Şimdi Ara

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü[Bilgi ] (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
980
Cevap
47
Favori
219.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hic sanmiyorum dahada geriye gider galiba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MERHABA GEMİ MAKİNALARI İŞLETME MÜHENDİSLİĞžİ BÖLÜMÜNÜ TERCİH ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM AMA PUANIM SADECE KIBRISA YETİYOR 1. İTÜ KIBRIS YERLEŞKESİ %50 BURSLU OLARAK 2. GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ TAM BURSLU OLARAK SİZ OLSANIZ HANGİSİNİ TERCİH EDERSİNİZ VE KIBRISTA OKUDUОUM İÇİN İŞ BULMAKTA ZORLUK ÇEKERMİYİM O YÜKSEK MEVLALARLA İŞE BAŞLAYABİLİRMİYİM YARDIMIZINIZ İÇİN ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM HAYIRLI AKŞAMLAR.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PETERSBURG

aynı konudan mı bahsediyoruz bilmiyorum ama ilk mezun olduğunuz da aldığınız ücret 3000-4000 bin dolar civaruında diye belirttim bir kaç satır yukarda.

tekrar belirtiym amacım yardımcı olmak.

gemi makineleri işletme mühendisliğinden mezunum 2006 yılı.2. mühendis olarak çalışıyorum.bu bölümü yazmayı düşünüp kafasına takılan soruları olan varsa sorabilir.yardımcı olabilirsem ne mutlu.

iyi günler

MERHABA GEMİ MAKİNALARI İŞLETME MÜHENDİSLİĞžİ BÖLÜMÜNÜ TERCİH ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM AMA PUANIM SADECE KIBRISA YETİYOR 1. İTÜ KIBRIS YERLEŞKESİ %50 BURSLU OLARAK 2. GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ TAM BURSLU OLARAK SİZ OLSANIZ HANGİSİNİ TERCİH EDERSİNİZ VE KIBRISTA OKUDUОUM İÇİN İŞ BULMAKTA ZORLUK ÇEKERMİYİM O YÜKSEK MEVLALARLA İŞE BAŞLAYABİLİRMİYİM YARDIMIZINIZ İÇİN ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM HAYIRLI AKŞAMLAR.

• Oharas O kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yanıtladığınız için çok teşekkür ederim.

Eğer dediğiniz gibiyse kötü olmuş gibi. Yani şuana kadar internette okuduklarımın hepsinde bölüme eklenen bazı dersler sayesinde uzakyol ehliyetini kurssuz alabildiğimiz yönündeydi.

Umarım bu değişmemiştir. Dediğiniz gibi gidip yüz yüze bilgi almak daha mantıklı. Bölümü yazmadan her şeyi tam olarak bilmek gerekiyor.

Ben bu bölümü cidden değeri bilinmeyen cevher olarak görüyorum :) Sonuçta makine üzerine de yüksek lisans yapma şansımız var. Ve cidden bu bölümden mezun olunca hiçbir şansı değerlendirmesek bile açıkta kalmıyoruz gibi görünüyor. Puanları da düşük gibi. Bakalım iyice araştırıp yazacağım sanırım.

Tekrardan teşekkür ederim.
  • Nestive N kullanıcısına yanıt
    merhaba, yanlış anlamadıysam uzakyol ehliyeti almak istiyorsunuz ama gemi inşaa ve gemi mak. bölümünü seçeceksiniz. direkt gemi makineleri işletme bölümünü seçmeniz daha mantıklı olmaz mı?
  • Arkdaşlar. Konuyu en başından okumaya başladım 16. Sayfaya kadar okudum ancak sabırsızlandım. İki abimiz yardımcı oluyorlardı umarım hala burdalardır.
    1) Gemi makineleri işletme muhendisliği düşünüyorum. İtu ye puanım yetiyor ancak dokuz eylülde okumak daha mı avantajlı olur sosyal hayat açısından ?
    2) Korsanlarla alakalı. Akıllı bir makine işletme muhendisi kaçırılmayı onleyebilir demiştiniz biraz daha açabilir misiniz ?

3) makinelere ilgim var asıl isteğim makina muhendisliğiydi. İki seçenekte de fark dersleri verilip birbirlerinin işleri yapılabiliyormuş. Sistem nasıl yuruyor ? Makine okuyup makine işletme ehliyeti almanın iş alanında dezavantajları varmıdır ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wheel kullanıcısına yanıt
    Yani üstteki arkadaşa kadar benim bildiğim YTÜ Gemi inşaa ve gemi makineleri bölümünden mezun olanlar kursa gerek duymadan uzakyol ehliyeti sahibi de oldukları yönündeydi. Onun söylediğine göre bu sene bu durum değişicekmiş. İTÜ gibi kursa gerek duyulacakmış diye ama yine de araştıracağım o da emin değil tam çünkü.

Ben uzakyol işini ömür boyu yapmak istemediğim için sadece ilk başlarda işsiz kalmamak için tercih ederim diye istiyorum. O yüzden YTÜ'yü tercih etmeyi düşünüyordum bir daha kursla falan uğraşmamak için.

Kafamda belirli bi süre uzakyol yapıp daha sonrasında ailemle birlikte yaşamak gibi bir düşünce olduğu için bunu tercih etmeyi düşünüyorum. Ama bakacağız artık
  • Zaten bölüm direk gemi inşaa değil. Bölümün tam adı Gemi İnşaa ve Gemi Makineleri Mühendisliği diye geçiyor hatta daha sonra Gemi İnşaa ve Denizcilik Fakültesi falan da olmuş bi ara.

Yani daha önceleri mezun olanın uzakyol ehliyeti direk veriliyordu. Zaten gemi makineleri işletmenin gemi inşaa ile birleşmiş bir biçimiydi. Ama üstteki arkadaşın dediğine göre artık uzakyol için kurs gerekecekmiş. YTÜ'de 2 adet fazladan ders alarak ehliyete de sahip olunabiliyordu. Ama 2015'te değişecek vs. dediler gidip okula sormayı düşünüyorum açıkçası. Gemi makineleri işletmeyi seçtiğim zaman Gemi İnşaa olarak bi yeri kaybetmiş olacağım. Eğer ikisine de sahip olma şansım varsa neden araştırmayalım ki :) İTÜ'den mezun olunca ayrı kurs gerekiyor onu biliyorum ama YTÜ'de farklı. Ayrıca İTÜ tercih etmektense YTÜ daha mantıklı gibi. Hem kampüs Beşiktaş'ta. Tuzla gibi bi yerde okumak çok hoş olmaz sizin için çünkü etrafta 2-3 tane üniversite ancak var. Ve okulda üniforma vs. varmış.

Açıkçası tercih yaparken ben YTÜ seçmeyi düşünüyorum. Uzakyol ehliyeti vermese bile seçeceğim gibi kursla da alabilirim sonuçta. Bakalım tercihler ne göstericek bize.@Wheel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nestive -- 5 Temmuz 2015; 3:52:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nestive

Zaten bölüm direk gemi inşaa değil. Bölümün tam adı Gemi İnşaa ve Gemi Makineleri Mühendisliği diye geçiyor hatta daha sonra Gemi İnşaa ve Denizcilik Fakültesi falan da olmuş bi ara.

Yani daha önceleri mezun olanın uzakyol ehliyeti direk veriliyordu. Zaten gemi makineleri işletmenin gemi inşaa ile birleşmiş bir biçimiydi. Ama üstteki arkadaşın dediğine göre artık uzakyol için kurs gerekecekmiş. YTÜ'de 2 adet fazladan ders alarak ehliyete de sahip olunabiliyordu. Ama 2015'te değişecek vs. dediler gidip okula sormayı düşünüyorum açıkçası. Gemi makineleri işletmeyi seçtiğim zaman Gemi İnşaa olarak bi yeri kaybetmiş olacağım. Eğer ikisine de sahip olma şansım varsa neden araştırmayalım ki :) İTÜ'den mezun olunca ayrı kurs gerekiyor onu biliyorum ama YTÜ'de farklı. Ayrıca İTÜ tercih etmektense YTÜ daha mantıklı gibi. Hem kampüs Beşiktaş'ta. Tuzla gibi bi yerde okumak çok hoş olmaz sizin için çünkü etrafta 2-3 tane üniversite ancak var. Ve okulda üniforma vs. varmış.

Açıkçası tercih yaparken ben YTÜ seçmeyi düşünüyorum. Uzakyol ehliyeti vermese bile seçeceğim gibi kursla da alabilirim sonuçta. Bakalım tercihler ne göstericek bize.@Wheel

Merhaba,

Ufak bir bilgi eklemesi / düzeltmesi yapmakta fayda var.

• İTÜ Gemi İnşaatı ve Gemi Mak. Müh. ile Gemi ve Deniz TEknolojisi Mühendisliği Maslak'da (üniforma yok)

• İTÜ Gemi Mak. İşletme Müh. ile Deniz Ulaştırma İşletme Müh. Tuzla'dadır (üniforma var)

• YTÜ şimdilik Beşiktaş'da, bir ihtimal ileride Davutpaşa'da olabilir. (üniforma yok)

Herkes için gönlündeki tercih hayırlı olsun inşallah.

• tercihe sırasıyla itü-ytü-deu yazdım (gemi mak. işletme)
    beş yıl sonra editlerim

beş ay sonra gelen edit: tercih ettim ama kaydolmadım. bir sene daha hazırlanıyorum. siz siz olun iki defa düşünün bu bölümü yazarken. sanırsam kaptanlık+çarkçılık bölümlerinden bu sene benim dışımda 7 kişi daha tercih edip kaydolmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wheel -- 11 Aralık 2015; 8:50:10 >
  • Merhaba, bu yıl sınava girdim ve puanım itü gemi inş. Ve gemi makineleri müh. Bölümünü tutuyor. Ben bu bölümü istiyordum ama bir yakınım bu mesleğin kadınlara göre olmadığını zor olduğunu söyledi. Eğer bu bölüme tercih yapmazsam seneye bir daha giricem sınava. Lütfen yardım edin. Işe alımlarda kadınların genel olarak seçilmediğini erkeklerin öncelikli olduğunu söyledi. Gerçekten böyle mi?

Kardeşim yanlış anlaşılmayım amacım yardımcı olmak, Ben 4 yıllık eğitimi tmmlayıp direk 1 aylık temel sertifikalar ve cüzdanla mezuniyet sonrası staja cıkıp, uzakyol müh. cüzdanımı aldım.

2013 da gemi inşaatı ve gemi makineleri müh. için,

İTÜ mezuniyet+4aylık kurs+ (1ay gibi) stajer cüzdanı+staj
    YTÜ mezuniyet+(1ay gibi)stajer cüzdanı+staj

Duyumum 2015 ile başlıcakların YTÜ mezuniyet+4aylık kurs+ (1ay gibi)stajer cüzdanı+staj
  • Mert.. M kullanıcısına yanıt
    Normal düz makine müh. için

4 aylık kurslar, stajer cüzdanı için genel sertifikalar 1 ay gibi sürer, 6 ancak 12 e yükseltilmiş olabilir bi denizde staj süresi , ardından formaliteden bi staj defteri mülakat , 4 tane sınav ANA MAKİNE , yardımcı makineler, ingilizce ve deniz hukuku ardından uzakyol vardiya mühendisi.

Bu mesleğin kendi bölümünden mezun olanlar ise 4 yıllık eğitimin içinde deniz stajlarını ve 4 aylık eğtimi tamamlamış olurlar. 4 tane sınav ANA MAKİNE , yardımcı makineler, ingilizce ve deniz hukuku ardından uzakyol vardiya mühendisi. olurlar.
    YTÜ BJK kampusu

ekşi sözlük ve tv konuşmasında Cumhurbaşkanının ağzından devlete gececeği yönündeydi. =) Pek beklentiniz olmasın bunu da bi kenarda bulundurun.. Davutpaşaya taşındı bicok bölüm.

kurslarla ilgili ise EKOL DENİZCİLİK ile irtibata geçebilir süre fiyat vs bilgiler alabilirsiniz.. Güncel bi yorum yapabilmek için
  • Plommon12 P kullanıcısına yanıt
    Denizde tercih edilmezlerken,

Bahsettiğiniz bölümde, öncelikli tercih edilirler , sayıca azdırlar bölümün sayfasında 5 kız 1 erkek varken. böllümü kazanınca 2/80 olduğunu yaşarsınız =) Yane gemi inşaatı ve gemi makineleri müh. için Bayan olmak tercih etmek sıkıntı olmaz. Büro Dizayn Yönetim öncelikli tercih edilirken Sahada pek görev almazlar yahut verilmez.
  • Oharas O kullanıcısına yanıt
    Çok çok çok teşekkür ederim gerçekten çok teşekkür ederim. Dizayn bürolarında çalışırken Maaş konusu nasıl onu biliyor musunuz? Uzakyol a hiç gitmesek de oluyor herhalde?(yanlış anlamadıysam)
    @Oharas

• Arkadaşlar fikrin izi almak istiyorum puan im çok düşük 2 yillik gemi inşaat gidip dgs te asilip 4 yilliga tamamlasam pişman olurmuyum

• Plommon12 P kullanıcısına yanıt
    Gemi inşaatı ve gemi makineleri müh.
    tr.wikipedia.org
    Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Gemi_in%C5%9Faat%C4%B1_ve_gemi_makineleri_m%C3%BChendisli%C4%9Fi

Gemi makineleri işletme müh.
    tr.wikipedia.org
    Gemi makineleri işletme mühendisliği - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Gemi_makineleri_i%C5%9Fletme_m%C3%BChendisli%C4%9Fi

Gemi inşaatı ve gemi makineleri müh. dan mezun olmak için, Uzakyola hiç gitmesen de oluyor... (Doğru anlamışsın)
    Gemi inşaatı ve gemi makineleri müh. standart eğitimi tamamladın, denize çıkmak gibi bi niyetin var ise mezuniyetin üzeirne tamamlamalar ile Gemi makineleri işletme müh. nin bi nevi haklarına Uzakyol ehliyetine sahip olabiliorsunuz.

Şurada meslek seçecek olup , üniversite tercihinde bulunmak üzereyken , çalışma yerleri nedir ? ekşide uludağda ne yazmışlar ? Okulların bölüm tanıtımlarında ne gibi farklılıklar var incelememek yahut okul tanıtımlarına gidip görüşmemek körebe oynamak gibi.. 16 sayfalık konunun öncesinde de bölümler arasındaki farklarda bahsedildi.

Rotası olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez.

Maaş, Taban 2000 üst sınır yok. Mimarlardan da gemi*yat dizayn büroda görev alanlar mevcut. İç içe biçok mühendislik biçok alanda olduğu gibi. Gemi Müh. alanlarına bağlı brokerlik, danışmanlık, dizayn-tasarım, saha, yönetim, planlama, expertlik (boya vs), sigorta, loyd, kompozit ve dahası kendi içinde çok fazla calışma bölümleri mevcut. Bi Tersane görmeni tecrübeli , mesleğin içindeki insanlarla görüşmeni öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oharas -- 9 Temmuz 2015; 20:29:38 >

• Bu bölümü gelmeyecek şekilde dahi yazmayın. Bölüm öldü desem yeridir.puanlari da sürekli düşmektedir zaten... isteyen arastirsin özellikle OKUYAN KISILERLE gorussun sonra karar versin.

• 2008 krizinden sonra gemi sektörü toparlayamadi. Bi kac gun once okuyan arkadaşımla gorustum staj yapıyor calisma şartları ağır herkes kaldıramaz baska bolume gecicem dedi.tekrar söylüyorum OKUYAN BIRIYLE gorusun sonra karar verin dua edersiniz bana

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.