Şimdi Ara

GEMİ İLE TİCARET YAPMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
1
Favori
1.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Var mı aramızda bir gemiye sahip olan veya ortak olan birileri? Bir gemi almanın zor olduğunu herkes bilir çünkü kuruyük gemilerinden tutun da RO-RO gemilerine, kimyasal tanker gemilerine kadar bütün gemilerin maliyeti milyon dolarları bulur. Bir uzakyol kaptanını düşünün, 10-15 yıl boyunca çalıştığında doğal olarak elinde birikmiş bir para olacak. Bu para ile bir gemiden hisse almak ve ilerleyen zamanda hem geminin hissesinden kazandığı para ile hem de kendi maaşı ile tamamen kendi bir gemi sahibi olmak ve bu şekilde bunu devam ettirmek mümkün müdür? Gemiler ile ticaret yapmanın çok ciddi maliyet gerektirdiğini biliyoruz(yakıt parası, gıda parası, mürettebatın maaşları,limanlarda yüklerin taşınması vs.) fakat bir o kadar da getirisi var. Normal sayılabilecek bir maaş ile (4000-10.000 TL) ve sermayesiz olarak bu işe girişilmez fakat dediğim gibi 10-15 yıl çalışan bir uzakyol kaptanıda mı böyle bir şey yapamaz?

• Güncel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chefarcher -- 15 Eylül 2015; 14:55:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chefarcher

Güncel.
    Up
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yellow Claw

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    up
  • Buralar hep fakirlik kardeş boşuna cevap bekleme biz boğazda vapura binip balık ekmek yiyince mutlu olan insanlarız o kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boş Konuşan Adam

Buralar hep fakirlik kardeş boşuna cevap bekleme biz boğazda vapura binip balık ekmek yiyince mutlu olan insanlarız o kadar

Niye öyle diyorsun dostum :) Bilgili birileri çıkar diye umut ediyorum ben :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Boş Konuşan Adam

Buralar hep fakirlik kardeş boşuna cevap bekleme biz boğazda vapura binip balık ekmek yiyince mutlu olan insanlarız o kadar

Niye öyle diyorsun dostum :) Bilgili birileri çıkar diye umut ediyorum ben :)

Alıntıları Göster
    UP
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ufak çaplı ticaret veya ek iş
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kardeş öyle yüz bin ikiyüz bin lira para ile yapılacak isler değil bunlar burda sana bu konu Hakkı da bilgi veren de verdiği bilgi hayal urununun sen öteye geçmez
  • 10k×20×12
    20 yılda 2 400 000 tl yapar elinde 2milyon kaldı dersek o paraya
  • OO FORUM ARMATÖRLERİ OLARAK TOPLANTI MI YAPIYORUZ
  • Gemi var gemicik var. Bilal'e sormak lazım.

İnternette iş üzerine siteler, forumlar var oraya sormak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tavukjack

10k×20×12

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chefarcher -- 25 Eylül 2015; 12:47:23 >
  • quote:

quote:

10k×20×12

Hocam hesabınız yanlış. Bir kere o belirttiğiniz miktar TL değil $ olacak. Ayrıca aylık maaşı 10k değil 12-13k da yapabilirsiniz. Bunun yanında 3+1 4+1 kontratları da dahil etmediniz.

adam yaşamayacak mı
    2-2.5 civarı kalır her türlü
    Ki direk 10k alamazsınız

• quote:

quote:

quote:

10k×20×12

Hocam hesabınız yanlış. Bir kere o belirttiğiniz miktar TL değil $ olacak. Ayrıca aylık maaşı 10k değil 12-13k da yapabilirsiniz. Bunun yanında 3+1 4+1 kontratları da dahil etmediniz.

adam yaşamayacak mı
    Ki direk 10k alamazsınız

Yatırım yapmak isteyen birisi harcamalarına dikkat eder elbet. :) Yemek,kira,elektrik,su için harcama felanda olmuyor. En büyük harcamayı limanlarda yapıyorsunuz. Evet ilk başta almıyorsunuz ama çalışmaya başladığınız andan itibaren dikkat ederseniz harcamalarınıza önemli bir miktar biriktirirsiniz diye düşünüyorum. Ayrıca 1-2 milyon $ ile bir gemiye gayet tabii ortak olunabilir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

10k×20×12

adam yaşamayacak mı
    Ki direk 10k alamazsınız

Yatırım yapmak isteyen birisi harcamalarına dikkat eder elbet. :) Yemek,kira,elektrik,su için harcama felanda olmuyor. En büyük harcamayı limanlarda yapıyorsunuz. Evet ilk başta almıyorsunuz ama çalışmaya başladığınız andan itibaren dikkat ederseniz harcamalarınıza önemli bir miktar biriktirirsiniz diye düşünüyorum. Ayrıca 1-2 milyon $ ile bir gemiye gayet tabii ortak olunabilir.

Alıntıları Göster
    UP

• quote:

UP

Alıntıları Göster
    Bende kaptan olmak istiyorum, nasipse itü denizcilik inşallah. Ben 30-31 yaşında süvari bey olup, 40-45 yaşındada franchising ile yemek sektörü düşünüyorum burger king vesaire. Limanlarda harcamam olur anca dediğiniz gibi, evimiz var bir kaç tane şu an kirada ileride birine ben yerleşirim pek masrafımda olmaz o yönden. Bende düzgün bir firmada çalışıp 30 bin küsür civarı maaş hedefliyorum, dolar bu haldeyken normal bence

Edit: 4+1 yakıt tankerlerindeymiş, kuru yükte 6+1 miş. Çok iyi para var sektörde ben zincir olarak franchising düşünüyorum ondan sonra anca denetlemeye gezerim çoluk çocuğa karışırım. zaten babam 43 yaşındayken ben doğmuşum, abim var çoluk çocuğa karıştı ben hala liseyi bitiremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E35D290C4 -- 21 Eylül 2015; 2:06:13 >

• Önce bir hayır vakfı kur.
  • chefarcher C kullanıcısına yanıt
    Işe gel bir de şu taraftan bakalım. 15 yıl diyorsun. Şu an kaç yaşındasın? Farz edelim ki lise biter bitmez universiteyi kazandın ve 4 yıllık bir denizcilik fakültesi egitiminden sonra denize düştün. Yaş 23. 6 ay askerlik falan desen ortalama işe başlangıç yaşın 24-25 ki bunlar en iyi ihtimal.

Ha işe başlar başlamaz 10k vermez sana kimse orası çok ayrı ama hadi verdiler diyelim, sen de güzel güzel birikim yapiyorsun yıllarca.

Birikimini yaptın ve 15 sene geçti. Yaş oldu 40. Bak o da en iyi ihtimal, ortak oldun bir gemiye. 40 yaşından sonra bir hissen oldu sadece yüzde bilmem kaçlık bir hisse.

Sonra hissen büyüdü 15 yıl sonra işleri büyütüp kendi gemisi olan işçileri olan bir armatör oldun. Yaş 55.

5 yıl daha geçti milyoner oldun. Yaş oldu 60. Tüm herkes peşinde, ama sende o parayı yiyecek enerji de yok sağlıkta. E noldu peki bunca emek giden gençlik? Ne verdi sana? Cocugun olduysa ona yaradı, genç bir karın olduysa ona yaradı.

Özetlersek, en güzel yaşanacak yaşlar 20li ve 30lu yaşlardır. Yatırım hırsı ile bu zamanları heba etmemeni öneririm, çünkü genç olmak gerçekten güzel ve biraz harcayacak paran olduğunda ise mükemmel bir şey!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmert02 -- 21 Eylül 2015; 2:26:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mmert02

Işe gel bir de şu taraftan bakalım. 15 yıl diyorsun. Şu an kaç yaşındasın? Farz edelim ki lise biter bitmez universiteyi kazandın ve 4 yıllık bir denizcilik fakültesi egitiminden sonra denize düştün. Yaş 23. 6 ay askerlik falan desen ortalama işe başlangıç yaşın 24-25 ki bunlar en iyi ihtimal.

Ha işe başlar başlamaz 10k vermez sana kimse orası çok ayrı ama hadi verdiler diyelim, sen de güzel güzel birikim yapiyorsun yıllarca.

Birikimini yaptın ve 15 sene geçti. Yaş oldu 40. Bak o da en iyi ihtimal, ortak oldun bir gemiye. 40 yaşından sonra bir hissen oldu sadece yüzde bilmem kaçlık bir hisse.

Sonra hissen büyüdü 15 yıl sonra işleri büyütüp kendi gemisi olan işçileri olan bir armatör oldun. Yaş 55.

5 yıl daha geçti milyoner oldun. Yaş oldu 60. Tüm herkes peşinde, ama sende o parayı yiyecek enerji de yok sağlıkta. E noldu peki bunca emek giden gençlik? Ne verdi sana? Cocugun olduysa ona yaradı, genç bir karın olduysa ona yaradı.

Özetlersek, en güzel yaşanacak yaşlar 20li ve 30lu yaşlardır. Yatırım hırsı ile bu zamanları heba etmemeni öneririm, çünkü genç olmak gerçekten güzel ve biraz harcayacak paran olduğunda ise mükemmel bir şey!

Hocam olaya farklı bir yönden bakmanız hoşuma gitti. Sizin gibi insanlardan daha fazla olmasını isterdim. Öncelikle şunu belirteyim ki hiç kimse direkt mezun olduğunda 10.000$ gibi bir maaşla başlamaz. Bu süvari olduğunuzda kazanabileceğiniz ortalamanın üstünde bir maaş skalasıdır. Bunun yanında dikkat etmeye çalıştığınız mevzuyu anladım, bu işlere kendimi fazla kaptırıp(gençliğimi heba ederek) yatırım yapmamamı söylemişsiniz. Ben zaten inanın her yaşın ayrı güzelliği olduğunu düşünenlerdenim. Dolayısıyla böyle bir yatırım aşkıyla kendi gençliği heba etmem.

Ayrıca dolar milyonere değil de TL milyoneri olmak inanın sektörde 5-10 yıl arası çalışan birisinin bir yatırım yapmadan sadece tasarruflu olarak kazanabileceği bir meblağdır. Yani 32-35 yaşlarında TL milyoneri olabilirsiniz. Eğer birazda ticaretten, gayrimenkuldan anlıyorsanız paranızı kat be kat katlayamamanız için bir sebep göremiyorum. Ne demişler, para parayı çeker. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanfsm

Bende kaptan olmak istiyorum, nasipse itü denizcilik inşallah. Ben 30-31 yaşında süvari bey olup, 40-45 yaşındada franchising ile yemek sektörü düşünüyorum burger king vesaire. Limanlarda harcamam olur anca dediğiniz gibi, evimiz var bir kaç tane şu an kirada ileride birine ben yerleşirim pek masrafımda olmaz o yönden. Bende düzgün bir firmada çalışıp 30 bin küsür civarı maaş hedefliyorum, dolar bu haldeyken normal bence

Edit: 4+1 yakıt tankerlerindeymiş, kuru yükte 6+1 miş. Çok iyi para var sektörde ben zincir olarak franchising düşünüyorum ondan sonra anca denetlemeye gezerim çoluk çocuğa karışırım. zaten babam 43 yaşındayken ben doğmuşum, abim var çoluk çocuğa karıştı ben hala liseyi bitiremedim

Aslına bakarsanız sadece para için bu sektöre girmenizi tavsiye etmem. Bir denizcilik forumunda bir kaptan amcamız demişti ki: '' Her insan sevdiği işi yapmalıdır fakat denizcilik bir insanın sevdiği meslek değil bir yaşam tarzıdır.'' Denizcilik okuyupta sonradan sevdiklerinden uzak kalamayıp, düzenli bir hayat isteyen, evlenmek ve aile kurmak isteyen birçok kişi mesleğini yapamıyor. Sadece parası için girmeni değil de hiç değilse enine boyuna en ince ayrıntısına kadar araştırmanı ondan sonra karar vermeni tavsiye ederim.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.