Şimdi Ara

Geely Emgrand EC7 (152. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.253
Cevap
18
Favori
691.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 150151152153154
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hayırlı olsun, kazasız- keyifli sürüşleriniz olsun umarım. aracın model yılı, km, fiyat v.b. ile ilgili bilgi isteriz. bir de ilk izlenimleriniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekelikibin

hayırlı olsun, kazasız- keyifli sürüşleriniz olsun umarım. aracın model yılı, km, fiyat v.b. ile ilgili bilgi isteriz. bir de ilk izlenimleriniz.
    teşekkür ederim. aracım 2012 model premium sr en full olanı. yaklaşık 66binde aldım. aldığım kişiden allah razı olsun aracın tüm bakımlarını yaptırmış. araç gerçekten çok diri ve bakımlı. hantal diyen arkadaşlar neye göre diyorlar anlamıyorum. 1400 kg araç kuş gibi kalkacak değil ama her türlü de gidiyor bir sıkıntı yaşamadım ben gayet güzel gidişi var. yol tutuşu için uzun yolda gayet başarılı. uzun yolda tüple 28kuruş yaktım (otogaz 3,55TL). 100-120 ortalama ile. 2005 polo aracımdan sonra vites geçişlerinde sorun yaşarım diye düşünüyordum ancak bu araç da gayet sorunsuz çok net ve kolay geçişleri. atiker gold tüp kullanıyorum benzinden tüpe geçiş soğuk havalarda bi 3-4 dkyı buluyor araç ısınana kadar sanırım. sıcaksa hemen geçiyor beklemiyor sorunsuz hissettirmiyor geçişi. sunroof olayı alırken çok istemiştim ama öyle olmasa da olurmuş gibi geliyor bi 2 kez açtım denemek için aklıma gelmiyor bile :)
    almadan önce euro4 motor 2011 model test etme imkanım olmuştu. kesinlikle euro5 alın derim performans anlamında daha memnun kalırsınız diyorum. bordo renk aldım gayet şık duruyor tavsiye ederim. bence en güzel olanları siyah ve bordo olanları. araçta orjinal teyp duruyor. ses ayarını düzeltince kalitesi gerçekten güzel. fm transmitter aldım onun da yorumlarını yazarım gelince. olmadı mini usb felan yaptıracam bozulma olursa.
    araçta çok fazla air bag olduğundan direklerden dolayı görüş sıkıntısı oluyor denmiş ancak alışıyor insan görüşte sıkıntı olmuyor. arka camın görüşüne alışamadım sadece silecek olmadığından yağmurlu havalarda biraz görüş sorun oluyor.
    camlar buğu yapıyor ama önlemeyi açınca çabuk kayboluyor..
    araçta yol sesi yok ama motor sesini yüksek devirlerde fazla hissediyorsunuz gibi geldi bana.
    konfor açısından gayet başarılı rahat. uzun yolda yormuyor. aracımda yaz lastiği var henüz daha kış lastği alamadım. polo aracımda çok memnun kaldığım nokian 4 mevsim lastik almayı düşünüyorum alabilirsem onu da yazarım.

• Kızdırma bujisinin üzerine makaron geçirip sıcak silikon ile yapıştırdım.Metal meşrubat kutusunu alttan 1 cm yukarıda deldim.Delikten kızdırma bujisinin ısınan ucunu kutu içerisine,elektriğin fazını değdireceğim başlığı dışarıda bıraktım.Makaron üzerine erimiş silikonu sıkıp metal kutuya sabitledim.Böylece kızdırma bujisinin bir şekilde kutuya değmesini engelledim.Kutunun üst kısmını aldım.Buraya 0.5 lt.lik pet şişeyi ortadan kesip silikon ile sabitledim.Şişenin kapağını matkap ile delip şeffaf hortumu tutturdum.12 voltluk kullanmadığım adaptörü ölçtüm.16.2 volt DC akım verdi.Şimdi deneme zamanı.15 cm uzunluğunda olan kablo uçlarını sıyırdım.Bir tarafını kızdırma bujisinin vidalı kısmına sardım.Diğer ucunu adaptörün sivri ucunun dışına sardım.Adaptörü prize taktım.Adaptörün iç orta bölümünü bujinin başlığına değdirdim.1-2 dk. bekledim.Kutu içindeki bölümün kızarmasını bekledim.Bir değişiklik göremedim.Öylece bıraktım.
    Ertesi gün malzemeyi söküp denemeyi tasarladım.Kızdırma bujisini aynı yöntemle söktükten sonra denedim.Isınan kısım yavaş yavaş ısındığından kızarmadı.Ama ısındı.Demek ki en az 5 dk. bekledikten sonra kloroform buharlaşacak.Tekrar bir metal kutu bulup düzeneği oluşturacağım.Güneşli bir günde far parlatma işini yapacağım.Bu arada ultrasonic titreşim mk.sının da resmini paylaşacağım.

• emredioksit kullanıcısına yanıt
    sorması ayıp olmasın, kaç liraya aldınız?
  • Selamlar.

Emgrand Premium ile Premium SR arasında ne fark var? Nereye baksam "en dolu" yazıldığını görüyorum. Premium'da olmayan ne var içinde?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sirreddot kullanıcısına yanıt
    Sr sunroof olmali

• quote:

Orijinalden alıntı: sirreddot

Selamlar.

Emgrand Premium ile Premium SR arasında ne fark var? Nereye baksam "en dolu" yazıldığını görüyorum. Premium'da olmayan ne var içinde?
    Premium SR'ın Premium'dan farkı sunroof ve elektrikli ayarlanır koltuklar. Hoş en dolu deselerde TR de satılan modeller full değiller. Cruise control vs birsürü özellik eksik. Zaten araçta 5-6 tane boş düğme yeri var. Ama fiyatına göre yinede kral araç.
  • sirreddot kullanıcısına yanıt
    Premium SR farkları; SUNROOF haricinde yumuşak torpido ve kapı kaplaması ayrıca arka cam perdesi gibi hatırlıyorum, Ben Premium SR modelini 2010 yılında sıfır almıştım, hala kullanıyorum çok ta mennunum, Şu an 77.000 Km de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sirreddot

Selamlar.

premium ile premium sr arasında sadece sunroof farkı var.

yukarıda bir arkadaş elektrikli koltuk yazmış ama premium ve premium sr modellerinin ikisi de elektrikli koltuk mevcut.

tek fark sunroof.

Türkiyede en full model dedikleri ses sistemi olan ve sunroof tan ibaret modelleri var. cd çalar var normalde.

aslında cruise control olanları olsa süper olurmuş.
  • 11.11 çılgın alışveriş günlerinde Çin'den iki ürün sipariş ettim.Yalıtım işlerinde kullanacağım klipsler.Bu geldi.İnverter kaynak makinası.39.22$ idi.Kaynak makinası gelmedi.Satıcı bana verdiği takip numarasını başka birine de vermiş.Böylece daha ucuz olan ürünü diğer kişiye göndermiş.Sanki ona teslim edilen ürün bana da teslim edilmiş görünüyor.Bu bazı Çin'lilerin yaptığı sahtekarlık.Satıcı hem ürünü göndermiyor,hem daha fazla ürün satmış gibi görünüyor hem de alıcı bu işleri bilmiyorsa satmadığı ürünün parası üzerine yatıyor.Bu olayla ilgili yaptıklarım:
    1)tr aliexpress sitesinden üyelik girişi yapıyorum.2)Siparişlerim sekmesinden aldığım ürüne ulaşıyorum.3)wiev detail bölümünden sipariş safhalarının olduğu sayfayı print screen ile painte yapıştırıyorum.Sonra bunu kaydet seçeneği ile masaüstüne resim olarak koyuyorum.4)Sipariş sayfasında ürünün son teslim günü 17.01.2020 olarak görünüyor.Bu günden sonra yapılacak işlemin faydası yok.15.01.2020 günü
    "open dispute" "anlaşmazlık aç" işlemi yapacağım.5)Daha önce satıcıya mesaj atarak ürünün gelmediğini,yanlış adrese gönderildiğini söylüyorum.Bana ya para iadesi yapayım ya da yeni ürün göndereyim diyor.Para iadesi istiyorum.Diğer tekliflerini reddediyorum.Tüm bu işleri ekran görüntüsü alarak kaydediyorum.Bu kayıtları vov screen recorder ile video olarak kaydediyorum.Bu video *.mkv formatında.Bunu jpeg'e çeviriyorum.Aliexpress mkv formatını istemiyor.6)I want to apply for "Sadece para iadesi" seçili.
    Did you receive the item "Ürün teslim edildi mi"No(hayır),para iadesi 39.22$(indirimi düşüp yazıyorum)Lütfen talebinizi ayrıntılarıyla yazın.
    I purchased the ZX7-250 with tracking number 3121220970.
    Sold to someone else with the same tracking number.
    The product was sent to the wrong address.
    Welding machine was not sent to me.
    The seller said he would send another machine or refund.
    I want a refund
    Thank you
    ZX7-250'yi 3121220970 takip numarasıyla satın aldım.
    Aynı takip numarası ile başka birine satıldı.
    Ürün yanlış adrese gönderildi.
    Kaynak makinesi bana gönderilmedi.
    Satıcı başka bir makine göndereceğini veya para iadesi yapacağını söyledi.
    Para iadesi istiyorum.

Bu biraz uzun oldu.1 ve 4.satırı sildim.Böylece gelen hata sinyali kalktı.Sonra masa üstüne koyduğum resmi ve videoyo kanıt olarak sondum."Submit" ile disputeyi açmış oldum.
    Satıcının buna 4 gün itiraz süresi var.Satıcı itiraz etmezse param iade edilmiş olacak.

• your refund progress (satıcı para iadesini kabul etti) .Böylece paramı geri aldım.Siz de özellikle 11.11 ya da 12.12 gibi alışveriş çılgınlığı kampanyalarında örneğin 100 $ lık ürünü 70 $ gibi bir fiyata alacağınızı umut ederseniz çoğunlukla benim karşılaştığım durum ile karşılaşabilirsiniz.
  • İleride emgrand kumandasının kabını,orijinal ön ve arka balataları,kaliteli bobin ve kablosunu almak istiyorum.Sizler de Çin'den alışveriş yaptığınızda nelerle karşılaşıyorsunuz yazmak istedim.Bu konularda ben çok bilgili değilim.Ancak konu ile ilgili you tube videolarından durumuma uygun bilgileri öğrenip güvenlik önlemlerini alarak alış-veriş yapıyorum.Bu güne kadar da paramı kaptırmadım.İstediğim ürünleri de aldım.Şu da var.İhtiyacım olan ürünlerin en az 2 ayda geleceğini hesaba katmalıyız.
  • Geely Emgrand HB 2012 model aracım var ve 2,5 yıldır kullanıyorum.

Bir buçuk yıldır uğraştığım, usta usta gezdiğim, arabanın çeşitli parçalarını değiştirerek, ustaları değiştirerek çözmeye çalıştığım ve çözemediğim bir sorunu çözmüş olabilirim. Olabilirim diyorum keza nazar değmesinden korkmuyor değilim. Müdahale edileli 8 gün oldu ve sorun çözülmüş görünüyor. Buradan paylaşarak aynı sorunu yaşadığını bildiğim buralarda paylaşım yapan ve çözüm bulamayanlara da örnek olması için yazıyorum. Sorunum neydi?
    Arabam soğukken hiç bir sorun yoktu ama motor sıcakken marşa bastığımda araba çalışıyor ama devir düşüyor ve stop ediyordu, bir iki kere gaz vermezsem. Arıza lambası da söndürsem de yine hrp yanıyordu. Lpg ile ilgili motor bölümündeki tüm parçalar değişti, bazıları deneme için bazıları kalıcı olarak. Benzin regülatörü ve pompasını da dahil başka parçaları da değiştirdim ama sonuç aynı. Benzinde kullanırsam sorun yaşamıyorum ama lpg devreye girince yine aynı şekilde sorun devam ediyordu. Bu şekilde arabayı kullandım ama içim rahat değildi.
    En son motor bölümündeki lpg parçalarının hepsinin sökülüp daha güncel son sürüm bir lpg kiti takılarsa sorun çözülür dendi ama meblağ biraz kabarıktı. Yaşadığım yerdeki atiker bayisindeki usta bir gün "hocam bir kaç güne atiker fabrikasından, merkezden ustalar gelecek, bir de onlara gösterelim" dedi. Çaresiz olan ben tamam dedim. Gün geldi 16 ocak tarihinde beni aradı, yolda olduklarını ve sanayiye gelmemi söyledi, gittim. Bir süre sonra geldiler, benimle beraber bekleyen bir bmw bir mercedes araba da sorunlarına çözüm bulamamışlar ve onlarda gelmişlerdi. Arabayı çalıştırarak motor sıcak şekilde gelmelerini bekledik. Önce benim araca baktılar, lpg regülatörünü avuçlayan usta, "basınç çok fazla" dedi. Basıncı benzin basınç değerine yakın olmalı dedi ve ayar yaptı. Lpg nozullarının (lpg enjektör memesi) 2 mm olmasını istedi, benimkiler 1.8 mm idiler. Değişiklik yapıldı, lpg ayarı yapıldı, basınç değeri benzin başınç değerine yakın olarak ayarlandı, zengin-fakir karışım nedeniyle yanan Arıza lamban da yanmaz artık dedi. 16 ocaktan beri 8 gündür bir kere sorun yaşamadım ve aldığımdan beri hiç sönmeyen arıza lambası da hiç yanmadı. Arabamı daha bir keyifle kullanmaya başladım. Atiker merkez fabrikadından, Ankaradan gelen ustalara, ve beni onlarla buluşturan yerel ustama teşekkür ediyorum. Atikerin bu gezici profesyonel hizmetinden çok memnun kaldım.
    Aynı soru yaşayan arkadaşlarıma tavsiyem önce lpg ayarlarına iyi bir ustaya baktırmaları, basınç değerini benzinin basınç değerine yakın bir değere getirtmeleridir.
    Umarım yazdıklarım uzun gelmemiştir ve başkalarına da faydalı olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Arkadaşlar, bu aracın donanım farkları nelerdir? Sedan kasada Gsl, gsl premium ve premium sr olarak 3 donanım gözüküyor. Ama sarı sitede herkes kafasına göre üst pakete koymuş sanki. Premiumların tamamında elektrikli koltuk var mıdır? Yoksa manuel olanları da var mı? Ayrıca gsl ve premium arasındaki farklar tam olarak nelerdir ve çok fark var mıdır?
    Bir de az km yapmış 2011 model sedan kasa önerir misiniz? Geely başlığında tüplülerin muayeneden geçmediği yazılmış bu araç için de böyle bir durum varsa sıkıntı gerçekten.
    Cevaplarsanız çok sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: planetcrk

Arkadaşlar, bu aracın donanım farkları nelerdir? Sedan kasada Gsl, gsl premium ve premium sr olarak 3 donanım gözüküyor. Ama sarı sitede herkes kafasına göre üst pakete koymuş sanki. Premiumların tamamında elektrikli koltuk var mıdır? Yoksa manuel olanları da var mı? Ayrıca gsl ve premium arasındaki farklar tam olarak nelerdir ve çok fark var mıdır?
    Bir de az km yapmış 2011 model sedan kasa önerir misiniz? Geely başlığında tüplülerin muayeneden geçmediği yazılmış bu araç için de böyle bir durum varsa sıkıntı gerçekten.
    Arkadaşlar, aracı aldım ancak tüp ruhsata işli değil daha yeni takılmış. Nisanda muayenesi var. Tüpü muayeneyle birlikte mi işletmeliyim ve süreç nasıl işliyor, neler yapmam gerekiyor? Bilgisi olan yardımcı olabilirse sevinirim.

• quote:

Arkadaşlar, bu aracın donanım farkları nelerdir? Sedan kasada Gsl, gsl premium ve premium sr olarak 3 donanım gözüküyor. Ama sarı sitede herkes kafasına göre üst pakete koymuş sanki. Premiumların tamamında elektrikli koltuk var mıdır? Yoksa manuel olanları da var mı? Ayrıca gsl ve premium arasındaki farklar tam olarak nelerdir ve çok fark var mıdır?
    hayırlı olsun öncelikle. premiumların elektrikli koltuk olayı sabit. sadece şöför koltuğunda tabiki. 2011 model sedan kasa öneririm ancak 2. 6 ayda üretilmiş euro 5 motorunu öneririm. çok az performans farkı ile daha iyi euro5 motorları.

• quote:

Arkadaşlar, aracı aldım ancak tüp ruhsata işli değil daha yeni takılmış. Nisanda muayenesi var. Tüpü muayeneyle birlikte mi işletmeliyim ve süreç nasıl işliyor, neler yapmam gerekiyor? Bilgisi olan yardımcı olabilirse sevinirim.

Alıntıları Göster
    tüp ruhsata işli değilse süren bir ay diye biliyorum yoksa cezası var. önce proje çizdireceksin sonra ruhsata işleteceksin. araçların ruhsattaki ağırlıkları fazla yazıldığından maalesef 30luk tank olması gerekiyor. yoksa muayeneden geçmiyor.

• Soğuk hava nedeniyle otomobilim ile ilgilenemedim.60000 km.bakımına da yaklaşık 850 km. kaldı.Nisan-mayıs gibi güneşli bir havada bir şeyler yapmayı umuyorum.
  • sezmen kullanıcısına yanıt
    Hocam , ben de 2-3 senedir uğraşıyorum , araç soğukken LPG ye geçerken stop ediyor ama ısınınca sorun ortadan kalkıyor , benim problem de aynısı olabilir mi?

• Ensar GÜLTEKİN E kullanıcısına yanıt
    Sizinki farklı gibi, benim aracım soğukken hiç sorunsuz çalışır ve gaza normal şekilde geçer. Ama yine de baktırmakta fayda var basınç ayarına.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 150151152153154
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.