Şimdi Ara

geçmişe gitseniz hangi aleti tarif edebilirsiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
4
Favori
1.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilimsel konu olarak düşündüm, o sebeple bu başlığa açtım konuyu arkadaşlar.

düşündüğüm bi nokta var. diyelim bi yöntemle geçmişe gittim, örneğin osman bey dönemine, fatih sultan Mehmet dönemine yada daha geriye..

orada durumu anlattım, gelecekten geldim vb vb onlarda ikna oldular..

bana gelecekte savaşlar nasıl yapılıyor deseler, tarifi yaparım.. tanklar var, uçaklar var, Mitralyöz var taraya taraya ilerle :) bombalar deniz altılar vb vb.. tamam bunlara da ikna oldular ve deseler ki (benim için asıl can alıcı nokta burda), hadi tabanca yapta silah olarak öne geçelim, ne bilim her hangi bi teknolojik aleti yap işte. telgraf mesela.

yok.. yapabileceğim hiç bir düzenek-sistem yok. anca tarif edebilirim. altından mermi koyuyorsun, tetiğe basınca patlıyor işte. bu kadar. hadi iyi kötü çizdim kağıda.. bunun mili, yayı, merminin içine barutu, çekirdeği vb vb. ya 3-5 tl lik değeri olan ampülü yapamam ya.. kibrit - çakmak yapamam. ulan demezler mi gelecekten geliyorsun, o kadar teknoloji anlattın, bi halt bilmiyor musun? evet bilmiyorum. parayı verip iphone 6 yı alıyorum. 3bin tl lik bilgisayar kasası topluyorum. parça varsa tamir ediyorum ama bunların nasıl yapıldığı konusunda en ufak fikrim yok..

tüketim toplumu olmanın etkisi galiba.. ek olarak benim de beceriksizliğim..

bu durum size de ilginç geliyor mu? tam tersi ben geçmişe gitsem, o dönemki alet edevatla denizaltı bile yaparım, yada penisilin i bile icat ederim diyebilecek var mı? varsa temel aletlerle nasıl yaparsın diye sorsam cevap verirmisiniz?

• Statik elektrik üretmeyi gösterebilirim. Plastik bir çubuğu saçıma sürer parşömenleri çekerim.
    Not: Şimdi gördüm de plastik doğada hazır olarak bulunmuyormuş.

Şehir meydanlarına fışkiye yaparım.

Bence belli bir konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmak lazım. Mesela makine ve motor bilimlerine hakim biri belki buharlı gemiler yapabilir. Bu o dönemler için denizde avantaj sağlar. Rüzgara ve akıntılara karşı alternatif bir yöntem olur.

İlkel bir şekilde raylı ulaşım sistemleri yapılabilir. Kara üzerinde daha iyi bir ulaşım imkanı sağlar.

Yağın yakıt olarak kullanılabileceği öğretilebilir.

İnşaattan anlayan biri yada sıradan bir amele daha güvenli evler ve kaleler yapılabilir.

Tablo gibi sanat ürünleri yapmalarını ileride bunların çok değerli olacağını söylerim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya 1000 yıl öncesine gidip desem ki bakın şurada petrol var çıkarın, güzelce bi işleyelim. mazotu var, benzini var, yağı, plastıği var.. bi ihtimal çıkarsak o petrolü, damıtmayı nasıl yapacam? hadi damıttımi motorlu araç mı var da onda kullanacam :) vay ki vay.. evde 50 tane eskimiş/teknolojisi geçmiş diye kenara koyduğum mouse lar bile üst düzey teknoloji düşününce
  • Aynen AROG'dan

@lethe_57
    O şekilde anlatsak hiçbir şey anlamazlar bence. Yani kafalarında canlandıramazlar. Belki çizerek anlatırız. Ama bizi cadı/büyücü sanıpta yakmazlarsa.

Dediğin gibi anlatmak sorun değil de... Onları yapması imkansız.

Aklıma Robinson Crousee geldi. Adadan gitmek için kendisine yerlilerin yakma yöntemiyle bir kayık yapıyordu. Ancak böyle bir trajedi başımıza geldiğinde aklımız bir şeyler üretmeye çalışıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belgesel kanalında kıyameti bekleyenler diye bi dizi vardı.Baya bi bölüm izlemiştim.Amerikada ciddi şekilde hazırlananlar var.Kimisi petrolün biteceğini öngörüyo , kimisi amerikan ekonomisinin çok borçlandığını ve batacağı , kimisi amerikanın nükleer saldırıya uğrayacağı düşüncesiyle küçük kıyamete hazırlık yapıyolar.Bazıları kendilerine dağda kale gibi sığınak ev yapmış.Bahçesine kuyu açıp rüzgar enerjisiyle kuyu suyunu çıkaran düzenek yapmış.Tohum biriktirmiş , dayanıklı konserveler istiflemiş.Yağmacılara karşı da silah ve mermi stoklamış.

Ben de ara ara düşündüm.Ben hazırlık yapsam neler yapabilirim diye.Aklıma gelen , yiyecek falan istiflemenin yanında bilgi de istiflemek.Mesela eski bi bilgisayar saklanabilir.Harddiskin içine bol bol internetten araştırma yapıp bilgi de yüklenebilir.Mesela madencilik nasıl yapılır?İlkel madencilik nasıl yapılıyodu?Çiftçilik ile ilgili bilgiler.Hangi tohum ne zaman ekilir?Ne zaman hasat edilir?Madenlerin özellikleri.Bunun dışında sınırsız bilgi eklenebilir.Belki küçük kıyametten sonra bir akarsuya küçük baraj kurulup , çeşitli elektrikli makineleri ve aletleri çalıştıracak sistemler kurulabilir.Yeterli elektriğe ulaşınca belki ciddi üretimler bile yapılabilir.Bence en güzel yöntem eski bi bilgisayarın hard diskini doldurup güzelce bilgisayarla beraber saklamak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 19 Şubat 2015; 3:32:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kingman29

Belgesel kanalında kıyameti bekleyenler diye bi dizi vardı.Baya bi bölüm izlemiştim.Amerikada ciddi şekilde hazırlananlar var.Kimisi petrolün biteceğini öngörüyo , kimisi amerikan ekonomisinin çok borçlandığını ve batacağı , kimisi amerikanın nükleer saldırıya uğrayacağı düşüncesiyle küçük kıyamete hazırlık yapıyolar.Bazıları kendilerine dağda kale gibi sığınak ev yapmış.Bahçesine kuyu açıp rüzgar enerjisiyle kuyu suyunu çıkaran düzenek yapmış.Tohum biriktirmiş , dayanıklı konserveler istiflemiş.Yağmacılara karşı da silah ve mermi stoklamış.

Ben de ara ara düşündüm.Ben hazırlık yapsam neler yapabilirim diye.Aklıma gelen , yiyecek falan istiflemenin yanında bilgi de istiflemek.Mesela eski bi bilgisayar saklanabilir.Harddiskin içine bol bol internetten araştırma yapıp bilgi de yüklenebilir.Mesela madencilik nasıl yapılır?İlkel madencilik nasıl yapılıyodu?Çiftçilik ile ilgili bilgiler.Hangi tohum ne zaman ekilir?Ne zaman hasat edilir?Madenlerin özellikleri.Bunun dışında sınırsız bilgi eklenebilir.Belki küçük kıyametten sonra bir akarsuya küçük baraj kurulup , çeşitli elektrikli makineleri ve aletleri çalıştıracak sistemler kurulabilir.Yeterli elektriğe ulaşınca belki ciddi üretimler bile yapılabilir.Bence en güzel yöntem eski bi bilgisayarın hard diskini doldurup güzelce bilgisayarla beraber saklamak.

bende seyrediyorum onu ve aptalca bulsamda yine de çok severek izliyorum :)

dediğin hard disk ile bilgi toplama yöntemi kıyamet senaryoları için çok mantıklı, işe çok yarar. böyle bi hazırlığım yok ama eğer olsaydı bilgi saklama olarak bu dediğini yapardım :)

• Biraz modern tıp aleti yapardım. Eskinin cerrahi aletleri işkence aletleri gibi :D
  • Beyler kafanızı yormayın, zaten öyle bişey olsa geçmişe sizi göndermezler. rahat olun siz
  • Engizisyon Mahkemelerinde çürüyüp giderdiniz
  • Tabi ki bir kaç dalda uzman bir insan yollanır,orası ayrı zaten.
  • discovery deki "nasıl yapılır" saatini bol bol izlemek gerekiyor galiba bişeyler yapabilmek için :)
  • Geçmişe bu amaçla gideceksen yine yanında eşya falan da götürmüyorsun göstermek için?
  • Buharla çalışan herşeyi tarif edebilirdim. Çünkü ateşin çıkarttığı dumanın itici güce sahip olduğunu basit bir düzenekle insanlara gösterirdim. Ondan sonra karmaşık mekanizmaları bir şekilde ya kağıda çizerdim ya da tarif ederdim(buharlı lokomatif gibi, basit olarak yani) Buhar ve dumanın itici kuvvetiyle kendiliğinden çalışan makineler olduğunu gösteriridim.

Elektriği nsıl tarif ederim tam bilmiyorum, o baya zor. Belki statik elektrikle işe başlardım, yün kumaş ve kauçuk gbi günlük hayatta insanların sahip olduğu eşyalardan yararlanırdım.

Petrolle çalışan makinelerde de zorlanabilirdim. Çünkü petrolün ayrışması ve uygun yakıtı alarak onu yakma işi oldukça karmaşık bir iş, ama dediğim gibi dumanın itici gücünü hayal etmek oldukça kolay. Bir kez insanları uyandırmak yeter bunun için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omisis046 -- 5 Mart 2015; 21:53:10 >
  • Her dalda bir kitap yazıp tüm bilim dallarının babası olabilirsin.
  • Target Human kullanıcısına yanıt
    Hocamin dedine katiliyorum ayni davinci gibi mukemmel bir kitap yazip gelecekte olucaklari yapilcaklari yazsan evren uzay bilgsayar telefon araba vs gibi. İnan her yerde heykelini dikerler omur boyu unutulmazsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.