Şimdi Ara

Geely Emgrand EC7 (151. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
3.253
Cevap
18
Favori
691.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi bulunduğum yerde usta buldum bakımlarıyla ilgili yardımcı oluyorlarmış. akşam da 1.5 GS modeli için bi test sürüşüne gidecem arkadaşta varmış. ben premium sr modelinden bakıcam muhtemelen. bilmem gereken bi durum var mı araçla ilgili?

bu araçların 2. ellerinin bu kadar yavaş olduğuna inanmak zor gerçekten.

2005 polodan sonra geely nasıl olacak meraktayım. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: emredioksit

iyi günler. elimde 37bin para var. açıkcası bu paraya alınabilecek en iyi araç geely emgrand duruyor. ancak zonguldak çaycuma da servis yok. ya da buna bakabilecek usta bulamadım. bu sorunu çözebilsem direk almayı düşünüyorum. siz bu sorunu nasıl çözdünüz. bir de whats up grubuna nasıl gireriz?
    Whatsapp grubuna d0diyez adlı kullanıcının daveti ile katıldım.Grubun sayı sınırlaması var.Bazen dolu oluyor.Biri ayrılınca davet ile gruba katılım oluyor.İstanbul Ataşehir'de Emgrand parçalarını satan internetten satıcısı var.Çin'den aliexpressten alım da deneyip bilgileri yazdım.Şimdi de titreşim ve ses yalıtımı için plastik klips siparişi verdim.Bitüself ve ses yalıtımı kavuçuğunu ise Türkiye'den alacağım.Bu işi 2020 yazında yapacağım.
    Daha önce ön tamponu sökmüştüm.Bazı bölümlerde plastik klipsler var.Bunlar zamanla sertleşip sökerken kırılıyor.Sanayiden tanesi 50 kuruşa aldıklarımdan bazıları takmadan kırıldı.Bir işe başlayınca gerekli malzemelerin elimde olması gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Greylights

Hocam benimde yeni buji almam gerekli hala orjinaller takılı 80 binde. Bosch iridyum-platin serisi alayım dedim ama şuan için pahalı geldi. Tekrar torch alayım dedim piyasada yok. Ne önerirsiniz? Bende LPG ile kullanıyorum ve bu bujilerin ne kadar farkı olur bilinmiyor. Değişim sonrası ses ve performas için yorum yaparsanız sevinirim.

Üç hafta önce Trabzon'a giderken araç motorundan patlama sesi geldi ne olduğunu anlamadım. Trabzona ulaştım rahatça (270 km yol yaptım) fakat şehir içi yokuş çıkarken çok zorlandı, çıkamam diye sağa çektim. Daha sonra servise götürdüm arıza lambası yanmamış bişey yapamayız dediler. Dönüş yolunda ise tuhaf bir şekilde performanslı idi araç. 3 hafta geçti bir sıkıntı yok. Yağ filtre değişimini yapmıştım gitmeden bir tek bujiler kaldı. 1200 km yol yaptım olaydan sonra bir sıkıntı çıkmadı. Bujilerden kuşkuluyum içimde süphe var yorumunuzu bekliyorum.
    Oto klinik lpg'li araçlarda patlatmanın nedenlerini anlatmış...

• quote:

Orijinalden alıntı: deltoid

Whatsapp grubuna d0diyez adlı kullanıcının daveti ile katıldım.Grubun sayı sınırlaması var.Bazen dolu oluyor.Biri ayrılınca davet ile gruba katılım oluyor.İstanbul Ataşehir'de Emgrand parçalarını satan internetten satıcısı var.Çin'den aliexpressten alım da deneyip bilgileri yazdım.Şimdi de titreşim ve ses yalıtımı için plastik klips siparişi verdim.Bitüself ve ses yalıtımı kavuçuğunu ise Türkiye'den alacağım.Bu işi 2020 yazında yapacağım.
    Daha önce ön tamponu sökmüştüm.Bazı bölümlerde plastik klipsler var.Bunlar zamanla sertleşip sökerken kırılıyor.Sanayiden tanesi 50 kuruşa aldıklarımdan bazıları takmadan kırıldı.Bir işe başlayınca gerekli malzemelerin elimde olması gerekir.

Alıntıları Göster
    Yarın test sürüşü var bakalım. Geçen gün fırsat olmadı. Hanımı satışının zorluğu konusuna kafayı takmamayi ikna edebilirsem. Alacam bu efsane arabayı :) şu whatsup grubuna da girmem gerek bi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bizler aracın daha fazla kişi tarafından tanınmasını sağlıyoruz.Tanınırlık az olunca tereddütte kalanlar oluyor.Bu da satışları etkiliyor.Konforunu görenler de neredeyse toyota kadar beğeniyor.Artık sadece yaşadığımız yerde hizmeti aramak yetersiz kalıyor.Aradığımızı nerede bulacağımızı biliyorsak sorunları aşabiliriz.Kaldı ki örneğin vw ya da opel alsak bile bulunduğumuz yerde sorunları çözemiyebiliriz.
    Daha önce de yazmıştım.5-6 yıl bindikten sonra alım-satımı hareketli bir araca geçerim diyordum.2015 de aldım.Değiştirmeyi kesinlikle düşünmüyorum.
  • Şu arabanın temizi 2012-2013 te 15 liraydı ne hale gelmiş yazık.

• 11.11 alışveriş çılgınlığına uyarak Çin'den iki sipariş verdim.Sipariş için yurtdışı işlemlerine açık bir kredi kartı gerekiyor.
     Geely Emgrand EC7
  • Bu siparişler ile ilgili bilgiler havada kalmasın diye print screen tuşuna basıyorum.Sonra painti açıp yapıştır diyorum.Çıkan resmi dosya menüsünden farklı kaydet deyip resimler klasörüne siparis ismiyle kaydediyorum.Ne aldım,kaça aldım,sipariş ne durumda bunu unutmamak için böyle yapıyorum.
    Aradan bir hafta geçti.tr.aliexpress sitesine girip siparişler ne durumda bakıyorum.Bununla ilgili orders(siparişlerim) sayfasında hiçbir kayıt yok.Acaba yanlış bir şeyler mi yaptım diye şüpheye düşüyorum.
    Mail sayfasına giderek acaba bir bilgi var mı diye bakıyorum.
    Payment for Order no. 800619154456 has been accepted.
    Currently, your payment is 'Being Verified'. After verification, the supplier needs serval days to process your order, and you can check the processing countdown on your order detail page.
    During this time, you are unable to do any operation on your order.

Sincerely,
    AliExpress.com
    2019-11-12

This is an automated system email. Please do not reply to this email.
    Sipariş fiyatınız ayarlandı.

Sevgili Ahmet Derici, Sipariş no. 80061914456 kabul edildi.
    Şu anda, ödemeniz 'Doğrulanıyor'. Doğrulamanın ardından, tedarikçinin siparişinizi işleme koyması için hazırlama süresine ihtiyacı vardır ve sipariş detay sayfanızdaki işlem geri sayımını kontrol edebilirsiniz. Bu süre zarfında, siparişiniz üzerinde herhangi bir işlem yapamazsınız.
    İçtenlikle
    Aliexpress.com
    2019.11.12

Böylece kafamı kurcalayan sorunun yersiz olduğunu anladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deltoid -- 18 Kasım 2019; 11:46:53 >

• Daha sonra şu maili alıyorum.
    Your Order 8006144506854456 has been shipped

Dear Ahmet Derici,

This is an e-mail notification to inform you that your order .8006144506854456 has been shipped by the seller on 2019-11-17. Normally the tracking information will be updated online after 5-10 days .
    The Purchase Protection of order .8006144506854456 will end on 2019-12-18 PST.
    1. If you are satisfied with the items you have received, then you can click 'Confirm Order Received'.
    2. If you have not received your items, or you are not satisfied with your items, you can click ’Open Dispute.’ before Purchase Protection deadline or Purchase will be automatically finalized.
    3. If you would like to extend your Purchase Protection you can contact the seller directly or click 'Request to extend Purchase Protection' to ask for the seller's approval.
    Please note if there is no action taken within Purchase Protection, your order will be automatically finalized with payment released.

Sincerely,
    AliExpress.com
    2019-11-17
    Sipariş 8006144506854456 sevk edildi

Sevgili Ahmet Derici,

Bu,8006144506854456 numaralı siparişinizin 2019-11-17 tarihinde satıcı tarafından gönderildiği konusunda sizi bilgilendiren bir e-posta bildirimidir. Normalde izleme bilgileri 5-10 gün sonra çevrimiçi olarak güncellenir.

8006144506854456 siparişinin Alım Koruması 2019-12-18 PST tarihinde sona erecektir.

1. Aldığınız öğelerden memnunsanız, 'Alınan Siparişi Onayla'yı tıklatabilirsiniz. 2. Öğelerinizi almadıysanız veya öğelerinizden memnun değilseniz, Satın Alma Koruması son tarihi veya Satınalma otomatik olarak sonlandırılmadan önce 'Açık Anlaşmazlık Aç'ı tıklayabilirsiniz. 3. Satın Alma Korumanızı uzatmak istiyorsanız, satıcıyla doğrudan iletişime geçebilir veya satıcının onayını istemek için 'Satın Alma Korumasını Uzatmayı İste' seçeneğini tıklatabilirsiniz.

Satın Alma Koruması kapsamında herhangi bir işlem yapılmaması durumunda, siparişiniz onaylandıktan sonra otomatik olarak kesinleşir.
    İçtenlikle,
    Aliexpress.com
    2019.11.17

• İngilizce bilmiyorum.Google'de İngilizce-Türkçe çeviri yazarak ilgili siteye ulaştım.Yazıları parça parça kopyala-yapıştır diye yazarak Türkçe'leştirdim.Böylece ne yazmışlar anlıyorum.
    Ben onlara bir şey yazacaksam Türkçe-İngilice çeviri yazarak ilgili siteye ulaşıp düşündüklerimi İngilizce'ye çeviriyorum.
  • bugün ilk kez Geely emgrand 2011 bir aracı test etme imkanım oldu. Araç emgrandın boş modeliydi. Araçta kronik olarak oksijen sensörü kaynaklı ışık problemi vardı ilk çalıştırılırken yüksek devirde bi 5sn kalıyor sonra normale dönüyordu. araçta 195lik lastikler vardı(sizce bu ebat iyi mi kötü mü?). araç kapıları premium hissi verse de kapı kolları biraz vasat geldi. plastik aksam basit aracı basitleştiriyor. dış görünüm çok hoş. araç içine motor sesi geliyor yol sesi gelmiyor fazla. eski bir vw polo 2005 kullanıcısı olarak vites geçişleri idare eder. polo gibi yağ gibi geçiş olmasa da güzel karakteristik diyebilirim. Emin değilim ama landirenzo tüp vardı gibi.
    görüş açısı idare eder. hava yastıklarından felan açı azalıyor gibi geldi. hakimiyet çok iyiydi. aracın ağır olduğu çok belli ama motor güçlü gerçekten. kafam çok karıştı gerçekten. almayı çok istiyorum ama tek birikimimi de satışı zor bir araca bağlamak kafamı karıştırıyor.

• quote:

bugün ilk kez Geely emgrand 2011 bir aracı test etme imkanım oldu. Araç emgrandın boş modeliydi. Araçta kronik olarak oksijen sensörü kaynaklı ışık problemi vardı ilk çalıştırılırken yüksek devirde bi 5sn kalıyor sonra normale dönüyordu. araçta 195lik lastikler vardı(sizce bu ebat iyi mi kötü mü?). araç kapıları premium hissi verse de kapı kolları biraz vasat geldi. plastik aksam basit aracı basitleştiriyor. dış görünüm çok hoş. araç içine motor sesi geliyor yol sesi gelmiyor fazla. eski bir vw polo 2005 kullanıcısı olarak vites geçişleri idare eder. polo gibi yağ gibi geçiş olmasa da güzel karakteristik diyebilirim. Emin değilim ama landirenzo tüp vardı gibi.
    görüş açısı idare eder. hava yastıklarından felan açı azalıyor gibi geldi. hakimiyet çok iyiydi. aracın ağır olduğu çok belli ama motor güçlü gerçekten. kafam çok karıştı gerçekten. almayı çok istiyorum ama tek birikimimi de satışı zor bir araca bağlamak kafamı karıştırıyor.
    sn emredioksit,
    Geely Emgrand araçlarda oksijen sensörü arızası kronik olsa 7 yıl kullandığım aracımda da görünürdü.Bu arızanın ana kaynağı lpg kitinin kurallara uygun yapılmamasıdır.İçten yanmalı motorlarda 1g.yakıta karşılık 14.7 cm küp temiz hava girmelidir.Bu ayar genellikle tutturulamamaktadır.Zengin ya da fakir karışım nedeniyle oksijen sensörü kurum bağlamaktadır.Araç fabrikasyon benzinli çıktığından ayarları benzinde iyi iken lpg de iyi olamamaktadır.Kurum birikimini belli bir süre düzeltebilirken bir süre sonra düzeltememekte sonra da sensörün bozulmasına yol açmakta.Biri bozulunca ikincisi de bozulmaktadır.Bu lpg li her araç için söz konusudur.Emgrandın lastik ölçüsü 215 55 R16 dır.205 60 16 da kullanılmaktadır.Bazı tüvler orijinal lastikler yok diye muayenede geçersiz not veriyorlar.Ben orijinal lastik kullanıyorum.Bu araçta plastik aksamların deri gibi yumuşak olması beklenemez.Öyle olsa fiyatı da başka olur.Ön cam direkleri kalın.Dönüşlerde dikkatli olunmalı.Satışı zor cümlesi uygun olmayabilir.100 000 km.yi devirmiş bir araç x marka olsa benim için alınabilir değildir.Al-sat yapanlar bilir ki Volswagen ve opellerin kaç km. olursa olsun müşterisi vardır.Buna ise nazlı yaklaşırlar..Yoksa kaza yapmamış,bakımları zamanında yapılmış fazla km yapmamaış bu araç ta hemen satılabilir...

• quote:

sn emredioksit,
    Geely Emgrand araçlarda oksijen sensörü arızası kronik olsa 7 yıl kullandığım aracımda da görünürdü.Bu arızanın ana kaynağı lpg kitinin kurallara uygun yapılmamasıdır.İçten yanmalı motorlarda 1g.yakıta karşılık 14.7 cm küp temiz hava girmelidir.Bu ayar genellikle tutturulamamaktadır.Zengin ya da fakir karışım nedeniyle oksijen sensörü kurum bağlamaktadır.Araç fabrikasyon benzinli çıktığından ayarları benzinde iyi iken lpg de iyi olamamaktadır.Kurum birikimini belli bir süre düzeltebilirken bir süre sonra düzeltememekte sonra da sensörün bozulmasına yol açmakta.Biri bozulunca ikincisi de bozulmaktadır.Bu lpg li her araç için söz konusudur.Emgrandın lastik ölçüsü 215 55 R16 dır.205 60 16 da kullanılmaktadır.Bazı tüvler orijinal lastikler yok diye muayenede geçersiz not veriyorlar.Ben orijinal lastik kullanıyorum.Bu araçta plastik aksamların deri gibi yumuşak olması beklenemez.Öyle olsa fiyatı da başka olur.Ön cam direkleri kalın.Dönüşlerde dikkatli olunmalı.Satışı zor cümlesi uygun olmayabilir.100 000 km.yi devirmiş bir araç x marka olsa benim için alınabilir değildir.Al-sat yapanlar bilir ki Volswagen ve opellerin kaç km. olursa olsun müşterisi vardır.Buna ise nazlı yaklaşırlar..Yoksa kaza yapmamış,bakımları zamanında yapılmış fazla km yapmamaış bu araç ta hemen satılabilir...

Alıntıları Göster
    hocam iyi günler,
    bu lpg kiti değiştirilebilen ayarı düzeltilebilen birşey mi? cahilliğimi mazur görün pek anlamıyorum bu işlerden. lastik ebatıyla ilgili bilgileri görmüştüm forumda evet. bir süredir bakıyorum. aslında çok fazla fiyat isteyen adamlar hariç normal fiyattaki araçlar hemen satılıyor. eli yüzü düzgün km düşük araç bulsam alacam hala arıyorum. her yere yazdım bende.

• Bazı videolarda izlediğimi yazayım.Lpg regülatörü ile lpg enjektörleri arasında bulunan gaz hortumlarının en kısa ve eşit uzunlukta olması gerekirmiş.Buna lpg regülatörünün yerini saptarken dikkat etmeyen montajcı ne kadar istese de gaz hortumlarını kısa ve eşit boyda yapamaz.Burada bir tasarım ön çalışmasına gerek var.Şimdi soruyorum.Bu işleri yapan kaç usta buna dikkat ediyor.Örneğin lpg regülatörünün içinde bir diyafram var.Araç hareket ettiğinde ve hızlandığında araçta bulunan malzemeler de bir eğri boyunca baskıya uğruyor.Diyafram gibi parçalar salınım yapıyor.Bu diyaframın konumu hareket yönüne dik ise aşırı dalgalanma,hareket yönüne paralel ise minumum dalgalanma olacaktır.Buradan çıkan sonuca göre regülatör motorda yan duvarlardan birine monte edilmelidir.Bir ustanın neden yan duvarlara monte edileceğinden haberi var mıdır?Yan duvarda yer bulamazsa en az etki için nereye monte edecektir?Enjektör time nin eşitlenmesi hakkında bilgisi var mıdır?
    Peki lpg li araç kullananlar örneğin regülatör valfindeki filtreyi neden hiç değiştirmezler?Ustalar bu konuda niye hiç hatırlatma yapmazlar?Bazı ustalar araca göre yazılım değil de kolay olsun diye benzer araçlarda kullanılan hazır yazılımı yüklerler.Kullanıcı bunu nereden bilsin.Sorunlar buradan kaynaklanıyor.
    Şimdi objektif olmaya çalışalım.Kıt kanaat zorla biriktirdiğimiz parayla son gücümüzü kullanarak 2.el bir araç alıyoruz.Artık araçta takılı olan lpg kiti doğru mu değil mi araştıracak halde değiliz.Sonra sorunlar geliyor.Bu sorunların bir kısmını aracın kronik sorunu sanıyoruz.Ben bu yüzden 20000 km.de olan Geely Emgrand'ı sigortacıdan da araştırıp,exper kontrolünde aldım.Belki inanmayan çıkabilir.Daha aracı çalıştırırken kontağa iki kere basmadım.2015 şubatından bu güne kadar 1 kere lpg ayarına baktırdım.Bir ara rolanti dalgalanması yaşadım.Boğaz kelebeği temizliği sonrası ayara baktırdım.Lpg'ci ayar sorunu yok dedi.

• vay arkadaş 39bine temiz premium emgrand bulamıyorum. piyasaya bak.
  • 148.sayfanın sonunda bildirdiğim ultrasonic titreşim makinesini yaptım.1 adet alüminyum tabak 10 tl,bir adet 12 cm fan 20 tl,bir adet arapuar anahtar 6 tl. aldım.Garajımda 12 volt kullanılmayan adaptör vardı.Önce fanı şeffaf silikon ile ters çevirip tabağın altına yapıştırdım.Fanın kanatlarından birine silikon ile bir civata monteledim.Adaptör üzerinde 12 volt yazıyordu.Ölçtüm 16 volt gösterdi.Fan ile adaptör arasına arapuar anahtarı ekledim.Fanın dört köşesine 4 adet vida(75 krş)vidaladım.30x30 cm kontraplakayı işaretleyip matkap ile 0.5 cm deldim.Tabağa su koyarak kontrol ettim.Sıkıntısız ve çok güzel titreşim ile çalıştı.
  • 15 tl'ye DWA marka glow plug(kızdırma bujisi) aldım.Metal kutulu içeceğin kutusunu alttan delip musluk contası ile metale değdirmeden sabitleyeceğim.Üzerine huni geçirip,şeffaf hortumla uzatacağım.Silikon ile yapıştıracağım.9 voltluk bir adaptör ile elektrik verip kutuya koyduğum kloroformu 40 derecede kaynatıp buhar haline getirip önceden zımparaladığım farları parlatacağım.İki gün sonra farları epoksi reçine ile vernikleyeceğim.
    Bu işlemler için acele etmeden gerekli malzemeleri bir araya getirip ürün haline çevirmeliyim.Sonra da resimleri buraya koyarım.Belki video bile koyabilirim.Bu konuda yardıma gereksinimim var.Cep telefonu ile videoyu çektim diyelim.Bilgisayara da yükledim diyelim.Videoda kesme,yapıştırma yapmak gerekebilir.Hangi program nasıl kullanılacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deltoid -- 29 Kasım 2019; 9:28:20 >
  • Vee sonunda istediğim Geely Emgrand Premium sr aracımı almış bulunuyorum. Alırım bi hayırlı olsun.

• quote:

Vee sonunda istediğim Geely Emgrand Premium sr aracımı almış bulunuyorum. Alırım bi hayırlı olsun.
    İyi günlerde kazasız sürüşler dilerim.
  • quote:

İyi günlerde kazasız sürüşler dilerim.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler hocam. Bakalım inş. güzel günlerimiz olur. ilk izlenimlerimi daha sonra aktarıcam ama inanılmaz bir araç şu fiyatlara gerçekten.
  • 
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.