Tarihimizde takımımıza katılan yabancı oyunculardan belkide en kariyersiz futbolcu(!)(Yanlıyorsam düzeltin) Fiziği gücü performansı tartışılmaz. Ama bilmeyenler için gelin Emenikeyi yakından tanıyalım.
Emenike kimdir ?
Tam adı Emmanuel Chinenye Emenike Doğum tarihi 10 Mayıs 1987 (24 yaşında) Doğum yeri Otuocha, Nijerya Boyu 1,82 m
--2007-08 sezonunun ikinci yarısında Güney Afrika'ya giden Emenike, National First Division adlı ikinci ligin takımlarından Mpumalanga Black Aces'e transfer oldu.
--17 Şubat 2008'de ilk maçına çıktı.
--Dynamos ile oynadıkları maçı 4-2 kaybetseler de Emenike ilk golünü de bu maçta kaydetti. Ligde toplam 7 maçta 3 gol attı.
--Türkiye'de ilk olarak Ankaragücü'nde denenmiş fakat beğenilmemiştir
--Ankaragücü'nden Gençlerbirliği'ne gelip 3 gün idmana çıkmış ve burda da yabancı kontenjanına takılmıştır.
--Gençlerbirliği menejerinin Karabükspor başkanını arayarak iyi bir futbolcu olduğunu söylemesi üzerine Karabükspor'a kiralık olarak gelmiş ve daha sonra Kardemir Karabükspor ile 3 yıllık sözleşme imzalamıştır.
--23 Ağustos 2009'da Samsunspor deplasmanında ilk maçına çıktı.
--11 Ekim 2009'da Kartalspor maçında 72. dakikada oyuna girip, 4 dakika sonra Türkiye'deki ilk golünü attı.
--8 Kasım 2009'da Mersin İdman Yurdu deplasmanında Türkiye'deki ilk hat-trick'ini yaptı.
--Toplamda 28 maçta 16 gol kaydetti.Bu 16 golün hiç biri penaltı atışı değildi
--Emenike, takımının en golcüsü oldu. Gol krallığında ise takım arkadaşı 18 gollü Yasin Avcı'nın ardından ikinci oldu. 2009-2010 sezonunda Bank Asya 1. Lig'in en iyi yabancı futbolcusu seçilmiştir.
--15 Ağustos 2010'da 2010-11 sezonunu ilk maçı olan Manisaspor maçında ilk 11'de sahaya çıkarak Süper Lig'de ilk kez forma giymiş oldu
--47. dakikada da ligdeki ilk golünü kaydetti.
--Sezonunun ilk 11 maçında 8 gol kaydetti. 6 Kasım 2010'da Süper Lig'deki ilk hat-trick'ini Bucaspor karşısında yaptı ve Karabükspor maçı 3-0 kazandı.
--Ve son olarak 25.05.2011 tarihinde Fenerbahçemize katılmıştır
quote:
Orijinalden alıntı: moonstar_1907
--Emenike, takımının en golcüsü oldu. Gol krallığında ise takım arkadaşı 18 gollü Yasin Avcı'nın ardından ikinci oldu.
Fenerbahçe kumar oynadı gibi ama bakalım hayırlısı olsun
harbiden geçmişi yokmuş
yanlız bir noktaya takıldım..
penaltısız 16 gol atmış...
bu adamın geleceği de yok demektir (bkn.güiza)
quote:
Orijinalden alıntı: Rizeli
harbiden geçmişi yokmuş
yanlız bir noktaya takıldım..
penaltısız 16 gol atmış...
bu adamın geleceği de yok demektir (bkn.güiza)
Evet yaşadığımız için düşündürücü ama guizayla emenike arasında dağlar kadar fark var yani bu adama güveniyorum atmasada hertürlü (penaltı,frikik) attırır
quote:
Orijinalden alıntı: ozanunal
quote:
--Emenike, takımının en golcüsü oldu. Gol krallığında ise takım arkadaşı 18 gollü Yasin Avcı'nın ardından ikinci oldu.
ben de çözemedim bu durumu
İlla gecmisi olmasina ne gerek var Türk futbolu bu yuzden gelismiyor iste
üzerinde çalışıyorum arkadaşlar çözecem bunu..
Geleceğinden ümitli olunacak adamlar vardır ümitli olunmayacak adam vardır. Atıyorum Makukula veya Cenk Tosun'un gelmesi Fenerbahçe için zarardır. Çünkü bu oyuncuların adam eksiltme özellikleri ve güçleri azdır. Ama aynı şey Emenike için geçerli değil. Burada rahat 10 tane de yorum yapmışımdır. Emenike gerçekten çok özel bir futbolcu. Bu kadar kalıplı olup da bu kadar çevik, hızlı ve bitirici olması mükemmel birşey. Bu sebepten ötürü Emenike'den sonuna kadar ümitliyim ve lige de damgasını vuracağını düşünüyorum.
-Baksana arkadaş Porto gidiyor nerelerden oyuncu buluyor takımına katıyor biz de bunları anca büyük takımlara gidince almak isteriz! -Emenike mi, o kim? Geçmişi yok hedehödö...
Umarım hepimizi utandırır fakat 9 milyon € fazla be arkadaş
quote:
Orijinalden alıntı: sevtug
quote:
Orijinalden alıntı: .:KeÇi:.
quote:
Orijinalden alıntı: ozanunal
quote:
belkide yasin avcının gollerine penaltı golleri de dahildir. onlar çıkınca emenike önde oluyordur
üzerinde çalışıyorum arkadaşlar çözecem bunu..
quote:
Orijinalden alıntı: Chuckly
Ben geçmişi yok diye eleştiride bulunmadım yok yani var mı geçmişi ? başlığı öyle attım ilginç geldi. türk futbolunun gelişmemesiyle ne alakası var anlamadım ? ayrıca başta belirttim ''Fiziği gücü performansı tartışılmaz''
Lyon takımına baktığımızda nice geçmişi olmayan isimleri ilk 11'de oynattı ve onlardah müthiş verimler aldı tabi sonrasında müthiş fiyatlarada sattı.
quote:
quote:
Ben geçmişi yok diye eleştiride bulunmadım yok yani var mı geçmişi ? başlığı öyle attım ilginç geldi. türk futbolunun gelişmemesiyle ne alakası var anlamadım ? ayrıca başta belirttim ''Fiziği gücü performansı tartışılmaz''
Sana burda bir lafim yok merak etme.Türk takimlarindan ornek vereyim fenerbahce gitti guizayi aldi besiktas gutiyi aldi quaresmayi aldi peki neden? Kariyerleri oldugu icin.Peki besiktas kulubu fenerbahce kulubu ugrassa yeni gutiler q7 ler cikartamazmi?
İste Türk futbolu bu yuzden gelismiyor
Adam 1978 doğumluymuş gerçekse büyük skandal...
quote:
quote:
quote:
Sana burda bir lafim yok merak etme.Türk takimlarindan ornek vereyim fenerbahce gitti guizayi aldi besiktas gutiyi aldi quaresmayi aldi peki neden? Kariyerleri oldugu icin.Peki besiktas kulubu fenerbahce kulubu ugrassa yeni gutiler q7 ler cikartamazmi?
Yanlış anlamışım dostum kusura bakma haklısın
quote:
Orijinalden alıntı: Nike
Adam 1978 doğumluymuş gerçekse büyük skandal...
Bunu iddaa edenleri mahkemeye verdi ve yüklü miktarda para aldı. Böyle saçma şehir efsanelerine inanmayın.
quote:
quote:
quote:
quote:
Yanlış anlamışım dostum kusura bakma haklısın
Yok hocam ne onemi var forumda kaç gundur emenikenin gecmisi konusuluyorda ondan yaziyim dedim
Çok güçlü, son vuruşları güzel, bu yönleriyle Hulka benziyor. Fenerbahçenin hiç yapmayacağı türde bir transfer oldu ama yararlı olacağı konusunda 100% eminim. Birde orta sahaya yıldız biri alınsın, o kadar paramız var artık.
Bir de bu 1978 doğumlu olması olayı gerçek midir, sağlık taramalarından belli olurdu belki de.