|
Geçmişe yolculuk: Hem AMD hem de Intel işlemcileri destekleyen soket
-
-
Bu olay x86 anlaşması dönemi , Abd inteli x86 yı açması için zorladı, Amd ile anlaşmayı yaptı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çift işlemci olmalı bence az da olsa üretilmesi iyi olur cpu kullanan programla çalışırken pc kullanılmaz oluyor.
Server tarafındaki çözümlerin, kişisel kullanıcı pazarına da gelmesi iyi olur, katılıyorum.
26 yıl önceki ilk bilgisayarımın anakartı Soket 7 Tomato 5DVX idi.
-
Soket 7 anakartlı PC' mi hala kullanıyorum.
-
Soket 5 ve 7 anakart kullandım ama çift işlemci desteklediklerini bilmiyordum.Yanlış hatırlamıyorsam o yıllarda işlemci mimarileri ortaktı, intel-amd sadece marka isimleriydi.Daha sonra amd-intel farklılaştı
-
Ben de bilmiyordum ama merak edip araştırınca birkaç örneğe rastladım. O yıllarda Windows'un sunucu sürümleri hariç standart sürümleri tek işlemci desteğine sahip oldukları için daha çok Pentium Pro işlemciler sunucu ve iş istasyonlarında tercih edilirdi. tom's hardwareReview of Socket 7 PCI Motherboardshttps://www.tomshardware.com/reviews/review-socket-7-pci-motherboards,46-19.html
-
Ev arkadaşımın bilgisayarında Cyrix 686 vardı. Daha sonra aynı anakartla pentium 75 alıp kullanmıştı. Soketler aynıydı ama bir jumper ayarı falan vardı diye hatırlıyorum.
-
Pentium pro yazıcıoğlunda vardı ama aşırı pahalıydı.Kasa fiyatına işlemci satılıyordu
-
Ben hem soket hem slot işlemci kullanan kartları hatırlıyorum ama valla soket 5 ve 7 de çift marka desteklediğini bilmiyordum
Hatta p3 zamanında RD Ram kullanıyorduk.Ne günlerdi beee
-
İlk pc işlemcim soket 7 amd k5 pr100 cpu idi intelin 133-150 mhz işlemcisine denk test sonuçları verirdi taş gibi işlemciydi, aynı borda intel pentium 200 mmx alıp takmıştım 32 mb Ram ile uçak gibi çalışırdı Windows 95, ne günlerdi be....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi svoodoo -- 12 Ekim 2023; 21:21:57 >
-
İntel soket 7 sonrası pentium 2 işlemciler ile slot işlemci borda geçti, peşine slot olarak pentium 3 ve celeron işlemci çıktı, daha sonra pentium 3leri ve celeron soket 370 olarak çıkardı soket-slot bordlar bunlara uygundu ama teki çalışırdı ikisi birden değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İşlemcilerin çok çekirdekli olması ona yaramıyor mu zaten?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Jumper ile değiştiriyordun galiba.Ya soket yada slot
P3 zamanında ben celeronla idare ediyordum.Çok pahalılardı
-
95 kadar kötü bir işletim sistemi yoktu.Kendi kendine çöküyordu.98 Se kraldır
-
Ne amaçla mesela?
-
Nostalji mesela, native support nedeniyle o günkü bazı oyunları oynamak, programları kullanmak vs... olamaz mı?
-
Doğru, olabilir. Ben de NFS1 veya NFS2SE oynamayı çok isterdim.
Benzer içerikler
- whatsapp sohbet balonu rengi değiştirme iphone
- opera video indirme eklentisi
- whatsapp hd fotoğraf gönderme
- hatasız çeviri
- whatsapp tek seferlik fotoğraf atma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X