Şimdi Ara

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü[Bilgi ] (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
980
Cevap
47
Favori
220.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dewir_67

ben gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği okumuş veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlara birşey sormak istiyorum.özellikle petersburg veya solti ve tropique,size sormak istiyorum.(ve bu konularda gerçek bilgisi olan kişilere).Çünkü millet bilip bilmeden kulaktan dolma bilgilerle bişeyler yazıyor insanları yanlış yönlendiriyorlar.size sorum şu,diyelim ki ben bu bölümü kazanıp bitirdim,stajımı da yaptım,askere de gittim.önceki sayfaları okudum kadarıyla çalışma alanlarını yazmışşınız.(tersane,dizayn bürosu vs.)ben yaratıcılık konusunda kendime hiç güvenmiyorum.amcalarım,dayılarım da yok.acaba bunlar olmadan da başarılı olabilme şansım varmı.(özellikle yaratıcılıktan bahsediyorum).Veya yaratıcılık olmadan bu işte iyi maaşlara çalışabilirmiyim.(tersane vs)

bir soru daha sormak istiyorum.ben deniz ulaştırma işletme mühendisliğini yazabilirim bu sene.diyelim ki itü yü kazandım.iyi bir dereceyle bitirdim.kendimi geliştirdim gemide 2. kaptan oldum.Daha sonra karaya geçmek istediğimde nerelerde çalışabilirim.(yaratıcılık gerektiren işler hariç) Benim aslında planım da bu.eğer bu bölüme gidersem itü yü kazanıp bir kaç sene gemide çalışıp karaya geçmek.Çünkü denizi sevmek de bir yere kadar insan bir süre sonra güzel bir aile hayatı olmasını ister.(kendi görüşüm)

üçüncü sorumda şu,gemi makineleri işletme müh. olduktan sonra birkaç sene gemide çalıştıktan sonra karaya geçsem nerelerde iş bulabilirim.
    4. sorum,mesela itü de denizcilik fakültesinde aynı bölümün hem ing. hemde türkçesi var.denizcilikte ing.nin önemli olduğunu biliyorum ama benim ing. kötü acaba ing. bölümünü tercih etsem çok zorlanırmıyım.
    bir de sabancının sadece itü mezunlarını aldığını duydum acaba bu doğru mu?
    6.sorum, gemide mühendis(çarkçı) olarak çalışanların kulaklarında kulaklık var.acaba o kulaklıklar tam koruma sağlıyor mu?(malum çok sesli bir ortam)ilerde kulaklarda ondan dolayı problem çıkabilir mi?
    7.sorum,bi yakınım gemiye sakın çıkma gemide çalışanların akciğerleri çürüyor dedi.acaba bu doğru mu?
    8. sorumda şu,acaba okurken falan kızların size bakışı nasıl?yani demek istediğim bence çoğu kız (evlilik için söylüyorum)eve 5-6 ayda bir gelen bir adamla evlenmek istemez(en azından ben evlenmezdim),evlenenlerde benim kafamda mı olur orası muamma.bu konudaki görüşleriniz neler.

bu sorularımı cevaplarsanız çok mutlu olurum.İstemeden hadsizlik yaptıysam özür dilerim.

yaratılıcık derken? ne yaracaksın? bu bahsettiğin bölümler de ne yaratılıyor? eğer bir şeyler yaratılmadığını düşünüyorsan soru gereksiz olur.eğer bu bölümlerde bir şeyler yaratıldığını yaratıcı insanların seçmesi gerektiğini düşünüyorsan ve sen böyle bir insan değil isen soru yine gereksiz oluyor.diyelim ki yaratıcı olmak lazım.yani sadece yaratıcı olanlar mı çok iyi maaşla çalışır? yani mesela herhangi bir şirketin herhangi bir gemisinde ki herhangi bir 2. kaptan çok yaratıcı olduğu için mi iş buluyor çalışıyor maaş alıyor?

karada nerelerde çalışabileceğiniz ile alakalı önceki sayfalarda ve yorumlar da çok fazla bilgi var.bence tekrar gözden geçirin.ayrıca karada nerelerde çalışabileceğinizin okulu nasıl bitirdiğiniz ile alakalı bir durum değil.(yaratıcılık gerektirenler dahil) ne zaman karaya geçilmesi gerektiği ile alakalı geçilmesi gerekir mi geçilmemeli mi bunlarla alakalı çok fazla bilgi verdim ben.okuyun tekrardan.zaten topu topu 10 sayfa.

3. soru zaten 2. soruyla aynı.
    4. ingilizceniz kötü ise zaten hazırlık eğitimi alacaksınız mecburen.o hazırlık seviyesini atlattıktan sonra başarılı olmanızın önünde bir engel yok.ikisinide tercih edebilirsiniz.

sabancının sadece itü mezunlarını aldığı bir şehir efsanesi.hatta sabancıya ait yasa firmasında dökme ya da tanker de ve hatta karada askerden tutun da başka okullardan herkes çalışıyor.bu sizin önceki çalışma hayatınız ile alakalı mesleğiniz ile alakalı.sadece itülülerin çalıştığı bir firma var onunda gemi sayısı azaldı hatta gemi kalmayacak gibi.

6. kulaklıklar da meslekte ki insanlar gibi kalite kalite.mesleğin içinde ki ya da öğrenci olan her öğrencinin aynı olmadığı gibi kulaklıklarda kalite kalitedir.elbiler gibi.ayakkabılar gibi.futbol takımları gibi.iyisini kullanırsanız minimize edersiniz.elbetteki çok uzun sonra bu seslere maruz kalmamış biri gibi olmaz kulaklarınız.

7. şehir efsanesi.

8. mesleğin için de 5-6 ayda bir eve gelen denizciler var.ve bunlar evli.ve de çocukları var.sonuçta evleneceğiniz kişiyle alakalı bir durum.sizinle alakalı.meslek zor.herkes yapamaz.aynı şekilde her kadın bekleyemez.denizcilik ne kadar zor ise denizci eşi olmak da zordur.

• Sayın ve sevgili arkadaşlarım,

Lütfen aynı şeyleri tekrar tekrar sormayın. hepi topu 11 sayfayı okumaktan imtina ediyorsanız
    Üniversitede o kalın kalın kitapları nasıl okuyacaksınız acaba ?
    Bilgi edinmek istiyorsanız eğer, önce biraz araştırmacı olun. Bu aşamada yapacağınız şey ise
    çok basit ; bu konuda doğru bilgi veren 3-4 kişiyiz zaten. YAzdıklarımızı okursanız birkaçı dışında
    bütün sorularınızın cevabı yazılarımızın içinde var.

Mesela Kulaklık sorusu güzel bir soruydu ve Petersburg kardeşim oldukça güzel cevaplamış.
    Unutumayın, siz kendinizi korumazsanız kimse sizi korusun diye beklemeyin.
    Demek istediğim şu , ben 8 sene denizde çalıştım ve kulaklık olmadan makina dairesinde hiç dolaşmadım.
    Şu anda kulaklarımda hiç işitme kaybı yok. Marka olarak ta "peltor" marka tam boy kulaklığı tavsiye ederim.

Diğer bir konu denizde çalışanların akciğerlerinin çürüdüğü konusu..
    Bunu kim söylediyse resmen saçmalamış.
    Fakat,

Chemical yani kimyasal gemilerde çalışan arkadaşlar eğer kendilerini yeterinde korumaz ve kimyasal toz vs. gibi
    maddelere temas ederlerse bir takım sağlık sorunu yaşayabiliyorlar.. Ama "siz" kendinizi koruyacaksınız.. başkası değil

Evlilik konusuna gelirsek eğer, Maalesef denizcinin parası pul, krısı dul lafına ben kesinlikle katılıyorum.
    Bu konuda da uzun uzun yazdım.Geriye dönük araştırırsan görürsün.

Son olarak üzülerek söylüyorum ki ;
    Birsürü gemiye sörvey veya Audit içn gidiyorum ve birkaç şirket haricinde maalesef denizde kalite öylesine düşmüş ki,
    iyi ki zamanında karaya geçmişim diyorum. Yoksa bu insanlarla gemi nasıl yürüyecekti bilemiyorum.
    Şu an bile yepyeni gemilerde öyle meslek bilgisi zayıf insanlar var ki o güzelim gemileri ne hale getirmişler görmelisiniz.

O nedenle "yaratıcılık" diye kendinizi şartlamayın. Kimse sizden yeni birşey icat etmenizi istemez. Mevcut olanı koruyup
    kendinizi geliştirin yeter."yaratıcılık" dediğiniz şey 10 kişiden 1'inde ya vardır ya da yoktur.
    Önemli olan kendinize güvenin ve her işin altından kalkmaya uğraşın.
    Daha mesleğe başlamadan bu kadar ürkek olursanız gemiye falan çıkmanızı hiç tavsiye etmem.

Herkese iyi forumlar..

• Yaratıcılık konusunda illaki sıfırdan bir icat ortaya koymak gereği yok. Yapabiliyorsan ne ala, ama elindeki mevcut şartları daha verimli kullanmak için bir katkı sağlayabiliyor, yeni bir bakış açısı ortaya koyabiliyorsan büyük ve iyi bir iş yapmışsın demektir.

ISM ve ISO 9001 denilen birbiri ile benzerlikleri ve farklıkları olan iki standart vardır. ISM (uluslararası güvenli yönetim sistemi) denizcilik sektöründe, ISO 9001 ise her türlü sektörde kullanılır. Çalıştığın şirkette yapılan bir faaliyete bu sistem çerçevesinde bir katkın olabilir. Mesela bu standartlara uygun işleri kolaylaştıracak bir döküman, yöntem oluşturabilirsin. İlla bu standartlara uyması da gerekmez. Daha özel bir örnek verecek olursak gemidesin, stajyersin ya da 3./4. mühendissin yağ/yakıt hesaplamalarını aldığın iskandil (sounding) değerlerine göre mevcut yazılı tablolardan (trim, meyil, sıcaklık düzeltme tabloları) el ile hesaplıyorsun. Bu tabloları biraz uğraş vererek excel haline getirip hesaplamayı kolaylaştırabilirsiniz. Oldukça faydalı bir katkı olur hem sana hem gemiye. Bunun gibi bir çok iş yapabilirsin.

Yaratıcılık herkese değil belli kişilere verilmiş bir yetenek, kiminde alenidir, kiminde gizlidir çıkarmak gerekir kiminde de hiç yoktur. Belki de sahada çalışan bir mühendis olacaksın ve burada kişileri, firmaları, malzemeleri ve zamanı kontrol etmek, organize etmek ve koordinasyonunu sağlaman gerekecek ve bunu da zamanla geliştireceksin.

Diğer sorular zaten Solti ve Petersburg cevaplamış diğer sayfalarıda tekrar gözden geçirirsen faydalı olur.

Kolay gelsin,iyi seneler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tropique -- 3 Ocak 2013; 9:44:16 >

• bu başlığın son iletilerini okuyup önce ki hiç bir iletiyi okumadan özelden bana burada tropique ve solti nin de detaylı bir şekil de cevapladığı sorular soran arkadaşlar lütfen çok çok özel olmadıkça özel den mesaj atmayın.cevaplamaktan aciz değilim elimden geldiğince cevaplıyorum zaten ama aynı soruları soruyorsunuz.ve burada başlığın altın da cevapları olan temel sorular.

hatta arkadaş mesela bir sayfa önceki sorunun aynısını soruyor.10 sayfa denizcilikten mezun olanların nerelerde iş bulabileceği anlatılmış arkadaş geliyor son sayfada bitirince nerelerde iş bulabilirim diye soruyor:))hayır bazı konular ve başlıklar var mesel 160 sayfa orda okuyamazsın haklısındır da burda zaten topu 10 sayfa:)

denizciliği özellikle gemi makinaları işletme mühendisliği ve deniz ulaştırma mühendisliğini düşünen arkadaşlar başlığı iyice okusunlar.Samimi söylüyorum çok güzel bilgiler mevcut.hepsi birbirinden güzel ve direk olarak denizle alakalı denizcilik ile alakalı denize çıkacakların işine yarayacak değerli bilgiler.

• edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dewir_67 -- 9 Ocak 2013; 0:26:39 >
  • quote:

Sizi tebrik ediyorum beni çok güzel rencide etmeye çalışmışsınız.Ben size insan gibi tüm samimiyetimle bir soru sordum ve sizden de aynı derecede cevap beklerdim ama niye beklersin ki bendeki de salaklık.Özelden attığım mesaj benim için son derece önemliydi.Ama sizin için önemsizmiş demekki neyapalım nasip.ayrıca ben bahsettiğiniz sayfaların tamamını okudum.Hepimiz insanız kusurlarımız olabilir.(hangimizin olmadı ki sorarım size)Onun için aynı soruları sormamı maruz görmelisiniz.ayrıca bu sözler yerine iki satır birşey yazsaydınız inanın beni çok memnun edirdiniz.Eliniz kırılmazdı ya da beyninizin devreleri yanmazdı.Ben aynı soruyu bir kaptana sordum adam bana Bu konuda malesef yardımcı olamayacağım,5 senedir bir Amerikan firmasında çalışıyorum dolayısıyla Türk firmalarından ve Türk zabitlerden uzağım.Geçmişte çalıştığım en iyi firmalar Genel denizcilik ve Ulusoy idi ancak şirketlerin son durumlarını bilemeyeceğim. diye mesaj çekti.Keza birkaç arkadaşta aynı samimiyette cevap yazdı.Adamlarda egoya dair birşey yok.Sizde bu erdemi mağlesef göremiyorum.Bu konuda bir dünya yazı yazıldığını biliyorum ama ben sizden duymak istedim ne var ki bunuda(mesajımdada belirtmiştim)Ancak siz bana cevap vermeyip beni rencide etme yoluna gitmişşiniz gerçekten size güliyim mi ağlıyım mı bilemedim.Görüyorum ki sizin sahip olduğunuz egolar ve artislik bizim başbakanda yok.Ne yazık ki böyle düşünüyorum.Bu yazıları yazmamın amacı da beni rencide etme çabalarınıza çok sinirlenmemdir.Bunları yazmasam içimde ukte kalıcaktı.Şunuda bilesiniz ki birdaha sizi adamdan sayıp size soru sormaya kalkmayacağım.Sizinle ilgili düşüncelerim tamamen değişti.Siz bana saygı gösterip doğru dürüst cevap verme zahmetinde bulunmazsanız ben de size asla ve asla saygı duymam.(sadece ben değil kimse duymaz)Kusura bakmayın.Herşeye rağmen teşekkürler.

arkadaşım sana aslın da daha başka bir üslup ile de cevap verebilirim ama senin gibi tavır sergilmeyeceğim.herşeyden önce sözlerim sana değildi.sen kendi kendine alınıp kendi kendine kızıp kendi kendinle kavga etmişsin.Daha önceki sayfaları okumuş olsan bu gibi hatırlatmaları arada yaptığımı zaten görecektin.Bunun haricin de bir kaç sayfa önce iyi firmaları mesajlarımın birin de zaten sıralamışım.Ve dahası sorma etme demedim sadece aynı tarz sorulardan gün için de 4-5 tane mesaj alıyorum.Bu yüzden diyorum ki sorunuzu orda sorun aynı sorulara ben cevap vermekten üşenmiyorum ama bilgiyi herkes görsün.Aynı sorular sorulmasın sorulacak ise de anlaşılamayan konular sorulsun.Sana aslın da daha farklı bir üslup ile çok daha başka şeyler yazardım ama yapmayacağım eğer tespitim dpğru ise yaşına vereceğim fevri ve anlamsız tavrına vereceğim.Ben de ego olsaydı burada benden 15 yaş küçük arkadaşların bana seslenirken hocam arkadaşım dostum gibi kelimeler ile başlayan cümlelerine siz diye başlayarak yanıt vermezdim.Sen de azıcık beklediğin anlayışı bize göstersen kötü mü yapardın?Aynı gün için de birbirine benzer 4-5 tane mesaj alıyorum.Sence cevap yerine o cümleleri yazıyorsam bir şey olabilir mi peki?Olaya sadece kendi açından bakıyor olman senin ego olmasa da benciliiğini gösterir.Başka arkadaşlara da bu şekil de söylediğim zaman teşekkür edip kopyalayıp sorusunu buraya soruyor.solti veriyor ya da tropique veriyor gereken cevapları.ben de yaşadığım tecrübeleri elimden geldiğince aktarmaya çalışıyorum.Ve eğer farketti isen aynı şeyden solti de bir önceki mesaj da dert yanmış.Ama sen kendi kendine gelin olmuşsun güvey olmuşsun gider yapıyorsun saygısızlık yapıyorsun.Ben buradaki arkadaşları itü denizcilik fakültesine okulu görmeye oradaki öğrenci arkadaşlar ile irtibata geçirip onları seçmek istedikleri meslek hakkın da bilgilendirmeye bizzat yerin de gidip görmelerini sağlamaya çalışıyorum.Nacizane sayemizde okuduğumuz okulu kazanan arkadaşlar var şu an son sınıftalar.Söylemek istediğim bunun bana katkısı olacak allah aşkına bana egodan bahsetmişsin.Ve eğer mesajları okumuş olsaydın asla çalıştığım firmanın adını bile vermedim.Bana sayarmısınız dediğin firmaların en başın da geliyor.Adımı bile bilmiyor kimse hangi egoymuş o bana itham ettiğin?

Ben seni rencide etmedim.ben seni bile kastetmedim.Ama sen bu mesajın ile kendi kendini rencide ettin.Kendi kendini ifşa ettin.Benden beklediğin anlayış azıcık sen de olsaydı daha farklı bir tutum sergiler daha farklı bir üslup kullanırdın.

Son olarak ego ile prensipler arasın da senin anlayamayacağın kadar büyük bir fark var.Başkaları adına da konuşma lütfen.senin dışında bu kadar seviyesizce davranan biri çıkmadı henüz.

• edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dewir_67 -- 9 Ocak 2013; 0:26:17 >
  • quote:

Sizi tebrik ediyorum beni çok güzel rencide etmeye çalışmışsınız.Ben size insan gibi tüm samimiyetimle bir soru sordum ve sizden de aynı derecede cevap beklerdim ama niye beklersin ki bendeki de salaklık.Özelden attığım mesaj benim için son derece önemliydi.Ama sizin için önemsizmiş demekki neyapalım nasip.ayrıca ben bahsettiğiniz sayfaların tamamını okudum.Hepimiz insanız kusurlarımız olabilir.(hangimizin olmadı ki sorarım size)Onun için aynı soruları sormamı maruz görmelisiniz.ayrıca bu sözler yerine iki satır birşey yazsaydınız inanın beni çok memnun edirdiniz.Eliniz kırılmazdı ya da beyninizin devreleri yanmazdı.Ben aynı soruyu bir kaptana sordum adam bana Bu konuda malesef yardımcı olamayacağım,5 senedir bir Amerikan firmasında çalışıyorum dolayısıyla Türk firmalarından ve Türk zabitlerden uzağım.Geçmişte çalıştığım en iyi firmalar Genel denizcilik ve Ulusoy idi ancak şirketlerin son durumlarını bilemeyeceğim. diye mesaj çekti.Keza birkaç arkadaşta aynı samimiyette cevap yazdı.İnanın o insanlara da bu sorular yüzlerce defa geliyor.Adamlarda egoya dair birşey yok.Sizde bu erdemi mağlesef göremiyorum.Bu konuda bir dünya yazı yazıldığını biliyorum ama ben sizden duymak istedim ne var ki bunuda(mesajımdada belirtmiştim)Ancak siz bana cevap vermeyip beni rencide etme yoluna gitmişşiniz gerçekten size güliyim mi ağlıyım mı bilemedim.Görüyorum ki sizin sahip olduğunuz egolar ve artislik bizim başbakanda yok.Ne yazık ki böyle düşünüyorum.Bu yazıları yazmamın amacı da beni rencide etme çabalarınıza çok sinirlenmemdir.Bunları yazmasam içimde ukte kalıcaktı.Şunuda bilesiniz ki birdaha sizi adamdan sayıp size soru sormaya kalkmayacağım.Sizinle ilgili düşüncelerim tamamen değişti.Siz bana saygı gösterip doğru dürüst cevap verme zahmetinde bulunmazsanız ben de size asla ve asla saygı duymam.(sadece ben değil kimse duymaz)Kusura bakmayın.Herşeye rağmen teşekkürler.

Senin sorun şu;

Merhaba,
    Sizin konumunuz gereği tecrübenizden yararlanarak benim için önemli bir soru sormak istiyorum.Ben duim de okumak istiyorum ve sizinde bildiğiniz üzere hangi şirkette staj yaptığınız referans açısından son derece önemli.onun için bana piyasadaki en iyi konteynır,tanker,kimyasal tanker,dökme yük gemisi,Ro-Ro gemisi firmalarını yazar mısınız?Elbetteki belli başlı şirketler var ama ben sizin ilk 5 inizi öğrenmek istiyorum.(her tip gemiyle ilgili)Bu sorunun yanıtını birçok forumda bulabilirdim ancak ben sektörü çok iyi bilen biri olduğunuzu düşündüğüm için size soruyorum.
    Cevaplarsanız çok sevinirim.Teşekkürler

Benim cevabım bu;

merhaba,

sorunuzu başlık altın da sorarsanız daha sağlıklı olur.bilgi özel de size özel kalmamış olur.herkes görür herkes faydalanır.Ben dışında da birileri fikir paylaşabilir.

ayrıca okumayı düşünüyorum diyorsunuz.daha okulu kazanmamışsınız anladığım kadarıyla.türkiyenin ilk 5 şirketini ne yapacaksınız?

Şimdi benim sana verdiğim cevapta rencide edici ego sayılabilecek ve senin bunca haksız ithamlarını hakedecek ne var söylermisin?Hangi cümle sana söylenmiş mesela.Hnagisi rencide etti seni söylermisin?

Ayrıca bu sorunun hemen hemen cevabı sayılabilecek bilgiyi diğer arkadaşların cevaplarına bakmadım ama 6. sayfa da şu şekil de verdim.

''türkiye de belli başlı büyük firmaları söyleyeyim ben size gemilerin de çalışmak için.unuttuklarım olabilir.büyüklük küçüklükten ziyade sektör de isimlerini duyduğumuz firmalar bunlar.bunlara başvurun gidip personel müdürleriyle tanışın.müsait iseler çaylarını için staj yapmak istediğinizi çalışmak istediğinizi söyleyin.aklı başın da hiç kimse kovmaz sizi:)

- mardaş denizcilik (ambarlıdaydı yeri bildiğim kadarıyla,dökme )
    - içtaş-tankerleri var.
    - beşiktaş denizcilik-tankerleri var,en son dökme gemiler de indireceklerdi.
    - genel denizcilik-hem dökme hem tankerleri var.
    - dünya denizcilik-tankerleri var.
    - kaşif kalkavan-konteynır firması
    - arkas-konteynır firması
    - ditaş-tanker
    - güngen denizcilik-tanker
    - vbg denizcilik tanker
    - kıran denizcilik-dökme sanırım
    - şener petrol-tanker
    - chemmariner-tanker
    - aktif denizcilik-tanker

aklıma gelenler bunlar.eğer hatırladığım olursa ekleriz yine.faydalı olmuştur umarım. ''

sen ilk 5 i sormuşsun ben 10 taneden fazla saymışım.Belki diğer arkadaşlar da söylemişlerdir bakmadım.Kendi mesajımı hatırlıyorum çünkü.Peki sayın dünyanın kendi etrafında dönmesini isteyen arkadaş şimdi bu sorunun cevabı değilmidir? Peki senin sorunun nesi özel? Ayrıca ben sana aynı soruyorsun cevabı var bile dememişim.Sadece soruyu başlığın altına sor demişim.Senin için önemli olan şey başka arkadaşlar için de önemli olabilir herkes faydalanır demişim.Belki ben veremem başkası da cevaplar demişim ya da başkası da başka şeyler yazar demişim.

Kusura bakma ortada çirkin egolu ve terbiyesizce bir tavır var ise o da sana ait.Bana itham ettiğin yukarıda ki saygısızca ifadeler senin saygısızlığının bir göstergesidir art niyetinin bir sonucudur bencilliğinin kanıtıdır.

• quote:

şu konuda birşeyi bilmeni isterimki size mesaj atan capen_94 ve dewir_67 aynı kişi.Size özelden mesaj atarken yanlışlıkla capen_94 ten mesaj atmışım.yani kastettiğiniz o kişiler benim.Kendi kendime gelin güvey falan olmuyorum.Ama siz bunu nereden bileceksiniz ki,doğru haklısınız.Ayrıca yazınızın bir bölümünde bizzat beni kastediyorsunuz(dewir_67yi)Ben şu zamana kadar kimseye saygısızlık yapmadım yapmam da.Sadece bana karşı yazılanlara cevap verdim.

Seni kastetmedim.Farzedelim ki seni kastetmişim.Nesi rencide edici acaba?Nerde hakaret var? Gülerek bir şeyler söylemişim.Bumu rahatsız etti.O zaman sana tavsiyem uzak dur bu meslekten.Asker ocağına benzer gemi.Susman gerekir bazen.Bazen takmaman gerekir.Atlas okyanusunun ortasın da üstünde ki insanlara böyle gider yapamazsın.Yaparsın aslın da.Ama herşeyin bir sonucu var elbette.Tekrar söylüyorum seni kastetmedim.Kastetmiş olsam bile senin burada gider yapmanı atar yapmanı ukalalık yapmanı laf sokmanı gerektirecek bir şey yok.

Bunun dışında buarada elimizden geldiğince bir şeyler paylaşmaya çalışıyorum kendi adıma.Bunun için para almıyorum.Teşekkür de beklemedim beklemiyorum.Vazgeçilmez değiliz elbette ama bazen pişman da olmuyor değil insan.

Neyse Kal sağlıcakla.

• quote:

Bu mesaj silindi.
    edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PETERSBURG -- 7 Ocak 2013; 1:02:05 >
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PETERSBURG -- 7 Ocak 2013; 1:01:52 >
  • edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dewir_67 -- 7 Ocak 2013; 14:18:34 >
  • merhaba arkadaşlar bir sorum olacak .yeni mezun oldum ve makine satajı yapmak istiyoum.Grup Denizcilik hakkında bilgisi olan var mı ?
  • Beyler,

Öncelikle unutmayın ki burada herkese elimizden geldiğince ve bilgimiz dahilinde birkaç arkadaşla beraber cevap vermeye çalışıyoruz.
    Ama maalesef görüyorum ki çağımızın klasik davranış şekli burada da kendini gösteriyor.
    Petersburg'a yazılanların çok haksız ve saygısızca olduğunu düşünüyorum.Petersburg'un avukatı değilim kesinlikle ama yapılan saygısızlığı da
    görmezden gelemem.

Herkes bilgiyi sadece kendisine istiyor.Ama şunu unutuyorsunuz; biz ilk günden beri sorularınızı özelden değil ortaya sormanızı söylüyoruz. Bunun 2 sebebi var
    Birincisi; Sizin sorduğunuz veya soracağınız sorular sadece sizin aklınıza gelen sorular değil. Denize çıkmayı düşünen birçok arkadaşımızın aklından aynı veya benzer sorular geçtiği için ortaya sorulan soruların cevapları bu gibi arkadaşları da tatmin ediyor.

İkincisi ise ; -ki bunu bizim gibi yoğun çalışan arkadaşlar anlayamazlar- Özelden sorulan her soruya cevap verebilmemiz imkansız.
    Nedenini söyleyeyim, Mesela ben son 6 ayımı son derece yoğun bir iş temposuyla geçiriyorum. Hemen hemen hergün gemi veya şirket denetlmeye gidiyorum çoğu zaman gecenin kör vakti dönüyorum evime. Boş kaldığım haftasonlarında ise kusura bakmayın ama özelden sorulan ve de benim ve diğer arkadaşlarımın zaten defalarca ve net bir şekilde cevapladığı soruları da tek tek cevaplayamam. Benim de dinlenmeye ihtiyacım var ve ilgiye ihtiyacı olan 3 yaşında bir kızım.
    Hafta içi ise boş zaman bulursam foruma girip bakıyorum ki mesaj kutum dolmuş taşmış. Sorular ne ? aynı.... Cevap dahi yazmıyorum hiç kusura bakmayın.
    Burası çağrı merkezi değil biz de hizmetinizdeki görevliler değiliz. Niyetimiz sadece size yardımcı olmak.

Kaldı ki Petersburga yolladığınız mesajın tıpa tıp aynısını aynı zaman diliminde copy-paste ile bana da yolladınız. Bunun 2 açıklaması var ya çok uyanıksınız ya da bencil.

Üstelik te kariyer ve yaş olarak sizden çok daha ileride olan birine bu kadar "saygısızca" hitap etmenizi de kabul edemiyorum.

O nedenle, büyüklerinize saygınız yoksa ve en ufak bir anlaşmazlıkta üslubunuzu bu kadar çirkinleştirecekseniz gemiye falan çıkmayın sakın.
    Orada insanlar bizim kadar kibar değildir. Buna inanın. Öyle acaip insanlarla karşılaşırsınız ki siz daha cümlenizi ile bitirmeden neler olur neler..

Umarım yazdıklarım konusunda saldırmayı değil biraz muhakeme etmeyi denersiniz.

Bu saygısızlıktan sonra Kendi adıma Özelden sorulan hiçbir soruya cevap vermiyorum bundan sonra. Gemi hakkında gelen bütün mesajları okumadan sileceğim.Maalesef kurunun yanında yaş ta yanıyor bu tip kişiler yüzünden.

Bir soracağı olan ortaya sorsun elimden geldiğince yardımcı olurum.

Herkese iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: comodo18

merhaba arkadaşlar bir sorum olacak .yeni mezun oldum ve makine satajı yapmak istiyoum.Grup Denizcilik hakkında bilgisi olan var mı ?

Selam..

Eğer benim bildiğim firma ise , başka bir firma bulmanı tavsiye ederim.
    Sözkonusu şirketin Polish Class'ta 1 adet gemisi var ve sanırım 2000 tonluk ve 83 model.
    Tabi ki geminin kondisyonunu bilemiyorum ama ben gene de daha büyük firmaları
    tercih etmeni öneririm.
    Mesela GEDEN Lines ( Genel Denizcilik/ Leventte) veya YASA ( Altunizadede)
    veyahut INCE denizcilik,
  • quote:

Orijinalden alıntı: solti

quote:

Orijinalden alıntı: comodo18

merhaba arkadaşlar bir sorum olacak .yeni mezun oldum ve makine satajı yapmak istiyoum.Grup Denizcilik hakkında bilgisi olan var mı ?

Selam..

Eğer benim bildiğim firma ise , başka bir firma bulmanı tavsiye ederim.
    Sözkonusu şirketin Polish Class'ta 1 adet gemisi var ve sanırım 2000 tonluk ve 83 model.
    Tabi ki geminin kondisyonunu bilemiyorum ama ben gene de daha büyük firmaları
    tercih etmeni öneririm.
    Mesela GEDEN Lines ( Genel Denizcilik/ Leventte) veya YASA ( Altunizadede)
    veyahut INCE denizcilik,

teşekkürler yardımcı olduğunuz için.. geçen hafta geden e ve arkasa başvurdum. ama ünüversitelerde 3.sınıf öğrencilerinin yapaması gereken zorunlu stajdan dolayı şuan hiç boş gemi yok dendi. bana bunlardan başka (kuru yük ,konteynır, tanker farketmez) önerebileceğiniz güvenilir denizcilik firmaları var mı?

• Sırasıyla yazayım;

Akmar / Ataşehir tarafında BPnin yanında
    Er denizcilik
    Ince denizcilik
    Mardas

Bunlara bir bak..
  • Herkese Selamlar;

Y.TÜ Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Müh son sınıf öğrencisiyim ben de diğer arkadaş gibi bu dönem mezun oluyorum.Öncelikle forumda arkadaşların sorularına cevap veren abilerimize çok teşekkür ediyorum,zira sektörde çalışan tecrübeli kişilere yüz yüze soru sorabilmek ve cevap alabilmek bu kadar kolay olmuyor,ayrıca sadece burada soru soranlara değil,diğer okuyucu arkadaşlara da çok yardımcı olmuş oluyorsunuz.

Ben de 3-4 haftadır büyük şirketlerde staj yapmak için arkas,geden,beşiktaş gibi büyük firmalara gittim fakat,bu dönem stajlar olduğu için büyük şirketlerde boş yer bulmak biraz sıkıntılı.Bunların haricinde başka türk şirketlerinde de staj yapılabilir fakat iyi bir referans olabileceğini düşündüğüm için türk şirketlerinin dışında chevron,bp,harren&partner,NYK,teekway,maersk gibi büyük firmalarda staj yapabilme şansımız sizce ne kadardır eğer böyle bir şansımız varsa neler yapmalıyız veya bu büyük şirketler haricinde türkiyede Ofer,V-ships gibi personel sağlayıcı firmalara mı başvurmamız daha iyi ve avantajlı olacaktır.Yabancı şirket konusu bahsedilmedi sanırsam,bahsedildiyse de affınıza sığınıyorum.

• Selamlar. Bütün mesajları okudum 2 senenin özeti oldu, güzel başlık olmuş, iyi sorular ve bilgilendirici cevaplar...

Ben de YTU 2006 mezunuyum, 2-3 sene gemi inşaat işinde çalıştım, sonra bıraktım başka işler yaptım. şimdi geri döndüm gemi işine, ancak gemi inşaatı rölantide, pek iş yok, zaten benim de niyetim artık gemiye çıkmak, staj için 5 temel stcw yi almak üzereyim, gelecek aya da kısmetse gemi deyim. ben de gemiye geç çıkanlardanım, yaş oldu 30, ama bundan sonra bu yaşlarda stajyer epey görebilirsiniz çünkü gemi inşaat da pek iş olmadığından, yada imkanları tatmin edici olmadığından bizim dönemden pek çok arkadaş denize çıkıyor. Bu Ytu lüler denize çıkabiliyor mu meselesinde belirli dersleri almak koşulu ile çıkıldığını biliyorum ve bu dersler de meslek seçmeli derslerin için de oluyor genelde, ayrıntılarını hocalara sormalısınız, benim net konusmamamın nedeni 2002 nin öncesi ve sonrası girişliler için bazı değişikliklerin olduğu. ben 2001 girişli olduğum için bir sıkıntı çıkmadı ama zannedersem herkes çıkabiliyor. staj konusunda da fikrim sadece kara stajı 3 aydan 6 aya çıkmış anladığım, deniz stajı zaten 6 ay. yani 9 dan 12 ye yükselmiş.

Bir de bu işi gerçekten isteyen arkadaşlar için söylemek istediğim, yada başka işler için de olabilir, eğer siz gerçekten isterseniz bir süre iyi para alamasanız bile bir şekilde iş bulabilirsiniz, hayat tecrübemden eğer insan bir şeyi gerçekten isterse onu almak için elinden geleni yapar, kovulana kadar :) sadece şunu sorun kendinize "elimden gelen herşeyi yaptım mı?" bu soru size anında çözüm yolları bulmanıza neden olacaktır, bu noktadan sonrada ya bu çözüm yollarına giderseniz yok sa zaten gerçekten siz bu işi istemiyorsunuzdur, kendinizi zorlamışsınızdır, ama bu da iyidir bu saye de gerçekten yapmak istediğiniz alana kayabilirsiniz.
    teknik anlamda da öngörüm, eğer3-5 sene sonra işler tekrar açılırsa o anda mezun olan arkadaşlar çok şanslı olacaklar bizim dönem gibi :) çünkü bizim döneme kadar işler pek parlak olmadıgı için bu bölüm mezunları hep farklı işler ile uğraşmışlar, piyasa da gemi mühendisi yoktu ve bütün tersaneler aç kurt gibi yeni mühendis arıyorlardı, tecrübeliler çoktan güzel paralara iş bulmuşlardı, insan kaynakları müdürleri sizi tekrar tekrar arıyorlardı, ne günlerdi :) Bundan başka gemi inşaat yapacak arkadaşlara 1. sınıftan itibaren diğer arkadaşların da önerdiği autocad-rhino- maxsurf gibi programları öğrenmelerini tavsiye ediyorum mümkünse hazırlıkta başlayın, yat dergilerini inceleyin. ve gördüğüm kadarıyla piyasada gemi inşaatcı sayısı makinacıdan daha fazla. demek istediğim işi bilme anlamında. gemi inşaatçılar genelde makinanın pratiğini pek yapmazlar, gemi donatım ve makinasından anlayan daha azdır, bu yüzden gemiye çıkanlar döndüklerinde tersanelerde de daha kolay iş bulurlar. Bir de işe gireceğiniz yeri iyi araştırın, sırf işe girmiş olmak için dandik taşeron ve tersanelere girmeyin, sonucta yeni mezunsunuz ve henüz ev geçindirmiyorsunuz, bir süre daha parasız idare edebilirsiniz eğer mümkünse tabi. çünkü kötü yerler gerçekten bir vakit kaybı, ben bunu şahsen tecrübe ettim, iyi maaş için ya da sırf bir yere girebilmek için kapağı atmak için bir yere girebilirsiniz ama sonucu zaman kaybı.

benden de bu kadar şimdilik. Solti ve Petersburg a ben de teşekkür ediyorum, onların samimi cevapları beni de yazmaya teşvik etti. :)

• Merhaba,

Ben itü gemi inşaat ve gem makinler mühd. öğrencisiyim. Size bir sorum olucaktı sanırım daha önce bunla ilgili birşey yazılmamiştı. Ben şu an 1. sınıftayım önümde uzun bir okul staj yolu var... Size sormak istedığı soru şu, siz okulda derslerde geçtığınız şeylerin mesleki hayatta ne kadar fayda sağladı? Mesela mühendislik okuduğumuz için bir suru gerekli gereksiz ders alıyoruz. Bunlarda hangileri gelecekte bana faydası dokunacak? Yani hangilere daha çok kendimi yoğunlaştırmama tavsiye edersınız?
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.