Şimdi Ara

Gelecek Nesil: Bölüm 2 'Ufku Geniş Bilim Programı' video şov (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
15.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yalnış hatırlamıyorsam Apple dokunmatik ekranlı telefonu yaklaşık bir 30 yıl önce yapmıştı. Daha yeni yaygınlaştılar (ki hala bende yok :)). Kim bilir şu an ellerinde neler vardır? Özetle, bire bir bu tasarımda olmasa bile bu tarz cihazlar yapılabilir, bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serenissimo

quote:

Orijinalden alıntı: master_axe

quote:

amerika sıktı artık ; sanki dünyanın sahibi adamlar ; ben artık amerika ismini duymaktan hoşnut olmuyorum. dünyanın baş belası ve 1 numaralı yok edicisi olmaya başladılar. kaynakları aşırı ve hesapsızca tüketiyorlar.

Sence sahibi değilmi

değil tabii ki ; ve böyle bir şey mümkün de olmayacak.

Şimdi eğri oturalım doğru konuşalım.
    Dünyanın sahibi olmadığını bende biliyorum ama adamlar her dediklerini yaptırabiliyorlar ve çok güçlüler. Adamların sözleri geçiyor ve buda onları güçlü yapıyor. Ya Türkiyenin Türkiye ise Amerikanın dediklerini yapıyor diğer ülkeler gibi.

• yahu şu videolardan cektiğimiz nedir en dandik kalitede bile yüklenmiyorsizin videolarınız ama 250p rahatla gidiyor yourubede ttnet güzel hız veriyor 16mb kadar ama 1i gectiğini pek görmedim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

amerika sıktı artık ; sanki dünyanın sahibi adamlar ; ben artık amerika ismini duymaktan hoşnut olmuyorum. dünyanın baş belası ve 1 numaralı yok edicisi olmaya başladılar. kaynakları aşırı ve hesapsızca tüketiyorlar.

Sence sahibi değilmi

Dünyanın sahibi olmadığını bende biliyorum ama adamlar her dediklerini yaptırabiliyorlar ve çok güçlüler. Adamların sözleri geçiyor ve buda onları güçlü yapıyor. Ya Türkiyenin Türkiye ise Amerikanın dediklerini yapıyor diğer ülkeler gibi.

güçlü gibi görünmelerinin sebebi ; tüm kaynaklara hükmetmeleri ama bunun da sebebi kaynak sahibi olan ülkelerin amerikaya izin vermesi ; tabii bu izin verilirken orada yaşayan insanlara pek bir şey sorulmuyor ; adamları kendi kendimize besleyip büyütüyoruz ; bakın geçmiş savaşlar da amerikanın tek başına bir başarısı yok ; çünkü kendi kaynakları sınırlı ; bir savaşa girdiğinde kısa sürede sonuç alamazsa hemen uluslararası toplumun desteğini istiyor ; bu durumda kendisinin çokta güçlü olmadığını gösteriyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sence sahibi değilmi

güçlü gibi görünmelerinin sebebi ; tüm kaynaklara hükmetmeleri ama bunun da sebebi kaynak sahibi olan ülkelerin amerikaya izin vermesi ; tabii bu izin verilirken orada yaşayan insanlara pek bir şey sorulmuyor ; adamları kendi kendimize besleyip büyütüyoruz ; bakın geçmiş savaşlar da amerikanın tek başına bir başarısı yok ; çünkü kendi kaynakları sınırlı ; bir savaşa girdiğinde kısa sürede sonuç alamazsa hemen uluslararası toplumun desteğini istiyor ; bu durumda kendisinin çokta güçlü olmadığını gösteriyor.

Öyle küçümsencek bir ülke değil bence kaynak sorunu amerika sömürgeci bir ülke bu onların geninde var . Şuan Amerika ülkesindeki petrollerin yalnızca %15 'ni mi % 30 'unumu kullanıyor yanlış bişey de söylemek istemiyorum. İleride bizleri kendine bağımlı hale getirecek . Buradan nasıl bir yere çıkacam bende tam bilmiyorum Özet geçeyim ABD her şeyi planlıyor ve bunu başarıyor. Bunun önüne nasıl geçilir onu bilmiyorum .

• Yeter artık susun. Ben HD videoyu bile takılmadan izliyorum. TTNET 8mb 20GB AKN 59TL. Harbiden susun, inanmıyorum size. Sırf kötülemek için ve bir çeşit liselilerdeki abuk subuk sözler gibi inci sözleri gibi burda da donanımhaber sözleri var. Ya Apple fancılarına bi laf atılacak ya domainlere hostlara.
  • Bizim ülkemizden böyle teknolojik gelişmelerin çıkacağına pek ihtimal vermiyorum. Hadi bir şekilde kendini aşmış birileri çıksa inanılmaz şeyler geliştirse başarsa bile fazla yaşatmazlar. Ya trafik kazasında ölürsünüz ya durduk yere intihar edersiniz yada birşekilde devredışı bırakılırsınız.
    Aselsan mühendislerinin başına gelenlere, iran'da nükleer enerji geliştirmeye çalışan genç mühendislerin başına gelenlere bakın anlarsınız.
    Bu tip teknolojik atılımlar gelecekle ilgili büyük gelişmeleri konuşmak hedef belirlemek çok iyi ama malesefki ülke yönetiminiz hiçbir şekilde kendi ülkesinin menfaatlerini korumuyor dünyadaki uzaydaki haklarını her türlü koşulda tek kalemde satıp devrediyorsa yani dışa güdümlüyse siz hiçbir şekilde ulusal çıkarlara hizmet edemezsiniz.
    Ettirmezler çünkü.
    Malesefki bu böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlı -- 23 Nisan 2012; 22:47:24 >
  • o Yangın söndüren robot neydi öyle lazım mıydı?
  • çok güzel bi program olmuş yine :) izlerken aklıma eski güneş gözlükleri geldi cam kısmını yukarı kaldırıyorduk ya hani gözlüğe de ilk etapta öyle bi küçük led ekran konabilir diğer göz açıkta kalır işimiz bitince yukarı kaldırabiliriz ya da tek göz açık tek göz led de gidebiliriz biraz zor olur ama üretilirse bence insanlar alışır :)
  • Programın konsept güzel ama Erdinç İyikul'suz tad alamadım, 1e1 Haber'in havası başka!
  • --------------------------------------------------------------------------------

Bir daha ki programa henüz japonların-korelilerin-taiwanlıların-amerikalıların robotları kadar olmasada
    Şimdilik Türklerin yaptığı Robotlar
    Akınsoftun geliştirdiği Akıncı-1
    Sabancı Üniversitesi Suralp
    Balıkesir Üniversitesinin yaptığı Robot

Otomatik Silah platformu
    Aselsan Stamp
    Aselsan Yak

Yeni 3d printerlar
    Hologram Tv Teknolojisi
    Beyin Dalgalarıyla Cihazları yönetme şimdiden bu tarz cihazlar yurtdışında satılıyor ve çalışıyor tek sorun yoğun konsantrasyon :)
  • Bende ttnet kullanıyorum normalde 8 mb fakat adil kullanım kotası sayesinde 1mb a düşürdüler. (sağolsunlar) Ama abarttığınız gibi video çok yavaş dolmuyor. Standart videoyu donmadan izleyebiliyorum. Bazı şeyleri çok abartıyorsunuz. Sanki önceden bilmiyordunuz kullanım kotası olduğunu şimdi karşılaştınız. Ttnet dışında da internet sağlayıcılar var hatırlatırım. Kullanmak zorunda değilsiniz.

Bu arada şuan yapılan robot teknolojisinin tamamının insanlara gösterildiğini hiç zannetmiyorum. Bence robot teknolojileri konusunda çok daha ilerideler. Neden diyeceksiniz bu mit'in robotu (video da yangın söndüren robot) 2008 yılında falan geliştirmiş(daha doğrusu ilk testleri yapılmış daha eskide olabilir). Daha öncesinde 2006da örümcek şeklinde bir robot geliştirilmişti. Hatta yılan şeklinde suda yüzen bir robotta görmüştüm internetten araştırırken. 2008de bunları başaranlar 2012de hala aynı robotları geliştiriyor olamazlar.

• adil kullanım kotası yüzünden izleyemiyorum.En kısa zamanda iflas etmen dileğiyle ttnet
  • 1e1 forever :)
  • Adil kullanım kotası yüzünden izleyemiyorum.En kısa zamanda iflas etmen dileğiyle ttnet
  • Anket sonucu haftaya

''Google ya da başka bir firma gelecekte mutlaka çıkarır ve gücüm yeterse alırım''

Diyenlerle sonuçlanacak
  • Uzay ve buna yakın konuların üzerine daha fazla gidin lütfen.

Bu kaynağı tavsiye ederim:
    http://www.space.com/
  • Abim genel olarak BSC ve DH videolarını sevmez, çünkü ilgi alanı değildir mobil telefonlar, PC donanımları ve oyunlar...

Fakat bu seri öyle ki; 7 den 70'e hitap ediyor. Görünmeyen giysi, uçan araba vb hep ilgi çeken şeyler. Bilgisayarı, TV'ye kurup abimle izlemeye başladık.
  • Teknoloji beni ürkütüyor artık. Okadar ileriyi görmedem ölmek isterdim.

1.Yagın söndüre robotu çakinin gelinine benziyor .
    2.O robot müdahele edene kadar heryer kül olur .
    3.Robokopter açık ve net bir savaş silahı olarakta kullanılacaktır.
    4.Türkiye elindeki kara parçasını kaptırma olasılığı olan bir ülkeyeken aya bulaşmamaları isabet olmuş zira beceremezdik.
    5.Uçan motor ve arabaların çıkması ve yaygınlaşması şuanki helikopter kullanımından daha ileriye gidebileceğini düşünmüyorum. Sizinde dediğiniz gibi belki taksi niyetine kullanılabilir.

Amerika işi iyice kendi eline alıyor . İnsansız helikopterler , uçaklar , robotlar . Bize sattığı f35 lerin yazılımlarını bile net bi şekilde kontrol bizim elimizde olacak diye belirttiler . Bu resmen açık tehdit!!
    Yarın birgün savaş çıktığında güçlü , cesaretli türk askerlerinin vurabileceği canlı hedef , uçurabilecekleri bi uçakları kalmayacak.
    Allah sonumuzu hayır etsin.

Umarım teknolojiyi insanların alehine kullanmazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: TeufeL-07

Teknoloji beni ürkütüyor artık. Okadar ileriyi görmedem ölmek isterdim.

1.Yagın söndüre robotu çakinin gelinine benziyor .
    2.O robot müdahele edene kadar heryer kül olur .
    3.Robokopter açık ve net bir savaş silahı olarakta kullanılacaktır.
    4.Türkiye elindeki kara parçasını kaptırma olasılığı olan bir ülkeyeken aya bulaşmamaları isabet olmuş zira beceremezdik.
    5.Uçan motor ve arabaların çıkması ve yaygınlaşması şuanki helikopter kullanımından daha ileriye gidebileceğini düşünmüyorum. Sizinde dediğiniz gibi belki taksi niyetine kullanılabilir.

Amerika işi iyice kendi eline alıyor . İnsansız helikopterler , uçaklar , robotlar . Bize sattığı f35 lerin yazılımlarını bile net bi şekilde kontrol bizim elimizde olacak diye belirttiler . Bu resmen açık tehdit!!
    Yarın birgün savaş çıktığında güçlü , cesaretli türk askerlerinin vurabileceği canlı hedef , uçurabilecekleri bi uçakları kalmayacak.
    Allah sonumuzu hayır etsin.

Umarım teknolojiyi insanların alehine kullanmazlar.

İlk 2 maddeye koptum

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.