Şimdi Ara

GELECEĞİMİ BİTİRDİM... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
1.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    365 ti benim Anadolu Meslek okuyorum Lise 3 bitiyo . Düz lise daha iyi asıl hayatımı bitirmiş benim . Git düz liseye üniversiteni kazan . Meslek lisesinde hiçbişey olmuyo . Tamam çok şey öğrendik ama kimse işe almıcak lise mezunusun diye . Üniversite kazanmak için açıkta kalıp sınava çalışmak lazım . Zor yani . Düz en iyisi
  • Lisenin pek önemi olduğunu düşünme. Asıl mesele üniversitede kafana yatan, seveceğin bir bölümü-mesleği seçip o alanda kendini geliştirmendir.

Altı çizili yere dikkat et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: D3ePF3aR

Hocam lisede iyi olmayan adamın geleceği belli değilmidir ??
    @note25s

Teog hesaplama yaz cıkar

@Helios67

Bizim okulun düzlerinden birisi geçen sene türkiyede 74. olmustu galiba üniversite sınavında ve iltanbul boğaziçi bilişimle ilgili biyer kazanmıstı adını hatırlamıyorum çalısırsan degişen bişey olmaz
  • bitmiş.
  • quote:

Arkadaşlar ben 8. sınıfa gidiyorum seneye liseye geçicem ama derslerim kötüydü zeki oldugumu soylerler ama ders hiç çalışamıyorum teog geldi gitti puanlar acıklandı yerleştirme puanım 281 ne yazıkki adam akıllı bi liseye giremiyorum hedefim Aydın doğan - Grafik'ti ama şimdi mecbur lise lise dolaşıp hayatımı bitirmiş olucam sizin tavsiyeniz varmı lise olarak ?

Takma kafana meslek liselerinde okuyup şuan güzel bir mesleği olan çok kişi var lisede bolca ders çalış alan seçimini yeteneklerine göre yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞIMŞEK

quote:

Arkadaşlar ben 8. sınıfa gidiyorum seneye liseye geçicem ama derslerim kötüydü zeki oldugumu soylerler ama ders hiç çalışamıyorum teog geldi gitti puanlar acıklandı yerleştirme puanım 281 ne yazıkki adam akıllı bi liseye giremiyorum hedefim Aydın doğan - Grafik'ti ama şimdi mecbur lise lise dolaşıp hayatımı bitirmiş olucam sizin tavsiyeniz varmı lise olarak ?

Bende bundan 4-5 sene önce senin gibiydim. Bulunduğum ilde hiç bir anadolu lisesine giremiyordum. Bu yüzden babam düz lisede okumamı istemedi özel okula yazdırdı. Bende bunun verdiği eziklikle hergün çalıştım. Sbs'de hiç bir başarı gösteremedim. Ama Şuan ankara tıp mı yoksa odtü elektrik-elektronik mi seçeceğimden kararsızsım. İnsan isteyince herşey oluyor. Fen lisesine gidenler 1 çalışıyorsa sen 3 çalışacaksın. Eğer ailenin durumu iyise çok pahalı olmayan özel okullar var ona gitmeni öneririm.

Adamsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: VIPERBOLD2

neye göre fark attınız hocam dersleriniz de iyimiydi eğer iyiyse sbs de iyi geçtiyse kendi denginize göre bir okul ya da aldığınız puanla üst bir puanlı okula gittiyseniz ne kadar zeki olursanız olun çalışmadan yapamazsınız şu yüzden matematiği felan yapabilirsiniz ama almancayı örneğin ben hiç çalışmayayım tüm kelimeler aklımda diyemezsiniz onun için çalışmış olmanız lazım yani mantıktan önce ezber de lazım oluyor ve bizim eğitim sistemimiz maalesef ki ezbere dayalı

470 puan yaptım, ortalamam 96 civarıydı. Okul üçüncüsüydüm. Çalışmadığım için matematiği yapamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: incir reçelşi

quote:

Orijinalden alıntı: Metalwrath

quote:

Orijinalden alıntı: incir reçelşi

quote:

Orijinalden alıntı: Metalwrath

lise sınavı önemli değil sandığın kadar. Lisede düzenli çalış dersleri adam gibi dinle üniversite sınavı zamanı gelince de adam akıllı çalışırsan yapamayacağın şey yok. Ben de lise sınavında 327 puan almıştım düz liseye gitmiştim bu sene ygs de 18000 sıralama yaptım mesela.

Bunu karşılaştırmalı olarak anlatırsak daha iyi olur.Ben de liseye giriş sınavında 450 yapmıştım sonra ygs 90 bin gelmişti

Demek ki lise sınavı ile ygs/lys nin pek alakası yok

Çalışmayla alakası var.Çalışırsan yaparsın çalışmadın mı kalırsın öyle...Ne kadar zeki olursan ol çalışmadıktan sonra bir işe yaramaz.Bizim sistem çok berbat iyi bir anadolu lisesinde okuduğum halde laboratuvar denen şeyi kullanamadık.Sen yine kendini kurtarmışsın tebrik ederim akademik kariyer yap da kurtul bu ülkeden.

evet aynı fikirdeyiz.

Ama ben zaten yurtdışına gidip geldim. Yurtdışındaki okulumu yarım bıraktığım için 3 sene kaybım var hatta.

• Ama ben meslek lisesine bile giremiyorum ki öyle bi sıkıntım var yoksa zaten meslek lisesine gidip grafik alanı okuyacaktım aydın dogana gitmek istiyordum ama olmadı hayırlısı
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.