Şimdi Ara

Genel Anestezi Tehlikeli mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
10.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Meraba arkadaşlar pazar günü genel anestezi ile burun ameliyatı olcam.
    Ameliyattan değilde genel anesteziden çok korkuyorum.
    Nede olsa Vücud fonksiyonlarının minumum dereceye kadar inmesi açıkcası beni çok korkutuyor.
    Genel anestezide anestezi sonucu hayatını bile kaybedenleri okudum netten ama olasılık olarak hiç bir rakam bilmiyorum çokmu bu rakamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuhi -- 5 Haziran 2008; 20:23:46 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kuhi

Meraba arkadaşlar pazar günü genel anestezi ile burun ameliyatı olcam.
    Ameliyattan değilde genel anesteziden çok korkuyorum.
    Nede olsa Vücud fonksiyonlarının minumum dereceye kadar inmesi açıkcası beni çok korkutuyor.
    Genel anestezide anestezi sonucu hayatını bile kaybedenleri okudum netten ama olasılık olarak hiç bir rakam bilmiyorum çokmu bu rakamlar.

Rakam çok değil önemli olan anestezi uzmanını doğru seçmek
  • Nasıl dogru secebilirim ki ben tıb hakkında hiç bir şeyy bilmiyorum anestezi hakkında sadece googleden okuduklarım var :D
    Neye gore secebilirimki kriter ne olabilirki ?
  • quote:

Nasıl dogru secebilirim ki ben tıb hakkında hiç bir şeyy bilmiyorum anestezi hakkında sadece googleden okuduklarım var :D
    Neye gore secebilirimki kriter ne olabilirki ?

mezun olduğu okul,mezuniyet yılı,görev yaptığı yerler
    Operasyon geçireceğin hastane zaten bellidir,hastanenin anestezi uzmanı da bellidir.Adını Soyadını google'a yazman yeterli tüm bilgileri çıkar zaten.
  • malesef bilmiyorum şuan ama cumartesi günü ogrenirim sadece beni ameliyat edecek doktoru biliyorum.
    Adı Hasan Mete Aksoy.
    Etlik İhtisas Eğitim ve araştırma hastanesinde çalışıyor Hacettepe üni. meznunu.
    Beni özel bir hastanede ameliyat yapacakmış o hastaneyide cumartesi günü öğrenecem zaten pazar günüde ameliyat var :D
  • Ben 2 defa genel anestezi aldım ve ikincisinde daha zor uyandım. İçimde öyle bir his oluştu ki bir daha narkoz alırsam uyanamayacağım. O nedenle geçen sene olduğum 5 saatlik ameliyatı kendi ısrarlı tercihimle epidural anestezi ile oldum ve pişman oldum. Çünkü o ameliyat bitmek bilmedi ve o 5 saati aylarca uykumda tekrar tekrar yaşadım, panik atak hastası oldum ve tedavi gördüm.
  • Geçmiş olsun AbsoluT ZerO ne ameliyatı olmuştun ? bide epidural nasıl bir yöntemki ?
    Bide inşallah başına bir daha gelmezde ama böyle bir ameliyat olmaya kalksan Genellmi yoksa epidural anestezimi olmayı tercih ederdin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Doktor Mu Daha Üst Hakim mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Genel anestezi ne kadar güvenlidir?
    Modern monitörler, daha iyi ilaçlar ve en önemlisi bunları kullanabilecek anestezi uzmanlarının varlığı anesteziyi gün geçtikçe daha güvenilir hale getirmektedir. 1982’de genel anesteziye bağlı ölümler 1/10.000 iken günümüzde bu oran 1/200.000 dir.

Genel anestezinin yan etkileri nelerdir?
    En belirgin etkiler, kusma ve mide bulantısı %10, boğaz ağrısı % 10, düşük kan basıncı %3, ameliyat sonrası solunum desteği gereksinimi %3, anormal kalp ritmi %1, yüksek tansiyon %1, uzun dönem uyum bozukluğu ve şuur bulanıklığı %0,5 dir.

sağlık sitesinin birisinde bunu gördüm acaba doğru bir verimi? gerçek verilere acaba nasıl ulaşabilirizki ?
  • quote:

Geçmiş olsun AbsoluT ZerO ne ameliyatı olmuştun ? bide epidural nasıl bir yöntemki ?
    Bide inşallah başına bir daha gelmezde ama böyle bir ameliyat olmaya kalksan Genellmi yoksa epidural anestezimi olmayı tercih ederdin?

Nefroktomi ameliyatı olmuştum yani böbreklerimden birisi alınmıştı. Normalde 2 saat sürecek ameliyat benim ameliyat sırasındaki tavırlarım nedeniyle 5 saat sürdü.

Epidural Anestezi vücudun belden aşağısında belirli bir bölgede ağrı iletimini engelleyen bölgesel Anestezi türlerinden birisi. Yani uyanık oluyorsun ama belden aşağısını hissetmiyorsun. Bu anestezi türünde ameliyat sonrası çok avantajlı. çünkü anestezi sonrası o ameliyattan önce narkoz için bele yerleştirilen (zara ulaşan) kateterden anestezi etkisinin geçmesinden sonra yine o kanal ile ağrı kesici enjekte ediliyor ve kesinlikle ağrı hissetmiyorsun, çünkü o bölgeden enjekte edilen ağrı kesici bu ağrı uyarılarının beyine gitmesini engelliyor.

Aslında pek çok hasta bu epidural anestezi olayına benim gibi hassasiyet göstermiyor, ameliyat süresince sohbet ediyor, şarkı söylüyor vs. Ama benim gibi uyuzlar her an o ameliyat masasından kalkamayacağını, bir şeylerin ters gittiğini, vücudunda gariplikler olduğunu, cihazlara bakarak bir şeylerin ters gittiğini, ağlaması gerektiğini düşünüyor, bu da ameliyat ekibinin işini zorlaştırıyor.
    Ameliyatımı yapan 2 doktor belimden aşağısını normalde hareket ettirememiş olmam düşünülmesine rağmen nasıl hareket ettiğimi ve beni ameliyat masasında tutmak için çok zorlandıklarını söylediler. Panik atak teşhisim de o zaman konuldu ve artarak devam etti.

Bugün olsa ve genel anestezi % 99 tehlikeli deseler yine de % 1 için şansımı denerim asla uyanık ameliyat olmak istemem.

• Çok Teşekkürler AbsoluT ZerO tecrübelerin için valla bende dayanamam galiba bürüsü suratımı kesip biçecek ve ben buna 2,3 saat dayanmaya çalışacağım.
    Her Piskoloji dayanmazki buna :(
    Bende genel anestezi olcam insan ister istemez korkuyor işte yinede bende karaciğer yağlanması var doktoruma test sonuçlarını verdim ve karaciğeri etkilemiyecek ilaçlar kullanılacak dedi bide yarın doktorumla görüşeceğim anestezi uzmanı kim nerde çalışıyor ve ünvanı ne diye .
    Çünkü internetten okuduğum kadarıyla Türkiyede anestezi uzman eksikliğinden insanlar anestezi sonucu hayatını kaybediyormuş çünkü çoğu doktor değil ya hemşire yada anestezi teknikeriymiş.
    Halk arasındaki adıyla Narkoz dediğimiz işte insanlarını uyananmaması yada kalplerinin durması bu yüzden oluyormuş.
    Eğer iyi bir anestezi uzmanı olursa ameliyatta risk yok denecek kadar azmış.
    Bu yüzden cumartesi günü anestezi uzamnımı doktormu değilmi diye soracam doktorsa direk genel olacam degilse ya local istiyecem yada ameliyatımı iptal edecem yada bana doktor bir anestezi uzman bulmalalarıını rica edecem.
    Tıp ilerlemesine ilerledi ama bu korkular Türkiyede hala ddevam ediyor :)

• valla bende oldum işte hiç bakmadım anestezi uzmanı kim diye iğneyi vurdular kütt diye gidiyosun odada açtım gözümü
  • :) Ne güzel ben işte herkesden bişey dinledikçe internetten ölüm haberleri okudukça korkmaya başladım.
    Sanki Beyin yada Kalp ameliyatına gireçekmiş gibi tırssıyorum.
  • hiç takma ameliyat bişey değil genel ol ama sonrası acayip sıkıntı
  • quote:

:) Ne güzel ben işte herkesden bişey dinledikçe internetten ölüm haberleri okudukça korkmaya başladım.
    Sanki Beyin yada Kalp ameliyatına gireçekmiş gibi tırssıyorum.

O kadar sıkıntıya sokma kendini,ben,annem,ablam genel anestezi ile operasyon geçirdik yukarıda çıkardığın istatistiklerin hiç biri çok şükür başımıza gelmedi. Sen doktorunun talimatlarına uy mesela anesteziden en az 5 saat öncesi yeme içmeyi kes,hiç bir şey yeme ve içme. Zaten doktorun da uyarıda bulunacaktır,söylediklerini yaparsan bir şey olmaz Allah'ın izniyle. (kusma ve mide bulantısının nedeni anesteziden önce bir şeylerin yenilip içilmesi).
  • Evet uyardı zaten sabah olacagı için 12 saat onceden kesecem yeme içmeyi.
    Bu arada aspirin kullanmıyorum yada kiraz felanda yemiyorum 10 gundur.

hunter06
    Sonrasındaki sıkıntı ne ki?
    Kusma titreme felan sıkıntılarmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuhi -- 6 Haziran 2008; 19:53:05 >
  • tehlıkelidir tabi
  • quote:

Evet uyardı zaten sabah olacagı için 12 saat onceden kesecem yeme içmeyi.
    Bu arada aspirin kullanmıyorum yada kiraz felanda yemiyorum 10 gundur.

hunter06
    Sonrasındaki sıkıntı ne ki?
    Kusma titreme felan sıkıntılarmı?

ameliyattan çıkalı 3 gün oldu benim ilk çıktım buruna bez tıkılmış hiç nefes alınmıyo ameliyatta boğazıma hortum gibi bişi sokmuşlar boğazım tahriş olmuş yutkunurken acayip acıyodu ilk gece acayip sıkıntı oldu 2 gün içinde o tamponlar alınana kadar baya sıkıntı boğazlanıyomuş gibi his işte şu an evdeyim bitkinlik yorgunluk ara sıra ateş basıyo çok hassasiyet var buruna hiç bi şekilde dokunamıyosun bide şiş neredeyse %90 tıkalı bide ameliyattan çıktıktan sonra 3-4 gün sürekli kanıyo yavaş yavaş ben 4. güne girecem yeni yeni kesildi tamponların alındığı gün bitatlı kanadı şıpır şıpır doktor elime gazlı bez verdi damlayanları temizle diye bi sevinçliydim ki azda olsa nefes aldım diye kan felan umrumda değil di kusma olmadı hiç zaten kuruttular açlıktan nası kuscan

bu pazar mı oluyosun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 7 Haziran 2008; 11:29:51 >

• Evet bu pazar oluyorum ama anlattıkların biliyorum onlar korkutmuyor beni doğal süreç kerhes yaşıyorda benim tek korkum anestezi işte :D
    Yoksa tek sorun bu yaşananlar olsa.
    İnşallah benim opersayonda seninki gibi başarılı geçer .
  • quote:

Evet bu pazar oluyorum ama anlattıkların biliyorum onlar korkutmuyor beni doğal süreç kerhes yaşıyorda benim tek korkum anestezi işte :D
    Yoksa tek sorun bu yaşananlar olsa.
    İnşallah benim opersayonda seninki gibi başarılı geçer .

uyanırsın dostum rahat ol
  • allah kolaylık versin geçmiş olsun tekrar valla benimki başarılımı henüz belli değil şiş ve tıklalı merakla bekliyorum 1 ay geçmesini 4 gün sonra tekrar gideceğim kabukları temizleyeceğiz dediler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.