Şimdi Ara

Bu Yetkili Servisler Parçaları Nereden Temin Ediyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan var mı? Mesela Samsung servislerini ele alalım. Telefonumuzu parça değişimi için verdiğimizde örneğin ön yada arka saka değişiminde bu yeni takılacak kasaları nereden temin ediyorlar. Bilgisi olan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ystipi

Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan var mı? Mesela Samsung servislerini ele alalım. Telefonumuzu parça değişimi için verdiğimizde örneğin ön yada arka saka değişiminde bu yeni takılacak kasaları nereden temin ediyorlar. Bilgisi olan var mı?

hocam büyük ihtimal onlarda yurtdışından geliyor

burada üretmesi pek mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan var mı? Mesela Samsung servislerini ele alalım. Telefonumuzu parça değişimi için verdiğimizde örneğin ön yada arka saka değişiminde bu yeni takılacak kasaları nereden temin ediyorlar. Bilgisi olan var mı?

hocam büyük ihtimal onlarda yurtdışından geliyor

burada üretmesi pek mümkün değil.

Mesela gittigidiyorda parça satanlar var ve 1 satıcı dediki biz bu işin toptantıcısıyız bazı servislere biz dağıtıyoruz zaten dedi. Bunun gerçeklik durumu nedir?
  • Ystipi kullanıcısına yanıt
    Samsung, LG vb gibi büyük üretici firmalar yedek parçalarını kendi fabrikalarından ya da anlaştıkları üreticilerden kendileri sipariş eder. Bunun yanında diğer teknik servislere dağıtım yapan yedek parça ihtalatçıları olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 26 Eylül 2014; 22:22:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalboran

Samsung, LG vb gibi büyük üretici firmalar yedek parçalarını kendi fabrikalarından ya da anlaştıkları üreticilerden kendileri sipariş eder. Bunun yanında diğer teknik servislere dağıtım yapan yedek parça ihtalatçıları olabilir.

Yani gittigidiyor'da satan o satıcı'nın sattığı parça orjinal olabilir öyle mi?
    Olabilir. Ama uzman bir kişi görmeden kesin orijinal diyemem. Ortam kelek çünkü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Olabilir. Ama uzman bir kişi görmeden kesin orijinal diyemem. Ortam kelek çünkü.

Anladım hocam. Peki sizce mesela ben şu aşağıdaki videodaki ilk 02:40 dakikasındaki işleme kadarki değişimi yapsam servis daha sonra anlar mı eğer orjinal parça taktıysam bile?

http://www.youtube.com/watch?v=9NNvCRW5PiU
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam o kadar uzmanı degilim ancak servisler dısarda işlem goren telefonu bir şekilde anliyor. Garanti etiketleri ile anliyor olabilirler.

• quote:

Hocam o kadar uzmanı degilim ancak servisler dısarda işlem goren telefonu bir şekilde anliyor. Garanti etiketleri ile anliyor olabilirler.

Anladım hocam ama ben cihazı sıfır aldım ve garanti etiketi yoktu. Onun için şansım artıyor :)
    İçinde de etiketler olabilir.

• quote:

İçinde de etiketler olabilir.

Hmm bakalım artık zamanla. Ya pek bişey yok aslında kasanın alt tarafı biraz kavladı canımı sıktı telefondan soğudum biraz çünkü daha yeni aldım o kadar dikkat ettim bu mu yani kasa kalitesi dedim deli oldum 4 gün önce. Yeni olduğu için moralimi bozdu bende araştırma işine girdim arka kasa değişimi falan.
    %5 belki orjinal olabilir geri kalanı alayı fason...

büyük paralar dönüyor bu işlerde orjinal taktım diye kazıklıyorlar milleti.

sonra servise bir veriyorsun anında anlıyor adam ve garanti dışı diyor artık telefonun.

arkadaşın dediği gibi büyük markalar boşuna büyük değil böyle kolay olsaydı kimse samsungu takmazdı o zaman. adam başkasına el altından verdirtir mi hiç veya anlamaz mı sanıyorsun. çok dikkatli yapılıyor denetimleri hepsi seri no larla felan geliyor. git samsungun garantisine ufacık bir şarj aleti için birsürü numara girerler sisteme onlar bile sayılıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 27 Eylül 2014; 1:26:11 >
  • quote:

%5 belki orjinal olabilir geri kalanı alayı fason...

büyük paralar dönüyor bu işlerde orjinal taktım diye kazıklıyorlar milleti.

sonra servise bir veriyorsun anında anlıyor adam ve garanti dışı diyor artık telefonun.

arkadaşın dediği gibi büyük markalar boşuna büyük değil böyle kolay olsaydı kimse samsungu takmazdı o zaman. adam başkasına el altından verdirtir mi hiç veya anlamaz mı sanıyorsun. çok dikkatli yapılıyor denetimleri hepsi seri no larla felan geliyor. git samsungun garantisine ufacık bir şarj aleti için birsürü numara girerler sisteme onlar bile sayılıdır.

Nasıl anlayacağız hocam arka kasanın orjinal olup olmadığını şaşırdım iyice valla. Samsung Servisten arka kasa satışınız var mı diye mi soracağım Benim korkum şudur ki telefonu servise vermeyi tercih ederim ama bu seferde bir yanı yaparken dieğr yanı kavlatırlarsa o zaman hiçbirşeye yaramaz pire için yorgan yakarım ve ön kasaya ve ekrana bağlı ön yan ince nikelanj çizilirse bu sefer de ekran değişimi gerekir o zamanda maffolurum ben.

• quote:

Nasıl anlayacağız hocam arka kasanın orjinal olup olmadığını şaşırdım iyice valla. Samsung Servisten arka kasa satışınız var mı diye mi soracağım Benim korkum şudur ki telefonu servise vermeyi tercih ederim ama bu seferde bir yanı yaparken dieğr yanı kavlatırlarsa o zaman hiçbirşeye yaramaz pire için yorgan yakarım ve ön kasaya ve ekrana bağlı ön yan ince nikelanj çizilirse bu sefer de ekran değişimi gerekir o zamanda maffolurum ben.

sende biraz paranoyaklık var.

koskoca servis ilk defa mı kasa değiştirecek sanıyorsun ? onlar hatalı ise olay belli nerde yapıldığı belli ki birşey olmaz rahat ol.
  • quote:

quote:

sende biraz paranoyaklık var.

koskoca servis ilk defa mı kasa değiştirecek sanıyorsun ? onlar hatalı ise olay belli nerde yapıldığı belli ki birşey olmaz rahat ol.

Paronayak mı Ya hocam ben bu cihaza s5'e yakın para verdim valla 32Gb diye ve Samsung mobile'dan aldım diye. Olsun o kadar da ince düşünmek. Telefonu aldığımın 3üncü günü böyle saçmalıklarla uğraşacağımı bilemedim. O kadar para veriliyor sarjdan çıkartırken kasa kavlıyor saçmalık değil mi sizce? He diyeceksiniz kavlasa ne olur. Birşey olacağı yok ama insanın morali bozuluyor o kadar da para saymışsın.

hata etmişsin kardeşim.

ben 2.elden başka hayatta almam artık S3 ' te yedim o kazığı 0 telefonlara o paralar imkanı yok vermem temiz 2.elde yarı fiyatına.
  • quote:

hata etmişsin kardeşim.

ben 2.elden başka hayatta almam artık S3 ' te yedim o kazığı 0 telefonlara o paralar imkanı yok vermem temiz 2.elde yarı fiyatına.

Valla ben kullanamıyorum ikinci el. Sıfır cihazımda 3üncü günü kasada ufak bir renk atması oldu diye moralim bozuldu ikinci eli düşünemiyorum bile. Ayrıca servis sanki ilk defa mı kasa değişimi yapacak diyorsunuz tamam haklısınız ama bizzat arkadaşım görmüş bazı servislerde aşağıdaki ilk 02:40'daki kasayı telefondan ayırma işlemini falçata tarzı bir aletle yapıyorlar gerisini siz düşünün. Ben ise ufak bir kavlama oldu diye vermeyi düşünüyorum ama geri verilecek telefonumu belki de tanıyamaz halde alırım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.