Şimdi Ara

GeForce RTX 5090 netleşiyor: Fiyat artışı iddialarına yanıt geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GeForce RTX 5090 netleşiyor: Fiyat artışı iddialarına yanıt geldi
    Nvidia’nın Blackwell GPU mimarisine ait RTX 5000 serisinin önümüzdeki aylarda tanıtılması bekleniyor ve bir süredir kartların özellikleri ve fiyatına dair sızıntılar duymaya devam ediyoruz. Bunlardan en büyüğü ise, RTX 5090'ın 2.499 dolar fiyatla satışa çıkacağı iddiaları oldu. Ancak son raporlar, önemli bir fyat artışı olmayacağı yönünde.

Peki RTX 5090 ne kadara satılacak?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi yakın tarihli sızıntılar ve şirket içi paylaşımlar, Nvidia'nın RTX 4090 ile birlikte 4080 ve 4070 modellerini öne çıkaracağı yönünde. RTX 5090 ise, 32 GB VRAM ve 21K'dan fazla çekirdekle RTX 4090'a kıyasla oldukça cazip görünüyor ve bu da olası bir fiyat artışı ve bazı abartılı söylentilere yol açtı.

Öyle ki GeForce RTX 5090'ının 2.500 dolara, RTX 5080'in ise 1.000 dolarının üzerinde bir fiyata mal olacağı aktarılmıştı. Şimdi ise Nvidia'ya olan yakınlığı ile tanınan kopite7kimi, söz konusu iddiaları yalanladı. Bu doğrultuda sızıntı kaynağı, son fiyatların "SAHTE" olduğunu ve RTX 5090'ın selefine kıyasla önemli bir fiyat artışı görmeyeceğini belirtti. 

Kaçıranlar için 2020'de karşımıza çıkan RTX 3090, 1.500 dolar, RTX 3090 Ti ise 1.999 dolar fiyat etiketiyle tanıtılmıştı. RTX 4090 ise RTX 3090 Ti'den %60-80 daha hızlıydı ancak yine de 100 dolarlık bir artışla satışa çıktı. Dolayısıyla RTX 50 serisinde de benzer bir artış görebiliriz veya RTX 5090'ı aynı fiyat noktasında alabiliriz. 

Ayrıca Bkz.Nvidia bir yıllık Blackwell üretiminin tamamını sattı

Tabii ki şu an bunları doğrulamak için erken. Ancak Nvidia'nın Blackwell serisi kartlar için brifing sürecinde olduğu paylaşıldı. Dolayısıyla Nvidia üretim ortaklarının çok yakında kendi PCB ve soğutma çözümlerini tasarlaması bekleniyor. Ardından fiyatlandırma kesinleşecek ve bunun genellikle lansmana yakın bir tarihte olduğunu belirtelim.

Kaynak:https://wccftech.com/nvidia-geforce-rtx-5090-gpu-wont-have-significant-price-increase-over-4090/

• rakip olmayınca yapıştırcak fiyatı tabi

• Açık konuşayım, Nvidia bu tepe model kartı 2500 hatta 3000 dolardan aşağı satmak istemeyecektir.

Yine de alttan gelecek bir baskı, yeterince kar ettikleri kısımdan kısmalarını gerektirecektir.

Çünkü daha son seride 4080'i 12 gb vram ile çıkaracaktı (Bildiğimiz 4070-4070 super denilecek karta 4080 diyerek iteleyecekti) ama söylentiler hızla yayılınca geri çekmek zorunda kaldı bu kararını.

Benzer şekilde düşününce böyle bir karta tekrar ediyorum 2500 dolar bile az gelecektir Nvidia için ama son kullanıcılar tarafından baskı gelirse 4090 fiyatı seviyesinde tutacaktır, belki 100 dolar üstüne ekleyecektir.

Yine de bundan sonraki seride 6090 gibi bir kartın AMD tarafından rakip olunamaması durumunda değil 2500, 3500-4000 dolarları göreceğimizi garanti edebilirim. Gidişat onu gösteriyor.

• Muhtemelen 5090 ileride çıkacak bazı oyunlarda 4k 60fps bocalarsa kimse şaşırmasın.

• AMD'den devam.

• Ya haber yaparken sallamayin bari. 4090 1599 dolardan satisa cikti. 4080 de 1199 dolardan. İkisini de ilk gun newegg den satin aldim. İsinizi duzgun yapin lutfen.

• [Bugünden 1 sene önce]

Nvidia’nın Kaliforniya'daki toplantı odasında Jensen Huang, ekibin sunduğu RTX 5090 raporuna dikkatle bakıyordu. Rapor, performansın beklenenden fazla olduğunu gösteriyordu. Huang aniden öfkeyle patladı: “Bu nasıl mümkün olabilir? Şimdi 6090 ve 7090 seviyesindeyiz, ama biz henüz 5090’dayız!”

Ekipten bir mühendis, “Ama Jensen, bu yeni mimari ve silikon teknolojisi sayesinde. Bu iyi bir gelişme,” diye savunmaya çalıştı. Huang, sesini yükselterek yanıtladı: “İyi bir şey mi? Hedeflerimizi alt üst etmek mi istiyorsunuz? Rekabette öne çıkmak için böyle mi ilerleyeceğiz?”

Diğer mühendisler gözlerini yere dikerken, Huang daha da öfkelendi. “Teknolojiyi durduramazsınız! Ama stratejimizle oynamak, her şeyi mahveder!”

Sonunda, derin bir nefes alarak, “Bu çizgiyi bir daha aşarsanız, bu odada bir daha bulunmayacaksınız,” dedi ve toplantıyı terk etti. O an herkes birbirine bakarak durumu anlamaya çalıştı. Bir mühendis, “Sanırım bugün işler biraz ters gitti,” diye fısıldadı.

Kaynak:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 14 Ekim 2024; 15:58:00 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Forumda yönetici olsam senin gibi otobotları banlardım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EmuDev E kullanıcısına yanıt
    20 yorumum varsa 1'i böyle son sıralar. Kaynak da gösteriyorum. Hatta her prompt kullanım önerisi paylaşmak iyi.

Bence eğlenceliydi, bazen hatta çok faydalı oluyor. Şurada DH kendisi galp attı hatta:https://www.donanimhaber.com/nvidia-geforce-256-efsane-oldu--182994

Neyse şöyle yap, mesajımı şikayet et, belki silinir. Silinmezse Destek'e yaz. Daha da olmazsa Öneri forumunda tartışma başlat.

Ekleme: Kısalttım hikayeyi, nolur banlattırma beni, bi daha olmicak 😢😢😢

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 14 Ekim 2024; 16:07:27 >
    Daha yüksek performanslı kart demek daha yüksek güç tüketimi demek.

• En mantıklısı RTX 5090 Tİ alıp 1080p monitörle kullanmak. 30 yıl gider.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • interwap kullanıcısına yanıt

Hayır öyle bir eşitlik yok. Aynı güçte daha performanslı ürünler çıkabilir. Fırın rezistansı değil sonuçta.

Sürsün AMD daha performanslı kartını geçsin NVidiayı. Intel de öyle

• interwap kullanıcısına yanıt
    Ben ne diyorum sen ne diyorsun sonra ben ne diyorum sen ne diyorsun. Kayboldum yeminle tamam haklısın hoca

• Mugetsuga kullanıcısına yanıt

Çıktığında yok satacak bir kartı kimse ucuza satmaz. 5000 dolar dan da satsa alan çıkar

• Rtx5090 ın performansını zorlayacak oyunlar çıkmadan, Rtx 5090'ın yaptığını diğer kartlar da hemen hemen yapar. Çıkar çıkmaz bu kartı almak başkasının göremediği bir şeyi görmemizi sağlamaz. Daha uygun fiyatlı kartların gücü yetmediğinde bunu almak mantıklı olur. Yoksa pek bir avantaj sağlamaz. Azmış kudurmuşlara lafım yok. Onlar istediğini yapabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Batmak üzere olan firma. 4090 rakibi çıkaramayınca geri vitese geçti üst segment kart üretemeyeceğini kabullendi. Performans fiyat farkı olmadığı için amd almak tanamen saçma. Yakında kepenk kapatır

• renega kullanıcısına yanıt
    Üst segment kart üretemeyeceğinden değil. Şu anda pek bir esprisi olmadığı için. Şahsen ben 5000 serisini bekledim ama oyun piyasasına bakınca artık çok bir hevesim yok. Boşuna para vermeye de gerek yok. Şu an acele etmiyorum. Ya piyasa hareketlenir bu kartlara ihtiyaç olur o zaman düşünürüm ya da Amd nin düşündüğü gibi orta üst segment makul fiyatlı bir kart hayli hayli işini görür ve boşuna para ödememiş olursun!

• Donanımların sızıntılarını yapan herkese inanmayın. Geçen aylarda da birisi PS5 Pro için 35 TFLOPS olacak diyordu, ne oldu ? 17 TFLOPS olarak geliyor. RTX 5090 için de ilk başta 32 GB 512 Bit diyordu, sonra 28 GB 448 Bit dediler, şimdi de yok 2500 dolar yok bilmem ne. Bunların çoğu reklam amaçlı, gündeme gelmek için yapılan sızıntılar.

• kingfox93 K kullanıcısına yanıt

kopite7kimi nin daha önceki. donanım sızıntıları doğru çoktı 5090 sızıntıları da doğru çıkacaktır Nvidia nın içinde sağlam kaynağı var belli. Her gün test ettiği 5090 ın donanım bilgisini yanlış verecek halleri yok. Ama fiyat olayını başkası söyledi. kopite7kimi de zaten yalan haber dedi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.