Şimdi Ara

Geçtiğim Sınıfa Sonradan Alttan Ders Eklendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aklıma takılan ve sinirimi bozan bir olay yaşandı ve böyle birşeyin olup olamayacaginı sormak istiyorum.
    Bu sene lisans 3. Sınıfa geçtim. Ancak birden hocadan mesaj geldi ve yönetmeliğin değiştiği bitirdiğim sınıfa ders eklendiği bizim de bu dersi kalmışız gibi alttan almamız gerektiği söylendi. Ben lisans 1 ve lisans 2 yi geçme hakkını kazanmışım. Geçme hakkı kazandığım sınıfa ders eklendi diye ben bunu almak zorunda mıyım. Bu yasal mı. Okuduğum dönem geçme hakkı kazanmışken niçin ekstra ders alıyorum. Eğer ben bu ders yüzünden mezun olamazsam dava hakkım olur mu. Kazanılmış bir sınıf geçme hakkım var. Bu dersin eklenmesi kazanılmış haklara aykırı değil mi ve bu yasal mı??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yasal değil. Okulu bitirdikten sonra ders eklenirse de geri çağırıp dersi almanızı mı isteyecekler? Memlekette salak salak iş yapmayan kurum yok ki

• İdare hukukunda kazanılmış hak olmaz. Statü hukuku olur. Siz öğrenci statüsündesiniz okulun koyacağı kurallara da bu anlamda bağlı olursunuz. Mezun olduğunuzda da statunuz sona erer bu durumda kimse sizi çağırıp gel dersini tamamla demez. Çok can sıkıcı bir durum farkındayim ama durum böyle. Yasal hakkınız yönetmeliğin uygulanmasını durdurmak için yürütmeyi durdurma talepli bir iptal davası açmaktır. Bunu da okulun olduğu idare mahkemesine yapacaksınız. Sureniz 60 gün

• okulunuzun yönetmeliğini okumanızı tavsiye ederim. yıllık sınıf geçme sistemi varsa kazanılmış hak olur. okulunuz bunu kabul etmek istemeyecektir muhtemelen, dava açarsanız büyük ihtimalle kazanırsınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.