Şimdi Ara

GENELKURMAY BAŞKANI VE KUVVET KOMUTANLARI İSTİFA ETTİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
0
Favori
6.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bundan önce G.K başkanları elinde terfi listesiyle gelir başbakan ve c.başkanından imzayı alır dilediği kişiler istediği göreve getirirdi fakat son 2 senedir hop bakalım arkadaş dendiği için baya şaşırdılar, en sonunda dayanayıp istifayı bastı zavalllım..

Öte yandan bugün çok önemli bir gelişme oldu, istifa mevzusu bununla ilgili değerlendirilebilir. İnternet Andıcı iddiannemesinin kabul edilmesinden sonra savcı aralrında Ege Ordu Komutanı, Kuzey Deniz Saha Komutanı, Genelkurmay Plan Harekat, İstihbarat Başkanları ve Adli Müşavirinin de bulunduğu 22 kişi için yakalama istedi. bu da çok önemli bir gelişme..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 29 Temmuz 2011; 20:42:57 >
  • Asker kukla olmayı reddetti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chakra

Türkiye'de demokrasi yavaş yavaş oturuyor. Eskisi gibi hükümetin ardında gerçekten ülkeyi yöneten, kontrol altında tutan bir güç yok. Adnan Menderes devrindeki demokrasi bilkinci ve halk niteliğinin de çok önündeyiz. Asker çerçevesine yavaş yavaş oturuyor, elbette bu ülkeyi yönetme, istediğini yapma erkini kolay kolay bırakmak istemiyor ve böyle küçük atraksiyonlar da olacaktır. Asker önce sivil hükümetin emrinde olduğunu bilecek, kanunları takmam demeyecek, bağımsız yüce yargıya saygılı olacak, darbe işlerinden kendini soyutlayacak ve demokrasiyi hazmedecek. Bugün bir gazete vardı, maşallah Çin gibi bir ülkenin misli misli fazla generale sahibiz, çoğu da kıta değil karargah generali. Hiç generalimiz kalmasa inanın mehmetçik ülke savunmasını yine eksiksiz yapar.

Be heyyyy chakra! Ne güzel değil mi böyle yorumlar yapmak. Dünyadan habersiz, devletten, kurumlardan, kurum işleyişlerinden habersiz... Yaz baba yazalım!

Türk kara kuvvetlerinin resmi kuruluş tarihi; M.ö 209 yılıdır. Onlar orada çelik çomak oynamıyorlar. Pekçok sivil kurumun gösteremediği tepkiyi göstermiştir yine Tsk. Kadrolaşma ile işin ehli olmayan nice kişinin işlerin başına getirildiği nice sivil kurumlardan sessiz sedasız başını eğip giden nice insan oldu bu dönemde.

İşte onlar da kendilerine yakıştığı gibi gidiyorlar. Helal olsun! İmrendim onlara...

Bu noktada kimseye, hatta bu hükümete bile övünmek yakışmaz. Herkes oturup, Cumhuriyet tarihinde olmamış böyle birşeyin sebebini düşünmeli.

Ülkenin can damarı olan bir kurumun işleyişini bozdurmamak için mi yapıldı bu istifalar? Yoksa artık böyle bir hükümetle çalışılmaz mı? demek istendi.

Açıkçası bu deniliyor, bu çok nettir...

Dünyanın neresinde kendi ordusunun düzenini saldıran bir anlayış vardır? Şurada defalarca yazdık, hükümet iyiniyetle oturup yapmak istedikleri konusunda kurumla elele çalışsaydı bunların hiçbiri olmazdı. Ama "intikam" almak için saldıran bir anlayış gördük.

Şu girilen yolun memlekete hayır getirmesini dilerim. Açıkçası önümüzde ne var hiç tahmin edilmesi mümkün değil. 4 kuvvet komutanı istifa ediyor. İnanamadım haberlerde görünce...

Dediğim gibi hayır getirir umarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C310C162A -- 30 Temmuz 2011; 13:01:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EinsteinModOn

Asker kukla olmayı reddetti.

Sivil idarenin emri altında olmak Kukla olmak mıdır? Parlementer demokrasilerde Ordu seçilmiş, meşru ve sivil İdarenin emrindedir , sivil idare hangi komutanla çalışmak isterse onunla çalışır, senin asker diye kutsadığın kişiler sonuçta devlet memurudur ve haşk adına o görevi yürütmektedirler..Varlığı kendinden menkul, bağımsız bir ordu istiyorsan , rejimin adı başka olur...

Not: Yazımı mustf9'un yazısını oukamdan yazdım, sonradan farkettimki onunu görüşelerinede bir cevaptır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 29 Temmuz 2011; 21:30:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustf9

quote:

Türkiye'de demokrasi yavaş yavaş oturuyor. Eskisi gibi hükümetin ardında gerçekten ülkeyi yöneten, kontrol altında tutan bir güç yok. Adnan Menderes devrindeki demokrasi bilkinci ve halk niteliğinin de çok önündeyiz. Asker çerçevesine yavaş yavaş oturuyor, elbette bu ülkeyi yönetme, istediğini yapma erkini kolay kolay bırakmak istemiyor ve böyle küçük atraksiyonlar da olacaktır. Asker önce sivil hükümetin emrinde olduğunu bilecek, kanunları takmam demeyecek, bağımsız yüce yargıya saygılı olacak, darbe işlerinden kendini soyutlayacak ve demokrasiyi hazmedecek. Bugün bir gazete vardı, maşallah Çin gibi bir ülkenin misli misli fazla generale sahibiz, çoğu da kıta değil karargah generali. Hiç generalimiz kalmasa inanın mehmetçik ülke savunmasını yine eksiksiz yapar.

Be heyyyy chakra! Ne güzel değil mi böyle yorumlar yapmak. Dünyadan habersiz, devletten, kurumlardan, kurum işleyişlerinden habersiz... Yaz baba yazalım!

Türk kara kuvvetlerinin resmi kuruluş tarihi; M.ö 408 dir. Onlar orada çelik çomak oynamıyorlar. Pekçok sivil kurumun gösteremediği tepkiyi göstermiştir yine Tsk. Kadrolaşma ile işin ehli olmayan nice kişinin işlerin başına getirildiği nice sivil kurumlardan sessiz sedasız başını eğip giden nice insan oldu bu dönemde.

İşte onlar da kendilerine yakıştığı gibi gidiyorlar. Helal olsun! İmrendim onlara...

Bu noktada kimseye, hatta bu hükümete bile övünmek yakışmaz. Herkes oturup, Cumhuriyet tarihinde olmamış böyle birşeyin sebebini düşünmeli.

Ülkenin can damarı olan bir kurumun işleyişini bozdurmamak için mi yapıldı bu istifalar? Yoksa artık böyle bir hükümetle çalışılmaz mı? demek istendi.

Dünyanın neresinde kendi ordusunun düzenini saldıran bir anlayış vardır? Şurada defalarca yazdık, hükümet iyiniyetle oturup yapmak istedikleri konusunda kurumla elele çalışsaydı bunların hiçbiri olmazdı. Ama "intikam" almak için saldıran bir anlayış gördük.

Şu girilen yolun memlekete hayır getirmesini dilerim. Açıkçası önümüzde ne var hiç tahmin edilmesi mümkün değil. 4 kuvvet komutanı istifa ediyor. İnanamadım haberlerde görünce...

Maalesef bunlardan sizin haberiniz yok. Demokrasiden ise hiç haberiniz yok.
    Sizin gibilere sevimli görünmek için postalcı olamam kusura bakmayın. Ben halktan yanayım, demokrasiden yanayım. Ve elbette görev tanımını bilen, yargıya saygılı, demokrasiyi özümsemiş şanlı ordumuzdan yanayım.

• quote:

Cumhuriyet tarihinde olmamış böyle birşeyin sebebini düşünmeli.

Evet darbelere alışık olduğumuz için , bu biraz garip oldu dimi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan* -- 29 Temmuz 2011; 21:36:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01deadman01

quote:

quote:

Türk kara kuvvetlerinin resmi kuruluş tarihi; M.ö 408 dir. Onlar orada çelik çomak oynamıyorlar. Pekçok sivil kurumun gösteremediği tepkiyi göstermiştir yine Tsk. Kadrolaşma ile işin ehli olmayan nice kişinin işlerin başına getirildiği nice sivil kurumlardan sessiz sedasız başını eğip giden nice insan oldu bu dönemde.

CHAKRA İÇİN UZUN UZUN YAZMIŞSINIZ AMA BOŞA BİR UĞRAŞ TEK SATIR YETERDİ...
     GENELKURMAY BAŞKANI VE KUVVET KOMUTANLARI İSTİFA ETTİ

Aynen böyle.
    Şu mesajımı okuyup, gerçekten anlayabilen kişi benim bu konulara bakışımı anlayabilir.
    Kişiyi tanımak, bilmek ise ayrı bir şey. Forum üzerinden, sanaldan kimseyi gerçekten tam anlamıyla tanıyamazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Furkan*

quote:

Cumhuriyet tarihinde olmamış böyle birşeyin sebebini düşünmeli.

Evet darbelere alışık olduğumuz için , bu biraz garip oldu dimi ?

Cumhuriyet tarihine göre 4 darbe olması ve askerlerin istemediği hükümetin istifa etmesi normal olduğu için, bazılarına göre bu yaşananlar anormal . Normale bakacak olursak hükümet istifa etmeliydi değil mi

• Chakra; Şu verdiğin cevap bile devleti hiç ama hiç bilmediğinin açık delili aslında ya neyse... Demokrasi ve ordu!!! Dünyada böyle birşey var mı? Ordular bütün dünyada başka türlü kurumlardır. Bunlar asker, sivil değil adı üstünde. Demokrasiyi bu konuda vurgulamak devleti ne kadar bilmektir veya konuyla ne ilgisi vardır bilemiyorum. Demokrasi sivil halk içindir. Dolayısı ile konu ile ilgisi yok. Ordu zaten sivil hükümetlerin kanunen emrindedir. Özal zamanında da başbakanla çelişen bir genelkurmay başkanı istifa etmiştir mesela. Ama bu seferki hadise bambaşka birşey.

Çıkıpta Paşalar emir verirdi hükümetler uygulardı filan demek insafsızlık.

Burada kuvvet komutanları istifa ediyor. Çocukça yaklaşımları bir yana bırakıp bu resme iyi bakmak lazım. Bu nereye gider? Tüm kuvvet komutanları açıkça; " Bu hükümetle çalışamıyoruz! " diyorlar burada. Bence bu önemli birşey. Buna ciddi bakmak, artık siyasi kaygı ve yaklaşımları bırakıp bunu görmek lazım. Ki sonu görünmüyor ne yazık ki! Nereye gider ne olur tahmin etmek mümkün değil.

Ben yine gönülden dilerim, memlekete hayır getirsin bu gidişat.

• quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

Çarpık ideoloji saplantınıza hayranım Taner. Ülke devrini onaylayan ve herşeyi silmeyi göze alabilen devlet düşmanlığınız takdire şayan...

Nasıl böyle oldunuz, anlatır mısınız azıcık!

Bu adam kim ki karşıt görüşü bu şekilde yaftaliyor?
  • bu tür konularda istifa etmek nasıl doğru davranış anlamıyorum.kadrolaşmadan şikayet edilmiyor mu?ee şikayet ettiklerin aşağıdan bunların yerine geliyorlar.ben erdoğan ve ekibinin bunlara sevindiğini elini ovuşturduğunu düşünüyorum.madem şikayetçisin kalıp savaşacaksın.kaçmak rakibinin (veya düşmanının nasıl kabul ediyorsan)işine gelir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: destroyer39

Provokasyon yapmak için uydurma siteler yapan ''Ordu'' neden savunulur ki?

''Islak İmza'' olayını gerçekleştiren bir Ordu neden savunulur ki?

Darbe planları yapan bir ordu neden savunulur ki?

Bütçesinin kirli, yaptıklarının kirli olduğu bilinen bir ordu neden savunulur ki?

Demokrasiye göre değerlendirilince kirli olduğu aşikar, fakat temel alınan ölçüt başka olunca bunlar normal olabiliyor.

BOP'a kurban olmamak için.

Düşünün biraz...
  • Yuh! be hala orduya saldıranlar var..
    250 TSK personeli tutuklu! 5-10 olsa anlarız suçlular deriz de 250 be! Sayı daha da artacak böyle giderse...
  • quote:

quote:

Bütçesinin kirli, yaptıklarının kirli olduğu bilinen bir ordu neden savunulur ki?

Demokrasiye göre değerlendirilince kirli olduğu aşikar, fakat temel alınan ölçüt başka olunca bunlar normal olabiliyor.

Düşünün biraz...

Benim söylediklerim Ordu'nun yaptıkları kirli işler ve bunlar açığa çıkmış olan olaylar.

Böyle somut olgular varken karşımda Ordu'yu neden savunayım ki?

• @destroyer;

Ülkesini pazarlamakla mükellef bir rte ve yardakçıları... pkk li katilleri 7 dakikada salıveren fetullahçı akıl yapısı, manavgat suyunun israel e peşkeşi...

Limanlar, topraklar, işletmeler yok.

İzah ediniz.

E fetullah var mesela. Graham Fuller vesayetiyle anayurduna çöken kırma mesih...

Buyurun...
  • quote:

quote:

quote:

Düşünün biraz...

Benim söylediklerim Ordu'nun yaptıkları kirli işler ve bunlar açığa çıkmış olan olaylar.

Böyle somut olgular varken karşımda Ordu'yu neden savunayım ki?

Yorumda ifade edilenlerin tamamı tek tek şahısları bağlayan şeyler olduğu halde... ısrarla " ordu da ordu!" diye vurgulanmasında bile bir "sevgi" olmadığı belli.

• Bir gün içeriği attığı adamlara muhtaç olacak.
  • @El Fuego

Benim bahsettiğim konu başka, dallandırmayı kabul etmiyorum.

Ordu darbe planı yapmış mıdır? Evet, yapmıştır.

İrtica Eylem Planı hazırlamış mıdır Dursun Çiçek? Evet, hazırlamıştır.

Provoke edici eylem siteleri kurmuş mudur? Evet, kurmuştur ve daha birsürü şey...

Bu Ordu, hala böyle davranan adamlarını korumaktadır ve tavrından vazgeçmeme ısrarını devam ettirmektedir.

Bunlar TSK'nın zihniyetidir, kişiler değil de Ordu diye bahsetmem de bundandır, niye Ordu diye soran forum kullanıcısına...

Demokrasiden yana mısınız, değil misiniz? Ülkede olağanüstü şartlar olduğunu iddia edipte demokrasiyi askıya almaya katılmıyorum; çünkü ülkede olağanüstü şartlar olduğuna inanmıyorum.

Olağanüstü şartlar olduğuna inananlar yanılabilirler, belki benim gibi düşünenler yanılır; ama yanılırken de neye inanarak yanıldığımız önemlidir diye düşünüyorum. Ben demokrasiye inanarak yanılmayı tercih ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Réplika

Bir gün içeriği attığı adamlara muhtaç olacak.

Neden ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.