Yaf arkadaşlar geek'in 4 portlu modeminde internete bağlıysan ışık hep yanıyomu yoksa yanıp-sönüyomu
neyse ya geek alıorum bakalım nası olcak
geek adsl modem fiyatı açısından çok uygun gözüküyor, ama teknik destek nasıl alınıyor, bu ürünün bir web sitesi var mı?, daha önemlisi arkasında doğru dürüst bir geliştirme ekibi olan bir şirket var mı bunları bilmiyoruz. türkiye şatış sorumlusu olan arkadaş bu konularda daha fazla bilgi verirse sevinirim. garanti süresi ne kadar mesela? Garantisiz bir ürün almayı kimseye önermem, her ne kadar fiyat %50'si civarındaysa da.
Onur
ya bis simdi 2 bilgisayarı baglıcazz..hub feya switch le filam urasmak istemıyoruzz.. zoom 5x5554 fiat (120$) filam amcak geek modemde isde gene aynı ozellıkler gene 4 tane switch far ustunde we fiat farkı baya oynuor .. hangısını almalıyız sizce?geek ole ucuz olduu icin bı sorun cıkarmı ne bılım ?satılmıoyormu hıc yoksa? zoom a ole deli gibi para da fermek ıstemıorum .. SAYGILAR..
5 gündür 4 portlusunu kullanıyorum 128/32 evdeki 2 bilgisayarımı bağladım. son derece de memnunum.www.geek.com.tr web sitesinden ,teknik servisin telefonunu aradım kurulum için son derce yardımcı oldular.
Merhabalar Onurgu,
Sorduklarına teker teker cevap vermek gerekirse;
1. GEEKin web sayfası mevcut.www.geek.com.tr sayfasından ulaşabilirsin. 2. Teknik destek: Telefon ile mesai saatlerinde, e-mail ile 7/24 ortalama 30 dakika-1 saat içerisinde yeni kurulan ticket sistemimiz ile en kısa sürede cevap verilmektedir. 3. Önümüzdeki aylarda yapılan değişiklikler sonucunda GEEKin arkasında nasıl bir geliştirme ekibi olduğunu size tanıtmış olacağız. Biz GEEK ürünlerini gerçekten GEEK olarak support etmeye çalışıyoruz. 4. Garanti süresi 2 yıldır. Garantörü EGEMEN Bilgisayar TSE ve ISO belgesi olan bir firmadır. Bu konuda tereddüt etmenize gerek yok.
Umarım net cevap verebilmişimdir.
Saygılarımla
quote:
Orjinalden alıntı: onurgu
geek adsl modem fiyatı açısından çok uygun gözüküyor, ama teknik destek nasıl alınıyor, bu ürünün bir web sitesi var mı?, daha önemlisi arkasında doğru dürüst bir geliştirme ekibi olan bir şirket var mı bunları bilmiyoruz. türkiye şatış sorumlusu olan arkadaş bu konularda daha fazla bilgi verirse sevinirim. garanti süresi ne kadar mesela? Garantisiz bir ürün almayı kimseye önermem, her ne kadar fiyat %50'si civarındaysa da.
Onur
Merhaba Jankat,
Eğer ADSL link ışığın sürekli yanıyorsa hattın aktif demektir. Ancak yanıp sönüyorsa hattın ile ilgili bir sorunun var demektir. Bütün ADSL modemlerde standarttır bu.
Kolay gelsin...
quote:
Orjinalden alıntı: Jankat®
Yaf arkadaşlar geek'in 4 portlu modeminde internete bağlıysan ışık hep yanıyomu yoksa yanıp-sönüyomu
geek ve e-con dan sikayetci olan yok. alın gitsin..
4 portlu Geek modem aldım. gerçi hattım henüz açılmadı. Önce bilgisayara bir network kartı taktım ve onu XP kendiliğinden tanıdı. Fakat Geek modemi bağladığımda XP hiç bir tepki vermedi, yani "yeni donanım bulundu yüklendi" vs uyarılar almadım. Modemde pwr ışığı daima yanıyor, ADSL ışığı yanıp sönüyor (hattın aktif olmadığına işaret), 1. hatta kırmızı ışık, altındaki sırada ise sarı ışık... Kullanım klavuzunda belirtilen numaralar, Modem ayarlarını yapamadım, çünkü 10.0.0.2 ip numarasını vererek web sayfası açmak istediğimde çevrimdışı olduğundan bir ayarlama yapamıyorum. Arkadaşlar, bir yerlerde yanlış mı yapıyorum? Yardımlar için şimdiden teşekkürler
Merhabalar anayasa,
Ethernet kartı üzerinden bağlanan external bir aygıt olduğundan Windows XPde ADSL modeminiz için yeni donanım bulundu gibi bir tepki almazsınız.
Diğer sorunuza gelince; Ethernet kartınızın IP alıp almadığını kontrol edebilir misiniz? Çoğu kez ethernet kartı sürücü sorunlarından dolayı otomatik IP almadığından ya da otomatik IP al ayarı yapılmadığından 10.0.0.2 'ye erişilmekte sorunlar yaşanabiliyor.
Sorunun devam ederse bize ulaşabilirsin.
Saygılarımla
quote:
Orjinalden alıntı: anayasa
4 portlu Geek modem aldım. gerçi hattım henüz açılmadı. Önce bilgisayara bir network kartı taktım ve onu XP kendiliğinden tanıdı. Fakat Geek modemi bağladığımda XP hiç bir tepki vermedi, yani "yeni donanım bulundu yüklendi" vs uyarılar almadım. Modemde pwr ışığı daima yanıyor, ADSL ışığı yanıp sönüyor (hattın aktif olmadığına işaret), 1. hatta kırmızı ışık, altındaki sırada ise sarı ışık... Kullanım klavuzunda belirtilen numaralar, Modem ayarlarını yapamadım, çünkü 10.0.0.2 ip numarasını vererek web sayfası açmak istediğimde çevrimdışı olduğundan bir ayarlama yapamıyorum. Arkadaşlar, bir yerlerde yanlış mı yapıyorum? Yardımlar için şimdiden teşekkürler
+1
quote:
Orjinalden alıntı: AyKuT
Merhabalar anayasa,
Ethernet kartı üzerinden bağlanan external bir aygıt olduğundan Windows XPde ADSL modeminiz için yeni donanım bulundu gibi bir tepki almazsınız.
Diğer sorunuza gelince; Ethernet kartınızın IP alıp almadığını kontrol edebilir misiniz? Çoğu kez ethernet kartı sürücü sorunlarından dolayı otomatik IP almadığından ya da otomatik IP al ayarı yapılmadığından 10.0.0.2 'ye erişilmekte sorunlar yaşanabiliyor.
Sorunun devam ederse bize ulaşabilirsin.
Saygılarımla
quote:
Orjinalden alıntı: anayasa
bir ayı tamamlamak üzere 4 kişi(pc) yi nete çıkartıyor gece-gündüz açık bre mubarek 1 gün bari sıkıntı yarat ama yok ben çalışacağım dioyr. E-con da iyi gibi hatta aynısı ama ufak bir ayrıntı farkı var (yada ben öyle sanıyorum). Geek 128 adet(x5 ile aynı) mac adresleyebiliyor e-con ve birçoğu 16 zaten sırf bu nedenle onu tercih ettim (bilmeden, tavsiye almadan, tamamen şansa) ve iyi ki etmişim.
Aykut bey çıkartamadınız şu firmware i gitti. Zoom çıkarttı sıra sizde. Hadi kolay gelsin
Bu arada gfi ile modemin ip sini taratınca karşıma "Cisco Web Accessible Phone Setings" bu ne demek oluyor (web arabirimini cisco dan mı almış bu meret çok iyi valla). X5 i taratınca conexant falan fişman diyor yani zoom un da çipi conexant duyurulur.
Selam cyberfox,
Biz ekstra özellikler için firmware çıkartacağımızdan beta süresi biraz uzun sürüyor. Ancak yeni firmware çıkarttığımızda ne demek istediğimi anlayacaksınız :D
Saygılarımla
quote:
Orjinalden alıntı: cyberfox
Aykut bey çıkartamadınız şu firmware i gitti. Zoom çıkarttı sıra sizde. Hadi kolay gelsin
kötü bir modem download ları yawas....ben 512 kullandıgım halde 40-35 le cekiyoduym şimdi adsl zoom ile 50-55 çeliorum
Yazıklar olsun senin gibi cimbomluya :( Modemlerde ne kabahat buldun şimdi? Hepsi aynı DSLAM 'e bağlanıyor işte.. DSLAM 'lerde geçtiğimiz günlerde sorun vardı. Bunu bilmeyen yok. 512 'liler benzer sorunlardan çok çektiler; 256 'lar gene daha yavaş olduklarından pek onda sorun farkedilmedi -hoş onlarda 20k 'yı zar zor gördüler ya neyse.
Sence 40-50k mı 512 nin olayı gerçekten????
quote:
Orjinalden alıntı: cimbomemre
kötü bir modem download ları yawas....ben 512 kullandıgım halde 40-35 le cekiyoduym şimdi adsl zoom ile 50-55 çeliorum
quote:
Orjinalden alıntı: ABi1
4 tane aldım şimdiye dek.bayi olarak .. bir tanesini abim kullanıyor. sorunsuz kurulumu kolay .fiyat da iyi. korkmadan alın derim ben. egemen de full destek veriyor..
Kardeş başka bilgisayarlara dağıtım yapıldığında rooterli modemlerde kendi bilgisayarının açık kalması kalmaması problemi yok değilmi..routerli ya ondan diyom...usb li + 4switchli roterli bir modemde kendi bilgisayarımı usb yuvasına diğer bilgisayarlarada switchden çıkış verebilirmiyim...kendi bilgisayarıma ethernet takmak istemiyorumda yuvalar dolmasın..mavibilgisayar.com sitesinde böyle birtane loopcom usb+ethernet modem var fiyatı geek e yakında ondan soruyorum..ne dersin sence nasıl ..onumu alim ethernete kıyıp geek mi alayım..
slm geek pro max ue4 kullanıyorum bağğlantıda bir sıkıntı yok yanllız irc server girerken sorun yaşadım modem ayarı yapılması gerekiyormuş bilen varmı acaba.