Şimdi Ara

Geely Emgrand EC7 (154. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.253
Cevap
18
Favori
691.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otomobil su ısıtıcısının kapağında delik açarak ısıtıcıya girecek büyüklükte huniyi içerden yukarı doğru sıcak silikon ile sabitledim.Üst taraftan şeffaf hortumu huninin çıkan ucuna ittirdim.Sıcak silikon ile sağlamlaştırdım.Garajın kapısını açarak işleme başladım.Araç çıkışa yakın idi.Geçen yıl farları üstünkörü parlatmıştım.800,1200,1500,2000 su zımparası ile ıslatarak fazla bastırmadan zımparaladım.Zımpara sonrası elimi far üzerinde kaydırdığımda pürüzsüz olduğunu anladım. 

Geely Emgrand EC7

• Kağıt yapıştırıcı ile far çevresini bantladım.500,800,1200,1500,2000 su zımparası ile farları fazla bastırmadan zımparaladım.Kabloyu çekerek kloroformu ısıtıcıya bir fincan kadar koydum.Ağzım ve burnumu maske ile kapattım.Uzak tutarak ve nefesimi etkilenmeyecek şekilde 12 voltluk adaptör ile ısıttım.6-7 dk.da kaynadı.40 derecede kaynıyor.Hortumu fara tutarak damlatmadan far yüzeyini erittim.Burada yaptığım hatayı belirteyim.Şeffaf hortum ısıdan etkilendi.Isıtıcıyı far üzerinde gezdirirken hortumun sallanmasını beğenmedim.Salataya zeytinyağı döker gibi değil de 5 cm uzaklıktan sabit hızla soldan sağa doğru hareket edilmeli.Birkaç gün sonra ısıtıcı ucundaki hortumu değiştirip işlemi yenileyeceğim.Ayrıca 3-5 gün bekleyip üzerine şeffaf epoksi ile kaplayacağım.   

Geely Emgrand EC7
     Geely Emgrand EC7

• 1 yıl kadar önce Burdur'da aldığım gaz sonrası ara sıra kırmızı ışığa yaklaşırken rolanti dalgalanması ve stop etme olayı yaşamıştım.Bir arkadaş bu olaya oksijen sensörü hatası demişti.Evet bu olasılıklardan bir tanesi.Ama bende lambda sensörü arızasının belirtileri yoktu.Regülatörü değiştirdikten sonra yaklaşık farklı zamanlarda parça parça ve şehir içi-dışı 250 km. yol gittim.Rolanti dalgalanması tamamen bitti.Her koşulu denememe karşın bir defa bile stop ile karşılaşmadım.Eski regülatörü sökerek bir bakım yapacağım.Regülatörün durumu ile ilgili gördüklerimi yazarım.Sorunsuz sürüşler dilerim.

• deltoid D kullanıcısına yanıt

merhaba,

detaylı anlatımınız ve istikrarlı yazılarınız sebebiyle konuyu takibe almıştım, ara ara girip gelişmeleri topluca okuyorum  Geely Emgrand EC7 

hava filtresi konusunda naçizane bir tavsiyem olacak. bu tip filtrelerin yağlanmasında wd40, balata spreyi tarzı ürünler pek önerilmiyor (aynı maf sensörü temizliğinde olduğu gibi). wd40ın bir süre sonra yağlama dışında daha çok toz tutma gibi bir durumu olabilir. bilindik markalar kendi temizlik kitlerini satıyorlar (tabi fiyat fahiş), bunun dışında yağlamak için bildiğim en makul ürün motul A2 hava filtresi spreyi. mutlaka başka yağlama spreyleri de vardır, bu tarz bir ürün kullanırsanız uzun vadede daha iyi olur diye düşünüyorum.

lpg regülatörü konusu benim de yapılacaklar listesinde. aslında videolarda işlem basit gibi görünüyor ama kendim pek kurcalamak istemiyorum, büyük ihtimalle ilk fırsatta lpgyedekparca.com'a göndereceğim. sizde şuan boşta eski regülatör ve yeni conta kiti var diye anlıyorum, bence kendiniz de değiştirmeyi deneyebilirsiniz. böylece elinizde her zaman yedek bir regülatör olmuş olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ersin310

merhaba,

detaylı anlatımınız ve istikrarlı yazılarınız sebebiyle konuyu takibe almıştım, ara ara girip gelişmeleri topluca okuyorum  

hava filtresi konusunda naçizane bir tavsiyem olacak. bu tip filtrelerin yağlanmasında wd40, balata spreyi tarzı ürünler pek önerilmiyor (aynı maf sensörü temizliğinde olduğu gibi). wd40ın bir süre sonra yağlama dışında daha çok toz tutma gibi bir durumu olabilir. bilindik markalar kendi temizlik kitlerini satıyorlar (tabi fiyat fahiş), bunun dışında yağlamak için bildiğim en makul ürün motul A2 hava filtresi spreyi. mutlaka başka yağlama spreyleri de vardır, bu tarz bir ürün kullanırsanız uzun vadede daha iyi olur diye düşünüyorum.

lpg regülatörü konusu benim de yapılacaklar listesinde. aslında videolarda işlem basit gibi görünüyor ama kendim pek kurcalamak istemiyorum, büyük ihtimalle ilk fırsatta lpgyedekparca.com'a göndereceğim. sizde şuan boşta eski regülatör ve yeni conta kiti var diye anlıyorum, bence kendiniz de değiştirmeyi deneyebilirsiniz. böylece elinizde her zaman yedek bir regülatör olmuş olur.

Performans hava filtresi yıkanabilen, kağıt orijinli olmayan,pamuklu bir ürün.Wd-40 da sadece havanın ilk temas yüzeyine çok hafif püskürtülmesi önerilmiş.Hava geçişine engel olmayacak şekilde.Bunu ilk defa uyguladım.Ben uygulamalarım sonucunda beklediğim sonucu alamazsam onu değiştiririm.Sizin önerinizi de bir dahaki uygulamada dikkate alacağım.

İkinci olarak kullanılmış regülatörü temizleyerek ve gerekli ise tamir takımı ile yenileyerek yedekte bulunduracağım.Temizlik yapmağı düşündüğümde

bu bakımlı regülatörü diğerinin yerine takacağım.

Amacım aracımın bakımlarını aksatmamak,bakımlar sırasında gerekli malzeme ve hazırlığın doğru yapılmasını sağlamak ve de en önemlisi hareket halinde can taşıyan insan yapısı makinaların bakımsızlığa bağlı kazaların azalmasına yardım etmek..

• Piyasadaki algı ve hareket tarzı araçta bir parçanın işlevini kaybedinceye kadar beklemek ve ondan sonra parçanın yerine yenisini takmak.Onarmak bazı parçalar için söz konusu olmayabilir.Ama onarım yapılabilecek olanların bile yenisi ile değiştirilmesi benim ilkelerime aykırı..Örneğin oksijen sensörünün bozulana kadar beklenmesi bence yanlış.Çünkü fakir ya da zengin karışım varsa kalitesiz yanma zamanla sensörün üzerine kurum kaplayacak.Başlarda sensör +,- limitlerde çalışmayı sürdürecek.Siz motordaki hatayı düzeltmediğiniz için sadece lambda sensörünü değil,örneğin bobinleri,bobin kablolarını,lpg enjektörlerini,bujileri de hata sınırlarına yakın çalışmaya zorlayacak.O zaman satarım kurtulurum demek kaynakları heba etmektir.

• deltoid D kullanıcısına yanıt

Maalesef forumlarda filtre temizliği konusunda ciddi bilgi kirliliği bulunmakta. Temizlik için hemen her türlü kimyasalı kullanan var. Ben şahsen tatmin edici bilgi pek bulamadım, bu sebeple aracımdaki filtrede üreticinin kendi temizlik kitini kullanıyorum. Kolay gelsin tekrar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ultrasonic temizleyici makinayı yaptım.

Geely Emgrand EC7

Geely Emgrand EC7
  • Emgrand euro5 motor için deltoid hocam buji listesi vermişti onlardan birkaçını satıcıya sordum uyumlu mu diye cevap olumsuz oldu. Bosch almayı düşünüyorum Deneyen var mı hangi modelini almamız lazim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  •  Geely Emgrand EC7

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sn assent,

Yedek parça satıcıları bir parça istediğinizde aracın marka ve modelini sorarlar.Hele 4 adet bujide kazanacakları çok az para için uyumsuz der geçerler.Daha önce de yazdığım buji listesinden aldığım bujileri yazdım.İki defa yaptığım buji alışverişinde bugüne kadar sorun yaşamadım.Aracın elektrik düzeninden de çok memnunum.

• Kullandığı cep telefonunu açmayı bile zor beceren 75 yaşlarında emekli bir öğretmen arkadaş tlf.nu verip şunun tarihini ayarlar mısın dedi.Ayarlayıp verdim.10 dk.sonra yanıma geldi ve "telefonumu bozmuşsun"dedi.

Bu parçacılar alacakları parçanın kodunu bilmeyen kişilere benim karşılaştığım durum gibi bir şeyle karşılaşmamak için

yok der geçerler.Zaten bizim araçların tanınırlığı da az.Yanlış ürünün denenmesi sonrasında geri verilmek istendiğinde geri almak istemezler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deltoid -- 14 Kasım 2020; 12:34:8 >
  • 6,5 yıl önce ilk sahibinden 38.000 km de iken aldığım , Gelly Emgrand Premimum Sr 2012 model aracımı Sıfır Suv Segment Araca geçmem sebebiyle 2 gün önce pazartesi günü sattım , 6,5 yıl boyunca ( 63500 km yol yaptım ) bana ve aileme sıfır arıza ile eşlik eden , beni hiç üzmeyen ,bir kez bile yolda kalmayan , ( tabi bunda tüm bakımlarını zamanından önce yaptırmamım etkisi büyük) keyifle kullandığım araç, bursadaki yeni sahibi aileye hayırlı olsun. Parasının çok üzerinde konfor ve güvenlik sağlayan , şu anki sıfır aracımda para vererek eklettiğim bir çok özelliği standart barındıran , dolunun da dolusu bir araçtı. Keşke sıfırları girseydi de halen daha bu güzel araçlara binebiliyor olsaydık . Tüm geely kullanıcılarına keyifli sürüşler diliyorum

• gordoncell G kullanıcısına yanıt

Yeni arabanız hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın. Emgrand ı kaça sattınız?

• Teşekkür ederim. Rabbim herkese daha iyisini daha güzeini nasip etsin.

72.000 tl ye sattım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gordoncell -- 10 Mart 2021; 18:45:22 >
  • Yeni otomobilinizi kazasız ve sağlıklı günlerde kullanmanızı dilerim.

• bu ülkede sanayicilerin dedikoduları bitmeden adam gibi araç gelmesi zor.

renault fiat ww gibi araçların algısını kırmak gerek ülkede önce.

• Merhabalar aracım da son zamanlarda ara ara rampa cikamama , ciksada zor çıkıyor gaz yememe durumu var bir de vites geçişlerinde zor oluyor geçmiyor bazen bir ve ikinci vites geçişlerinde ses yapıyor gecsede bu sorunu tekrarlamadan önce bujileri , hava filtresi , debriyaj ve balata takımı da değişmişti , gaz kelebeği ise temizleyip iyice montojini yaptım ama tekrarladı bir olayimdada gaz pedalının altında sanki sıkıcan bir nesne varmış gibi pedalı indiremedim aşağıya... Bu sorunun tekrarlanması yada ana problemi nedir işin işinden çıkamadım ustalar net bir cevap vermeyip git gele boşa para vermekten yoruldum. Bu arada araç LPG li , stop sorununda var tabiki :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shirayukison -- 18 Mayıs 2021; 19:12:40 >
  • vites geçmeme sorunu sekromeçten yapar. pirinç sekromeçi değişmen lazım bileziğini kronik sosrunudur emgrandın. diğer sorunlar için bişey diyemiycem. ama rampada felan rahat edersin değişirsen.

• Geçen hafta Biryıldıran petrol istasyonundan aldığım gaz sonrasıaraçta hafif kerkinme sonrası motor ışığı yandı.Aracın kilometresi 61500 idi.Aracı hemen park ederek sorunu çözmeye çalıştım.Wi-fi üzerinden çalışan OBDII elm 327 cihazımın meizu ile nasıl çalıştığını daha önce anlatmıştım.Telefonumu bu arada değiştirmiş ve samsung m11 almıştım.Ama cihazın bu telefonla nasıl çalışacağı ile ilgili uğraş vermemiştim.

1)Telefon ile torque(lite) arasında bağlantı kurulması için hem tlf. hem de programın wi-fi ayarları yapılmalı.2)Tlf. ile torque iletişim kurmalıdır.

Şimdi eldeki verilere bakalım.Evimde sınırsız wi-fi modemi var ve ben evde internete bu modem üzerinden giriyorum.Bodrumda garaj var ve burada evin wi-fi si çalışmıyor.Tlf.nun wi-fi açık ve wi-fi araması da açık.Garajdaki aracın yanına gittim.Tlf.nun wi-fi si açık olmalı idi.Bu zaten açık.Tlf. wi-fi üzerinden internete bağlanmak isteyecek ve bağlanamayacak.Yakınlarda kullanılabilecek wi-fi cihazı arayacak.Böyle bir şifremiz yok.O da başarısız olacak.Sonra mobil bağlantı için tlf.arama yapacak.Amacımız internete bağlanmak değil.O halde mobil veri ayarını kapatmamız gerekecek.Şimdi tlf. sadece civardaki wi-fi iletişimi kuracak cihaz ile iletişim kurmalı.Özetliyorum.a)wi-fi açık,b)wi-fi cihaz arama açık,c)Mobil veri kapalı. Tlf.ayarı bitti.

Torque aç.OK ıkla.Çark işareti olan ayarlara tıkla.Anahtar işareti olan ayarlara tıkla.Adaptor ayarları tıkla.Connetion tıkla.Wi-fi seç.Buradan çık.

Elm 327 cihazları fabrika ayarı olarak bluetood seçili olarak gelir.Biz wi-fi(kablosuz) üzerinden bağlanacağız.O halde bunu da kapatmalıyız.Akıllı tlf.larda bluetood ana ekranda parmak aşağı doğru bastırılarak açılan ekrandan kapatılır.

Şimdi OBDII cihazınızı otodaki portuna takalım.(BUnu daha önce anlattım)Işığı pedallara doğru olmalı ve ışık yanmalı.Tlf. ile OBDII cihazının haberleşmesi için araç rolantide çalışmalıdır.Torque'nin sağ üst köşesinde otomobil sembolu yanıp sönecek.Bu bağlantı sağlanamadı demek.1-2 denemeden sonra sembol sabit hale gelince bağlantı sağlandı demek.

OBDII nin kullanımı ile ilgili çokca video var.

İlgilenenlere kolay gelsin.Ben bu şekilde yanan ışığı sildim.Bir daha da motor ışığı yanmadı...  

• 
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.