Şimdi Ara

GEMİ İLE TİCARET YAPMAK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
1
Favori
2.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: chefarcher

quote:

Orijinalden alıntı: fatalclaude

Deniz işl. Mezunuyum, o gemi öyle yürümüyo dostum. Şuan limanda çalışıyorum parası güzel ama denizde bir hapis hayatı gibi sıkıntılı işler bunlar, iyi düşün

Hocam denizi, yalnızlığı, özgürlüğü sevenler için hapishane hayatı değildir :) Bunun yanında birçok gemide havuz, fitness center gibi mürettebatın günlük mesaisini bitirdikten sonra kullanabileceği yerler mevcut. İyi yönden baksanıza bu işe biraz?

bizim gemide de spor salonu vardı ama bir kere zaman bulup gidemedim

• Ya dostum hergün en 4 -5 gemi bitiriyorum daha içinde havuz partileri düzenlenini görmedim. Daha çok leş gibi kokan filipinliler çinliler, yağ, pis toz, konteyner gemisinden bahsediyorum cruise lardan değil, dökme yüz ve tankerlerde de olacağını sanmam, gemi almak kayık almak kadar kolay değil. Gemiyi alsan onun running costları senin hayallerinden fazlası olur, boş hayaller satan ünv reklamlarına kapılmayın. Olacaksanız pilot falan olun en azından 10gün uçar 20 gün evde yatarsınız. Hadi eyv

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @fatalclaude

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chefarcher -- 25 Eylül 2015; 12:49:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Navigator

quote:

quote:

Deniz işl. Mezunuyum, o gemi öyle yürümüyo dostum. Şuan limanda çalışıyorum parası güzel ama denizde bir hapis hayatı gibi sıkıntılı işler bunlar, iyi düşün

Hocam denizi, yalnızlığı, özgürlüğü sevenler için hapishane hayatı değildir :) Bunun yanında birçok gemide havuz, fitness center gibi mürettebatın günlük mesaisini bitirdikten sonra kullanabileceği yerler mevcut. İyi yönden baksanıza bu işe biraz?

bizim gemide de spor salonu vardı ama bir kere zaman bulup gidemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chefarcher -- 25 Eylül 2015; 12:49:38 >

• Beyler armatorlerle , tersane ve gemi sahipleriyle içli dişli biri olarak yazıyorum.
    Öyle sermayem var yaparım bu işi demeyle olmaz ilk önce. Paran vardır ama bu işler tecrübe ister , gerektiğinde cakallik ister , bilgi ister. Bunların hiçbiri olmadan batarsin sende herkes gibi . Normal bir gemi yaptirmak milyon dolarlar demekki bu hayal zaten , gemi hissesi diyorsun. Kimse kazandığı gemi ye seni ortak yapmaz , parayı da böldürmez. Ikinci el gemi desek paran olmalı alacağın gemiye göre , murettebatin sağlam güvenilir olmalı , is bağlayacak kontaklarin çevre olmalı , alacağın gemi tersane ye girecekse odeyecegin 300 500 bin lira daha olmalı.

Ha bide ucuz yollu gemi alanlar var. Ukrayna da nehir gemileri var . Yada Rusya da. Çok pahalı değiller 300 200 bin e falan ama gemiler çok eski yani kullanılmayan. Onları getirirsin , burda bi tersane de adam edersin ki gemi kadar masrafin olcak yine, sonra diğer işler.

Anlayacağın herkesin yapacağı seyler degil. Ama en önemlisi cevre

• quote:

Orijinalden alıntı: Software Developer

Beyler armatorlerle , tersane ve gemi sahipleriyle içli dişli biri olarak yazıyorum.
    Öyle sermayem var yaparım bu işi demeyle olmaz ilk önce. Paran vardır ama bu işler tecrübe ister , gerektiğinde cakallik ister , bilgi ister. Bunların hiçbiri olmadan batarsin sende herkes gibi . Normal bir gemi yaptirmak milyon dolarlar demekki bu hayal zaten , gemi hissesi diyorsun. Kimse kazandığı gemi ye seni ortak yapmaz , parayı da böldürmez. Ikinci el gemi desek paran olmalı alacağın gemiye göre , murettebatin sağlam güvenilir olmalı , is bağlayacak kontaklarin çevre olmalı , alacağın gemi tersane ye girecekse odeyecegin 300 500 bin lira daha olmalı.

Ha bide ucuz yollu gemi alanlar var. Ukrayna da nehir gemileri var . Yada Rusya da. Çok pahalı değiller 300 200 bin e falan ama gemiler çok eski yani kullanılmayan. Onları getirirsin , burda bi tersane de adam edersin ki gemi kadar masrafin olcak yine, sonra diğer işler.

Çevreniz olduktan sonra bir gemiye ortak olmanın o kadar da sorun olacağını düşünmüyorum. Bu armatörlerin gelirleri ile giderleri arasında fark ne kadar oluyor? Yani günlük veya aylık gemi işletim maaliyetleri ve gelirleri ne oranda oluyor?

• quote:

Kılavuz kaptan olduğunuz zaman da bir ayda 10 gün çalışıp 20 gün dinleniyorsunuz. Bunu 1 yıla uyarlarsanız 4 ay çalışıp 8 ay dinleniyorsunuz. 1 ay da yıllık izniniz olduğunu varsayarsak 3 ay çalışıyorsunuz demektir.

Kendini geliştiren kişilerin sektördeki kaliteli firmalarda çalışabileceğini düşünüyorum. Dolayısıyla gemideki nimetlerden de o oranla güzel bir şekilde faydanılabilir.

@fatalclaude

Ya arkadaş kılavuz kaptanlık kolay bişeymiş gibi lanse etmeyin, işinde profosyenel olan deneyimli kaptandır klavuz kaptan,öyle ha diyince olunmaz

• quote:

quote:

Beyler armatorlerle , tersane ve gemi sahipleriyle içli dişli biri olarak yazıyorum.

Çevreniz olduktan sonra bir gemiye ortak olmanın o kadar da sorun olacağını düşünmüyorum. Bu armatörlerin gelirleri ile giderleri arasında fark ne kadar oluyor? Yani günlük veya aylık gemi işletim maaliyetleri ve gelirleri ne oranda oluyor?

yani bir geminin gideri , gelirine göre çok düşük tabii ki. yük gemisi bir mal sevkiyatında 200bin 300bin belki daha fazla kazanabilir iyi bir gemi. geminin türü de önemli tabii ki. burada işi bağlayan brooker lar büyük önem taşıyor.

• Software Developer kullanıcısına yanıt
    Bkz.Turkon. Arkadaş ufacık bir krizde yük bulamaz satarsın gemileri. Bu işler göründüğü gibi değil,sermayenin çok ve yurtdışı bağlantılarının güçlü olması gerekir.

• quote:

quote:

Kılavuz kaptan olduğunuz zaman da bir ayda 10 gün çalışıp 20 gün dinleniyorsunuz. Bunu 1 yıla uyarlarsanız 4 ay çalışıp 8 ay dinleniyorsunuz. 1 ay da yıllık izniniz olduğunu varsayarsak 3 ay çalışıyorsunuz demektir.

Kendini geliştiren kişilerin sektördeki kaliteli firmalarda çalışabileceğini düşünüyorum. Dolayısıyla gemideki nimetlerden de o oranla güzel bir şekilde faydanılabilir.

@fatalclaude

Ya arkadaş kılavuz kaptanlık kolay bişeymiş gibi lanse etmeyin, işinde profosyenel olan deneyimli kaptandır klavuz kaptan,öyle ha diyince olunmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chefarcher -- 25 Eylül 2015; 12:50:14 >

• quote:

quote:

quote:

yani bir geminin gideri , gelirine göre çok düşük tabii ki. yük gemisi bir mal sevkiyatında 200bin 300bin belki daha fazla kazanabilir iyi bir gemi. geminin türü de önemli tabii ki. burada işi bağlayan brooker lar büyük önem taşıyor.

Bu sektörde çevreye sahip olmanın önemi dahada artıyor o zaman. Bilgiler için sağolun hocam.

• Bende diyorum ki gemi kaptanı olmakla para biriktirip de gemiyi alıpta hooop armatör olunmaz, bu işlerde en önemli şeyler, 1.para, 2. Bağlantılar 3.deneyim tecrübe ve 4.ileriyi görebilme 5. İse şans, bunlar olmadan bu iş zor, bi arkas değilsen.

• quote:

Bende diyorum ki gemi kaptanı olmakla para biriktirip de gemiyi alıpta hooop armatör olunmaz, bu işlerde en önemli şeyler, 1.para, 2. Bağlantılar 3.deneyim tecrübe ve 4.ileriyi görebilme 5. İse şans, bunlar olmadan bu iş zor, bi arkas değilsen.

Ben olabileceğini düşünüyorum. Saydığınız şeyler zamanla olabilir. Şansa ise yapabileceğimiz bir şey yok. Bilgileriniz için teşekkür ederim.
  • Up

• Up

• Software Developer kullanıcısına yanıt
    Bir gemiye sahip olmak için 10 milyon dolar+ harcanıyorsa bir zahmet 1 yolculukta 300.000 usd kazansın artık, yoksa kim ne diye milyon dolarları demir yığınlarına saçsın..

10 milyon dolarlık yatırım yapılıyorsa bunun 2 yılda en geç 3 yılda kendisini amorti etmesi beklenir bir işte..
  • quote:

Liman da ne iş yapıyorsunuz hocam tam olarak?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

Bir gemiye sahip olmak için 10 milyon dolar+ harcanıyorsa bir zahmet 1 yolculukta 300.000 usd kazansın artık, yoksa kim ne diye milyon dolarları demir yığınlarına saçsın..

10 milyon dolarlık yatırım yapılıyorsa bunun 2 yılda en geç 3 yılda kendisini amorti etmesi beklenir bir işte..

AyneN hocam ufak gemiler de var ufak kargo gemileri onlar 50 bin falan kazanıyor ama uzak seferleri yok tabi onların

• Alternative Transport Ro-Ro gemileri var.
    Ayshe , Paqize , Fadiq , Hatche ve Qezban adında.

Ben bu firmanın ofis kısmında çalışıyorum bazen limanada yollayabiliyorlar beni.

Aslen limanda değil şehiriçinde ofis kısmındayım ben ama limana her gittiğimde limandaki çalışan personeller gümrükçüler vs. hep isyanlarda. Çünkü çalışma saatleri çok büyük sıkıntı. Gecesi gündüzü yok adamların. Sabah 11 gibi iş başı yapıyorlar gece 3-4 de iş bitiyor. Çoğu personelde lojistik denizcilik mezunu vs. değil hepsi alakasız bölümlerden mezun azınlığıda lise mezunu. Maaşları ilk başlayacak kişiler için hiç mi hiç fena değil ama kazandığın parayı yiyemeyeceksen ne diye çalışasınki ? Değilmi.

Kaptanlar hakkında o işler dediğin gibi öyle olsaydı bizim kaptanların çoktan kendilerine ait gemicikleri olurdu.

50-55 yaşlarında bir kaptanımız var kaptanların arasında en tecrübeli ve en iyi maaşa sahip olan o. Net olmamakla birlikte 15 bin lira maaşı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONUR_345241 -- 24 Eylül 2015; 9:32:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ONUR_345241

Alternative Transport Ro-Ro gemileri var.
    Ayshe , Paqize , Fadiq , Hatche ve Qezban adında.

Ben bu firmanın ofis kısmında çalışıyorum bazen limanada yollayabiliyorlar beni.

Aslen limanda değil şehiriçinde ofis kısmındayım ben ama limana her gittiğimde limandaki çalışan personeller gümrükçüler vs. hep isyanlarda. Çünkü çalışma saatleri çok büyük sıkıntı. Gecesi gündüzü yok adamların. Sabah 11 gibi iş başı yapıyorlar gece 3-4 de iş bitiyor. Çoğu personelde lojistik denizcilik mezunu vs. değil hepsi alakasız bölümlerden mezun azınlığıda lise mezunu. Maaşları ilk başlayacak kişiler için hiç mi hiç fena değil ama kazandığın parayı yiyemeyeceksen ne diye çalışasınki ? Değilmi.

Kaptanlar hakkında o işler dediğin gibi öyle olsaydı bizim kaptanların çoktan kendilerine ait gemicikleri olurdu.

50-55 yaşlarında bir kaptanımız var kaptanların arasında en tecrübeli ve en iyi maaşa sahip olan o. Net olmamakla birlikte 15 bin lira maaşı var.

Hocam yorumunuz icin tesekkurler fakat siz daha cok liman hakkinda bilgi vermissiniz. Benim sorumla pekte bir ilgisi yok :) Bunun yaninda demissiniz ki 50-55 yasindaki bir kaptanimiz var. Bu kaptan hala uzakyol vardiya zabiti olarak mi calisiyor yoksa kilavuz kaptanligi mi yapiyor?

Denizcilik sektorune gonlunu vermis kisilerin kazandiklari parayi harcayacak vakitleri oldugunu dusunmuyorum. Karada ayni firmada 10-15 yil calisan bir elemanin bile yilda en fazla 1 ay izni olurken kaptanlar tatil ve calisma surelerini kontratlar ile ayarlayabilirler.

Son olarak bir sey herkes gibi dusunerek elde edilebilseydi ne o seyi yapmak mumkun olurdu ya da yapilan seyin bir degeri olurdu :) Dolayisiyla her kaptanin gemisinin olmamasi tamamen dogal ve mantikli.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.