Şimdi Ara

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü[Bilgi ] (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
980
Cevap
47
Favori
219.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oncelikleerhaba arkadaslar son 3-4 gundur bu konuyu okuyorum lakin telefonda oldugum.icin ancak 16.sayfaya kadar gelebildim ve kafama takilan.en oncelikli soru itu ytu taban puanlari burslu varsa burslu taban puanlari ni bilen var mi arkadaslar baktigim.yerde puanlar tipla es deger 500 puan.ituye diyor mesela ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • guncel

• quote:

Orijinalden alıntı: conugulas

Oncelikleerhaba arkadaslar son 3-4 gundur bu konuyu okuyorum lakin telefonda oldugum.icin ancak 16.sayfaya kadar gelebildim ve kafama takilan.en oncelikli soru itu ytu taban puanlari burslu varsa burslu taban puanlari ni bilen var mi arkadaslar baktigim.yerde puanlar tipla es deger 500 puan.ituye diyor mesela ?

ne demek istedigin anlasilmiyor kardesim baktigin puan neyse o dur burda sorman mantiksiz bu arada sana tavsiyem siralamalara bak bu sene puanlar 30-60 puan dustu her bolumde

• Abi telefondan yaziyorum. Kusra bakmayin :) baktim siralamalara ben burslu giderim diyordum ama bayaaa bi pahali kararsiz kaldim..

• quote:

Abi telefondan yaziyorum. Kusra bakmayin :) baktim siralamalara ben burslu giderim diyordum ama bayaaa bi pahali kararsiz kaldim..

burssuz parayla burslu parasiz bu arads sanirim onu sen degil ailen belirleyecek

• Abi 20 bin gibi bi para heralde cok degilmi? Bu arada bu ikinci mesaj ise kusra bakmayin.. 9 eylulden bi sikinti olmaz degilmi abi :) 30 sayfayada baktim lakin boyle soru var miydi hatirlayamadim.

• Gemi İnşaatı, Gemi Makineleri, Gemi ve Deniz Tek. ile Makine Müh. için verilern intibak eğitimleri için bilgi alabileceğiniz internet sayfaları

İTÜ
    http://www.itudfsem.itu.edu.tr/iletisim.html

9 Eylül Üni.

http://www.deudenizcilikegitimi.com/intibak.html
    http://www.deudenizcilikegitimi.com/info.html

Piri Reis Üni.
    http://www.pusem.com/

• Merhabalar hocam kilo yada mulakat yok diyordunuz lakin osym klavuzina baktigimda 165 den uzun 70 kg den az aliyorlarmis. Oyle yaziyor. Dogrulugu nedir acaba ?

• quote:

Merhabalar hocam kilo yada mulakat yok diyordunuz lakin osym klavuzina baktigimda 165 den uzun 70 kg den az aliyorlarmis. Oyle yaziyor. Dogrulugu nedir acaba ?

kardesim piri reis yazacaksin galiba %0 burslusu hic bir zaman dolmuyor kontenjani merak etme herturlu yerlesirsin piri reis gemi makinelerini ilk 3 e yazarsan 20 kusur bin liranin %70 ini odersi tabi bu puanla makine muhendisliginden daha zor bolumu ve yuzde yuz ingilizce nasil okursun bilemiyorum
    evet en az 165-166 boy istenir kilon boyunun en fazla 5 fazlas,i en az 15 azi olmali yasinda 23-21 yasindan fazla olmamali tam tesekkulu gemi adami olur belgesi alman(noroloji pskiyatri dahiliye goz kbb genel cerrahi vs) bunu sahil denetleme(ssdm) ye onaylaman gerekli kosma mekik sinav barfix tek adim atlama ve yuzme sinavina tabi tutulursun bunu da gecersen sozlu mulakata girersin bunu da gecersen kayit yaptirir ingilizce muafiyete girersin, gecemesen ingilizce hazirlik gecersen zaten tamami ingilizce olan 1.siniftan baslarsin

egitim sac sakal nizami elbise utulu temiz kundura pantolon kemer gomlek sapka apolet vardir yazin,kisin farklidir istersen internetten bulabilirsin
    senin ustlerine abi demek zorundasin selam vermek zorundasin okulda kiz yoktur genelde
    sordukca cevaplarim

hedefin itu dokuzeylul yildiz teknik katu olsun

• Abi sana ozelden ulasabilecegim bir adres var mi ? Facebook gibi bazen buradaki sorulan sorulari sorabilirim de :)

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oharas -- 4 Ekim 2012; 0:21:45 >
  • herkese selamlar

hepiniz iyisinizdir ve umarım geçtiğimiz sene herkese istediğini vermiştir ayrıca bu sene sınava hazırlanan çalışan arkadaşlara da başarılar açık zihinler:)

görüşmek ümidiyle.
  • Gemi makineleri işletme mühendisliği 1.sınıftayım tersane stajımız 6 aya çıktı daha önce 1 ay olan staj naylon yapılıyormuş.Şimdi nasıl,neye göre, ne zaman tersane aramalıyım?Tersaneler stajyerleri kolay kabul ediyorlar mı?Şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: trouble_at_sea

Gemi makineleri işletme mühendisliği 1.sınıftayım tersane stajımız 6 aya çıktı daha önce 1 ay olan staj naylon yapılıyormuş.Şimdi nasıl,neye göre, ne zaman tersane aramalıyım?Tersaneler stajyerleri kolay kabul ediyorlar mı?Şimdiden teşekkürler...

eger imkani zamani musait olupta bir ogrenci gitmesi gereken tersane stanina gitmeyip naylon yapiyorsa hezeyan icindedir.tabi bu benim sahsi kanaatim.bos gecireceginiz zamanlar yerine iyi kotu demeden zorluklarina ragmen gidilecek tersane daha evladir.orda goreceginiz bir is yapacaginiz bir is goreceginiz duyacaginiz bir olay meslek hayatinizin bir yerinde ise yaramayacaginii kim bilebilir.

staj donemi baslar baslamaz iyi tersanelerin kapisi calinmali oradaki okul mrzunlariyla eger mumkun ise kontak kurulmali ve butun aklinizla butun cabanizla o donemi en iyi sekilde degerlendirmeniz sizin yarariniza olacaktir.

• Konunun ilk sayfalarına ve son sayfalarına baya baktım ama genelde başlıktaki gibi "gemi inşşatı ve gemi makineleri mühendisliği" ile ilgili yazılar var benim istediğim bölümle ilgili yazılar olmadığı için boş boş okuyormuşum gibi hissettim o yüzden deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği ile ilgili bir soru sormak istiyorum daha önce sorulduysa kusura bakmayın.

İTÜ-KTÜ gibi üniversiteleri kazanmam şuan zor gözüküyor, tercih klavuzuna baktığımda bu üniversiteler lys ile alıyor zaten. ancak ygs ile recep tayyip erdoğan üniversitesi(rize)'nde deniz ulaştırma ve işletme mühendisliğinin olduğunu gördüm. bu bölümü kazanma şansım daha fazla, ancak itüden yada ktüden mezun olmakla bu üniversiteden mezun olmanın farkları sizce nelerdir?

Bir büyüğüm geçmiş sayfalarda gemi makineleri ile deniz ulaştırmanın artı-eksilerini yazmıştı ancak bir de deniz ulaştırma ve işletme mühendisi olan bir büyüğümden güvertede çalışmanın artı ve eksileri saymasını rica ediyorum. evet parası iyi olabilir ama bu kadar zor şartlarda o paranın bir kıymeti kalacak mı acaba. şuan çok kararsızım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bass Guitarist

Konunun ilk sayfalarına ve son sayfalarına baya baktım ama genelde başlıktaki gibi "gemi inşşatı ve gemi makineleri mühendisliği" ile ilgili yazılar var benim istediğim bölümle ilgili yazılar olmadığı için boş boş okuyormuşum gibi hissettim o yüzden deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği ile ilgili bir soru sormak istiyorum daha önce sorulduysa kusura bakmayın.

İTÜ-KTÜ gibi üniversiteleri kazanmam şuan zor gözüküyor, tercih klavuzuna baktığımda bu üniversiteler lys ile alıyor zaten. ancak ygs ile recep tayyip erdoğan üniversitesi(rize)'nde deniz ulaştırma ve işletme mühendisliğinin olduğunu gördüm. bu bölümü kazanma şansım daha fazla, ancak itüden yada ktüden mezun olmakla bu üniversiteden mezun olmanın farkları sizce nelerdir?

Bir büyüğüm geçmiş sayfalarda gemi makineleri ile deniz ulaştırmanın artı-eksilerini yazmıştı ancak bir de deniz ulaştırma ve işletme mühendisi olan bir büyüğümden güvertede çalışmanın artı ve eksileri saymasını rica ediyorum. evet parası iyi olabilir ama bu kadar zor şartlarda o paranın bir kıymeti kalacak mı acaba. şuan çok kararsızım.

oncelıkle ıtu ıle rıze farkını söyleyeyım ehlıyet aynı ıkısıde uzakyol verıyor,ıtu den mezunsan dırek genel denızcılıge gıdersın yada yasa denızcılık te işe baslarsın,rıze den ıse kıran denızcılık te kolaylıkla ıs bulursun ,maaş farkı fazla yoktur sadece gemı tonajları farklıdır,makınacılıgın eksısı coktur zaten ınsanlar neden makınayı secer anlamam,makına zabıtı ıle guverte zabıtı aynı maasları alır.1.zbt le 2. carkcı mısal 5000 usd 6/1 alır,3.kpt lar bugunlerde 3000 usd 6/1 alıyor,guverte daha cok lıman ıslerı oldugundan daha rahat makına da ıse anca seyırde dınlenebılır lımanda dısarı cıkmaları carkcıbasının ınsafına kalmıs guvertede kaptan zabıtın cıkmasına pek karısmaz vardıyan bıttıyse rahatlıkla cıkarsın psc kontrolu fılan olmayacaksa tabıkı,lımanlarda yukleme kısa ıse dınlenemezsın mısal 36 saat hıc ıstırahatsız calıstıgım zamanları bılırım,guvertecıde bırde en zor kısım stajdır torpılın yoksa kostur babam kostur stajere 2.kpt lar maalasef davranmasını bılmıyor amele muamelesı yapıyorlar bırde 12 ay zor bıtıyor askerlıkden daha zor guvertecı daha rahat ıs bulur zaten 1 kontrat attıktan sonra genelde aynı fırmada devam edersın buyuk fırmalar senle anlasır 2-3 hafta sonraya sallar senı kucuk sırketlerde ödeme sorunu cıkar paranı ya gec alırsın ya hıc alamazsın mahkeme mahkeme kosturursun ,ılerısı pek ıyı degıl su an hızmet surelerı 3 seneye cıktı yanı bu en ıyı ıhtımalle 4.5 senede fılan anca ehlıyetını yukseltebılırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: mongle007

quote:

Orijinalden alıntı: Bass Guitarist

Konunun ilk sayfalarına ve son sayfalarına baya baktım ama genelde başlıktaki gibi "gemi inşşatı ve gemi makineleri mühendisliği" ile ilgili yazılar var benim istediğim bölümle ilgili yazılar olmadığı için boş boş okuyormuşum gibi hissettim o yüzden deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği ile ilgili bir soru sormak istiyorum daha önce sorulduysa kusura bakmayın.

oncelıkle ıtu ıle rıze farkını söyleyeyım ehlıyet aynı ıkısıde uzakyol verıyor,ıtu den mezunsan dırek genel denızcılıge gıdersın yada yasa denızcılık te işe baslarsın,rıze den ıse kıran denızcılık te kolaylıkla ıs bulursun ,maaş farkı fazla yoktur sadece gemı tonajları farklıdır,makınacılıgın eksısı coktur zaten ınsanlar neden makınayı secer anlamam,makına zabıtı ıle guverte zabıtı aynı maasları alır.1.zbt le 2. carkcı mısal 5000 usd 6/1 alır,3.kpt lar bugunlerde 3000 usd 6/1 alıyor,guverte daha cok lıman ıslerı oldugundan daha rahat makına da ıse anca seyırde dınlenebılır lımanda dısarı cıkmaları carkcıbasının ınsafına kalmıs guvertede kaptan zabıtın cıkmasına pek karısmaz vardıyan bıttıyse rahatlıkla cıkarsın psc kontrolu fılan olmayacaksa tabıkı,lımanlarda yukleme kısa ıse dınlenemezsın mısal 36 saat hıc ıstırahatsız calıstıgım zamanları bılırım,guvertecıde bırde en zor kısım stajdır torpılın yoksa kostur babam kostur stajere 2.kpt lar maalasef davranmasını bılmıyor amele muamelesı yapıyorlar bırde 12 ay zor bıtıyor askerlıkden daha zor guvertecı daha rahat ıs bulur zaten 1 kontrat attıktan sonra genelde aynı fırmada devam edersın buyuk fırmalar senle anlasır 2-3 hafta sonraya sallar senı kucuk sırketlerde ödeme sorunu cıkar paranı ya gec alırsın ya hıc alamazsın mahkeme mahkeme kosturursun ,ılerısı pek ıyı degıl su an hızmet surelerı 3 seneye cıktı yanı bu en ıyı ıhtımalle 4.5 senede fılan anca ehlıyetını yukseltebılırsın

hocam pek anlamam ama güvertecinin daha rahat iş bulduğu konusunda pek ihtimal vermiyorum çünkü staj bulamayan tanıdıklarım mevcut da

• Bayramınız kutlu olsun.
    ------------------------------------------------------------

Tersanede staj bulma konusunda ben gemi inşa okumama rağmen zorluk çektim. Bu konuda yapılabilecek en mantıklı hareketlerden birkaçını şöyle yazayım.

• Yazın başlayacağınız -mesela haziranda- staj için ocak şubat ayında araştırma ve başvurulara başlamanız olur.
  • Fakülteye ayrılan belirli kontenjanlar olur. Bu kontenjanları tersaneler GİSBİR'e (Gemi İnşa Sanayicileri Birliği yani tersane patronlarının birliği) bildirir ve onlar da fakültelere gönderir. Bu kadar öğrenciye şu dönemlerde staj imkanı sunuyoruz diye. Fakülteye sık sık sorun
  • Meslek odaları (GMO ve GEMİMO) ile yakın ilişkiler kurun,sosyal etkinliklerine katılın. Hatta GMO'nun öğrenci komisyonları var ek olarak diğer komisyonların toplantı ve etkinlikleirne katılabiliyorsunuz. Orada tanıştığınız insanlara danışın hatta açık açık söyleyin abi/abla benim bu yıl stajım var yardımcı olurmusun diye
  • Bir diğer seçenek de taşeron firmalarda çalışmak ve bu çalışmayı staja saydırmaktır. Tabi burada düzgün firmaları bulmak önemli. Özellikle iş güvenliği ve SSK konusunda

Tabi bu yazdıklarım mevcut ekonomik durumlarda ne kadar uygulanabilir orası bir muamma.

Boşa geçen yada naylon tabir edilen staj kesinlikle kişinin zararınadır. Naylon staj yapmadım ama boşa geçen bir stajım (askeri tersane) oldu, keşke orada yapacağıma başka bir yerde yapsaydım dedim, hala da diyorum.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tropique -- 27 Ekim 2012; 22:34:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tropique

Bayramınız kutlu olsun.
    ------------------------------------------------------------

Tersanede staj bulma konusunda ben gemi inşa okumama rağmen zorluk çektim. Bu konuda yapılabilecek en mantıklı hareketlerden birkaçını şöyle yazayım.

• Yazın başlayacağınız -mesela haziranda- staj için ocak şubat ayında araştırma ve başvurulara başlamanız olur.
  • Fakülteye ayrılan belirli kontenjanlar olur. Bu kontenjanları tersaneler GİSBİR'e (Gemi İnşa Sanayicileri Birliği yani tersane patronlarının birliği) bildirir ve onlar da fakültelere gönderir. Bu kadar öğrenciye şu dönemlerde staj imkanı sunuyoruz diye. Fakülteye sık sık sorun
  • Meslek odaları (GMO ve GEMİMO) ile yakın ilişkiler kurun,sosyal etkinliklerine katılın. Hatta GMO'nun öğrenci komisyonları var ek olarak diğer komisyonların toplantı ve etkinlikleirne katılabiliyorsunuz. Orada tanıştığınız insanlara danışın hatta açık açık söyleyin abi/abla benim bu yıl stajım var yardımcı olurmusun diye
  • Bir diğer seçenek de taşeron firmalarda çalışmak ve bu çalışmayı staja saydırmaktır. Tabi burada düzgün firmaları bulmak önemli. Özellikle iş güvenliği ve SSK konusunda

Tabi bu yazdıklarım mevcut ekonomik durumlarda ne kadar uygulanabilir orası bir muamma.

Boşa geçen yada naylon tabir edilen staj kesinlikle kişinin zararınadır. Naylon staj yapmadım ama boşa geçen bir stajım (askeri tersane) oldu, keşke orada yapacağıma başka bir yerde yapsaydım dedim, hala da diyorum.

• denize çıkış sürecin nasıl oldu? yani gemi inşaa okudun, mezun olduktan sonra ne kadar bekledin, neler yapman gerekti, ne kadar sürede sana zabitlik izni verdiler?

• Merhaba,

İmza kısmında bulunan adresimden veyahttp://goo.gl/Oz8e9 linkinden okuyabilirsin. Staj sonrası işlemlerim tamam ancak limana gidip son işlemleri yapmam gerekiyor, işten izin alıp gidemiyorum

quote:

denize çıkış sürecin nasıl oldu? yani gemi inşaa okudun, mezun olduktan sonra ne kadar bekledin, neler yapman gerekti, ne kadar sürede sana zabitlik izni verdiler?
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.