Şimdi Ara

Gelecek Kaygısı Ve Değişen Davranışlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar gelecek kaygısı sınava çalışmamı bile engelliyor bazen.
    Tam ders çalışmaya başlıyorum biranda kara bulut gibi üzerime çöküyor.
    Bu yıl istediğim puanı alamazsam bir daha sınava hazırlanabilme şansım yok. Ve sınavı kazanamamak demek benim için ölümden daha beter.
    Ve bu kaygı beni bambaşka bir adam yaptı, insanları kırmaya başladım.
    Bu kaygı beni yiyip bitiriyor, çözümünü bulan veya önerisi olan var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• yüksek stres anksiyete bozukluğuna neden olabiliyor hocam, çok çok ciddi şekilde etkiliyorsa bir psikiyatri uzmanına gidebilirsiniz
  • ygs puanın kötü mü? ya da lys için çok mu eksiğin var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: .koter.

yüksek stres anksiyete bozukluğuna neden olabiliyor hocam, çok çok ciddi şekilde etkiliyorsa bir psikiyatri uzmanına gidebilirsiniz

Hocam şuanlık bayaa etkiliyor sayılır, biraz daha durumumu kontrol edebilmek için kendimi gözlemleyeceğim.

Şimdiden böyleyse kafayı yerim heralde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: koğuş ağası

ygs puanın kötü mü? ya da lys için çok mu eksiğin var?

Hocam bu yıl YGS-LYS"ye girmedim, önümüzdeki sınav yılı için hazırlanıyorum. Ama yinede sınav ve gelecek kaygısı beni öldürüyor. Çok karamsarlığa düşüyorum.

• TAKUMİ FUJİWARA kullanıcısına yanıt
    daha sınava girmeden nasıl kaygılanmaya başladın,sınav dönemi ne yapıcaksın sen.eve çok kapanma çık gez kafan dağılsın.gelecek kaygın niye var?öyle ya da böyle bir şeyler yapacaz ilerde.sen psikolojini sağlam tut,hep çözüm odaklı düşün.ne kazanırsan kazan başarılı olursun.daha 1 yıl var.günde 3 saat bile çalışsan yeter de artar da.
  • quote:

daha sınava girmeden nasıl kaygılanmaya başladın,sınav dönemi ne yapıcaksın sen.eve çok kapanma çık gez kafan dağılsın.gelecek kaygın niye var?öyle ya da böyle bir şeyler yapacaz ilerde.sen psikolojini sağlam tut,hep çözüm odaklı düşün.ne kazanırsan kazan başarılı olursun.daha 1 yıl var.günde 3 saat bile çalışsan yeter de artar da.

Neden böyle bişey oldu bilmiyorumki hocam.

Gelecek kaygımız sebebi daha önce üniversiteye başlayıp bıraktım ve 2 yıl okulu devam etmedim.

Yaşım 20, hatta birkaç ay sonra 21 olacak.

Bu yıl kazanamazsam yaşımda alıp başını gidiyor, şimdiden böyleyim garip bir şekilde.

Dışarı pek çıkamıyorum, hatta 1 haftadır dışarı adım atmadım desem yeridir.

Her an ders çalışmak istiyorum, çok feci korkuyorum.

Zaten 70-80 net YGS VE LYS-5 30-40 net beni DİL-3"ten ilk 20 bine sokuyor.

Ama yinede üzerimde sürekli bir baskı var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    sürekli ev de kalırsan olmaz,istemsizce kötü düşünceler gelir aklına.hiç çıkasın gelmiyor olabilir.ama zorla kendini.iyi gelir sana.hatta işe falan gir.sürekli aktif ol.dediğin gibi öyle çok uçuk netlere de ihtiyacın yok.
  • quote:

sürekli ev de kalırsan olmaz,istemsizce kötü düşünceler gelir aklına.hiç çıkasın gelmiyor olabilir.ama zorla kendini.iyi gelir sana.hatta işe falan gir.sürekli aktif ol.dediğin gibi öyle çok uçuk netlere de ihtiyacın yok.

Hocam dışarı çıkamıyorum ders çalışayım diye, istiyorum ama kaygı çıkarmıyor beni dışarı.

geleceğini düşün ama çok da düşünme.ne olacağını bilmiyorsun.4 sene önce şu anki yaşadıklarını yaşayacaksın dese biri inanmazdın belki.ama oldu işte.o yüzden 4 yıl sonrasını düşünme.daima çalışkan ol tamam,hayal de kur.ama olmama ihtimali daima var.sürekli ya olmazsa diye yaşayamazsın.film falan izle.gerçi dil için hazırlanıyorsan iyi de olur senin,dışarda ya da balkonda.temiz hava çok iyi gelir.alışkanlık haline getir.

sen çalışıyor musun:evet
    bitti.
    gerisini zaman gösterir.
  • İyi moral veriyorsunuz hocam, çok teşekkür.ederim.

Dediğiniz gibi t yıl önce bugünlerde olacağımı söyleselerdi inanamazdım. Gerçekten böyle yaşamak çok zor. Benim korkum sınavdan sonrası için hocam, eğer kötü bir sonuç gelecek olursa onun yerine ölmeyi tercih ederim daha iyi.

Aslında tek yapmam gereken 1 yıl içinde şuanki netlerime sadece 25-30 net eklemek.

Türkçe 33, sosyal bilgiler 25, matematik 12, fen bilgisi 7, ingilizce 027ü net yetiyor. Halbuki daha fazlada yaparım ama ne bileyim işte...

başarılar kardeşim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xav4ik -- 20 Nisan 2017; 15:0:51 >
  • quote:

başarılar kardeşim

Çok sağolun hocam, iyi moral verdiniz.

• quote:

başarılar kardeşim

Bundan sona her umutsuzluğa kapıldığımda ATAMIN sözünü aklıma getireceğim hocam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • koğuş ağası doğru söylemiş biraz dışarı çıkmak seni olumlu etkileyecektir ve bu senin ders çalışmanı kötü etkileyecek bişey olmaz zaten bütün gün evde olduğunu düşün illaki evde boşa geçireceğin bir saat olacaktır, o saatlerde çık biraz yürü.kendini çok sıktığın vakitlerdede kapat gözünü mutlu olduğun bi ana gitmeye çalış
    işte atamızın istediği gençlik bu.ne o öyle karalar bağlamak falan yakışıyor mu?ne kazanırsan kazan çalışkan ol,umutsuz olma.hep mutlu olursun insanlığa faydan olur.

• bunu izlersin bir ara,güzel bir hayat hikayesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hopeleaves

koğuş ağası doğru söylemiş biraz dışarı çıkmak seni olumlu etkileyecektir ve bu senin ders çalışmanı kötü etkileyecek bişey olmaz zaten bütün gün evde olduğunu düşün illaki evde boşa geçireceğin bir saat olacaktır, o saatlerde çık biraz yürü.kendini çok sıktığın vakitlerdede kapat gözünü mutlu olduğun bi ana gitmeye çalış

Açıkçası başarısız olmaktan çok korkuyorum hocam, hani sınavda başarısız olacağıma ölmeyi tercih edeyim desem yeridir.

Hayatım tek sınava bağlı, kazanırsam hayatım kurtulmuş olacak kaybedersem hayatım batmış olacak.

Kazanırsam sevdiğim işi yapacağım, kazanamazsam ömür boyu hergün işe küfrederek gideceğim.

• quote:

işte atamızın istediği gençlik bu.ne o öyle karalar bağlamak falan yakışıyor mu?ne kazanırsan kazan çalışkan ol,umutsuz olma.hep mutlu olursun insanlığa faydan olur.

Bende sap gibi yaşamayı bilirim ama bir Türk olarak bişeyleri başarabilme kapasitemin farkındayım hocam. Belirli başarıları yazamadıktan sonra yaşasak ne olur sanki?

Ki Atamız, Yaradanımız birşeyler bekliyor bizden, yediğimiz yemek haram olur.

Bu toprakları ülkemize faydası olmayan adamlar haketmiyorlar, bende Atalarımın izinden gitmek istiyorum.

• quote:

bunu izlersin bir ara,güzel bir hayat hikayesi.

İzleyeceğim kesinlikle hocam, bir bakarsınız hayatımı değiştirir. Ayrıca YGS hedefimi 85-90 nete yükselttik, çünkü ben bir Müslüman Türküm...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.