Şimdi Ara

Genç birine yatırım tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
3
Favori
3.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kardeşim yatırım 1 lira ile de olur keşke 18 yaşında böyle bir düşüncem olsaymış. 10 yıl ve üzeri olarak borsada kar payı dağıtan hisse senetlerine yatırım yaparsan 30 yaşında her ay küçük miktarlar biriktirerek güzel bir birikim elde edebilirsin, şöyle basit bir örnek veriyim elindeki parana her ay yüzde 3 kazanç/birikim eklersen 10 yılın sonunda paran : 33000 lira olacaktır.

Sana tavsiyem birikimini uzun zaman olarak borsa da belirli temettü veren hisselere yap,

https://parakafas.blogspot.com/ blogumdan yatırım dünyası ile ilgili bilgi de alabilirsin.

• zizou20 kullanıcısına yanıt

Hocam bilgili olduğunuzu düşünüyorum şöyle bir sorum olacaktı borsada hisse alıp satarken genelde para hemen gelmiyor sanırım bu normal bir durum ancak benim aklıma şu takıldı diyelim ki ben 3 tl den bir hisse satın aldım ve 5 tl ye sattım ancak bana param gelene kadar hisse 4 tl ye düştü ben paramı hisseyi satmak için emir verdiğim andaki kura göre mi alacağım?

• 5 tlden sattıysan 5 tlden sattığın fiyattan alacaksın. para hemen gelmiyor derken hisse senedi hesabına geliyor para, bankaya 2 gün sonra geliyor. o süreçte para banka hesabına gelmese de hisse alabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destt1907 -- 2 Aralık 2020; 20:14:22 >
  • destt1907 D kullanıcısına yanıt

Tamam hocam teşekkür ederim bir iki kere başarılı yatırımlarım oldu aslında :D ama korkudan paramın hepsini yatırmaya çekindim birazcık demek ki boşa endişe etmişim

• paranızın hepsini yatırmayın siz yine de. kenarda mutlaka bir miktar paranız bulunsun ani düşüşlerde ekleme yapmak için vs. tabiki bu sizin vereceğiniz karar
  • İngilizce öğren

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: destt1907

paranızın hepsini yatırmayın siz yine de. kenarda mutlaka bir miktar paranız bulunsun ani düşüşlerde ekleme yapmak için vs. tabiki bu sizin vereceğiniz karar

ani düşüş ne demek %10 düşmesi ani düşüş sayılır mı?

• Ryo41 kullanıcısına yanıt
    mesela ingilteredeki mutasyon haberinden sonra borsanın satış yemesi ani ve anlık bir düşüştü. kalıcı olmayacağına, yükseliş trendinin bozulmayacağına inanıyorsanız orada alttan eklemeler yapabilirdiniz. bir hissenin yüzde 10 düşmesi de taban yapması demektir, orada biraz daha dikkatli olmalısınız neden düştü, daha düşer mi diye sormalısınız.
  • Ryo41 kullanıcısına yanıt
    Faydalı olacaktır.

İş Portföy Yönetimiyoutube
    Aralık 2020- Fon Dağılımı Önerileri
    https://www.youtube.com/watch?v=UZUrTZ03564

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu yaştan başlaman güzel. biz de anca finansal okur yazarlığa başladık. araştırmak lazım hep

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.