Şimdi Ara

Çok Bunaldım - Pişmanlık ve Üniversitede yanlış seçim içerir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yıl sınava ikinci girişimdi ve iyi bir sonuç yapamayacak biyomedikal bölünü yazdım. Babamı kaybetmem ve diğer ailevi sorunlar derken 2.yılımı istemeyerek de olsa başarısız geçirmek zorunda kaldım. Şuan hazırlık okuyorum ve ne bölümümden ne de üniversitemden memnun değilim. Burayı yazarken tekrar sınava hazırlanmak vardı aklımda fakat derslere girmeye başladığımda bunun zor hatta imkansız olduğunu anladım. Her gün 5 saatimin yolda geçmesi, devam zorunluluğu, yurt ortamı vs. derken hayalimden uzaklaştığımı ve bunun beni bunalttığını farkettim.

Şuan aklımda üniversiteyi bırakıp evime dönmek var. Puanım kesilmesine rağmen en azından istemediğim bir bölümde zaman kaybetmemiş ve aileme boşu boşuna maddi kayıp yaptırmamış olacağım. Ve kendime büyük risk alarak bir şans daha tanıyacağım. Fakat bunu yapmayı düşünürken büyük korku yaşıyorum. Maddi durumumuz öyle çok iyi değil, karşılıksız devlet bursu alırsam sınıfta kaldığımda kesilecek ya da krediye dönecek. Benim ne kredi ödeyecek durumum var ne de başka bir üniversite kazandığımda burssuz okuyacak. Ayrıca aynı şeyler yurt vs. için de geçerli, şuan yurttan ayrılırsam bir daha çıkma olasılığı olmayacak diye duydum.

Anlayacağınız şuan aklım oldukça karışık ve ne yapacağımı bilmiyorum. Önerisi olan, ya da bu konuda tecrübesi olanlardan yardım bekliyorum. İlgili alanda yeterli ilgi görmediğinden konuyu buraya açıyorum, ciddiye alınır ve dalga geçilmezse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

• İlk önce başın sağolsun. Gerçekten zor bir durum olsa gerek.

Şimdi bölümün 2 yıllık mı 4 yıllık mı bilmiyorum fakat 2 yıllıksa bölümünü bitir. 2 yıl sonunda zaten puan kesilmesi kalkıyor. 4 yıllıksa şunu söyleyeyim. Eğer şu anki bölümün asıl istediğin bölümle veya bölümlerle ilişkiliyse yine okumaya devam et derim. Sonuçta sana bir şeyler katacaktır. Ama tamamen alakasız bir bölüm istiyorsan gerçeken sıkı çalışman lazım. Çünkü puan kesilmesi seni ciddi bir şekilde geriye atacak. Seni yerinde olsam üniversitenin imkanlarından faydalanıp kendimi geliştirmeye çalışırım. Çünkü tekrardan sınav stresi çekmek gerçekten çok zorlar.
  • Hocam zor bir durum ama daha hazırlıktasın bölümü belki seveceksin bölümdekilere danış iş imkanlarını sor seni soğutan her şeyi danış onlara

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skillet kullanıcısına yanıt
    Bölümüm 4 yıllık + bu yıl hazırlık okuyacağım. Şuanki okuyacağım bölüm istediğim bölümle bağlantılı değil. Yani bir biomedikal müh. olarak kendimi nasıl geliştirebilirimki. Kaydımı dondurmayı denedim fakat üniversite sıcak bakmadı duruma. Tekrar sınava çalışma stresi sorun değil çünkü benim için sevmediğim bir bölüme olmak daha stresli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piazzi

Bölümüm 4 yıllık + bu yıl hazırlık okuyacağım. Şuanki okuyacağım bölüm istediğim bölümle bağlantılı değil. Yani bir biomedikal müh. olarak kendimi nasıl geliştirebilirimki. Kaydımı dondurmayı denedim fakat üniversite sıcak bakmadı duruma. Tekrar sınava çalışma stresi sorun değil çünkü benim için sevmediğim bir bölüme olmak daha stresli.

Eğer üniversitenin hazırlığı iyiyse hazırlığı oku derim. Çünkü gerçekten gerekli yabancı dil. İstiyorsan bu seneyi sadece ingilizce olarak değerlendirirsin. İstiyorsan da ikisini birlikte yürütmeye çalışırsın. Fakat bu sene hazırlık olduğundan senin için bir kayıp olmayacak. Bu sene sana düşünmek için gerekli zamanı da sunabilir. Ayrıca yukarıdaki arkadaşın dediğ gibi bölümü iyicene araştır. Belki ilgini çeker devam etmek istersin. Sor soruştur biraz.

• Legendaryy kullanıcısına yanıt
    Sorun orada iş imkanlı yok olsa da benim isteyeceğim tarzda değil. Bölümdekiler hep olumlu şeyler söylüyorlar fakat bunun sadece göz boyamak olduğunun bilincindeyim. Yeni bir dal ve Türkiyede bilinmiyor. Bilinse de yapacağım iş hastanede en fazla makine tamir etmek ya da pazarlama olacak.
  • Bence kaydini dondur daha sonra tekrar hazirlan.Buyuk ihtimalle daha iyi bir bolumu kazanirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bölümün süper ama nedense memnun değilsin.

Birde şu var . Eğer o bölümden mezun olursan yüksek lisansını diğer mühendislik dallarından yapabilirsin. Örn . elektronik mühendisliği vs... Bence okumana bak.
  • Kayıt dondurmada sorun yaşadım aslında benim değinmek istediğim de tam bu noktaydı. Okul kaydımı dondurmak istemiyor. Birsürü belge istediler ve benim şuan bunları alma imkanım yok. Öğrenmek istediğim kayıt dondurmadan sınıfta kalsam yeniden sınava girdiğimde yeni üniversiteye kayıt yaparken sorun yaşar mıyım.

Açıkçası ben de iyi bir bölüm kazanacağıma inanıyorum, inanmak istiyorum. En azından sevdiğim bir bölümü.
  • Bölümün süper olduğunu neye göre söylediniz. Bölüm hakkında, iş imkanları konusunda herhangi bir bilginiz var mı? Çünkü bu bölümü kime sorsan iyi geleceği var diyor fakat detaylar sorulduğunda her şey belirsiz kalmakta.

O bölümden mezun olmak 5 yılımı, sonra da yüksek lisansı eklersek nereden baksanız iyi bir iş sahibi olmam 10 yılımı alacak. Benim biran önce mezun olup en azından aileme ve kendime yetecek bir meslek sahibi olmam gerekiyor. Bu yüzden yeniden hazırlanıp sağlık alanını yazmak istiyorum.
  • Ben yurtdışında okuyordum. 1 sene okuduktan sonra okulu yarıda bırakıp tekrar ygs-lgs'ye hazırlanmaya başladım. Şuan hala sınavlara hazırlanıyorum. Toplamda 3 yıl kaybım olacak. 2011 yerine 2014'de üniversiteye başlayacağım. Pişman mısın dersen okulu bıraktığıma hiç pişman değilim. Ama bırakırsan cidden iyi çalışman gerek çünkü puanın kesilecek. Eğer sınavda istediğin yeri rahatlıkla tutturacak kadar çalışmayacaksan riske atma derim. Bir de ilk yılın ise biraz vakit tanı üniversiteye. Zamanla arkadaş falan edinirsen sevebilirsin çünkü. Ama bu bölümü hiç istemiyorum dersen bir şey diyemem. Şunu da aklında bulundurmalısın, eğer üniversiteden ayrılıp da seneye düzgün puan yapamazsan ne olur? Bunların hepsini göze alıyorsan ayrıl derim. Ben mesela şuan sınavı kazanamazsam tekrar hazırlanma şansım yok çünkü asker kağıdım geldi. Bu sene bir üniversiteye gitmek zorundayım yoksa askere alacaklar. Bu tarz strese katlanabilecek ve düzgün çalışacaksan ayrıl

Mesajıma cevap verirsen bir kaç saat göremem, neden diyecek olursan, ders çalışacağım birazdan

• hocam kendimde seni gördum bende senin gibi düşünüyordum dayanamayık okulu dondurdum gibi birşey tekrar hazırlanıyorum kafa kaldırmıyor devam ettigin her süre kendini yiyorsun ve daha mutsuz oluyorsun sana tavsiyem bi an önce ailene konuyu acıp okulu dondurman başın sağolsun kardeşim bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tal. -- 3 Ekim 2013; 13:14:59 >
  • Aileme konuyu açtım zaten ilk başta karşı çıktılar fakat halimi görünce hak verdiler. Okulu nasıl dondurdunuz, bu konuda biraz bilgilendirebilir misiniz?
  • Metalwrath kullanıcısına yanıt
    Çalışma açısından sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Eğitim hayatım boyunca düzenli çalışan ve çalışmayı seven biri oldum. Benim sıkıntım obp konusunda olacak. Yani ilk 5 bine girsem bile büyük olasılıkla bu beni 20 binlere atacak fakat yeniden denemek istiyorum. Dediğim gibi şuanki stresim çok daha fazla.,

Çalışmana sevindim, bir kaç saat sonra görmem problem değil umarım sen de istediğin bölümü kazanır ve aldığın riski değerlendirirsin.
  • bende sevmediğim bölümde okuyorum yeterli puan alamadığım için vakıf üniversitesini anca kazanabildim
    ilk senemden beri çıkış yolu arıyorum kurtulmak için ama üniversiteye belli bir miktar ödediğimiz için kurtulamıyorum hiç bir şekilde ailem izin vermiyor.
    2.senemdeyim ve son derece mutsuzum ve malesef ailem sene kaybetmeme de hiç sıcak bakmıyor
    Sadece yaşadığım şehirde üniversite okuduğum için mutluyum o kadar.....
  • Yaşadığınız şehirde okumanız sizin için avantaj. Benim için o da büyük sıkıntı oluyor çünkü.Nereden bakılsa büyük masraf ve zaman kaybı oluyor. Bence siz de şansınızı deneyin ailenizi ikna etmeye bakın.
  • quote:

Aileme konuyu açtım zaten ilk başta karşı çıktılar fakat halimi görünce hak verdiler. Okulu nasıl dondurdunuz, bu konuda biraz bilgilendirebilir misiniz?

pm attım

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yaşadığınız şehirde okumanız sizin için avantaj. Benim için o da büyük sıkıntı oluyor çünkü.Nereden bakılsa büyük masraf ve zaman kaybı oluyor. Bence siz de şansınızı deneyin ailenizi ikna etmeye bakın.

bölümümden o kadar nefret ediyorumki sınıfta 80 kişi var konuştuğum 2 3 kişi konuşasım,muhabbet edesim,gülesim,eğlenesim gelmiyo okuldayken.Hayallerim yıkıldı benim ben Psikolog olmak istiyordum napim sınıftaki gereksizleri ben bitmişim zaten
  • Ben odtu kkk kazandim bilg muhendisligi tam burslu 3 gun sonra biraktim geldim puanim yariya indi ama siralamayi 17k(9k idi normali) yapabildim simdi bahcesehir yazilimdayim. Yapabilecegine inaniyorsan, idealistsen istedigin yolu sec. İnsallah pisman olmazsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeyjey11 -- 3 Ekim 2013; 13:28:12 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.