Peki parayı nereye yatırmak geriyor... |
Gençler neden umutsuz? Neden kaygılı? Neden depresifler ? (2. sayfa)
-
-
aynen öyle hocam unutmuşum
-
Adam gibi ders çalışmıyorlar hep bir bahaneleri var eğitim sistemi kötü ben matematik yapamıyom benim yeteneğim yks ye falan uygun değil diye mesela atıyorum 12. Sınıftan birşey bilmeyerek mezun oldun önünde diğer sınava 12 ay var tyt normalde 3 ayda bitiyor ama hadi 5 ayda bitirdiğini varsayalım ayt ye kaldı 7 ay normalde ayt 3 ayda bile biter tyt konularını adam gibi bildikten sonra ama hadi 4 ayda yaptın kaldı geriye 3 ay zaten o zamandada deneme çöze çöze rahat pekiştirirsin herşeyi ama gidip 12. Sınıftan 250 puanla mezun olup kötü bir üniye yerleşirsen o zaman sorun senin işte bu arada bazende kardeş yeteneğim yok yapamam diyorlar eee mezuna kalan adamın 1 yıl önce yeteneği yoktuda 1 yıl sonra şans eseri yetenek gelip matematiğimi halletti ? Hayır gidip çalıştı herşeye evet eğitim sistemi kötü ama ayak uydurmamız lazım başka çaremiz yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çünkü akıl böyle bir şey.Burası akılsızlığın din olduğu topraklar
-
Çağırırsam kabul görecek mi? İmkansız ortada yapay bir mutluluk var ama herkes her şeyin farkında biz ne kadar istesek de belli bir süre sonra bir meyvenin çürüdüğü gibi çürüyeceğiz hem toplum hem birey olarak onun için yormayalım kendimizi zamanın akışına bırakalım gitsin.
-
Çok güzel söylemişsiniz bazen kendimizi zamanın akışına bırakmamız gerekir. Ama bu değil ki tamamen kendimizi bırakacağımız anlamına gelmiyor, etrafta yapay bir mutluluk varsa bunu siz istediğiniz mutluluk çeşidine dönüştürebilirsiniz.
-
Tamam da o zaman keyif alınmaz ki.
-
Hem mutlu olalım diyoruz ama arkadan bir sürü laf yiyoruz.
-
gençler sonuna kadar haklı biri senin geleceğini torpille başkasına satsa ne yaparsın...
FIRSATINI BULAN TÜYSÜN...
YOK VATAN DİN İMAN SAKARYA... HELE BÖYLE KONUŞANLARI REHBERDEN SİLİN
-
Ya şu Almanya ya bir gitsem psikolojik sıkıntılar da kalmaz. Kızlar kendini tanrıça sanmaz. Cinsellik normal bir şey. Saygı var. Geçen arkadaş 100 Euro'ya 2 yıllık harçlığım değerinde yol bisikleti almış 2. Elden. Hem adam malının değerini biliyor hem de her türlü ekipmanı da vermiş. Geçen yine kano ile gölde açılmışlar. 300 Euro'ya güzel bir kano alabiliyorsun. Arabalara girmeye gerek yok. Orada okumak, orada yaşamak, belki burada ölmek isterim. Çok cahil bir toplumumuz var gerçekten hem toplumsal hem ekonomik sorunlar bunlar. Ben bu sorunları sırtlamak zorunda hissetmiyorum birileri sırtlayıp ülkeyi düzeltsin ben hayatı yaşamak istiyorum.
ahahahaha
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD61D2951 -- 12 Temmuz 2021; 17:10:37 > -
Bu ülkede gençler niye umutsuz @yumuklusucurta58arkadaşımız daha iyi özetlemiş. Benim bir yazmama gerek yok.
-
puhahahahah
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD61D2951 -- 12 Temmuz 2021; 17:10:57 > -
Şu hayat pahalılığında nasıl psikolojimiz bozulmasın ki,geçen gün kardeşlerim hamburger istedi baktım 70 lira indirimli fiyatı o da vallahi alamadım, çok zoruma gitti hem de çok kesinlikle evlenmemeye karar verdim bu ülkede bari çocuklarım rezil olmasın
Artık minimum düzeyde bile yaşam çok pahalı. Kira,elektrik,su,internet,doğalgaz, mutfak alışverişi, market alışverişi.5 market dolaşıyorum bir ürün bile alırken daha ucuzunu bulurum diye.benim bu yaşta arkadaşlarımla gezmem lazımdı. Benim gibi buradaki birçok kardeşiminde bunları yaşadığını biliyorum ,napalim kader utansın
Şimdi çok uzun uzun sıralarımda bazı örümcek kafalılar vay efendim sen vadan hainisin fedöcüsün diye anırmaya başlar.
Kardeşim ben 21 yaşındayım bak sana şunu söyleyeyim benim şayet 70 yıllık ömrüm varsa kalan 50 küsür yılını ipoteklenmiş olarak görüyorum. Bitti abi ben gelecek göremiyorum nedenini her seferinde kafasına çay paketi yiyen makarnaya tav olan malum tiplere sormak lazım. Gerçeği onlarda malum kanalı izlemekten kafaları yandığı için doğru düzgün cevap bile veremezler.
İnsanlar bu ülkede Work and travel veya green card gibi şeyleri kazanınca bu ülkeden gidiyorum sonunda diye sevinir hale getirildiler. Sen düşün gerisini.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 25 Haziran 2021; 0:51:8 >
-
İşsizlik ve paranın değerinin kalmaması.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
neyin umudu neyin hayali allah aşkına ya. neyden umut duyalım veya neyle ilgili hayal kuralım?
ülke sanki tüm başarısızlıkları üstüne çeken bir mıktanıs gibi. ülkede; adalet kalmadı, parasal güç kalmadı, eşitlik kalmadı, pasaport değeri kalmadı, globalde itibar kalmadı, eğitim zaten yok. neyden umut duyalım acaba?
her sene onbinlerce işsiz veriyor ülke. her gün TL düşüyor, her gün bir şeylere zam geliyor. dolar ve euro her gün rekor kırıyor, her gün bi suçlunun tahliye edildiği haberlerini okuyoruz, her gün intihar edenlerin haberlerini okuyoruz.
4 sene "üniversite" eğitimi verildiği sanılıyor ülkede ama o 4 sene o kadar verimsiz geçiyor ki, insan mezun olurken bana bir şey öğretmediler ben nasıl iş bulucam diyor. kendini geliştir gibi klişe laflara hiç girmeyin fırsat eşitliği diye bir şey var.
şu ülkede b*ktan sayılan 30 yaşında şahin bile 30-40k olmuş adamlar 9-10 k birim paraya 6-7 yaşında camaro vs alıyor.
yoksulluk sınırı olmuş 10 bin ülkede öğretmenden tut polise kadar herkes yoksul sayılıyor. vatandaşın vergileriyle milyonluk arabalarda pudra şekeri çekiliyor. vatandaşın 300 400 tllik borcunu bile mike mike alan ülke, cengizin milyonlarca dolarlık vergi borcunu siliyor.
ülkede hali hazırda terör ve güvenlik sorunu varken birde milyonlarca savaş psikoloji içinde olan suriyeliler içeri alınıyor/alındı. şuan belki çok büyük sorun değil ama 10-15 seneye milyonlarca suriyeli özerlik istediğinde iş işten geçmiş olacak. büyük istanbul depremi beklenirken bile ülkenin tüm yatırımını istanbula yapıyorsan, bir il'e 16 milyon kişiyi sıkıştırıyorsan, o deprem gerçekleştiği gün tüm ülkenin altyapısı çöktüğünde ve onbinlerce belki yüzbinlerce kişi öldüğünde yine iş işten geçmiş olacak.
zaten bu ülkede evlenmek ve çocuk sahibi olmak akıl kârı bile değil.
milletin 400 birime aldığı konsola 8k birim veriyorsak, milletin 20-30k birime aldığı arabalara 1 milyon birim veriyorsak, 10-20 birime yediği kırmızı etlere 70-80 birim veriyorsak, 16 yıl okuyup işsiz kalıyorsak neyin hayalini kuralım söyler misiniz? daha yazılacak çooook hata ve yanlış var ama gözü açık olan herkes ülkenin halini görür zaten. kısaca umut ve hayalimiz yok insan ömrü çok kısa. normal bir hayat yaşamak için bile aşırı fazla çabalaman gerekiyor bu ülkede. yurtdışında millet zengin olmak için "aşırı" çabalar biz ise karnımızı doyurmak için "aşırı" çabalıyoruz. tek ve tek hayalim var o da ölmek. (gecenin 4 ü yazım yanlışlarına, imlaya vs çok dikkat etmedim kb.)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X