Şimdi Ara

Geleceğin en iyi meslekleri (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
5
Favori
10.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilişim'in, geleceğin en önemli iş alanı olacağını düşünüyorum

Artık işletme mezunları bile şirketlere yetmiyor. Yeteneklerini teknoloji ile birleştirmiş kişiler tercih ediliyor
  • Ayrıca, post'ta yazan tüm arkadaşlara ithafen

Az çalıştığınız, hakkınız olmayan parayı alacağınız, kendinizi geliştiremeyip köreleceğiniz bir yerde çalışmayı marifet saymak neyin kafası merak ediyorum doğrusu..

Sonra Türkiye neden gelişmiyor. İşvereni utanmasa bedava çalıştıracak köle arıyor, çalışanı hiç çalışmadan köşe olmak peşinde.

Hey Allahım
  • quote:

Orijinalden alıntı: theonlyconqueror

quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Genetik yazmış biri yukarıda, hikaye o arkadaşım.MBG, genetik mühendisliği okuyacağınıza az daha zorlayın tıpa girin.

Moleküler biyoloji alanında büyük bir gelecek var. Yüksek lisansımı bu alanlarda yapmayı düşünüyorum açıkçası.

Dostum şu blogu sıkılmadan okursan eğer güzel istatistikler verilmiş.Bir kişi tabi ki genele mal edilmez ama çok güzel bir örnek olmuş bu yazıyı yazan kişi

http://genetikbolumu.blogspot.com/2012/07/gelecegin-meslegi-genetik.html

Benim amacım para kazanmak değil. Nihai hedefim bilim yapmak. Ailemin parası zaten var. O yazıyı yazan kendini yeterince geliştirememiş. MIT'den Harvard'dan bahsetmiş ama oralardan diploması var mı? Yok. İngilizce bildiğini söylemiş, sadece İngilizce yeterli mi? Değil. Boğaziçi Genetik alanındaki en iyi okul mu? Değil. Ben hepsi üst seviye olmasa da 5 dil biliyorum. Bu dillerin her biriyle ilgili en az 3-4 ay eğitim aldım. Bunun dışında bir çok programlama dili ve web tasarım biliyorum bununla ilgili bir çok referansım var. Kendimi geliştiriyorum sürekli. Ben üniversite eğitimini İŞ BULMAK için almıyorum mesela. Para kazanmam gerekirse de çeviri yaparım, program yazarım, ticarete girerim vs. Bu insanlar bu yüzden başarılı olamamışlar. Sen parasına bakıyorsan tabii ki TIP seçeceksin. Parasına bakıp fen fakültesi bünyesindeki bir bölümü okursan zaten o yazıyı yazandan daha iyi bir şey yapamazsın. Fen fakülteleri bilim yapmayı öğretir sana iş bulma garantisi vermez. Bu tarz şeyler ideallere ve fedakarlıklara bakıyor. Yakın gelecekte nano boyutlar çok büyük iş yapacak. Bu alandaki temel ilerlemeleri kaydedenler adlarını tarihe yazmış olacak. Bu bir gerçek. İleride ya bu moleküler biyolojiye ya da nanoteknolojiye yöneleceğim o yüzden. Her ne kadar yazıyı yazan bazı şeyleri başaramamış olsa da, ben bu alanlarda ilgilenip şuanda milyon dolarlarla oynayan insanlar tanıyorum en basitinden.

Yukarida bahsedilen blogun sahibiyim. Bir suru blogda-sitede blogla ilgili olumlu-olumsuz yorum varken blogdaki yorumlar disinda hic bir yoruma cevap vermemistim ama senin yorumun beni cok tahrik etti. Neden mi? cunku o kadar buyuk ve bariz hatalarin var ki onlarin duzeltilmesi sartmis gibi geldi bana. Sirf bu yuzden hesap actim.

Ilk olarak, bu tur dusuncelerde olan insanlara cidden cok aciyorum. Cunku kendilerinden %100 olarak emin olup hareket edenlerin sonu aslinda kendilerinden tamamen emin olarak dusunup yaptiklari seylerin yanlis oldugunu farkettiklerinde cok hazin oluyor.

Hatalarini teker teker duzelteyim:

"O yazıyı yazan kendini yeterince geliştirememiş. MIT'den Harvard'dan bahsetmiş ama oralardan diploması var mı? Yok. " Harvard ve MIT'de staj yaptim. Bu yorumun, fizik bolumunde de benzer bir durum olmasina ragmen bolumden cok uzak biri olmasina ragmen sari cizmeli Mehmet Aganin yaptigi siradan yoruma benzemis. Genetik, Fizik ve Kimya bolumlerindeki stajlarin yapilmasinin amaclarindan biri, kaliteli bir hocanin referansini almaktir. Bu stajlar sonunda hic kimse diploma verilmesini beklemez, bekleyemez. Bilim adami olmak isteyen biri icin bu okullarda staj yapip referans almak paha bicilemez bir degerdedir. Bunu iyice arastirip ogrenmeni oneririm.

" İngilizce bildiğini söylemiş, sadece İngilizce yeterli mi? Değil. " Bilim camiasinda yayinlanan makalelerin cok cok cok buyuk bir kismi ingilizce dilinde yayinlanir. Zaten ingilizce dilinde yayinlanmayan bir makale cogunlukla kalitesiz bir makaledir. Kaliteli oldugu dusunulecek olursa da o makalenin yazari o makaleyi ingilizceye cevirtip tekrar yayinlar. Bu yuzden ozellikle genetik bolumunde ingilizce disinda ikinci bir dile kesinlikle hic bir zaman ihtiyac duyulmaz. Zaten doktora yaptiginda ya da docent olarak okullara basvuru yaptiginda sana hic kimse kac dil biliyorsun diye sormaz. Sana soracaklari tek sey ingilizce bilip bilmedigindir.

" Boğaziçi Genetik alanındaki en iyi okul mu? Değil. " Bogazici genetik alaninda en iyi okul degil ama en iyi okullardan biri. Genetik alaninda Bogazici universitesi ile genetigin en iyi oldugu universite olan Bilkent arasindaki fark dusundugun kadar onemli bir fark olusturacak kadar degildir.

" Ben hepsi üst seviye olmasa da 5 dil biliyorum. Bu dillerin her biriyle ilgili en az 3-4 ay eğitim aldım. " ileri duzeyde bilmedigin hic bir dil birak bilim dunyasini piyasada bile hic bir isine yaramaz. Hele ki 3-4 aylik bir dil egitimi ile bir insan ancak baslangic duzeyi civarinda bulunabileceginden CV'sine yazmasina bile gerek yoktur. Cunku hickimse "vaaaay helal olsun" demez. Diyecegi tek sey bosuna hamallik ettigindir ve 5 dilde baslangic duzeyde olabilecek kadar dil bilecegine keske en azindan kizil derililerin konustugu dili ogrenseydin de ogrendigin seyin bir sekilde bir isine yarama ihtimali olsaydi der.

" Bunun dışında bir çok programlama dili ve web tasarım biliyorum bununla ilgili bir çok referansım var. " Baska bir hamallik daha. Keske bu tur seylerle ugrasmadan gidip bolumundeki hocanla gorusup sorsaydin hocam benim nelerle ugrasmami onerirsiniz diye. Keske hocam web tasarimi ya da programlama dili benim bir isime yarar mi acaba diye sorsaydin.

" Bu insanlar bu yüzden başarılı olamamışlar. İleride ya bu moleküler biyolojiye ya da nanoteknolojiye yöneleceğim o yüzden. Her ne kadar yazıyı yazan bazı şeyleri başaramamış olsa da, ben bu alanlarda ilgilenip şuanda milyon dolarlarla oynayan insanlar tanıyorum en basitinden. " Kaldirim muhendisi olup milyon dolarlarla oynayan da vardir. Bu durum kaldirim muhendisi olan herkesin milyon dolarlar kazanacagi anlamina gelmez. Milyon dolarlar kazanan bir kaldirim muhendisi varken kazanamayan diger kaldirim muhendislerine de basarisiz olduklarini soyleyemezsin. Su an bulundugun yolda bir git de bakalim sen ne kadar basarili olacaksin? Cidden cok merak ediyorum. Hedefim aya cikmak deyip yerin dibine dogru kuyu kazip ayi dunyanin icinde aramayi bir denemeye devam et bakalim. Bir ise yararsa haber ver mutlaka.

Son olarak su siteye kesinlikle bir gir de oku bakalim:

http://wuphys.wustl.edu/~katz/scientist.html

Burada ne mi var? Burada Amerikadaki bir universitenin bir fizik profesorunun 1999 yilinda insanlara "bilim adami olmayin" deyip sebeplerini acik acik siraladigi bir yazi var. Bu yazi 1999 yilinda yani bilim adami sayisinin cok daha az oldugu yani bilim adamlarinin bu gune gore cok daha degerli oldugu bir donemde bile bilim adami olmayin diyor. Bu profesorun yazisi ile yeni karsilastim ki bu profesorun dusunceleri benim blogumdaki dusuncelerim ile ortusuyor.

Öncelikle egona yenik düşüp üslubunu bozmuşsun. Ama sana yine de cevap vereceğim. Benim acınacak bir tarafım yok, süslü cümlelerin ardına gizlenerek laf koyduğunu sanmışsın ama kendinden emin olma gibi bir özelliği bile küçümseme gafletinde bulunmuşsun sırf bu yüzden. Kendine ve yaptıklarına güveni olmayan insanın ilerleyebileceği nokta bellidir ve bu da senin en büyük problemin.

Hatalarımı düzelttiğini söylemişsin,

quote:

"O yazıyı yazan kendini yeterince geliştirememiş. MIT'den Harvard'dan bahsetmiş ama oralardan diploması var mı? Yok. " Harvard ve MIT'de staj yaptim. Bu yorumun, fizik bolumunde de benzer bir durum olmasina ragmen bolumden cok uzak biri olmasina ragmen sari cizmeli Mehmet Aganin yaptigi siradan yoruma benzemis. Genetik, Fizik ve Kimya bolumlerindeki stajlarin yapilmasinin amaclarindan biri, kaliteli bir hocanin referansini almaktir. Bu stajlar sonunda hic kimse diploma verilmesini beklemez, bekleyemez. Bilim adami olmak isteyen biri icin bu okullarda staj yapip referans almak paha bicilemez bir degerdedir. Bunu iyice arastirip ogrenmeni oneririm.

Aynı şeyleri süsleyerek tekrar yazmışsın. Staj yapman orada eğitim aldığın anlamına gelmiyor. Harvard, MIT mezunu musun? Değilsin işte. Senin stajdaki amacın kendine referans bulabilmekse sen zaten kaybetmişsin ta o zamanlardan. Benim kaliteli bilim insanlarından referans alabilmek için staja ihtiyacım yok mesela, bu noktada aslında rotanı yanlış seçtiğini ve stajı bile referans bulma amacıyla yapıp kendini geliştiremediğini tekrar etmişsin. Ki zaten referans bulabilseydin MIT veya Harvard'dan şuanda o hocaların yanında çalışıyor olurdun ki bunu sen de biliyorsun.

quote:

" İngilizce bildiğini söylemiş, sadece İngilizce yeterli mi? Değil. " Bilim camiasinda yayinlanan makalelerin cok cok cok buyuk bir kismi ingilizce dilinde yayinlanir. Zaten ingilizce dilinde yayinlanmayan bir makale cogunlukla kalitesiz bir makaledir. Kaliteli oldugu dusunulecek olursa da o makalenin yazari o makaleyi ingilizceye cevirtip tekrar yayinlar. Bu yuzden ozellikle genetik bolumunde ingilizce disinda ikinci bir dile kesinlikle hic bir zaman ihtiyac duyulmaz. Zaten doktora yaptiginda ya da docent olarak okullara basvuru yaptiginda sana hic kimse kac dil biliyorsun diye sormaz. Sana soracaklari tek sey ingilizce bilip bilmedigindir.

Bilim camiasında yazılan makalelerin İngilizce olduğunu yazmana gerek yok. Bunu lisans öğrencisi olmama rağmen ilgilendiğim konularda haftada 1-2 makale okuyan biri olarak gayet iyi biliyorum. Dediğim gibi sen kendini geliştirmemiş birisin. Dil öğrenmeye bile sadece mesleki açılardan bakıyorsun. Her yeni dilin sana yeni perspektif kazandırdığını bilmiyorsun. Bilimle ilgilenme yoluna girmiş bir insan olarak ben sadece bana ZORUNLU olanı alırım gerisini almam diyerek kendi kendini bitiriyorsun. Sana doktora başvurunlarında ZORUNLULUK olarak 2ci yabancı dil sormayabilirler ama 3-4 tane dil bildiğini ayrıca belirttiğin taktirde bunun başvurunu nasıl boostlayacağından bihabersin ki bu sadece eğitim alanında değil, özel sektörde de böyledir. Ayrıca İngilizce seviyen ne düzeyde, lisansı bitirmiş bir öğrencisinin seviyesi direk anadil seviyesi olmalıdır.

quote:

" Boğaziçi Genetik alanındaki en iyi okul mu? Değil. " Bogazici genetik alaninda en iyi okul degil ama en iyi okullardan biri. Genetik alaninda Bogazici universitesi ile genetigin en iyi oldugu universite olan Bilkent arasindaki fark dusundugun kadar onemli bir fark olusturacak kadar degildir.

Burada şimdi ilk 100'e bile giremeyen iki üniversiteyi karşılaştırmaya çalışmayacağım. Ama Bilkent'te okumuş olsaydın kendine referans bulma işini stajına bırakmış olmazdın. Bu okulda ortalaman iyi olduğu ve hevesli olduğun sürece dünyaca tanınan hocalardan çok rahat referans alabiliyorsun.

quote:

" Ben hepsi üst seviye olmasa da 5 dil biliyorum. Bu dillerin her biriyle ilgili en az 3-4 ay eğitim aldım. " ileri duzeyde bilmedigin hic bir dil birak bilim dunyasini piyasada bile hic bir isine yaramaz. Hele ki 3-4 aylik bir dil egitimi ile bir insan ancak baslangic duzeyi civarinda bulunabileceginden CV'sine yazmasina bile gerek yoktur. Cunku hickimse "vaaaay helal olsun" demez. Diyecegi tek sey bosuna hamallik ettigindir ve 5 dilde baslangic duzeyde olabilecek kadar dil bilecegine keske en azindan kizil derililerin konustugu dili ogrenseydin de ogrendigin seyin bir sekilde bir isine yarama ihtimali olsaydi der.

Bu yorumda kendini bitirmişsin. Sen mühendis kafasıyla "Bu benim işime yaramaz ki yea" diye dolaştığın sürece ilerleyemezsin. Ki aslında çok işine yarar. Mesajının başında sunduğun "Kendinden %100 emin olanların sonunun hazin olması" argümanınla da çelişmişsin. Japonya'da çalışacaksın diyelim bak bakalım Japonca bilen elemanı mı alıyorlar seni mi? Veya herhangi bir şirkete gireceksin, uluslararası iş yapıyor bir çok şirket onlarca ülkeyle ilişkileri var. Bu bakımdan çok dil bilen eleman her zaman değerlidir. İnsanlar kendi dillerini konuşabilenlere sempati duyarlar. Özel sektörde de böyledir demen zaten komik olmuş, CEO'lara, üst düzey işler yapan mühendislere filan bak bakayım çoğu en az 2-3 dili çok iyi biliyor olur.

quote:

" Bunun dışında bir çok programlama dili ve web tasarım biliyorum bununla ilgili bir çok referansım var. " Baska bir hamallik daha. Keske bu tur seylerle ugrasmadan gidip bolumundeki hocanla gorusup sorsaydin hocam benim nelerle ugrasmami onerirsiniz diye. Keske hocam web tasarimi ya da programlama dili benim bir isime yarar mi acaba diye sorsaydin.

Vizyonun çok dar. Ve dediğim gibi ideallerine ulaşamamanın da sebebi bu. İşime yaramasa bile bunlar bana artıdır ve bu artılar hiç olmadık şekilde sana yeni kapılar açabilirler. Bir fizikçi olarak programlama dilini ne yapacaksın diye sorman çok çok çok trajik olmuş ve yine mesajında belirttiğin Sarı Çizmeli Mehmet Aga'dan pek bir farkın olmadığını göstermişsin. Fiziğin konseptsel olarak 3 dalı vardır, computational physics'den bihaber olman, kaliteli üniversitelerde fizikçilere program dillerini öğrettiklerini bilmemen ve üstüne üstlük bu yorumu yapman gerçekten çok komik. Bir arkadaşım vardı, zannedersem phyton biliyordu. Zevk için, entelektüel yapısı için öğrenmişti ama bu bildiği dil sayesinde araştırma grubuna girmeyi başarmıştı. Neye, nerede, ne zaman ihtiyacın olacağını bilemezsin. Çok yönlü bir insan olman her şekilde iyidir ve seni aranan adam yapar. Elle çözülemeyecek devasa işlemlerin yapıldığı, simülasyonların hazırlandığı yeni yüzyılın fizik dünyasında programlama dilleri bilmek oldukça önemlidir.
    quote:

" Bu insanlar bu yüzden başarılı olamamışlar. İleride ya bu moleküler biyolojiye ya da nanoteknolojiye yöneleceğim o yüzden. Her ne kadar yazıyı yazan bazı şeyleri başaramamış olsa da, ben bu alanlarda ilgilenip şuanda milyon dolarlarla oynayan insanlar tanıyorum en basitinden. " Kaldirim muhendisi olup milyon dolarlarla oynayan da vardir. Bu durum kaldirim muhendisi olan herkesin milyon dolarlar kazanacagi anlamina gelmez. Milyon dolarlar kazanan bir kaldirim muhendisi varken kazanamayan diger kaldirim muhendislerine de basarisiz olduklarini soyleyemezsin. Su an bulundugun yolda bir git de bakalim sen ne kadar basarili olacaksin? Cidden cok merak ediyorum. Hedefim aya cikmak deyip yerin dibine dogru kuyu kazip ayi dunyanin icinde aramayi bir denemeye devam et bakalim. Bir ise yararsa haber ver mutlaka.

Burada beni küçümsemeye çalışmaktan başka hiçbir şey yapmamışsın ama argümanın olmadığı için kendini küçük düşürmüşsün sadece. Vizyonu geniş, öğrenmeye aç, idealleri olan her birey başarıya ulaşabilir. Her şeyi küçümsemen, bilgi eksikliklerin, vizyonunun dar olması seni bitiren şey olmuş. Ben senin düşmanın değilim, saldırmadan yorum yapsaydın keşke de gereksiz atarlar olmadan tartışabilseydik ve belki de birbirimize katabileceğimiz bir şeyler olurdu.

quote:

Son olarak su siteye kesinlikle bir gir de oku bakalim:

http://wuphys.wustl.edu/~katz/scientist.html

Burada ne mi var? Burada Amerikadaki bir universitenin bir fizik profesorunun 1999 yilinda insanlara "bilim adami olmayin" deyip sebeplerini acik acik siraladigi bir yazi var. Bu yazi 1999 yilinda yani bilim adami sayisinin cok daha az oldugu yani bilim adamlarinin bu gune gore cok daha degerli oldugu bir donemde bile bilim adami olmayin diyor. Bu profesorun yazisi ile yeni karsilastim ki bu profesorun dusunceleri benim blogumdaki dusuncelerim ile ortusuyor.

Bu tarz yazıları yaşlılığa bağlıyorum ben. Yapmak istediklerini yapamayan ve en kötüsü yapacak vakti kalmayan insanların dargın yazıları. Okumaya başlamadan önce muhtemelen "Fizikçiler aç kalır, az para alırsınız, sabit pozisyonunuz olmaz, çok geç yaşta para kazanırsınız, günümüz dünyası bilime elverişli değil bla bla..." şeklinde bir yazı olacağını tahmin etmiştim ki aynen öyle olmuş. Bunun tam tersi anlayışla yazılmış bir sürü profesörün yazısı da vardır, bunlar subjektif görüşler olduğu için çokta önemli değil. Son 4 aydır 20'ye yakın profesörün söyleşisine katıldım ve hepsinin birbirinden farklı görüşü vardı.

Ne yazık ki kanatimde dişe dokunur hiçbir şey söylememişsin. Hayatta başarılar.

• Sağlık, Yazılımla ve Bilgisayarla alakalı işler.

Ticaret zekası varsa ticaretlede çok muhteşem paralar kazanabiliyor insanlar. Bir nevi "Girişimcilik".
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanalkorsan88

yazılım mühendisliği asla ölmeyecek bir meslek

yaklaşık yüzde 50 vergi alınıyor.bi yazılım satarken
    artı bireysel calışarak kazanamıyosun
    yazılım şirketleride eşek gibi çalıştırıyor
    o kadar kolay değil.cok iyi ve tecrübeli olsan piyasa seni tanısa o zaman tek başına yaparsın tabı onun için 10 yıl lazım
    amacım laf sokmak değil gel tartısalım(seviyeli)

ölmeyecek demişsin ama işte özel sektör adamı çürütüyor yani demek istediğim bu çok çürüyosun.kim ucuz yaparsa ona gidiliyor.
    kendini kanıtlaman lazım piyasaya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Lonely

quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

quote:

Orijinalden alıntı: Euphoria*

Özel sektör için yorum yapamayacağım ancak devlet kadrosunda bilgisayar mühendisliği on numara. Hele Bilgi İşlem Merkezleri yok mu... Bütün gün otur DH'de dolan yani o derece.

peki bu adamlar o maaşın karşılığında birşeyler yapmıyor mu ? yoksa haftada 1-2 tane çözülmesi gereken sorun çıkacak, 2-3 basit işlem yapılacak diye günde 8 saat internette gezip gidiyorlar mı evlerine ?

Geçen sene bilgi islem merkezinde staj yaptım hergün birkaç defa arizadan ötürü çağırıyorlar taş çatlasa bir saat çalışıyorsun günde. Orada mehmet abi bilgi islemdeki akşama kadar facebook oyunları oynardı spor haberleri okurdu odası da koridorun en sonundaydi kuş uçmaz kervan geçmez bir yer ışte arada müdür filan gelip kendi pcsine ayar cektirirdi öyle bir yerdi

evet bilgi işlem kolay bi iki sertifika hatta liseden ağ bölümü mezunu bile belki girebilir.(ciddiyim)
    ama körerip gidiyosun az para alıyosun yani yarın öbür gün işden cıksan kalırsın öyle .calışmadan para kazanmak da iyi değilki,kendi kurduğun bi iş olsa ayrıda
    quote:

Orijinalden alıntı: eebm38

sağlıktan sonra elektrik-elektronik tek geçerim

para yok o işde sadece açıkta kalmazsın

• quote:

Orijinalden alıntı: erkin0007

quote:

Orijinalden alıntı: sanalkorsan88

yazılım mühendisliği asla ölmeyecek bir meslek

yaklaşık yüzde 50 vergi alınıyor.bi yazılım satarken
    artı bireysel calışarak kazanamıyosun
    yazılım şirketleride eşek gibi çalıştırıyor
    o kadar kolay değil.cok iyi ve tecrübeli olsan piyasa seni tanısa o zaman tek başına yaparsın tabı onun için 10 yıl lazım
    amacım laf sokmak değil gel tartısalım(seviyeli)

ölmeyecek demişsin ama işte özel sektör adamı çürütüyor yani demek istediğim bu çok çürüyosun.kim ucuz yaparsa ona gidiliyor.
    kendini kanıtlaman lazım piyasaya

farkındayım ama en iyi para veren mesleklerden birisi

• quote:

Orijinalden alıntı: JessieJ

quote:

Orijinalden alıntı: kotkas

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kotkas

quote:

İstanbulda trafik polisi ol, çay çorba şeker derdin olmaz, ek geliride cabası

ahaha Ağlanacak hale gülüyoruz

Valla ağlanacak halimize gülecek duruma düşürenler utansın

Konuya gelirsek Elektrik-Elektronik üzerine ticaret gayet akla yatkın geliyor, önümüzdeki 10 yılda inşaat sektörü hareketli olacağı için bunla alakalı okulları okumakta gayet mantıklı. Ayrıca sabreder biraz zorluk çekterim sonra rahat ve keyifli bir iş yaparım diyorsan gıda üzerine özelliklede aşçı (şef) olabilirsin.

Ben bilişim sistemleri teknolojileri bölümünde okuyorum ahçılık bane biraz ter düştü

Ben ilk mesajını okuyunca hem kendin için hemde okuyanlar için genel olarak soruyorsun sandım. Bilişim sistemleri teknolojisi okuyorsan bende bilişim sektöründe çalışan biri olarak çok faydasını göreceğini söyleyebilirim.

"Ben ilk mesajını okuyunca hem kendin için hemde okuyanlar için genel olarak soruyorsun sandım. Bilişim sistemleri teknolojisi okuyorsan bende bilişim sektöründe çalışan biri olarak çok faydasını göreceğini söyleyebilirim." Nasıl yani kardeşim?

• quote:

Orijinalden alıntı: pro_to_tip

quote:

quote:

quote:

Özel sektör için yorum yapamayacağım ancak devlet kadrosunda bilgisayar mühendisliği on numara. Hele Bilgi İşlem Merkezleri yok mu... Bütün gün otur DH'de dolan yani o derece.

peki bu adamlar o maaşın karşılığında birşeyler yapmıyor mu ? yoksa haftada 1-2 tane çözülmesi gereken sorun çıkacak, 2-3 basit işlem yapılacak diye günde 8 saat internette gezip gidiyorlar mı evlerine ?

Geçen sene bilgi islem merkezinde staj yaptım hergün birkaç defa arizadan ötürü çağırıyorlar taş çatlasa bir saat çalışıyorsun günde. Orada mehmet abi bilgi islemdeki akşama kadar facebook oyunları oynardı spor haberleri okurdu odası da koridorun en sonundaydi kuş uçmaz kervan geçmez bir yer ışte arada müdür filan gelip kendi pcsine ayar cektirirdi öyle bir yerdi

hocam ben bil. mühendisi değilim ama kamuda çalıştığım için o rahatlığı biliyorum. Bence kamuda çalışmak rahat olabilir ama insanın canı sıkılıyor be

he bizim işimiz bilgisayar başı oturur boş vakitlerde free lance iş yaparız diyorsanız bilemem orasını

Mesela ben devlete kapak atıp memur herhangi bi memur olduktan sonra masabaşı işlerde boş kalınca bu dediğini yapmak istiyorum. Free lance iş yani. 2. bi iş. Memurlukta vakit olduğu için. Free lance işle uğraşırsam memurluk sıkıcı gelmez diyosun yani?

• Şüphesiz peneveng, ölmeyen meslektir.
  • ya ZORNO'culuk :))) yada benim meslegim yani Alternatif Enerji Kaynaklari henuz calismaya baslamadim ama okulda iyi diyorlar sene sonunda proje odevi olarak gunes enerjisi ile sarz olan Iphone yapicam hepinizi kurtaricam rahat olun :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: bukalemun_baris

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam ben bil. mühendisi değilim ama kamuda çalıştığım için o rahatlığı biliyorum. Bence kamuda çalışmak rahat olabilir ama insanın canı sıkılıyor be

he bizim işimiz bilgisayar başı oturur boş vakitlerde free lance iş yaparız diyorsanız bilemem orasını

Mesela ben devlete kapak atıp memur herhangi bi memur olduktan sonra masabaşı işlerde boş kalınca bu dediğini yapmak istiyorum. Free lance iş yani. 2. bi iş. Memurlukta vakit olduğu için. Free lance işle uğraşırsam memurluk sıkıcı gelmez diyosun yani?

Buyuk ihtimalle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilim Hamamı

Turizm

Dışarıdan tatlı görünüyor değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Novak Djokovic

quote:

Turizm

yok okuyorumda motive olayım dedim yem attım konuya
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Novak Djokovic

quote:

Turizm

yok okuyorumda motive olayım dedim yem attım konuya

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bukalemun_baris

quote:

quote:

quote:

quote:

Buyuk ihtimalle

tşkkrler cvbın için.. İnş. öyle olmalı bence de öyle düşünüyrm. Hemfikiriz gibi o zaman..

• Malzeme muhendisligi

• devlete girebildigin butun meslekler...

• yazılanlara bakılırsa bence adam ol az bulunuyor
  • Sağlık sektörü hiçbir zaman bitmez lider yine tıp vs. olacaktır. İnşaat mühendisliği de önümüzdeki birkaç yıl baya yukarıda olacaktır bunun yanında makina ve elektrik mühendislikleri de bitmez.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.