Şimdi Ara

Nvidia GeForce RTX 50 ekran kartları için tarihler paylaşıldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • O ekran kartı benim kasaya ön fanları sökmeden sığmadığı sürece kimse bana aldıramaz. 3090 ile gittiği yere kadar iner sonra da trenden inerim.

• 5080ti bekle geç. Zaten oyun yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4k oyun dışında 5000 serisine geçmek için bence hiçbir neden yok. bilgisayar oyunları özellikle konsolların özelliklerinin çok yüksek oranda artmamasından dolayı çok yüksek gereksinim isteyemiyorlar. oyun yapımcıları oyunları genelde konsollarda da belli özelliklerde çalışabilmesi için ona göre çıkartıyorlar. o yüzden de bilgisayardaki 4080-4090 kartlar şu anda bile çok fazla üst düzey kalıyor oyunlara.

oyunlar bilgisayarlara göre yapılmaya başlamadığı sürece oyun için 5000 serisine geçmek için bir mantık göremiyorum ben. 4k hariç tabi ama 2k için (1080pyi zaten konuşmuyorum) 4070s ve üstü hayli hayli yeterlidir önümüzdeki 4-5 sene için.

• 5070 super çıkmaz, 5075 çıkar.

samsung saatin yüzme programı olup havuzda su geçirmesine benzer. sonra su geçirmez değil suya dayanıklı dedik gibi kelime oyunları....

• Sempron 3200 kullanıcısına yanıt
    5090 alınırsa min fps için alınır. testlerde 150 fps ortalaması veren kart bile aradabir kastımı 20-30 fps lere düşüyor. 100fps min den aşağı inmesin isteniyorsa 5090 alır geçersin. max fps sınırlarsın fazlada watt tüketmez. zaten çoğu monitör 144-165- bilemedin 200 240 fps ki zaten 120 fpsden sonrası en hızlı oyunlarda bile faydası çok çok az.

• quote:

Orijinalden alıntı: cabriyo

5090 alınırsa min fps için alınır. testlerde 150 fps ortalaması veren kart bile aradabir kastımı 20-30 fps lere düşüyor. 100fps min den aşağı inmesin isteniyorsa 5090 alır geçersin. max fps sınırlarsın fazlada watt tüketmez. zaten çoğu monitör 144-165- bilemedin 200 240 fps ki zaten 120 fpsden sonrası en hızlı oyunlarda bile faydası çok çok az.
    İçimden geçenleri yazıya dökmüşsün, ana konuda derdimi tam anlatamadım aslında :) olay tamda bu evet, şahsen bunun için alıyorum ya da alıcam 5090

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Lion_Army kullanıcısına yanıt

6900xt almışım cyberpunk oynuyorum, fpsler 150-200-250 uçuyor. ısınma hiç yok. tüketim ampül kadar. fan sesi duymak diye birşey yok. mükemmel kart. ne zaman oyun ilerledi ve elim de alıştı hızlı arabalarla hızlı ilerliyorum bi kasma titreme 20-30 fps lere inip çıkma. araba ile yavaşlıyorum tekrar 150 fpsler.... yani iş sıkıya bindiğinde 20-30 fps ye inecekse ben napim herşey kolayken kartın 240 fps vermesini. ha bu %2-3-5 oluyor. %95 bana yeter diyen için fazla elektrik tüketmenin fan sesi dinlemenin anlamı yok. amd alsın geçsin gitsin.

ayrıca 200 240 gibi yüksek fps nin etkili olduğu 3 oyun var. futbolda kaleci topu degaj attımı sahne hızlı ilerliyor orada ufak titreme oluyor, araba yarışınd da saatte 300le giderken viraja gireceğin sırada ne kadar net hızlı tiremesi az görüntü o kadar iyi virajdan önce fren, birde online cs pubg falan. onun dışında 100-120 144 -165 herşeye yeter.

ama şu iş sıkıya binince kartın 150den 50fps ye düşmesi sonra geri çıkması yani orta seviye kartların karizmayı çiziyor.

• cabriyo kullanıcısına yanıt
    Öyle demeyin. 240hz ile 360hz arasında bile baya fark var oyunlarda ama 360hz ile 500hz arasında cok buyuk fark yok.

• 5080 nasıl olacak bakalım. 4070S den geçmeye değecek mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Black_34 kullanıcısına yanıt

Ben daha çok TR fiyatı ne olacak onu merak ediyorum. Hem kırpılmış hem pahalı süper olurdu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5050 çıkmayacakmı acaba

• Müştemilat Bey kullanıcısına yanıt

online oyunlarda cs pubg tarzında fark var sadece. o da yemeğini bilgisayar masası yanında yiyecek kadar vakit harcıyorsan. diğer oyunlarda 120 gayet akıcı 144-165 her türlü yeterli. online da en büyük problem ping lag gecime süreleri. 240-360 dan önce stabil lag halledilmeli. hatta tüm oyunlarda halledilmesi gereken ms bilgisayardan ekrana görüntünün gelme gecikmesi var. 1-2-4 yazıyorlar ama griden griye yok şu şartlarda yok bu şartlarda sadece performans modunda falan gibi. online rekabet ayrı birşey oyun oynama zevkini düşünmeyeceksin. bir kere ekranda kontrastı dibine kadar kısacaksın heryer gri görünecek, çözünürlüğü düşüreceksin, bütün hdr bilmemne hepsini kapatacsaksın, ekran ortasında cursor açacaksın, kas hafızası oluşturacan klavyeyi yamuk tutacan sanal 7,1 kulaklık takıp bası kısıp mid sonuna kadar açıp tizi sondan bir aşağı kadar açacaksın ayak sesi özelliği olan kulaklık satın alacaksın... da birsürü şey.... ekranda 240-360 zurnanın son deliği olur online oynayacak olsam.

• Özel soğutmalı 5090'lar ortalama 160-180 Bin TL arası satılacaktır.

• 5090 ile 5090D modeli arasında ne fark olacak, D modeli nedir.

Ek olarak günlük kullanıcı için 4090 nasıl gereksiz saçma bir kart ise 5090 daha da gereksiz olacak.. RTX 5070 5080 alınır misler gibi de en az 3 sene kafa rahat olur.

• Umarım cache büyüklüğü artar da 128 bit kartlar bile yüksek performans sağlar.

• Sedat. kullanıcısına yanıt

D modeli Çin pazarı için üretilen bir karttır , daha önce 4090 serisinde de vardı .

• Hocam kontrastı dibine kadar kısıp her yer gri olunca ne oluyormuş ki ?🙄🤨🤔🧐

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.