Şimdi Ara

Gelecek Adına Tavsiye(ciddi)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

7 sene süren üniveriste maceramı burada noktaladım. 2 bölüm değişikliği 3kez okul bırakma derken bi baltaya sap olamadım. Sorun nedir diye sorarsanız sisteme adepte olamadım, psikolojik sorunlar kişisel meseleler derken böyle böyle noktaladık. İlerleyen günlerde kaydımı sildirmeye gideceğim.

Konuya dönecek olursak 25 yaşındayım ve lise mezunuyum. Henüz askerliği yapmadım. Önümde birkaç seçenek var. Ya askere gidip geleceğim ve bir arayacağım veya bedelli askerliğe başvurup 1 sene kaybetmeden hayata atılacağım.

Şuan egm bünyesinde ciddi bi bekçilik alımı mevcut bunları kaçırmak istemiyorum, bedelli istememin tek sebebi bu. 1 sene sonra alım yaparlar mı ne olur bilinmez. Bedelli yapmak için ailemin maddi imkanı var. Fakat çevreden ne derler korkusu var üzerimde, bedelli yapınca eksik insan veya beleşçi muamelesi görmekten korkuyorum. Jandarma asayiş uzman çavuş alımı da olacak ilerleyen zamanlarda onları da takip ediyorum. Askerlik şartı aranmıyor ona direk başvurabilirim.

Bekçilik, jandarma veya lise düzeyi kpss ye girip atama beklemek veya özel sektörde çalışmak.. Bunlar hep bir alternatif. Şoförlüğüm iyidir ve bilgisayar teknik donanımlarından anlarım.

30 yas üstünde hayatta gerçekten tecrübe edinmiş büyüklerim katkıda bulunursa konuya mutlu olurum.

Esen kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rovaniemi -- 28 Ekim 2018; 21:36:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende senin durumundaydım 27 yaşında iş güç yoktu. Sonradan aöfle birşeyler kastırıyoruz işte. Ama okuyana da iş yok okumayana da bence gir bir işyerine işi öğren.
  • dostum bende 29 yaşındayım aşşa yukarı aynı durumdayız senle...
    bak ben de senşn gibi 2 yıllık kulu 3.5 sene okudum bıraktım bu sene kafama koydum sınava girip aöf okuyacam 2.si yaşın küçük değil artık bazı şeyleri düşünme zamanın gelmiş evlilik gibi iş gibi askerlik gbi mesela. nacizane tavsiyem boş kalma boş kalmak kadar kötü birşey yoktur iyi kötü apabileceğin bir işe gir çalış + kpss ye gir efendime söyl,m ilerleyen zaman da herşey daha netleşir benim de durumum çok parlak değil ama inan kriz ortamında hiç kimsenin durumu iyi değil....
  • Boyle konulari ve yorumlari okudukca ben de endiseleniyorum, 2 senesi kalan okulumu memnun olmadigim ve mutlu olmadigim icin tekrar sinava girerek degistirdim. Simdi bir 4 sene daha okuyacagim, gozum korktu acikcasi. Yasim 22, 26 yasinda mezun olacagim ve 6 bin tl den asagi kazanirsam bunca yil kaybetmemin hic bir anlami olmayacak ve kazanabilecek miyim? O da belirsiz. Gecmise bakip keske babamin isini devralsaydim diyip pisman olmaktan cok korkuyorum. Umarim bunu yasamam ve umarim okulu adam akilli bitirebilirim cunku uzerimde bir yorgunluk her seyden bikmislik hali var ve onceki okulumda yasadigim mutsuzluk hali hala benimle birlikte..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodin -- 25 Ekim 2018; 21:11:48 >
  • 26 yaşındayım okulun bitmesine 2 yıl var çünkü alttan derslerim var ve ders çalışma isteğim yok oldu. gelecek kaygısı içerisindeyim malesef. kendime bir rota çizemiyorum. son bir yıla kadar, iyi kötü memnundum hayatımdan ve tabiri caizse sistemin içerisinde kendimi bir şekilde oyalayabiliyordum. fakat son bir yıldır, hayat tatsız, ve anlamsız gelmeye başladı. fazla büyütmenin de bir anlamı yok aslında. bir şekilde yaşarız. kimler geldi geçti bu dünyadan, benimkisi mi en büyük sorun sanki. umarım hayatını yoluna sokarsın kardeşim.

• İnsanların söylediğine aldırış etmediğin zaman bir cacık olur
  • benim sana tavsiyem, üniversite hayatını iş hayatıyla birlikte devam ettirmen olur. Aöf ile özel sektörde şansın yüksek. Özel sektör maaşı düşüktür fakat askeriye gibi, bekçilik gibi çok katı kuralların bulunduğu, emir demiri keser mantığıyla hayatını devam ettirmek sırf maaş yüksek diye ne denli yararlı olur senin bileceğin iş. Ayrıca bedelli yap kardeşim ülkede 350bin'in üzerinede askeri personel var bu adamların işi ülkeyi korumak. 1 sene askerlik akıl işi değil. Maaşlı senden küçük TSK personelinin hizmetçiliğinden başka bir işe yaramıyor askerlik. Ver 15 bin'i kurtul çok ciddiyim. Er veya Erbaş hiçbir işe yaramıyor tamamiyle mıntıka. 1 seneye yazık hemen Bedelli gidip AÖF için yeterli puanı alıp özel sektör işi bulup hayatına devam ettir. Hayat çok daha güzel olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bedelli için başvuru yaptım. 15bin lira borç altına girdim bakalım. Hayat devam ediyor. Dibe vurup yükselebilecek miyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rodin

Boyle konulari ve yorumlari okudukca ben de endiseleniyorum, 2 senesi kalan okulumu memnun olmadigim ve mutlu olmadigim icin tekrar sinava girerek degistirdim. Simdi bir 4 sene daha okuyacagim, gozum korktu acikcasi. Yasim 22, 26 yasinda mezun olacagim ve 6 bin tl den asagi kazanirsam bunca yil kaybetmemin hic bir anlami olmayacak ve kazanabilecek miyim? O da belirsiz. Gecmise bakip keske babamin isini devralsaydim diyip pisman olmaktan cok korkuyorum. Umarim bunu yasamam ve umarim okulu adam akilli bitirebilirim cunku uzerimde bir yorgunluk her seyden bikmislik hali var ve onceki okulumda yasadigim mutsuzluk hali hala benimle birlikte..
    sen mezun olana kadar 6 bin liranın bir değeri kalmaz zaten :)
  • Rodin kullanıcısına yanıt
    mezun olup 6bin ile nasıl başlamayı düşünüyorsun sıfır tecrübe kim verecek 6bin??
  • Askerlik için celp tarihini bekliyorum, bu arada 10binlik bekçilik alımını kaçıracağım galiba, buna çok üzgünüm. Ufak tefek iş tavsiyesi olanlar varsa konuya yorum yazabilir, elimde sadece şoförlüğüm var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.