Şimdi Ara

GeForce 7800 GXT SLI + FX57 13142 3DMarks (Default Score) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
2.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • haklısınız ati de sürücü problemi vardı ama cat 3.0 ve daha sonrasında problemlerin çoğu aşılmıştı diye hatırlıyorum. yeni sürücülerle 8500 ti500ü geçiyor neredeyse ti4200 kadar performans veriyordu.

en alt seviye 3dfxin ipi çekildikten sonra tamamen nvidia nın eline geçti ve hala orda.ati 9550 ile iyi bir darbe indirdi ama çok geç kaldı.Şu an hangi bilgisayarcıya giderseniz gidin fx5200 bulabilirsiniz ama hala 9550 nin adını duymayanlar var.Buda nvidia nın alt seviyede açık ara patron olduğunun göstergesi.
  • Arkadaşlar Ati şimdi kartını daha erken duyurdu.Ortaya da fazla derece de dedikodu var.Bence de kartlar çıksın öyle tartışalım.Şimdi yok yere tartışıyoruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kobe_Bryant

ATI Fudo R520 3Dmark05 10K+

http://www.theinquirer.net/?article=23752

Makalede crossfire lı Fudo açık ara en iyisi olacağı da söyleniyor
    "Coolest technology ever" değil mi ?
  • neforce 1-2 serisi tnt sersini de dahil edin yarışa. o zamanlar ati neredeydi
  • o zamanlar matrox, s3, voodoo, diamond falan vardi ah ah..
  • quote:

Orjinalden alıntı: real_jackals

8xxx- gf3 = 1-0
    9xxx- gf4 = 2-0
    9xxx- gf5 = 3-0
    x800 -gf6 = 3-1

benim görüşüm böyle

bu skorlamaları biraz daha eskiye dayandıralım eskiden beri tam bir GPU manyağı olduğum için bunların atalarını çok iyi hatırlıyorum... ( 7xxx ??? )

Ati Rage - TNT = 0 - 1
    7xxx - GF2 = 1 - 1
    8xxx - GF3 = 1 - 2
    9700 - GF4 = 2 - 2
    9800 - GF5 = 3 - 2
    X800 - GF6 = 3 - 3

,
    görüldüğü gibi şartlar eşit biri kaçarken diğer kovalıyıp yakalıyor sonra biri kaçıyor diğeri kovalıyor bu böyle sürüp gidiyor herkezin düşüncelerinin aksine Radeon un ezici bir üstünlüğü yok aşağı yukarı testteki tüm ekran kartlarını kullanma fırsatım oldu ve Nvidia RULE fakat son zamanlardaki stratejileri (GF5) tahtını epeycce bir sarstı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontendoo -- 19 Haziran 2005, 2:04:01 >

• GeForce 7800 GTX Satışa Sunuldu

GeForce 7800 GXT SLI + FX57 13142 3DMarks (Default Score)

http://www.mwave.com/mwave/viewspec.hmx?scriteria=AA35630

Technical Information

256-bit GeForce 7800 GTX (430MHz clock)
    256MB 256-bit 1.6ns (8x32) DDR3 Memory (600MHz clock - 1.2GHz effective)
    PCI Express x16 Compatibility (PCI Express Compliant)
    Integrated NVIDIA TV Encoder (HDTV, S-Video, Composite,)
    Integrated NVIDIA VIVO (S-Video, Composite,)
    Dual DVI-I Connectors
    38.4 GB per second memory bandwidth

$649.00

• Milletin derdi niye sizi geriyor yaw,,,
    Kim ne amaçla,hangisi işine geliyorsa onu alır kullanır.Sıkıldım artık böyle nvidia-ati,intel-amd abuk tartışmalarından.Konuşacaksanız teknik bir şeyler söyleyin,
    bencher ona göre,oyuncu kendine göre kart seçer.
    Açık söyliyeyim bunların oyun performansının konuşulacağı yer burası olmamalı,
    ya donanım genel ya da oyun bölümünde konuşulabilir.
    Overclock ve soğutma bölümü çok abuklaştı,
    belki bunu başka bir çok topicte yazdım,ama burda biraz fazla patladım heralde,,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanDostum -- 19 Haziran 2005, 23:41:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZİW®O

Bence ati yine 9700 zamanında ki gibi nvidia'yı ezicek gibime geliyor

BİRDE KONUYU AÇAN ARKADAŞ YANİ Kobe_Bryant BİR FAKE NİCTİR.GERÇEK NİCK'İ MEHMET ALİ

BU KİŞİ T.P.O'NUN BAŞARISINI GÖRMEZDEN GELMİŞTİ VE BAZI ARKADAŞLARIMIZIN YABANCI FORUMLARDA YAYINLADIĞI TEST SONUÇLARINDA SAÇMA SAPAN ŞEYLER YAZMIŞTI.

AYNI ZAMANDA BU KİŞİ TÜRKLERİ AŞALIYOR HER KONUŞMASINDA

BUNUN FAKE NİCK OLDUĞUNU BİLEN GALİBA 3 KİŞİ VAR SİZİNDE HABERİNİZ OLSUN ONA GÖRE MUATTAP OLUN

Bunu yeni gördüm,o geri zekalı ise hangi yüzle giriyor buraya,

• quote:

Orjinalden alıntı: CanDostum

Milletin derdi niye sizi geriyor yaw,,,
    Kim ne amaçla,hangisi işine geliyorsa onu alır kullanır.Sıkıldım artık böyle nvidia-ati,intel-amd abuk tartışmalarından.Konuşacaksanız teknik bir şeyler söyleyin,
    Overcklock ve soğutma bölümü çok abuklaştı,
    belki bunu başka bir çok topicte yazdım,ama burda biraz fazla patladım heralde,,,

Bu postuna katılmıyorum. Son senelerde overclock forumunda sadece ve sadece suni benchmarklar konuşulmaya başlandı. Hatta forumun en eski müdavimleri dahi "benchmark için ayrı oyun performansı için ayrı kart" gibi postlarla kanımca talihsiz yönlere kaymaya başladılar. Benchmark almanın mantalitesi sadece futuremark ve superpi skorları almak değil. Madonion yokken de benchmark alırdık hatırlatırım. 3DMark03 ile gerçek oyun performansından gitgide uzaklaşmaya başlayan FM'in bugün nasıl bu kadar popüler olduğunu anlamıyorum; ama asıl anlayamadığım nokta overclock ile oyun performanslarının zihinlerde nasıl bu kadar birbirinden ayrılabildiği. Bir ekran kartının performansı olayın özünde oyun performansıdır, benchmark almak ise o oyun performansının ölçülmesidir. Overclock dediğimiz hadisenin 100 dolarlık çipin 1000 dolarlığa eşdeğerlenmesi mantalitesinden, 1000 dolarlık işlemcinin overclock ürünü olarak zihinlerde taht kurmasına yeraçan oluşumda bazı değerler iyice unutulmuş sanırım.

Candostum, sana özel kişisellik taşıyan bir post değil; ara ara ben de patlıyorum böyle. Eski değerlerimizi yitirdik, yenilere de ben alışamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoL--E 2½ -- 19 Haziran 2005, 15:52:46 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ZİW®O

Bence ati yine 9700 zamanında ki gibi nvidia'yı ezicek gibime geliyor

BİRDE KONUYU AÇAN ARKADAŞ YANİ Kobe_Bryant BİR FAKE NİCTİR.GERÇEK NİCK'İ MEHMET ALİ

BU KİŞİ T.P.O'NUN BAŞARISINI GÖRMEZDEN GELMİŞTİ VE BAZI ARKADAŞLARIMIZIN YABANCI FORUMLARDA YAYINLADIĞI TEST SONUÇLARINDA SAÇMA SAPAN ŞEYLER YAZMIŞTI.

AYNI ZAMANDA BU KİŞİ TÜRKLERİ AŞALIYOR HER KONUŞMASINDA

BUNUN FAKE NİCK OLDUĞUNU BİLEN GALİBA 3 KİŞİ VAR SİZİNDE HABERİNİZ OLSUN ONA GÖRE MUATTAP OLUN

Bunu yeni gördüm,o geri zekalı ise hangi yüzle giriyor buraya,

Bana da Umut abi(X-GeN) söylemişti, konu dışı forumunda herkes resimlerini koysun türü bir topic açılmış, o da oraya koyduğu resimden tanımış Mehmet Ali'yi. Ben de baktım hakikaten oydu. MEHMET ALİ'YE

• quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

quote:

Orjinalden alıntı: real_jackals

8xxx- gf3 = 1-0
    9xxx- gf4 = 2-0
    9xxx- gf5 = 3-0
    x800 -gf6 = 3-1

benim görüşüm böyle

Atinin 8xxx hicbir zaman gf3 e gol atamadı ki. GF3 hem daha hızlı idi hemde daha sorunsuzdu.

O zamanlar Atinin goruntu kalitesi cok iyi olsada ve yuksek cozunurluklerde gf3 u yakalayabiliyor olsada inanılmaz surucu problemleri vardı ve cogu oyunda sorun yasatıyordu.

Yani durum 2-2

Ek olarak DIABELICA ya sonuna kadar katılıyorum.

8500 kesinlikle Geforce 3 serisinden alt, üst orta, tüm çöüzünürlüklerde daha başarılı bir karttı. Bir 8500'ün bir GF3 ile mukayese edilmesi sadece fiyat bazında olabilir. 8500 AA açıldığında rezalet olmasına rağmen, AF'de GF4 TI serisinden dahi başarılıydı. Opengl uygulama performansında göreceli olarak zayıf kalsa da, D3D'de GF3'lerin tamamını ezip geçiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoL--E 2½ -- 19 Haziran 2005, 16:03:30 >

• @PoL--E 2½
    +1

8xxx serisi gf3 den çok açık bir şekilde daha hızlıdır... hatta bazen 8xxx serisini direk gf4 serisi ile yarıştırılardı bu yüzden
  • quote:

Orjinalden alıntı: PoL--E 2½

quote:

Milletin derdi niye sizi geriyor yaw,,,
    Overcklock ve soğutma bölümü çok abuklaştı,

Bu postuna katılmıyorum. Son senelerde overclock forumunda sadece ve sadece suni benchmarklar konuşulmaya başlandı. Hatta forumun en eski müdavimleri dahi "benchmark için ayrı oyun performansı için ayrı kart" gibi postlarla kanımca talihsiz yönlere kaymaya başladılar. Benchmark almanın mantalitesi sadece futuremark ve superpi skorları almak değil. Madonion yokken de benchmark alırdık hatırlatırım. 3DMark03 ile gerçek oyun performansından gitgide uzaklaşmaya başlayan FM'in bugün nasıl bu kadar popüler olduğunu anlamıyorum; ama asıl anlayamadığım nokta overclock ile oyun performanslarının zihinlerde nasıl bu kadar birbirinden ayrılabildiği. Bir ekran kartının performansı olayın özünde oyun performansıdır, benchmark almak ise o oyun performansının ölçülmesidir. Overclock dediğimiz hadisenin 100 dolarlık çipin 1000 dolarlığa eşdeğerlenmesi mantalitesinden, 1000 dolarlık işlemcinin overclock ürünü olarak zihinlerde taht kurmasına yeraçan oluşumda bazı değerler iyice unutulmuş sanırım.

Candostum, sana özel kişisellik taşıyan bir post değil; ara ara ben de patlıyorum böyle. Eski değerlerimizi yitirdik, yenilere de ben alışamadım.

Senin bu fikirlerini biliyorum,zaman zaman katılmamak elde değil,hatta bir kaç postumda yakında mhz karşılaştıracağız gibi şeyler de yazmıştım.Çünkü bu teknolojik gelişime(gerçek teknolojik gelişmemi?? o da tartışılır) yetişmek insanı oldukça zora sokmaya başladı,,
    Sen de bilirsinki overclocker biraz yarışmak ister.Sırf kendisi için yapmaz bu testleri,,,,futuremark olayında ise sana katılıyorum.Hele hele sistemi içermeyen vga testleri zaten bana angarya gelmekte,bunu da zaman zaman belirtmiştim.
    Fakat alternatifsizlik kötüdür.Diğer benchmarkları yayınlamak ve mukayese etmek imkanı bulunmamaktadır;ya da bazı testerlar hariç böyle bir temayül gelişmemiştir.Bu forumda daha bir çok şeyi oluşturamazken,böyle bir girişimde bulunmak ta saçma gelmektedir.Oyun benchmarklarını savunan arkadaşlardan ise şimdiye kadar,elin yaptığı değil,kendi yaptıkları karşılaştırmalı testlere pek rastlıyamamaktayız.
    Bu gün 2k1 e bakıyoruz,sistemin ön planda olduğu testler de nvidia yerler de sürünmekte,,,sence nvidia teknolojik olarak bunu önleyemeyecek güçtemi?
    Hiç sanmıyorum.
    Netice de sonu görmekteyim,endişelenme,önce de dediğim gibi iş soğutma ve mhz yarıştırmaya varacak,ya da yakın zaman da teknolojiye yenik düşüp,sinirlenip bizler de bırakacağız bu işleri,,,
    Keşke overclocker lar örgütlense de bu işlere çeki düzen gelse ama hiç zannetmem.Günümüz de teknoloji ve para nın dolayısı ile şirketlerin önüne geçebilecek güç olduğunu sanmıyorum.
    Bir zamanlar futuremark 2k1 i kabul etmeyeceğini,artık eski bir test olduğunu öne sürerek kaldırmak istemişti,kazan kaldırıldı o zaman.
    Yine futuremark 3dm05 çıkmadan,benchmark a sistem gücünü ortaya koyacak bir şeyler koyacağını beyan etmişti,o da olmadı,tam aksi oldu,,,
    Koysalar ne olacaktı,yanına bh5 konmuş,fx55 türü işlemciler iyi bir board ve soğutmayla parsayı alacaktı,onlarda zaten çok pahalı diyeceksin,,,,doğru,,
    Ne yapalım pol-e,,,arasıra böyle patlıyacaz,,,,ya soğutmaya önem verip,ona göre testler yapacaz,ya da zamana uyacaz....
    Bu uzar gider.Ama sen katılmasanda,ben üretici tartışmalarına(teknik dışında)karşıyım.
    Ne yazık ki,işine gelen gibi olacak,ya da koncept değişecek,üreticiler bir araya gelecek,gerçek benchmarkları yaratacaklar,ya da biz tartışıp duracaz.Bu ihtimal olanaksız olduğuna göre,biz tartışacaz,hobi anlamında bir şeyler yapmaya çalışacaz,onlar da tepeden bizlere bakıp kıs,kıs gülecekler.
    Çok bir oyuncu değilim,overclocktan önce bol bol simülasyonla ilgilenirdim.Ara sıra da age of empire türü oyunlar oynardım.Madal of Honour dan sonra zehirlenmeye başladım,Call of Duty ve Far cry çok hoşuma gitti,ondan sonra da oyun oynamadım zaten..Oyuncu arkadaşları bilemem ama sence tek nvidia 6800 veya x800 türü bir kart,hangi oyunu oynatmakta zorlanıyor ki?
    Keşke iş sizlerin aktif olduğu zaman gibi olsa,,,,hiç değilse biz de unumuzu elemiş,eleğimizi duvara asmış olurduk.Uzak değil gerçi de,bu düşünce bile korkutuyor şu anda beni,hakikaten gönülden yapmaya çalışıyorum.
    Buralarda bu kadar uzun yazmaya karşıyım,ama dayanamadım,sen de anlamışsındır ki baya bir doluyum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanDostum -- 19 Haziran 2005, 21:25:10 >

• eee fiyat ucuz
    ben daha pahalı bekliyodum
  • bana da ucuz geldi!
    yalnız türkiye'ye daha pahalı olur, bence tr'de 700$+kdv'den satarlar bunu
  • 700$ bile olsa yinede ucuz
    quote:

Orjinalden alıntı: Basar

bana da ucuz geldi!
    yalnız türkiye'ye daha pahalı olur, bence tr'de 700$+kdv'den satarlar bunu

basar@dünya ne kadar küçük değilmi,yine karşılaştık
  • THG ve diğer sitelerde tam benchler oyun testleri yanınlanıca bakalım ne sonuçlar çıkacak.Ama ben şu an gf6800 imden son derece memnunum.GF FX'den 6xxx serisine geçişteki kadar abartı bir teknoloji ve performans farkı olacakmı bakalım

Bu arada bende imzdaki resminden ve profil resminden anlamıştım aynı kişiler olduklarını forumdan banlanma zamanında.Basket meraı hem o resimden belliydi hemde bu nick'den belli...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kobe_Bryant

GeForce 7800 GTX Satışa Sunuldu

GeForce 7800 GXT SLI + FX57 13142 3DMarks (Default Score)

http://www.mwave.com/mwave/viewspec.hmx?scriteria=AA35630

Technical Information

256-bit GeForce 7800 GTX (430MHz clock)
    256MB 256-bit 1.6ns (8x32) DDR3 Memory (600MHz clock - 1.2GHz effective)
    PCI Express x16 Compatibility (PCI Express Compliant)
    Integrated NVIDIA TV Encoder (HDTV, S-Video, Composite,)
    Integrated NVIDIA VIVO (S-Video, Composite,)
    Dual DVI-I Connectors
    38.4 GB per second memory bandwidth

$649.00

LORD OF THE CUCUMBER

NE İŞİN VAR SENİN BURDA SEN GİT XTREME ONLARA BİRAZ YALAKALIK YAP

TÜRKLERİN İÇİNDE NE İŞİN VAR SENİN

• Son senelerde overclock forumunda sadece ve sadece suni benchmarklar konuşulmaya başlandı. Hatta forumun en eski müdavimleri dahi "benchmark için ayrı oyun performansı için ayrı kart" gibi postlarla kanımca talihsiz yönlere kaymaya başladılar. Benchmark almanın mantalitesi sadece futuremark ve superpi skorları almak değil. Madonion yokken de benchmark alırdık hatırlatırım. 3DMark03 ile gerçek oyun performansından gitgide uzaklaşmaya başlayan FM'in bugün nasıl bu kadar popüler olduğunu anlamıyorum; ama asıl anlayamadığım nokta overclock ile oyun performanslarının zihinlerde nasıl bu kadar birbirinden ayrılabildiği. Bir ekran kartının performansı olayın özünde oyun performansıdır, benchmark almak ise o oyun performansının ölçülmesidir. Overclock dediğimiz hadisenin 100 dolarlık çipin 1000 dolarlığa eşdeğerlenmesi mantalitesinden, 1000 dolarlık işlemcinin overclock ürünü olarak zihinlerde taht kurmasına yeraçan oluşumda bazı değerler iyice unutulmuş sanırım.

pollice gibi düşünürsek cebimizden paramız eksilmez.poll e çok katılıyorum önceden 53+kdvye aldığımız bir işlemciyle 1700+dlt3c ile 2.5 yıl önce şimdiki çıkan çok bilgisayarın defaultundan daha iyi değerler alınıyor.oc dediğimiz şey bu olmalıydı fakat bunu yarış haline getiren arkadaşlar şirketlerin gözünü açtı önceden bh5 modülünü cl 2.5 standart bir kingston cl 2.5 la yakalamak mümkünken şimdi bunların ikinci elleri 300 dolar sevyesinde.grafik pazarında ise 150 dolarlık ti4200 le azıcık saat hızı artırmasıyla 300 dolalık ti4600 sevyesine ulaşıyorduk fakat herkes 500 dolar olan kartlardan 2 tane almaya başlayınca bu güzellikte yok oldu aynı olay 200 dolar olan 9800pro lar içinde geçerlidir biraz oc tak 9800xt fiyatı 450 dolar. amd bile artık pahalı ben venicei bayii fiyatı 158 dolardan aldım ama yinde bana pahalı gibi geldi .eminim oc çılgınlığımız bu kadar fazla olmasaydı bunun fiyatı 100 doları geçmezdi çünkü default olarak bence bayağı takoz.bende bu arada hatalar yaptım bazı rüzgarlara kapıldım bundan sonra para harcarken dikkatli olacam fiyat/performansı yakalayacam

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.