Şimdi Ara

Gelin Çocukluğuza gidelim > TIKLA VE YORUM YAP - EMEĞE SAYGI (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
304
Cevap
50
Favori
14.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Stephen Hawking

Bunları izler izler havaya girerdim be. Ne günlerdi

Gelin Çocukluğuza gidelim > TIKLA VE YORUM YAP - EMEĞE SAYGI Gelin Çocukluğuza gidelim > TIKLA VE YORUM YAP - EMEĞE SAYGI Gelin Çocukluğuza gidelim > TIKLA VE YORUM YAP - EMEĞE SAYGI

Su en sondaki neydi ya unuttum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bob ross unutulmaz adam misyonumu belirlememe yardimci oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: Snefru

cino ne güzel bir şeydi öyle ya. şimdi satılıyor mu ki bir yerlerde?

ayrıca en efsaneleri bu üçüdür bence.
    https://store.donanimhaber.com/df/ee/c4/DFEEC45E511D3870EE7C307BFF531DE6.jpg
    https://store.donanimhaber.com/a8/05/93/A8059325881497DFEEDD7EDC46BD227D.jpg
    https://store.donanimhaber.com/37/34/fb/3734FB5EF2B98F51E13762C9AA2E34AE.jpg

google a yaz nette satılıyor. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama istanbul eyüpte ananemler var orda bi bakkal var orda satılıyor alıyorum gittikçe :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Alfren

Gelin Çocukluğuza gidelim > TIKLA VE YORUM YAP - EMEĞE SAYGI

Cefakar doğu herkes bilmez andy i
  • Aaahhh hey gidi günler diyesim geldi. Aynen de böyle olurdu hepsi :)

Balık tutmaları falan atlamayın. Eğer mahalle ve ya yakın bölgede kanal falan varsa topluca balık tutulurdu. Tenekelerle ve ya yoğurt kaplarıyla.

Komşu hanım teyzelerin verdiği salçalı ekmek oyun arası favori yiyecek.

Sadece kendi evinin değil, komşu hanım teyzeler kime seslenirse ve ya o an oyun sırasında en küçük kimse gider o evin de ihttiyacını alır gelirdi bakkaldan ve ya fırından.

Saklambaçta otların arkasına saklanmak ve ya kamyon arkasına saklanıp berandayı üste çekmek ve ya boş inşaat varsa saklanmak favori yerlerdendi.

Aslında her sabahın körü akla gelen ilk düşünce okul var diye uyanmak değil pokemon ya dsa teletubbis vs var diye uyanmaktı.

Bazen çok büyük ünlü boxörlerin dövüşleri gece saat2 ve ya 3 gibi olurdu, evde izleyen varsda başka birlikte kalkılır izlenilir , tekrar uyunulurdu. Uyumaya
    çalışırken de aranızda konuşarak özet geçilirdi. "Vay bee myke tyson karagergedan a ne vurdu gibisinden" vs.

Önceden "çekoslavakyalılaştıramadıklarımızdan mısınız?" kelimesi değil. Hasan Şaş kelimesi ardarda hızlıca söylenmeye çalışılırdı.

Maçlarda iddia varsa kaybeden alır fakat kaybeden de kazananlar ile birlikte içerdi. Her şey ortak gibydi yani.

Birbirine kızmaca küsmece varsa 10 dk.sonra unutulurdu.

Bazen bayram arefesinde mezarlığa arkadaşlarınızla elinizde 1-2 tane5 lt.lik bidonlar ile gider. Mezarları sular ve 5-10 tl alırdınız. Çok sık yapılan bir şey değildi ama birkaç kere yapmıştık :)

Pokemon sonrası çıkan digimon lar izlenirdi.

Eğer bir inşaatın aşağısında kum yığını varsa 2. kattan kumun üstüne atlanılırdı.

Bahçelere göz hakkı var deyip dalınılırdı. Sonra sahibi görüp kovalamaya başalr kaçılırdı.Bu süre gelip devam ederdi.

Mahallede mevlüt falan varsa mutlaka orada pilavüstü nohut ve ya tavuklu pilav ve ayran için gidilirdi. Sadece yemek olmazdı tabi amaç. Gidildiğindse yardım da edilirdi mevlütte. Getirecek götürecek varsa yapılırdı.

Gazoz kapakları biriktirilirdi. Bazen düzleştirilip taso niyetine oynanılırdı.

Okul sonrası internet kafeye kaçmak çok meşhurdu. O zaman bilgisayarlar çok iyi olamsa da o zamanın oyunları için idealdi zaten.
    Half-life(Sonradan cs de çıktı) ve Serious Sam ve cs çok fazla oynanırdı.

Çok fazla meşhur yabancı müzik yoktu o zaman. Bilinenler ise genelde herkes tarafından bilinirdi.

Düğünlere arkadaşlarla tanımıyorsanız dahi mutlaka pasta için gidilirdi. O pasta yenmeden dönülmezdi.

Bazen elinizde şişirme balonların içine su doldurup mahallede komşuların açık camalrından içeriye fışkırtılırdı. Komşu kızardı sen kaçardın ama o kadar. Dövüğş falan olmazdı.

Zillere basıp kaçılırdı.

Futbolcu kartı oyunlarını unutmamak lazım.

Okul kantininden bir şey aldığınzıda arkadaşında o gün para yoksa ona da alrıdınız. Ertesi gün onda olursa o da dün sen bana aldın bugn ben sana alayım derdi.

Mutlaka her okulun karşı caddesinde bir köfteci olurdu. ( Ah be Ramiz dayı ne güzel köfte yaprdı yahu, ekmek mis gibi yağlı köfte kokusu uzaklardan duyulurdu.)

Okul bakçelerinde çam kozalkları devrilirdi. Varsa içerisindeki fıstıklar yenilirdi.

Cambiş oynanırdı sürekli(Meşe ve ya bilye de denir.)3lü 5li tekli ve ya 15li gisinden tek cambişin dewğeri vardı. Üttüm,ütüldüm değil yuttum ve ya yutuldum denilirdi.

Leblebi tozları ağızda biriktirilip arkadaşının suratınja üfürülürdü.

Cino vardı,meybuzlar vardı.

Bir bisiklete 3 kişi binldiği olurdu.

Çoğu zaman herkes bisikletini alır, bir dik yokuş bulur, o yokuştan aşağı doğru hereks ellerini salarak giderdi. Kim birinci olacak hadi bakalım diye hava atardı herkes. Elbet mutlaka kaza yapan olurdu. Ya çöp konteynrına çarpan ya da bisikleti kayıp düşen olurdu. 3-5 zırlayıp susardı. Ya da hiç zırlamazdı. Ne oalcak olum
    hiç bir şeyim yok benim. Bak nasıl geliyom şimdi denilirdi.

Yenilgi kelimesi zor hazmedilirdi.

3 gün öncesi yapılan sokak maçı hala konuşlurdu.

Hangi arkadaşında atari ve ya jaguar atari varsa o evde toplanılıp kimse yokken atari oynanılırdı. Ailesi geleceği zaman hemen herkes evden çıkardı.
    Ders,ders,ders derdi aileler. Ama bilirlerdi çocuklarının ne yaptıkalrını zaten :)

Sokaktan eve her gelişte mutlaka el-yüz yıkamayı unutup yemeğe başlanılırdı. Ondan sonra hemen azarlar işitilirdi. Çenerle açılırdı,terlikler havalanırdı. Siz de gider paşa paşa yıkardınız.

Mantar tabancaları vardı. Hey be :)

Neyse çok fazla uzatamayacağım. Yazacak çooook şeyim var dahaaa. Burada bitmez de neyse.

**** Bu arada 90'lı yıllardanım ben :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 25 Temmuz 2015; 6:28:46 >

• 98liyim inanın %90ini hatırlıyorum ben bile vay be dedim.en çok da turbo sakızın kokusu burnuma geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi momenty -- 25 Temmuz 2015; 6:51:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: limitlesss61

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Stephen Hawking

Bunları izler izler havaya girerdim be. Ne günlerdi

Gelin Çocukluğuza gidelim > TIKLA VE YORUM YAP - EMEĞE SAYGI Gelin Çocukluğuza gidelim > TIKLA VE YORUM YAP - EMEĞE SAYGI Gelin Çocukluğuza gidelim > TIKLA VE YORUM YAP - EMEĞE SAYGI

Su en sondaki neydi ya unuttum

Mega man veya rockman

• 1999 doğumluyum birçoğunu biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: marslan1999

1999 doğumluyum birçoğunu biliyorum

Bilmek değil üstad yaşaman lazım:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atesbaz -- 25 Temmuz 2015; 11:30:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: techniquest35

Aaahhh hey gidi günler diyesim geldi. Aynen de böyle olurdu hepsi :)

Balık tutmaları falan atlamayın. Eğer mahalle ve ya yakın bölgede kanal falan varsa topluca balık tutulurdu. Tenekelerle ve ya yoğurt kaplarıyla.

Komşu hanım teyzelerin verdiği salçalı ekmek oyun arası favori yiyecek.

Sadece kendi evinin değil, komşu hanım teyzeler kime seslenirse ve ya o an oyun sırasında en küçük kimse gider o evin de ihttiyacını alır gelirdi bakkaldan ve ya fırından.

Saklambaçta otların arkasına saklanmak ve ya kamyon arkasına saklanıp berandayı üste çekmek ve ya boş inşaat varsa saklanmak favori yerlerdendi.

Aslında her sabahın körü akla gelen ilk düşünce okul var diye uyanmak değil pokemon ya dsa teletubbis vs var diye uyanmaktı.

Bazen çok büyük ünlü boxörlerin dövüşleri gece saat2 ve ya 3 gibi olurdu, evde izleyen varsda başka birlikte kalkılır izlenilir , tekrar uyunulurdu. Uyumaya
    çalışırken de aranızda konuşarak özet geçilirdi. "Vay bee myke tyson karagergedan a ne vurdu gibisinden" vs.

Önceden "çekoslavakyalılaştıramadıklarımızdan mısınız?" kelimesi değil. Hasan Şaş kelimesi ardarda hızlıca söylenmeye çalışılırdı.

Maçlarda iddia varsa kaybeden alır fakat kaybeden de kazananlar ile birlikte içerdi. Her şey ortak gibydi yani.

Birbirine kızmaca küsmece varsa 10 dk.sonra unutulurdu.

Bazen bayram arefesinde mezarlığa arkadaşlarınızla elinizde 1-2 tane5 lt.lik bidonlar ile gider. Mezarları sular ve 5-10 tl alırdınız. Çok sık yapılan bir şey değildi ama birkaç kere yapmıştık :)

Pokemon sonrası çıkan digimon lar izlenirdi.

Eğer bir inşaatın aşağısında kum yığını varsa 2. kattan kumun üstüne atlanılırdı.

Bahçelere göz hakkı var deyip dalınılırdı. Sonra sahibi görüp kovalamaya başalr kaçılırdı.Bu süre gelip devam ederdi.

Mahallede mevlüt falan varsa mutlaka orada pilavüstü nohut ve ya tavuklu pilav ve ayran için gidilirdi. Sadece yemek olmazdı tabi amaç. Gidildiğindse yardım da edilirdi mevlütte. Getirecek götürecek varsa yapılırdı.

Gazoz kapakları biriktirilirdi. Bazen düzleştirilip taso niyetine oynanılırdı.

Okul sonrası internet kafeye kaçmak çok meşhurdu. O zaman bilgisayarlar çok iyi olamsa da o zamanın oyunları için idealdi zaten.
    Half-life(Sonradan cs de çıktı) ve Serious Sam ve cs çok fazla oynanırdı.

Çok fazla meşhur yabancı müzik yoktu o zaman. Bilinenler ise genelde herkes tarafından bilinirdi.

Düğünlere arkadaşlarla tanımıyorsanız dahi mutlaka pasta için gidilirdi. O pasta yenmeden dönülmezdi.

Bazen elinizde şişirme balonların içine su doldurup mahallede komşuların açık camalrından içeriye fışkırtılırdı. Komşu kızardı sen kaçardın ama o kadar. Dövüğş falan olmazdı.

Zillere basıp kaçılırdı.

Futbolcu kartı oyunlarını unutmamak lazım.

Okul kantininden bir şey aldığınzıda arkadaşında o gün para yoksa ona da alrıdınız. Ertesi gün onda olursa o da dün sen bana aldın bugn ben sana alayım derdi.

Mutlaka her okulun karşı caddesinde bir köfteci olurdu. ( Ah be Ramiz dayı ne güzel köfte yaprdı yahu, ekmek mis gibi yağlı köfte kokusu uzaklardan duyulurdu.)

Okul bakçelerinde çam kozalkları devrilirdi. Varsa içerisindeki fıstıklar yenilirdi.

Cambiş oynanırdı sürekli(Meşe ve ya bilye de denir.)3lü 5li tekli ve ya 15li gisinden tek cambişin dewğeri vardı. Üttüm,ütüldüm değil yuttum ve ya yutuldum denilirdi.

Leblebi tozları ağızda biriktirilip arkadaşının suratınja üfürülürdü.

Cino vardı,meybuzlar vardı.

Bir bisiklete 3 kişi binldiği olurdu.

Çoğu zaman herkes bisikletini alır, bir dik yokuş bulur, o yokuştan aşağı doğru hereks ellerini salarak giderdi. Kim birinci olacak hadi bakalım diye hava atardı herkes. Elbet mutlaka kaza yapan olurdu. Ya çöp konteynrına çarpan ya da bisikleti kayıp düşen olurdu. 3-5 zırlayıp susardı. Ya da hiç zırlamazdı. Ne oalcak olum
    hiç bir şeyim yok benim. Bak nasıl geliyom şimdi denilirdi.

Yenilgi kelimesi zor hazmedilirdi.

3 gün öncesi yapılan sokak maçı hala konuşlurdu.

Hangi arkadaşında atari ve ya jaguar atari varsa o evde toplanılıp kimse yokken atari oynanılırdı. Ailesi geleceği zaman hemen herkes evden çıkardı.
    Ders,ders,ders derdi aileler. Ama bilirlerdi çocuklarının ne yaptıkalrını zaten :)

Sokaktan eve her gelişte mutlaka el-yüz yıkamayı unutup yemeğe başlanılırdı. Ondan sonra hemen azarlar işitilirdi. Çenerle açılırdı,terlikler havalanırdı. Siz de gider paşa paşa yıkardınız.

Mantar tabancaları vardı. Hey be :)

Neyse çok fazla uzatamayacağım. Yazacak çooook şeyim var dahaaa. Burada bitmez de neyse.

**** Bu arada 90'lı yıllardanım ben :)

O kadar çok şey yazmışsın emeğine ve yüreğine sağlık ama bu yazdıkların bizim dönemimize ait değil ki üstadım:) halflife nedir ya o daha dünkü mesele :)

pokemon nedir abi çocuklugumda yeri bile yok:)

Anlıyorum hepimiz şu an yetişkiniz hepimizin yaşadığı çocukluk şu an yok ama burdaki konu çok farklı abi tek kanal vardı ya bilgisayar hiç yoktu bile disketi gördüğümüzde vay anasını demeye başlamıştık biz o dönemi konuşuyoruz

• Vay bee 97 liyim %75ini hatırlıyorum %60 ini yasamisimdir teşekkürler kardeşim eskiye şöyle bi döndüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yspyavuz -- 25 Temmuz 2015; 13:07:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eredesma

quote:

Orijinalden alıntı: kalamar01

Helal olsun simdiki nesiller bunlarin hic birisini bilmez...

Ay ne büyük bir kayıpppppp

Ne kattı sana bu oyuncaklar,ıvırlar,zıvırlar?

Kişilik. Bu oyuncaklar,kapaklar,tasolar, vs. vs... Bu anılar insanın kişiliğini oluşturur.

• Atesbaz A kullanıcısına yanıt
    Ben o kadar eskilerden değilim hocam maalesef :) Disket benim zamanımda da en fazla kullanılan hafıza birimiydi. Cd falan yeni olması lazımdı sanırsam. Çünkü bilgisayar derslerinde hocaların elinde genelde disket falan vardı hep. Anlatırlardı nasıl kullanıylıyor vs diye. Half-life ne diyorsan taa 96 yılı oyunu :) 98 falan da olabilir tam emin değilim. Eğer bilmiyorsan sen daha eskisin o zaman 80 lerden falan :) Ben ne yazdıysam en küçüklüğümden 11-12 yaşına kadar olan dönemi kapsayarak yazdım.

Kimin hangi dönemi konuştuğunu önemsemiyorum ki ben. Çoçukluğuna dair yorumlar denilmiş konu başlığında herkes kendi çocukluğundaki döneme ait bir şey yazmış ve paylaşmış. Ben de kendi dönemimde aklıma gelenleri yazdım. Biz bunları yapardık. Bilgisayar yoktu demeni anlayamadım 70 ve ya 80 lerdeydi o zaman senini dönem. Çünkü 80lerde zaten bilgisayar artık iyice yaygınlaşmaya başlamış ve son olarak 90larda ise artık televizyon telefon gibi her yerde bulunmaya başlamıştı. Hiçbir yerde görmemen imkansızdı yani. Daha eskilerden olamadığım için affola, ama ben 90lı yıllardaki çocukluğumdan çok mutluyum :)

• PEMBE PANTER NEDEN YOK !

Edit:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limitlesss61 -- 25 Temmuz 2015; 15:40:28 >
  • Eski turkiyeyi özledim be

•  Gelin Çocukluğuza gidelim > TIKLA VE YORUM YAP - EMEĞE SAYGI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kryeck -- 13 Ağustos 2015; 11:57:58 >

• Evet-hayır yarışması efsaneydi, hâlâ da öyle bizim için. Erkan Yolaç da çok değerlidir. O zamanlardan bugüne kadar belki de bizim ailede devam eden tek olay. Aile içinde derken abimler yurt dışından geldiğinde babamla yeğenlerim arasında çok komik diyaloglar geçer, bu yarışmayı oynar babam sürekli. Yeğenlerim katıla katıla gülerler evet-hayır yanıtı geldiği andaki babamın tepkilerine.

Ne güzel günlerdi. Sokakta arkadaşların anneleri bile bize öz annemiz gibi davranırdı, koruyup güzetlerdi. Kapıların kilitli ya da kapalı olduğunu hatırlamam. Gerçek saygı-sevginin, güvenin, komşluğun, samimi aile & akraba ilişkilerinin olduğu dönemlerdi. O günleri hüzünle , özlemle anmakla birlikte o döneme denk geldiğim için mutlu oluyorum bir yandan.
  • Adam Olacak Çocuk
  • AQLADIM soba teliyle şu mandal piramit üzdü beni
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.