Şimdi Ara

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü[Bilgi ] (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
980
Cevap
47
Favori
220.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bloodi_man

solti abimize ve tropique arkdaşimiza cevapları için çok tşkderim :)

tropique arkadaşım dediğin abim 2004 mezunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrenaz

quote:

Orijinalden alıntı: Bloodi_man

solti abimize ve tropique arkdaşimiza cevapları için çok tşkderim :)

tropique arkadaşım dediğin abim 2004 mezunu

Changed :)
  • Herseyden once bilincli olmak gerek.Oharas nikli arkadasim olayi cok guzel idrak etmis ve de cozumlemis.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meslekte staj bulmak ta büyük sorun 4 aydır staj arıyorum hala bulamadım.Armatörler vardiya tutmalı stajyer arıyor hep.Ben staj yapmazsam nasıl alacağım bu sertifikayı stajyerlere de önem verin.Müsteşarlık sürekli oynuyor bizimle.
  • normal bir mühendislik mezunlarının gemilerde mühendis olarak çalışma imkanı geri verildimi.
    bir ara artık cıkamıyorlar demişlerdide
  • quote:

Orijinalden alıntı: mktrnk

normal bir mühendislik mezunlarının gemilerde mühendis olarak çalışma imkanı geri verildimi.

hala çıkamıyorlar. sadece denizcilik ile alakalı bazı bölümlerde var o hak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agazade61 -- 12 Eylül 2012; 16:16:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: agazade61

quote:

Orijinalden alıntı: mktrnk

normal bir mühendislik mezunlarının gemilerde mühendis olarak çalışma imkanı geri verildimi.

hala çıkamıyorlar. sadece denizcilik ile alakalı bazı bölümlerde var o hak.

tesekkurler bilgilendirme için
  • f) Uzakyol Vardiya Mühendisi/Makinisti; 3000 kW’den büyük ana makine ile yürütülen gemilerde uzakyol vardiya mühendisi/makinisti olmak için müracaat edenlerden,

1) Onsekiz yaşını bitirmiş olmak,

2) - Bir yıllık İngilizce hazırlık eğitiminden sonra, Sözleşmenin öngördüğü A-III/1 müfredat programlarını uygulayan dört yıllık fakülte veya yüksekokulların gemi makinaları işletme mühendisliği bölümlerinden mezun olmak ve altı ayı onaylanmış bir staj defterine uygun olarak liman seferi dışında çalışan 750 kW’den büyük ana makine ile yürütülen gemilerde deniz eğitimi ve altı ayı da onaylanmış bir staj defterine uygun olarak İdarece onaylı atölye tesislerinde atölye becerilerini geliştirme eğitimi olmak üzere toplam 12 aylık onaylı eğitim programını başarı ile tamamlamak,

- Bir yıllık İngilizce hazırlık eğitiminden sonra, Sözleşmenin öngördüğü A-III/1 ile A-III/2 müfredat programlarını müşterek uygulayan dört yıllık fakülte veya yüksekokulların gemi makinaları işletme mühendisliği bölümü öğrencisi olarak altıncı sömestr sonunda A-III/1 müfredatını başarı ile tamamlamak ve altı ayı onaylanmış bir staj defterine uygun olarak liman seferi dışında çalışan 750 kW’den büyük ana makine ile yürütülen gemilerde deniz eğitimi ve altı ayı da onaylanmış staj defterine uygun olarak İdarece onaylı atölye tesislerinde atölye becerilerini geliştirme eğitimi olmak üzere toplam 12 aylık onaylı eğitim programını başarı ile tamamlamak,

- Deniz Harp Okulu mezunu olup, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından veya Sahil Güvenlik Komutanlığından ayrılanlardan, en az üç yıl makine deniz hizmetine sahip olmak veya altı ayı onaylanmış bir staj defterine uygun olarak liman seferi dışında çalışan 750 kW’den büyük ana makine ile yürütülen gemilerde deniz eğitimi ve altı ayı da onaylanmış staj defterine uygun olarak İdarece onaylı atölye tesislerinde atölye becerilerini geliştirme eğitimi olmak üzere toplam 12 aylık onaylı eğitim programını başarı ile tamamlamak ve Eğitim ve Sınav Yönergesinde belirtilen İngilizce başarı esaslarına göre İngilizce başarısını sağlamak,

- Dört yıllık fakülte ve yüksekokulların gemi inşaatı ile gemi makineleri mühendisliği veya makine mühendisliği veyahut gemi inşaatı ve deniz teknolojisi mühendisliği bölümlerinin lisans programından mezun olmak ve İdarenin öngördüğü ve Eğitim ve Sınav Yönergesinde belirtilen İngilizce Başarı Esaslarına göre İngilizce yeterliğini sağlamak, Sözleşmenin öngördüğü İdare tarafından onaylanan uzakyol vardiya makinistliğine yönelik A-III/1 eğitiminde öngörülen derslerden öğrenimi esnasında süre ve müfredat olarak eksik aldığı dersleri, İdare tarafından uzakyol vardiya mühendisliği eğitimi için yetkilendirilmiş eğitim kurum/kuruluşunda, bu kurumların uyguladığı uzakyol vardiya mühendisliği müfredatını içerik ve süre olarak karşılayacak şekilde başarı ile tamamlamak ve altı ayı onaylanmış bir staj defterine uygun olarak liman seferi dışında çalışan 750 kW’den büyük ana makine ile yürütülen gemilerde deniz eğitimi, altı ayı da onaylanmış bir staj defterine uygun olarak İdarece onaylı atölye tesislerinde atölye becerilerini geliştirme eğitimi olmak üzere oniki aylık onaylı eğitim programını başarı ile tamamlamak,

şartlarından birini sağlamak,

Kaynak: http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/08/20120823.htm&main=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/08/20120823.htm

Kısaca: Deniz fakultesi öğrencileri + MAKİNE mühendisleri extra kurslar alarak tmmlamaları şartıyla.

• Kuzenim İTÜ Gemi Mühendisliği'nden mezun oldu.Yaklaşık 5 senedir bu işi yapıyor (yaşçca benden bayağı büyük olduğundan tam birşey diyemiyorum).Kendimimi bildim bileli sürekli yurtdışında (genelde Güneydoğu Asya'dan İskandinav ülkelerine çalışıyorlar),maaşı oldukça yüksek,yabancı dili var.Ama evinden her zaman uzak yıllık iznin dışında gelemiyor.

Çok uzatıp gereksiz bilgi vermeden çok yakın çevremden örnek vereyim dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oharas

f) Uzakyol Vardiya Mühendisi/Makinisti; 3000 kW’den büyük ana makine ile yürütülen gemilerde uzakyol vardiya mühendisi/makinisti olmak için müracaat edenlerden,

1) Onsekiz yaşını bitirmiş olmak,

2) - Bir yıllık İngilizce hazırlık eğitiminden sonra, Sözleşmenin öngördüğü A-III/1 müfredat programlarını uygulayan dört yıllık fakülte veya yüksekokulların gemi makinaları işletme mühendisliği bölümlerinden mezun olmak ve altı ayı onaylanmış bir staj defterine uygun olarak liman seferi dışında çalışan 750 kW’den büyük ana makine ile yürütülen gemilerde deniz eğitimi ve altı ayı da onaylanmış bir staj defterine uygun olarak İdarece onaylı atölye tesislerinde atölye becerilerini geliştirme eğitimi olmak üzere toplam 12 aylık onaylı eğitim programını başarı ile tamamlamak,

- Bir yıllık İngilizce hazırlık eğitiminden sonra, Sözleşmenin öngördüğü A-III/1 ile A-III/2 müfredat programlarını müşterek uygulayan dört yıllık fakülte veya yüksekokulların gemi makinaları işletme mühendisliği bölümü öğrencisi olarak altıncı sömestr sonunda A-III/1 müfredatını başarı ile tamamlamak ve altı ayı onaylanmış bir staj defterine uygun olarak liman seferi dışında çalışan 750 kW’den büyük ana makine ile yürütülen gemilerde deniz eğitimi ve altı ayı da onaylanmış staj defterine uygun olarak İdarece onaylı atölye tesislerinde atölye becerilerini geliştirme eğitimi olmak üzere toplam 12 aylık onaylı eğitim programını başarı ile tamamlamak,

- Deniz Harp Okulu mezunu olup, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından veya Sahil Güvenlik Komutanlığından ayrılanlardan, en az üç yıl makine deniz hizmetine sahip olmak veya altı ayı onaylanmış bir staj defterine uygun olarak liman seferi dışında çalışan 750 kW’den büyük ana makine ile yürütülen gemilerde deniz eğitimi ve altı ayı da onaylanmış staj defterine uygun olarak İdarece onaylı atölye tesislerinde atölye becerilerini geliştirme eğitimi olmak üzere toplam 12 aylık onaylı eğitim programını başarı ile tamamlamak ve Eğitim ve Sınav Yönergesinde belirtilen İngilizce başarı esaslarına göre İngilizce başarısını sağlamak,

- Dört yıllık fakülte ve yüksekokulların gemi inşaatı ile gemi makineleri mühendisliği veya makine mühendisliği veyahut gemi inşaatı ve deniz teknolojisi mühendisliği bölümlerinin lisans programından mezun olmak ve İdarenin öngördüğü ve Eğitim ve Sınav Yönergesinde belirtilen İngilizce Başarı Esaslarına göre İngilizce yeterliğini sağlamak, Sözleşmenin öngördüğü İdare tarafından onaylanan uzakyol vardiya makinistliğine yönelik A-III/1 eğitiminde öngörülen derslerden öğrenimi esnasında süre ve müfredat olarak eksik aldığı dersleri, İdare tarafından uzakyol vardiya mühendisliği eğitimi için yetkilendirilmiş eğitim kurum/kuruluşunda, bu kurumların uyguladığı uzakyol vardiya mühendisliği müfredatını içerik ve süre olarak karşılayacak şekilde başarı ile tamamlamak ve altı ayı onaylanmış bir staj defterine uygun olarak liman seferi dışında çalışan 750 kW’den büyük ana makine ile yürütülen gemilerde deniz eğitimi, altı ayı da onaylanmış bir staj defterine uygun olarak İdarece onaylı atölye tesislerinde atölye becerilerini geliştirme eğitimi olmak üzere oniki aylık onaylı eğitim programını başarı ile tamamlamak,

şartlarından birini sağlamak,

Kaynak: http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/08/20120823.htm&main=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/08/20120823.htm

Kısaca: Deniz fakultesi öğrencileri + MAKİNE mühendisleri extra kurslar alarak tmmlamaları şartıyla.

teşekkürler bilgilendirme için, arkadaşı da yanlış yönlendirdim ama bana böyle söylendi :)

• İnternetten baya araştırdım bu bölümü ama aradığım cevapları bulamadım. Bulsam bile Klavyesi olan yazıyor bu konuda

< Solti > Size çok teşekkür ederim. Merak ettiğim çoğu şeyin cevabını vermişsiniz. Sizi msnden ekleyeceğim daha sormak istediğim bazı sorular var. İlgilenirseniz sevinirim.

Bende bu yıl bu bölümü tercih edeceğim. Benim aile kurmak gibi bir hayalim yok ve gerçekten bu mesleğe merakım var.Mesleğin olumsuz tarafları bile bana eğlenceli gibi geliyor tekrar teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: halil95

İnternetten baya araştırdım bu bölümü ama aradığım cevapları bulamadım. Bulsam bile Klavyesi olan yazıyor bu konuda

< Solti > Size çok teşekkür ederim. Merak ettiğim çoğu şeyin cevabını vermişsiniz. Sizi msnden ekleyeceğim daha sormak istediğim bazı sorular var. İlgilenirseniz sevinirim.

Bende bu yıl bu bölümü tercih edeceğim. Benim aile kurmak gibi bir hayalim yok ve gerçekten bu mesleğe merakım var.Mesleğin olumsuz tarafları bile bana eğlenceli gibi geliyor tekrar teşekkürler

bune ya rakip geldikçe geliyor

gidin oğlum başka bölüme

• quote:

Orijinalden alıntı: baris_55

quote:

İnternetten baya araştırdım bu bölümü ama aradığım cevapları bulamadım. Bulsam bile Klavyesi olan yazıyor bu konuda

gidin oğlum başka bölüme

merak etme puanları sürekli düşüyor gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: emrenaz

quote:

Orijinalden alıntı: baris_55

quote:

gidin oğlum başka bölüme

merak etme puanları sürekli düşüyor gibi

tam tersi artıyor

• Kontenjanlar dolduğu sürece, ali veli gelmiş farkmaz... Bunlara kafa yormayın.
  • quote:

selam..
    Dostum geçen gün gönderdiğin msn ekleme isteğini konunun ne olduğunu anlamadığım için reddettim.
    Çünkü hergün birsürü kişiden msn ekleme isteği geliyor artık daraldım. Çok yoğunum o nedenle uzun süreli
    muhabbetlere zaman ayıramıyorum. Eklediğim arkadaşlar forumda yazdıklarımı tekrar tekrar sordukları için
    msn ekleme işini askıya aldım ama soracak başka şeylerin varsa tekrar bir istek yolla istersen..
    Herkese iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: NamizakeMinato.

deleted

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solti -- 17 Eylül 2012; 19:30:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: trouble_at_sea

Gemi makinaları işletme mühendisliğinde okuyorum ve bu 3000-4000 doları hayal edip ev-araba bakıyorum internette, kredileri inceliyorum, hesap yapıyorum ders bırakmazsam 2016da mezun olacağım, bir öngörü var mı sektörün o zaman da böyle olacağına dair yoksa hayal kurmak yersiz mi?

http://www.aktueldeniz.com/adnan_parlak/sektorel_istihdam_ve_riskler-1

Açılmış ve açılmakta olan üniversiteler kontenjanlar .. Önümüzdeki yıllarda karşılaşılması muhtemel riskler üzerine hoş, gerçekçi bir yazı.. 2015 sonrası riskli.. öğretmenlik - doktorluk vs gibi doyum noktasından bahsediliyor, öngörüler..

Prof. Adnan Parlak hocamız, ytü gemi makineleri işletme müh. bölüm başkanıdır. Kendisi gemilerde uzun zaman çalışıp, karaya dönerek akademik kariyerine devam etmiştir. Bu alanda ilk Prof. ünvanına kazanan hocamızdır. Bu mesleğin 2 kulvarında da engin tecrübe sahibi olduğu kesin =)

4 yıllık üniversite okuyacakları aytdınlatacak güzel bir yazı... Türkiye gerçekleri..=)

• quote:

Orijinalden alıntı: Oharas

quote:

Orijinalden alıntı: trouble_at_sea

Gemi makinaları işletme mühendisliğinde okuyorum ve bu 3000-4000 doları hayal edip ev-araba bakıyorum internette, kredileri inceliyorum, hesap yapıyorum ders bırakmazsam 2016da mezun olacağım, bir öngörü var mı sektörün o zaman da böyle olacağına dair yoksa hayal kurmak yersiz mi?

http://www.aktueldeniz.com/adnan_parlak/sektorel_istihdam_ve_riskler-1

Açılmış ve açılmakta olan üniversiteler kontenjanlar .. Önümüzdeki yıllarda karşılaşılması muhtemel riskler üzerine hoş, gerçekçi bir yazı.. 2015 sonrası riskli.. öğretmenlik - doktorluk vs gibi doyum noktasından bahsediliyor, öngörüler..

Prof. Adnan Parlak hocamız, ytü gemi makineleri işletme müh. bölüm başkanıdır. Kendisi gemilerde uzun zaman çalışıp, karaya dönerek akademik kariyerine devam etmiştir. Bu alanda ilk Prof. ünvanına kazanan hocamızdır. Bu mesleğin 2 kulvarında da engin tecrübe sahibi olduğu kesin =)

4 yıllık üniversite okuyacakları aytdınlatacak güzel bir yazı... Türkiye gerçekleri..=)

Link için çok teşekkürler.Baştan sona okudum,anladığım kadarıyla bu tablonun nedeni çarkçı kıtlığı zamanında diğer bölüm (gemi inşaatı ile gemi makineleri mühendisliği,makine mühendisliği,gemi inşaatı ve deniz teknolojisi mühendisliği) mezunlarına eksik olan derslerini vererek,stajlarını yapmaları durumunda bu işin kapısını açmaları ve ihtiyaç karşılandıktan sonra bunun önüne geçilmemesi.Kısacası boynuz kulağı geçmiş geçecek.Hocamızın temennisi de bir sonraki yönetmelik değişikliğinde buna değinilmesi,üzerinde gerekli değişikliklerin yapılması.Ancak sırf bu öğrenciler için açılan kurslar olduğunu biliyorum ve duygusal nedenlerden dolayı böyle bir şeyin gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum.Benim tek temennim ise armatörlerin gemilerini emanet edecek adamları ÖZENLE seçecek olmalarıdır.Öngörülen tablonun gerçekleşmesi durumunda ise umarım aldığım eğitim, İngilizce kalitem yabancı bayraklı gemide mühendis olabilmeyi karşılar da bu sisteme muhtaç olmam diyorum.Tabi ben bunu sığ bilgilerime göre yorumladım haddime düşmez ama severek isteyerek seçtiğim bölümümün istihdamının başka bölümler veya meslek yüksekokulları yüzünden kısıtlanmasını istemem.Saygılar...

• Öncelikle vakit ayırıp bilgilerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim.

Ben de gemi makineleri işletme müh. uzun süre araştırıp girdim.hatta bunun için bir sene kaybetmeyi de göze aldım.küçüklüğümden beri denizcilik hayalimdi ve herkesin de hayalinin peşinden gitmesi gerektiğini düşünüyorum.

Tekrar hazırlandığımdan hem deniz ulaştırma hem de gemi makineleri işletmeyi 2 sene kadar araştırma fırsatı da buldum.Bu konu bildiklerimden sonra tüm taşları yerine oturttu diyebilirim.Son tercih döneminde makinecilerin karada çalışma imkanlarını araştırdım uzunca.Çoğu yerde üstünkörü rastladım ama Claslama kuruluşlarının ya da diğer alanlarının ayrıntılarına burada ulaştım.özellikle @solti ve @PETERSBURG abilerimiz sayesinde.

Merak ettiğim bir şey daha var ki o da İDO ya da şehir hatlarında makinecilerin çalışma durumları. Mutlaka ihtiyaç vardır ancak nasıl çalışırlar buralarda ? Mesela her vapurda var mıdır 1-2 makineci ? Bir de elbette uzak yoldaki kadar kazanamazlar ancak maaş durumları nasıldır?

İlginize şimdiden teşekkür ederim

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.