Şimdi Ara

###GeForce > Quadro Yapma (Soft-Mod) Resimli Anlatım### (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
2
Favori
18.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: lpsoldiertr

merhaba, arkadaşın 7600 kartını fx 560 yaptım , 3ds max te farkını gördük, viewport ta oynatamadığı 4milyon poligonluk sahneyi , rahat bi şekilde oynattı. Ancak nvidia sitesindeki 3dsmax driverını kurduktan sonra max için hata verdi , directx modunda çalışıyo şuan, eğer kurmayı başarırsam max te daha fazla performans artışı görülecektir.

emreonal69 sizin imzanızda ZOTAC 9800GT AMP görünüyor , bu kartta denediniz mi hangi quadrolar destekleniyor sadece 3700mü , çünkü benim şuan almak istediğim kart bu, eğer 8800ler 4600 olduğunu biliyorum,
    eğer 4600 , 3700 den daha fazla performansı etkileyecekse fikrimi değiştirip 8800 alabilirim,
    bu hafta içinde ekran kartını almayı düşünüyorum ama bu 4600-3700 arasında kaldım

şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler

8800GTX lerde yani g80 8800 serisinde kullanılan gpu var 4600 de.Siz 9800GT/8800GT alacaksanız FX3700 yapabilirsiniz.G80 ler hem daha fazla ısınır hemde daha çok enerji tüketir eski seri zaten onlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: emreonal69

@Alobar60

Kartın modlandığında quadroyla aynı performansı vereceği kanısındayım zira donanımsal olarak bir farkları yok gpu ve pcb aynı hatta quadrolarda saat hızları daha düşük geliyor, quadroların başarımını arttıran şey sertifikalı sürücüleri.Şirkette Quadro FX1500 var , bunun dengi bir geforce olsa denerdim fark olup olmadığını.

Bu mümkün değil. Çünkü GeForce kartlarla Quadro kartlar aynı GPU ya sahip olsada bu kartlar Hardware olarak kilitlenmiştir. Ve kartların ID leri farklıdır. Bu nedenlede modladığın zaman aynı performansı alman imkansız. Bu kadar basit olsa insanlar gidip niçin binlerce $ ödesinler. Bulabilirsem size 6800 ile Quadro 4000 in nasıl blocke edildiğinin resimlerini gönderyim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alobar60

quote:

@Alobar60

Kartın modlandığında quadroyla aynı performansı vereceği kanısındayım zira donanımsal olarak bir farkları yok gpu ve pcb aynı hatta quadrolarda saat hızları daha düşük geliyor, quadroların başarımını arttıran şey sertifikalı sürücüleri.Şirkette Quadro FX1500 var , bunun dengi bir geforce olsa denerdim fark olup olmadığını.

Bu mümkün değil. Çünkü GeForce kartlarla Quadro kartlar aynı GPU ya sahip olsada bu kartlar Hardware olarak kilitlenmiştir. Ve kartların ID leri farklıdır. Bu nedenlede modladığın zaman aynı performansı alman imkansız. Bu kadar basit olsa insanlar gidip niçin binlerce $ ödesinler. Bulabilirsem size 6800 ile Quadro 4000 in nasıl blocke edildiğinin resimlerini gönderyim.

Demek istediğim nibitor da da bakarsanız kartların board ID leri aynı(8800GT/FX3700 için söylüyorum) yani hardware olarak fark yok aralarında, software farkınıda mod yaparak biz kapatıyoruz geriye birşey kalmıyor.

• ftp://spec.unipv.it/dist/gpc/opc/viewperf/SPECViewperf10.exe

olmus mu olmamıs mı analrsınız SPECViewperf10.exe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 13 Haziran 2009; 20:41:08 >
  • Merak eden arkadaşlar için modlama ve test sonuçları
    http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=539
  • enson 182.65 var ve oyunlarda denyen oldu mu oyunlarda fark oluyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Timeguard

ftp://spec.unipv.it/dist/gpc/opc/viewperf/SPECViewperf10.exe

olmus mu olmamıs mı analrsınız SPECViewperf10.exe

Aynen katılıyorum. Bir de gerçek Quadroların sonuçları için Nvidia nın sitesine bakılarak sonuçları mukayese ederseniz, aradaki farklarıda görebilirsiniz.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Alobar60

quote:

@Alobar60

Demek istediğim nibitor da da bakarsanız kartların board ID leri aynı(8800GT/FX3700 için söylüyorum) yani hardware olarak fark yok aralarında, software farkınıda mod yaparak biz kapatıyoruz geriye birşey kalmıyor.

8800GT/FX3700 için birşey diyemem bu kartları inceleme imkanım olmadı. Belki bu kartta bir istisna vardır, bilmiyorum. Benim şimdiye kadar gördüklerim hep farkılı idi.
    Örnek:http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=539&pgno=1

• Alobar60

sölenildiği ilk sayfadaki listedeki gibi hardware olarak (bazen rem miktarı ve bir kaç giris cıkıs) gibi seyler haric performansı dogrudan etkileyecek GPU merkezi islemci farkı yok tabloda ne görüyosan karşılığı Geforce unla alabilirsin demektir bu konuda bir netlik var yani kolay gelsin
  • Ati için deneyen oldu mu aranızda :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: genie

Ati için deneyen oldu mu aranızda :)

Aynı yöntemi ati ye de uygulayabilirsiniz.işe yarıyor.
  • Teşekkürler.
  • Arkadaşlar ben 9800 gt yi yaptım ama hiç bir işe yaramadı solidworks de real graphic i açamadım hatta opengl bile aktif olmadı. bi kaç tane driverdenedim hiç biri işe yaramadı yardım pls
  • bende bendeki 8800gt ye uyguladım ancak elle tutulur bişey olmadı
    sadece ismi değişti.
    ayrıca autocad driverınıda yükledim autocad i açınca beni kandıramzsın bu gerçek bir quadro değil diyor :D

ama arkadaşın paylaşımı çok güzel quadro driverı yüklemeyi çok denemiştim başarılı olamamıştım artık onu da yaptığımıza göre

iş driverda bitmiyormuş anlamış olduk
  • Bu olay bir sürücüye bakıyorsa neden bu kadar pahalı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: join

Bu olay bir sürücüye bakıyorsa neden bu kadar pahalı?

Esas pahalı olmasının sebebi ticari amaçlı kullanılacak olması ve sürücüsünün sertifikalı olması, yoksa donanım olarak aynı gpu yu taşıyan kaliteli üretim bir geforce dan pek farkı yok.
  • benmki quadro fx 1800 olması gerekiyordu his x 16 oldu onu anlayamadım solidworkste de realview graphics acılmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodo61

benmki quadro fx 1800 olması gerekiyordu his x 16 oldu onu anlayamadım solidworkste de realview graphics acılmadı

Ekran kartınız nedir?
  • Laptoptaki g84 8600MGT yi Quadro fx1600M
    Masa üstündeki 7600GT yi Quadro fx560 yaptım

şimdi laptopta oyuna bakcam fark varmı yeni oyun olarak bi tek wolfestein vardı

Edit
    gözle görülür acayip bi fark oldu desem yalan olmaz önceden takılan noktalarda şuan takılma olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 12 Eylül 2009; 17:08:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Max Payne*

quote:

Orijinalden alıntı: dodo61

benmki quadro fx 1800 olması gerekiyordu his x 16 oldu onu anlayamadım solidworkste de realview graphics acılmadı

Ekran kartınız nedir?

Benimde geforce 8600 gt idi, bahsedilenleri yaparak quadro fx 570 e dönüştürdüm, gpu z dende onayı aldım fakat realview bendede aktif olmadı.. ?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.