Şimdi Ara

Nvidia GeForce RTX 50 ekran kartları için tarihler paylaşıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nvidia GeForce RTX 50 ekran kartları için tarihler paylaşıldı
    Bildiğiniz gibi Nvidia Ada Lovelace mimarili RTX 40 ekran kartları, hem özellikleri hem de performansı ile lansmandan bu yana sektörde rakipsiz bir konuma sahip oldu. Yeni nesil Blackwell tabanlı GeForce RTX 50 serisinin ise bu yılın sonlarına doğru tanıtılması bekleniyor. Geçtiğimiz saatlerde ise, RTX 5090, 5080, 5070 ve 5060'a ait ilk tarih bilgisi paylaşıldı. ​​​​​

GeForce RTX 50 ekran kartları için tarih bilgisi paylaşıldı

Board Channels'da paylaşılan sızıntılara göre, Nvidia, RTX 50 serisinin çıkış takvimi için hazırlıklarını tamamladı. Buna göre, Ocak 2025'te RTX 5090 ve 5080 modelleri tanıtılacak. Şubat ayında ise RTX 5070 ve 5070 Ti'nin piyasaya sürülmesi bekleniyor. Mart 2025'e gelindiğinde ise seriyi RTX 5060 ve 5060 Ti modelleri tamamlayacak.

• RTX 5090, 5090D, 5080 - Ocak 2025

• RTX 5070, 5070 Ti - Şubat 2025

• RTX 5060, 5060 Ti - Mart 2025

Sızıntıda bahsedilen bir diğer nokta ise, Nvidia'nın bu seride SUPER modellerine yer vermeyeceği iddiası. RTX 40 serisinde yer alan SUPER modellerinin yerine, RTX 50 serisinin ana modellerinin çıkışına odaklanılacağı söyleniyor. Bu durum, NVIDIA'nın ürün portföyünde bir sadeleştirmeye gideceğinin işareti olabilir.

Ayrıca Bkz.Nvidia hisseleri uçuşa geçti: Apple'ı tahtından edebilir

Bu çıkış tarihleri ve modellerle ilgili sızıntılar güvenilir kaynaklara dayansa da, Nvidia tarafından henüz resmi bir doğrulama yapılmadığını unutmamakta fayda var. Özellikle RTX 5060 serisiyle ilgili daha önceki raporlarda adı geçmeyen bazı modellerin bu seride yer alabileceği de belirtiliyor. Bu tür sızıntıların geçmişte zaman zaman değişiklik gösterebildiğini göz önünde bulundurursak, kesin tarihler için Nvidia'nın resmi açıklamalarını beklemek daha doğru olabilir.

Kaynak:https://videocardz.com/newz/rumors-suggest-nvidia-could-launch-rtx-5070-in-february-rtx-5060-series-already-in-march

• 5070 cekecem bi tane acaba kac para olur

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AMD artık boşu boşuna üst seviye kartlara yatırım yapmayacağını, böylece alt ve orta seviyede Nvidia'yı daha çok zorlayacağını açıklamıştı. Bakalım ne sunacak 5060 ve 5070'lerin karşısına, zaten şu anda bile alt ve orta seviyede f/p olarak AMD önde ama daha fazla enerji tüketmesi gibi dezavantajları var.

• 5070 16GB olsa on numara olur ama pek sanmıyorum. Belki Ti ve SUPER modellerinde 16GB ile gelir. Beklemedeyiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2021den beri 3080 işini fazlasiyla yerine getirdi 5080 e gecme zamani geliyor artik

• sadece ürünlermi tanıtılacak çıkış tarihleri belli değilmi

• 5erafett1n kullanıcısına yanıt
    Sağ ya da sol farketmez, böbrek olsun yeter bence

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yetişemiyoruz artik teknolojiye

• Almadan AMD nin kartlarınında görmek lazım. Belki 64gb vramlı model çıkartır yada iyi bir YZ hızlandırıcısı GPU+NPU içerir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Super modellerine yer vermesin zaten.

20 serisinde superle tanıştık
    30 serisinde super yoktu
    40 serisinde super geldi
    50 serisinde super yok

İntelin tick tock politikasını izliyorlar gibi.

10 serisinde de super yoktu ve ürün gamı çok genişti. 30 seriside öyleydi

5080 ti falanda gelecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 16 Ekim 2024; 18:20:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    5080ti kesinlikle bende bekliyorum

• 5060 iyi olur benim için.

• 5070 tüm serisi 16 gb olsa çok daha mantıklı olurdu.

• Geleceksen gel namussuz hazır döviz sakin gidiyor alalım .

• 5090 Ti al FHD monitör ile 30 sene gider.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım 5090 max 30 cm, 120mm güçlü çift fan, klasik güç soket'i ile gelir'de kasa'lar küçülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 17 Ekim 2024; 02:27:15 >
  • süper serisine de gerek olmuyacak zatı amd orta seviye kart çıkarıp satmaya çalışacak nvidia denildiği gibi rtx5060 8gb getirirse sıkıntı olucak busefer .

• RTX5060 Ti üzerinde beklentim var. Açarım FG'yi takılırım 100fps offline oyunlarda bana çok bile. Derdim serin sessiz ve kaç yakan bir ekran kartı. :) Elimde 3070ti var onu bile yarı güçte çalıştırıyorum sessiz ve serin olsun diye, yetiyor bana.

• Kartlar çok kötü duruyor kağıt üstünde. 4000 serisinin steroid almış versiyonları adeta. Performans fazla artmazken enerji tüketimi arşa çıkmış durumda. 400W'lar 300W'lar havalarda geziyor. Gün sonunda da yine düşük VRAM'ler ile baş başa kalıyorsun üstelik. Orta düzeyin üstü sayılabilecek RTX 5070'de bile hala 16 GB VRAM yok. Gelmiş geçmiş en kötü seri bu seri olcak gibi. Kartların hepsi ölü doğdu.

• Umarım RTX 5050- 5050 Ti gibi daha ulaşılabilir modeller çıkarırlar rtx 4060 gücünde olsun ama 4060dan 100 dolar daha ucuz olsun kapış kapış satilir.

Kimse rtx 4060'ı beğenmiyor ama rtx 3060 12gbdan bile daha performanslı bi kart aslında 4060.

Geri kalan %1-2lik elit kesim rtx 5070-5090 gibi kartları alabilir ama steam chartsda bile hala rtx 3050-3060-RTX 4060-rx 6600-GTX 1650-rx 570-580 gibi kartlar kullanılıyor.

Dünyanın büyük cogunlugu halen bu kartları kullanıyor.

RTX 4060ti-4070 gibi sözde orta seviye kartlar bile steam chartsda kullanan sayısı çok düşük çünkü türkiyeyi geçtim globaldede ulaşılması zor pahalı kartlar bunlar.

O yüzden 1050 serisinde oldugu gibi 5000 serisindede 5050 gibi masaüstü kartlar görürüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 17 Ekim 2024; 13:33:58 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.