alınır

gerçekten öyle yazıyor birde o paraya yalnızca 32 GB kullanacağız ben WD nin 500 GB lığından 4-5 tane alırım.
  • aslında benim burda vurgulamak istediğim veri güvenliği.. yani harddiskler dayanıklı değil, cd yada dvdler desen onlar da sakat.. e yani ssd lerin daha da yaygınlaşmasını mı bekliycez..uff
  • arkadaşım 4 saat evvel evdev çıkarken aynı hdd'den bende de var çalışıyodu gittim geldim baktım tık yok açıp kapadım dediğin gibi bi ses geliyo ve okumuyo işin garip yanı yere felan da düşmedi.

herşeyim içindeydi dvd'ye yedeklemiyelim die aldık olucak iş miya bu problem nedir sizce?

hdd'yi çıkarıp pc'ye bağlasak bi çalışır mı?
  • yok mu ya bi çözüm.
  • onu alana kdr bunu alırm dha ii
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=970&productid=bd72038

quote:

Orjinalden alıntı: mightywings

Dostum geçmiş olsun..

Standart tüm harddsiklerde bu bozulma potansiyeli mevcut. Dolayısıyla bozulmayacak bir harddisk almak istiyorsan Solid State Disk alacaksın. Ama fiyatlar çok uçuk ve kapasiteleri çok düşük. Yakın gelecekte mutlaka düşecektir fakat şu an için yanından bile geçilmiyor açıkçası. Ama eğer film, müzik ıvır zıvır haricinde bu kapasitenin yeterli geleceği miktarda "çok önemli" döküman saklaman gerkiyorsa biraz paraya kıyıp 32GB'lık şu modeli alabilirsin.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100221&productid=bd70577

• direk garantiye verin nerden bilecekler düştüğünü en azından yerine yenisini verirler
  • sagında solnde ezik yoksa cizik mizik yoksa servise vermeyi dene
    hemde hemen
  • verdim zaten servise sağolun.. bu arada adamlar burayı okumuyolardır umarım
  • Benim de aynı senin ki gibi düşmüştü. Öncelikle bi güzel söktüm. Ses olayına baktım. Motoru gitmiş ben de tahminen. Arkadaşa verdim. O aldığın ürünün aynısından bulup veriyi kurtarırım dedi. Şimdi herşey onun elinde umarım kurtulur. 9500 müzik vardı. 250 gb divx film arşivim. Bundan sonra ben özel bir yer yapıcam düşmemesi için.
    Eyer kurtarılma olayı olmazsa diye güzel bir harici hafıza alıcam. Şimdiden araştırmaya başlıyorum ben de.
  • arkadaşlar benim durumum da aynı, hd yere düştü ardından sizlere ömür, servise gönderdik, kullanıcı hatası diye geri geldi. veri kurtarma için 150 usd istediler. yok mu şu zıkkımın içindeki verileri kurtarmanın yolu, yardım lütfen...
  • ya şu basşlıktaki arkadaş da yere düşürmüş yerine 500 gb lığını vermişlerhttp://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=21500619
  • quote:

Orjinalden alıntı: yedikeresekiz

ya şu basşlıktaki arkadaş da yere düşürmüş yerine 500 gb lığını vermişlerhttp://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=21500619

biri beni mi andı

valla benimki 25 cm yükseklikten halıya düştü ama yinede mefta oldu götürdüm servise bilgisayara taktım çalışmıyor dedim yani mecburen yalan söyledik ne yapalım düştü desek elimizde kalacak içinde 250gb veri var kurtarılabilirmi diye sordum malesef olmaz dediler zaten tamiri de mümkün değil yenisini verirler dedi serviste ki eleman sağolsun 400gb verdim 500gb geri aldım

• arkadaşlar kesinlikle taşınabilir hdd almayın ona vereceğiniz paraya dvd alın hem daha ucuz hemde daha güvenli. yok ben illa hdd kullanıcam derseniz çok önemli bilgilerinizi içine koymayın adamlar veri saklama garantisi vermiyorlar.ama ürünü garanti kapsamında deiştiriyorlar o yönden içiniz rahat olsun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.