Son günlerde, büyük takımların , özellikle FB nin genleri korumadığı, onları kaybettiği gibi yazılar yazılıyor. Bunun için takım gözetmeden, şu anda takımlarında oynayan-yedek bekjleyen 21 yaş altı oyuncuların şecerelerinin çıkarılmasının gerekli olduğunu düşündüm. Bu bilgiler, bu oyuncuları yazarken lazım olacaktır, yalan yanlış bilgilerle, arkadaşlarımızı yanıltmamış oluruz. Bu liste bu yılı içermektedir, takımlarında eskiden oynayan veya kiralık başka takımlara gidenler yer almaz, malumdur ki sayılmaması gerekir.
Başlayalım bakalım. Volkan Babacan:Kaleci Fenerbahçe
1988 - 21 yaş 06/07 FB U19 yetişiti, İstanbulspora gitti 07/08 FB ye geri döndü LİG 2 maç FB - Gençler 3-0 90dk sivas FB 2-1 90dk FORTİS 1 maç ankaragücü fb 0-1 90dk oynadı.
Mert Günok: Kaleci Fenerbahçe
1989 19 yaş FB U19 dan geldi Henüz A takımda oynamadı Gürhan Gürsoy: Sol Orta Fenerbahçe
1987 21 yaş 03/04 IFK Norrköping İsveç.......ADanaspor 04/05 Adana .........FB 06/07 FB.......Sivas (kiralık) 07/08 Sivas.......FB
4 yılda 8 Lig maçı (geçen yıl 3 maç) Hacettepe - Fenerbahce Istanbul 2 : 1 22dk Kocaelispor - Fenerbahce Istanbul 2 : 3 35dk MKE Ankaragücü - Fenerbahce Istanbul 0 : 0 9dk
2 CL elemeleri oynadı Fenerbahce Istanbul - MTK Budapest 2 : 0 24dk Fenerbahce Istanbul - Partizan Belgrad 2 : 1 90dk
Golü yok
Abdulkadir Kayalı: Ortasaha Fenerbahçe
1991 17 yaş 06/07Ankaragücü U19......Ankaragücü 08/09 Ankaragücü.......FB LİG 1 maçta oynadı 45dk. İlhan Parlak: Santrafor Fenerbahçe
1987 21 yaş 05/06 Kayseri U19..............Kayserispor 07/08 Kayseri........FB
LİG Toplam 12 maç oynadı (geçen sene 3) Fenerbahce Istanbul - Genclerbirligi Ankara 3 : 0 3dk Fenerbahce Istanbul - Kayserispor 1 : 4 48 dk. Eskisehirspor - Fenerbahce Istanbul 2 : 2 17dk
CL Şampiyonlar Ligi Dynamo Kiew - Fenerbahce Istanbul 1 : 0 17 dk.
Henüz golü yok.
Uğur Uçar: Sağ Defans GS
1987 21 yaş
04/05 GSU19.........GS 06/07 GS........Kayserispor 07/08 Kayseri ...............GS
SOn 4 yılda 8 UEFA 663dk. 25 Lig 1932dk 1 CL eleme 15dk. 2 UEFA eleme maçı oynadı 180dk. Golü yok ligde 5 asisti var.
Serkan Kurtuluş; Sağ kanat GS
1990 19 yaş 05/06 Bursaspor U19....Bursaspor 08/09 Bursa...GS
Son 4 yılda 2 UEFA 162dk 8 Lig 499dk
Gol ve asisti yok
Semih Kaya: Libero GS
1991 17 yaş 07/08 GS U19........GS
Henüz maçı yok.
Alparslan Erdem: sol kanat GS
1988 20 yaş 07/08 W Bremen U19.......... W Bremen II 08/09 W Bremen II.............GS
Alman 3. Ligi 1 maç 90dk. Alman Kupa 3 maç 30 dk. Uefa 1 maç 59dk Lig 2 maç 25 dk. Fortis 1 maç 23dk. Super Kupa 1 maç 7dk
Golü yok ligde 1 asisti var.
Murat Akça: Libero GS
1990 18 yaş
08/09 GSU19.........GS
Fortis Ankaraspor GS 1-1 90dk. oynadı
Aydın Yılmaz: sağ veya sol kanat GS
1988 20 yaş
05/06 GS U19.........GS 07/08 Manisaspor 07/08 İstanbul Büyükşehir B.Spor 08/09 GS
1 CL ligi 67dk 2 UEFA 41dk 20 Lig 950 dk 2 asist 1 Fortis 90dk 1gol 1 CL eleme 12 dk. Arda Turan: sol kanat GS
1987 21 yaş
04/05 GS U19.........GS 05/06 Manisaspor 06/07 GS
5 CL 393 dk 4 CL eleme 2gol 1 asist 12 UEFA 948 dk 1 gol 5 asist 54 Lig 4431dk 12 gol 21 asist 2 Fortis 122 dk 4 Milli takım grup maçı 360 dk 2 gol 3 Milli takım 2008 300 dk 2 gol
Bu yıl: Ligde 4 gol 6 aist 2 sarı ile oynadı (16 maçta) çoğunda 90 dk oynadı, ilk denizli maçında 2. yarı oynadı.
Mehmet Güven: Orta Saha GS
1987 21 yaş
05/06 GS U19........GS Son 4 yılda 2 CL 31 dk 1 CL eleme 16dk 3 UEFA 26 dk. 1 asist 1 UEFA elem 90dk 22 Lig 845 dk 1 Fortis 90dk
Bu yıl 6 lig 160dk, 4 maçta oyun sonunda girdi, 1 maçta oyun sonunda çıktı, 1 maçta ilk yarı oynadı 1 fortis maçında 90dk oynadı
Yaser Yıldız: Forvet GS
1988 20 yaş
03/04 Sakarya U19.......BJK U19 04/05 Denizlispor 05/06 Mersinidmanyurdu Kiralık 06/07 Uşakspor Kiralık 06/07 Kartalspor satış 08/09 GS
3 UEFA 42 dk 1 gol 6 Lig 102 dk 1 asist 5 maçın sonunda, 1 maçın 2. yarısında oynadı
Korcan Çelikyay: Kaleci BJK
1987 21 yaş
07/08 BJK.........Tepecik Belediye 08/09 BJK Henüz maçı yok.
Serdar Kurtuluş: sağ kanat BJK 1987 21 yaş
05/06 Bursaspor U 19.......Bursaspor 06/07 BJK
Son 4 yılda 4 CL 180dk 4 CL eleme 105dk 7 UEFA 640dk 2 UEFA eleme 105dk 30 lig 1843 dk 3 asist 3 Fortis 225 dk
Bu yıl, 14 maçın 2 sinde sonda girdi, 1 inde 67 de çıktı, 11 maç 90dk oynadı Aydın Karabulut: sol orta BJK 1988 20 yaş
05/06 Herta Berlin II.............BJK
son 4 yılda, 1 UEFA 14 dk 1 UEFA eleme 72dk 16 Lig 682dk 1 gol 2 asist 1 Fortis 3dk
Bu yıl, 3 lig maçının ilk yarılarını oynadı sonra çıktı (37,54,58 >)
Dikkatimi çeken, hep Gençleri yetiştirmek ve oynatmakla övünen BJK nin sadece 2 gerçek genci olması, (emre ve korcanı saymıyorum)
Gs da ise GS U19 dan yetişen çok oyuncu olması (9 oyuncu) ama, fazla maç oynayamamaları, Arda, Uğur ve biraz da Mehmet ile Aydının forma şansı bulması.
Fb ise, bildiğiniz gibi Gürhan ve İlhan biraz şans buldular ama değerlendiremediler.
Sanırım Faydalı olmuştur.
Selamlar
DÜZELTME:
şu şekilde yazılan; Gs da ise GS U19 dan yetişen çok oyuncu olması (9 oyuncu) cümle, Gs da ise genç oyuncusunun çok olması (9 oyuncu) şeklindedir.
selamlar
quote:
Orijinalden alıntı: #ONBES#
DÜZELTME:
şu şekilde yazılan; Gs da ise GS U19 dan yetişen çok oyuncu olması (9 oyuncu) cümle, Gs da ise genç oyuncusunun çok olması (9 oyuncu) şeklindedir.
selamlar
Serkan Kurtuluş Kewell' a asist yaptı.
quote:
DÜZELTME:
selamlar
Küçük yazsaydında okuyabilirdik.
Volkan Babacan, büyük volkanın kırmızı kart cezalısı olduğundan dolayı mecburen oynadı. Diğer 3. kalecinizi ilk defa duyuyorum. Abdülkadiri keşke yazmasaydın daha yeni transfer neyse.
Beşiktaşa gelince Toshack zamanında gençlere önem veriliyordu. Nihat Kahveci ve Yasin Sülün ilk aklıma gelenler. Son zamanlar özellikle Yıldırım Demirören zamanında transfer politikası oldukça yanlış.
3 büyükler arasında alt yapıya en çok önem veren Galatasaray. Kallinin gelmesi danışman ve altyapıdan sorumlu olması altyapıya ne kadar önem verdiğimizin göstergesidir. Onun futbol bilgisi ve disiplin anlayışıyla altyapdaki oyuncular daha iyi eğitim alacaklardır.
quote:
DÜZELTME:
selamlar
serdar özkanı yazmamışsın beşiktaşta. beşiktaş özkaynak düzeninden gelmedir.
quote:
Orijinalden alıntı: eagle_eagle
serdar özkanı yazmamışsın beşiktaşta. beşiktaş özkaynak düzeninden gelmedir.
Alıntıları Göster
Erdem Köse KALECİ Korcan Çelikay KALECİ Serdar Kurtuluş Necip Uysal Aydın Karabulut ORTA SAHA Serdar Özkan
quote:
Orijinalden alıntı: Negatiwe
Erdem Köse KALECİ Korcan Çelikay KALECİ Serdar Kurtuluş Necip Uysal Aydın Karabulut ORTA SAHA Serdar Özkan
Alıntıları Göster
Batuhanda var bjk ta ya
quote:
Orijinalden alıntı: mustang
Batuhanda var bjk ta ya
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: mustang
Batuhanda var bjk ta ya
6 aylığına eskişehirspora kiralandı. o yüzden ayzılmamış olabilir.
quote:
quote:
Batuhanda var bjk ta ya
Alıntıları Göster
Batuhan bu sene Beşiktaşta oynadı ve gol attı sonuçta
Abdülkadiri eklemiş ya
quote:
quote:
Batuhanda var bjk ta ya
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: eagle_eagle
quote:
Batuhanda var bjk ta ya
olsun bjk ın malı sonuçta..
ama şuna eminim milii takım kalecileri 15 seneyi aşkındır FB çıktı yine bizden devam edecek
Önce Volkan Babacan Sonra Mert alacak
Mert 1.96 mı neydi o yaşta hayvan gibi kaleci valla bizim 3. yedek
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: eagle_eagle
quote:
Batuhanda var bjk ta ya
olsun bjk ın malı sonuçta..
ama şuna eminim milii takım kalecileri 15 seneyi aşkındır FB çıktı yine bizden devam edecek
Önce Volkan Babacan Sonra Mert alacak
Mert 1.96 mı neydi o yaşta hayvan gibi kaleci valla bizim 3. yedek
Alıntıları Göster
Tartışma olmasın diye uzatmayacağım,
Asist kavramı pas vermek değildir, ama yine de video varsa koy öğrenelim.
Büyük yazmadım, Geniş ekran sahiplari için biraz irice yazdım, çünkü 22" de okumak zor oluyordu.
Fb ye geleni elbette yazacağım, çünkü artık FB kadrosunda, FB için mücadele edecek Aksi halde kimin malı olursa olsun, tüm gençelri yazmam gerekir. bakın ne yazmışım; Bu liste bu yılı içermektedir, takımlarında eskiden oynayan veya kiralık başka takımlara gidenler yer almaz, malumdur ki sayılmaması gerekir.
Serdar Özkan içinse artık çok geç, Midfield (AV), 22 Years Mesela bizm yeni transfer G Emreciksin, 24
BJK de Necip Uysal diye TFF kayıtlı A takım oyuncusu yok. Paf da olabilir, bu yazıya girmez.
Son olarak:
Bu başlığı beğenmeyen, gider kendi listesini yapar, ister doğru yazar ister yanlış.
selamlar
quote:
Tartışma olmasın diye uzatmayacağım,
Asist kavramı pas vermek değildir, ama yine de video varsa koy öğrenelim.
Büyük yazmadım, Geniş ekran sahiplari için biraz irice yazdım, çünkü 22" de okumak zor oluyordu.
Fb ye geleni elbette yazacağım, çünkü artık FB kadrosunda, FB için mücadele edecek Aksi halde kimin malı olursa olsun, tüm gençelri yazmam gerekir. bakın ne yazmışım; Bu liste bu yılı içermektedir, takımlarında eskiden oynayan veya kiralık başka takımlara gidenler yer almaz, malumdur ki sayılmaması gerekir.
Serdar Özkan içinse artık çok geç, Midfield (AV), 22 Years Mesela bizm yeni transfer G Emreciksin, 24
BJK de Necip Uysal diye TFF kayıtlı A takım oyuncusu yok. Paf da olabilir, bu yazıya girmez.
Son olarak:
Bu başlığı beğenmeyen, gider kendi listesini yapar, ister doğru yazar ister yanlış.
selamlar
Alıntıları Göster
@#ONBES#
Hocam kızma hemen 22" ve 1680x1050 çözünürlüklü monitör kullanıyorum ve gayet güzel okuyorum. Neyse böyle büyük yazmanın güzel yanıda var. 2 metre öteden koltuğa yayılarakta okuyabiliyorum elimde kablosuz mouse ile birlikte güzelce gezinebiliyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Roohans
@#ONBES#
Hocam kızma hemen 22" ve 1680x1050 çözünürlüklü monitör kullanıyorum ve gayet güzel okuyorum. Neyse böyle büyük yazmanın güzel yanıda var. 2 metre öteden koltuğa yayılarakta okuyabiliyorum elimde kablosuz mouse ile birlikte güzelce gezinebiliyorum
Alıntıları Göster
Evet ONBES hocam kızma ama 127" ekranım var ama çok net görüyorum.böyle yazma bir daha Kız arkadaşımın evinden bağlanırken 117" ekranla giriyoruz ordada sorun yok ayrıca arabamda var benim
quote:
Evet ONBES hocam kızma ama 127" ekranım var ama çok net görüyorum.böyle yazma bir daha Kız arkadaşımın evinden bağlanırken 117" ekranla giriyoruz ordada sorun yok ayrıca arabamda var benim
Alıntıları Göster
Mustang görgüsüz gördüm de senin gibisini ilk defa görüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans
Nası cümle la o Görgüsüz görmüş
quote:
Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans
Alıntıları Göster
Kesin cafe gibi bir yerde oturuken masanın üstüne, sigara paketini ve üstüne cep telefonunu yanına da arabanın anahtarını koyuyordur.
quote:
Kesin cafe gibi bir yerde oturuken masanın üstüne, sigara paketini ve üstüne cep telefonunu yanına da arabanın anahtarını koyuyordur.
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: Electra
Hayır onları asistanım taşıyor
quote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
onu bunu bilmem de, 5-6 sene öncesinin ümit milli takımını fenerbahçe ziyan etti diye biliyorum :)
quote:
quote:
Alıntıları Göster
quote:
quote:
Para çantasıda taşyorlarmı
quote:
Orijinalden alıntı: Roohans
quote:
quote:
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: metinyurdaer
quote:
quote:
Nakit akışını kredi kartım ile yada blackberry im ile netten yapıyorum