Şimdi Ara

GENELKURMAY BAŞKANI VE KUVVET KOMUTANLARI İSTİFA ETTİ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
0
Favori
6.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: destroyer39
    @shadow
    Konu başka, ben hangi konudan bahsediyorum?
    Diğerlerini eleştirmediğimi nereden biliyorsun? Ben neyden bahsediyorum, bana verilen cevap ise ''bunları niye eleştirmiyorsun''? Böyle bir mantık yok!
    Benim eleştirdiğim şeylere karşı cevap bu mu yani? Demekki yalanlama yapılamıyor söylediklerime karşılığında ise onlar doğru ama bunları da söyle deniliyor.
    Hangi konudan bahsedeceğime ben karar veririm.

"Ordu neden sanulur ki" bu kadar şaçma bir soru, hangi hastalıklı zihniyetin yansıması olabilir ki?.

Burada yasal mercilere taşınmış şuç teşkil eden eylemleri işlediği idda edilen asker kökenlileri savunan yok. Onlar şuçluysa adalet gereğini yapar. Burada senin gibi ak ile karayı ayırma yetisi olmadan tüm askeriyeye bok atma yarışına girenlere karşı çıkanlar var.

Madem sen hedef gözetmeden tüm askeriyeyi aşağılıyorsun, senin gibi düşünen ve hareket eden bir grup ile ilgili cevap vermekte zorlanacağın sorular sormamdan daha doğal ne olabilir ki. Anlaşılan hedefi 12'den vurmuşum ki yemediği için hiçbirine de cevap vermemişsin.

quote:

Orijinalden alıntı: SaatliBomba
    quote:

Orijinalden alıntı: shadow006
    quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: chakra
    Türkiye'de demokrasi yavaş yavaş oturuyor. Eskisi gibi hükümetin ardında gerçekten ülkeyi yöneten, kontrol altında tutan bir güç yok. Adnan Menderes devrindeki demokrasi bilkinci ve halk niteliğinin de çok önündeyiz. Asker çerçevesine yavaş yavaş oturuyor, elbette bu ülkeyi yönetme, istediğini yapma erkini kolay kolay bırakmak istemiyor ve böyle küçük atraksiyonlar da olacaktır. Asker önce sivil hükümetin emrinde olduğunu bilecek, kanunları takmam demeyecek, bağımsız yüce yargıya saygılı olacak, darbe işlerinden kendini soyutlayacak ve demokrasiyi hazmedecek. Bugün bir gazete vardı, maşallah Çin gibi bir ülkenin misli misli fazla generale sahibiz, çoğu da kıta değil karargah generali. Hiç generalimiz kalmasa inanın mehmetçik ülke savunmasını yine eksiksiz yapar.

Demek demokrasi hahaha, hangi demokratik ülkede Başbakan aralarında çetecilik ve kalpazanlığın bulunduğu 80 küsür dava dosyasından yargılanmamak için Dokunulmazlıkları kaldırmıyor. Yüreğin yetiyorsa bir tek örnek ver. O nedenle başkalarından yargıya saygılı olmasını istiyorsan önce kıçını yalamaktan bıkmadıklarınızın yargıya saygı duymasını isteyin.
    Demokrasi sizin gibi Demokrasi yoksunu zihniyetler tarafından ırzına geçilmesinden bıktı usandı, biraz rahat bırakın şu Demokrasinin yakasını.
    Asker ABD'den emir alıyordu da şimdikiler Fizandan mı emir alıyor?. BOP'un eşbaşkanı olmakla övünen, Irağı işgal eden askerle methiyeler düzen, ABD medeniyetini inandığı için çoçuklarının orada yaşadığı söyleyen Başbakan askerden daha mı az ABD'ci. Ne diyim Allah sadece işinize değilde herşeyi görmeyi nasip eder. Böylece en azından takiye gömleğini üzerinizden bir an olsun çıkarabilirsiniz.
    Madem Mehmetcik ülke savunmasını eksiksik yapabilecek güçte hükümetiniz neden sınırsan Mehmetciği çekip yerine geçmiş icraatları mimli Özel Harekatcıları koymak istiyor. Bu ne yaman çelişki.

Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü dönemiyle ilgili 'görevi kötüye kullanma' davasından 2002'de vekil seçilip dokunulmazlık kazanarak kurtulduğu ortaya çıktı.

İyide dokunulmazlığı kaldırmamak için kıvırtan Kılıçtaroğlu değil ki, Erdoğan. CHP ve MHP dokunulmazlıklar için evet oyu vereceklerini beyan ettiler. Güç AKP'de ve Erdoğanda yiyorsa kaldırsınlar dokunulmazlığı, kendisi gibi dava dosyası olan herkese yargılanma yolunu açsın.

Mecliste her partinin dokunulmazlık dosyası var. Dokunulmazlık dosyası en fazla olan 2. parti CHP'dir.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 4, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında 3 dokunulmazlık dosyası yer alıyor.

Kardeşim okunman yokmu senin yukarıda ne yazdım Dokunulmazlıkların kalkmasına MHP ve CHP evet diyor. AKP hayır diyor. Yani CHP ve MHP diyorki dokunulmazlıklar kalksın bizimkilerde dahil tüm vekiller sıradan vatandaşlar gibi yargılansın. Ama AKP dokunulmazlık benim zırhım ben halktan da adaletten de üstünüm her haltı yerim yinede yargılanmam diyor herşey açıkken AKP'yi aklamak için bu kadar debelenme niye?. AKP'liler yargılanmaktan korktuğu için dokunulmazlık zırhını bırakmak istemiyor kabullen bunu.

Ohaaa......Erdoğanın dokunulmazlık dosyaları küçülsünde cebime girsin, milletvekili şeçildikten hemen sonra dondurulan 80 küsür dava dosya nasıl 3 dosyaya kadar düştü. Bir gecede neredeyse 2 katına çıkan kişi başına düşen milli gelir hesabımıza benzemesin o olay. Ama bunlar milletvekili olduktan sonra olan yeni dosyalar diyorsan doğrudur en son 2009'da 2 dosyası vardı demek ki 2 senede 1 dosya daha eklemiş. Haliyle hesaplama yaparkenmvekil şeçilmeden önce artı vekil şeçildikten sonra diye yaparsan esas sonucu görürsün.

• Ordunun güçsüzleştirilip, polisin güçlendirilmesi... Hiç kimseye tanıdık geliyor mu..?

Ya da İran İslam Devrimi'ni okuyan / bilen var mı..?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

Ordunun güçsüzleştirilip, polisin güçlendirilmesi... Hiç kimseye tanıdık geliyor mu..?

Ya da İran İslam Devrimi'ni okuyan / bilen var mı..?

herkes hak ettiğini bulur kardeşim.
  • quote:

quote:

@shadow
    Diğerlerini eleştirmediğimi nereden biliyorsun? Ben neyden bahsediyorum, bana verilen cevap ise ''bunları niye eleştirmiyorsun''? Böyle bir mantık yok!
    Benim eleştirdiğim şeylere karşı cevap bu mu yani? Demekki yalanlama yapılamıyor söylediklerime karşılığında ise onlar doğru ama bunları da söyle deniliyor.

"Ordu neden sanulur ki" bu kadar şaçma bir soru, hangi hastalıklı zihniyetin yansıması olabilir ki?.

Burada yasal mercilere taşınmış şuç teşkil eden eylemleri işlediği idda edilen asker kökenlileri savunan yok. Onlar şuçluysa adalet gereğini yapar. Burada senin gibi ak ile karayı ayırma yetisi olmadan tüm askeriyeye bok atma yarışına girenlere karşı çıkanlar var.

Madem sen hedef gözetmeden tüm askeriyeyi aşağılıyorsun, senin gibi düşünen ve hareket eden bir grup ile ilgili cevap vermekte zorlanacağın sorular sormamdan daha doğal ne olabilir ki. Anlaşılan hedefi 12'den vurmuşum ki yemediği için hiçbirine de cevap vermemişsin.

Yine kavga

Bir de normal yazabilsen.

Orduyu savunan hastalıklı bir zihniyet. Senin dediğinin tersine çevirilmiş hali, bunu söylemekten kolay ve var.

Ben bunu söylemeyi tercih etmiyorum yalnız. Benim söylediklerim şeyler Ordu'nun neden eleştirilmesi gerektiğine dair. Karşı fikir olunca, hastalıklı zihniyet olmuyor. Bir de benim söylediklerime karşı birşey sunmayıpta bunları neden söylemedin ki diyen birisinin hastalıklı zihniyet demesi ise çok boşta duruyor malesef, bende kendi üzerine düşmeli bunu diyenin.

Darbe Günlükleri gerçek, Islak İmza gerçek, dezenformasyon siteleri gerçek, ihmaller gerçek, para yemeler gerçek. Bunlar Ordu'nun içinde olan şeyler ve bir türlü bitmek bilmeyen olaylar. Ordu'nun zihniyetini yansıtan şeyler.

Siyasetten elini çekmeyen bir Ordu ve çekmemekte ısrarlı, bu Ordu neden eleştirilmesin?

Senin sorduğun absürd soruya cevap vermeyeceğim. Çünkü bir tane konu var ise burada, ben sadece onu konuşmak isteyebilirim; senin söylediğin şey farklı. Belki söylemişimdir, belki de söylememişimdir o konu hakkında birşeyler.

Söyleyip, söylememem ise bu konu için anlam taşımaz.

@El Fuego

Peki paşam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroyer39 -- 30 Temmuz 2011; 23:14:32 >

• Küllüm yalan ve iftira...

Beslendikleri varilden bu akıyor. Atatürk zamanında anlattı bunları...

Ilımlı bilen edası ile çömkürme ve bulandırma...
  • Yazı Hoşuma Gitti:

...
    Harbiyeli’si böyle olan Ordu’nun Candarma Genel Komutanı haydi haydi ‘Özel’ olacaktır.
    Bu ‘Özel’ Necati hazretlerinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ‘birlik bütünlük’, ‘sınır mınır’, ‘vatan millet’ gibi bir derdi olabileceğini pek sanmam.
    Zaten ‘birlik bütünlük’ konusu ‘demokratik açılım’ bağlamında Beșir Bey’in ‘uhde’sinde yürütülmektedir.
    ‘Sınır mınır’ konusu ‘Hudut Birlikleri’ne devredilmek üzeredir.
    ‘Vatan Millet’ konusu ise Köstebek Hilmi hazretleri döneminden buyana gündemden düșürülmüștür.
    Buyurdukları gibi, bu konular XIX. Yy’ın ‘ideolojileri’nden sayılmaktadır.
    Küreselleșme çağında bu tür ideolojilere yer olmayacaktır.
    ‘Özel’ bir Ordu’ya ise șidetli bir gereksinme vardır.
    Öncelikle Halife’nin korunması gerekmektedir.
    O arada Sultan’ın da Ordu’ya gereksinmesi vardır.
    Gazze-Mazze mi olur, Șam-Mam mı bilinmez ama, kesinlikle bir müslüman ülkeye sefer düzenlenecektir.
    Afganistan, Lübnan, Somali ve Libya’ya yapılana benzer ama daha kapsamlı seferler yapılacaktır.
    Türk Ordusu içinde ‘bizim Yemen’de ne ișimiz var?’ diyenlerin bașı vurulacaktır.
    BOP projesi içinde verilecek her göreve ‘topuk selam’ı çakılacaktır.
    Eșbașkanlık makamına yan bakılmayacaktır.
    ‘Demokratik açılım’ın bekçisi olunacaktır.
    Öyle dağa tașa ‘önce vatan’ diye yazılmayacaktır.
    Ulu orta ‘Ne mutlu, pardon az kalsın ‘Türk’üm diyecektim, denilmeyecektir.
    ‘Hepimiz Ermeniyiz’, Hepimiz Kürdüz’; Çerkez, Gürcü, yetmișiki buçuk milletiz denilmesi ise ise ‘özgürlük’ sayıldığı için, elbirliğiyle bu yetmișiki buçuk yüzkırkbeșe çıkarılmaya çalıșılacaktır.

Bu cennet vatanı șeyhler ve müridlerin ‘mülkü’ yapmak için elden gelen esirgenmeyecektir.
    Ve 2023’e kalmadan inșa’allah bu ‘iș’ 2013’te kotarılmıș olacaktır.
    Dikkaat! Genel Kurmay’ın ıșıkları kapatılacaak..
    Kapat! Kapatılmıștır komutanım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocen -- 30 Temmuz 2011; 23:24:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nocen

Yazı Hoşuma Gitti:

...
    Harbiyeli’si böyle olan Ordu’nun Candarma Genel Komutanı haydi haydi ‘Özel’ olacaktır.
    Bu ‘Özel’ Necati hazretlerinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ‘birlik bütünlük’, ‘sınır mınır’, ‘vatan millet’ gibi bir derdi olabileceğini pek sanmam.
    Zaten ‘birlik bütünlük’ konusu ‘demokratik açılım’ bağlamında Beșir Bey’in ‘uhde’sinde yürütülmektedir.
    ‘Sınır mınır’ konusu ‘Hudut Birlikleri’ne devredilmek üzeredir.
    ‘Vatan Millet’ konusu ise Köstebek Hilmi hazretleri döneminden buyana gündemden düșürülmüștür.
    Buyurdukları gibi, bu konular XIX. Yy’ın ‘ideolojileri’nden sayılmaktadır.
    Küreselleșme çağında bu tür ideolojilere yer olmayacaktır.
    ‘Özel’ bir Ordu’ya ise șidetli bir gereksinme vardır.
    Öncelikle Halife’nin korunması gerekmektedir.
    O arada Sultan’ın da Ordu’ya gereksinmesi vardır.
    Gazze-Mazze mi olur, Șam-Mam mı bilinmez ama, kesinlikle bir müslüman ülkeye sefer düzenlenecektir.
    Afganistan, Lübnan, Somali ve Libya’ya yapılana benzer ama daha kapsamlı seferler yapılacaktır.
    Türk Ordusu içinde ‘bizim Yemen’de ne ișimiz var?’ diyenlerin bașı vurulacaktır.
    BOP projesi içinde verilecek her göreve ‘topuk selam’ı çakılacaktır.
    Eșbașkanlık makamına yan bakılmayacaktır.
    ‘Demokratik açılım’ın bekçisi olunacaktır.
    Öyle dağa tașa ‘önce vatan’ diye yazılmayacaktır.
    Ulu orta ‘Ne mutlu, pardon az kalsın ‘Türk’üm diyecektim, denilmeyecektir.
    ‘Hepimiz Ermeniyiz’, Hepimiz Kürdüz’; Çerkez, Gürcü, yetmișiki buçuk milletiz denilmesi ise ise ‘özgürlük’ sayıldığı için, elbirliğiyle bu yetmișiki buçuk yüzkırkbeșe çıkarılmaya çalıșılacaktır.

Bu cennet vatanı șeyhler ve müridlerin ‘mülkü’ yapmak için elden gelen esirgenmeyecektir.
    Ve 2023’e kalmadan inșa’allah bu ‘iș’ 2013’te kotarılmıș olacaktır.
    Dikkaat! Genel Kurmay’ın ıșıkları kapatılacaak..
    Kapat! Kapatılmıștır komutanım...

Arkadaşlar BOP diye siyasi ve politik olarak hayata geçirilmiş bir proje yoktur.Sadece düşünce aşamasında kalmıştır.Dışişleri Bakanımızda defalarca dedi bu projenin ölü doğduğunu.G-8 zirvesnde gündeme geldi fakat hiçbir devlet taraf olmadığı için yürürlülükte değil

• Şimdi 13 şehidin peşine düşen çakma milliyetçi görünümlü karanlık yüzlü adamlar Habur'da teröristler otobüslerin üstünde çiçeklerle karşılanınca "Güzel şeyler oluyor." demişlerdi. Ayaklarına seyyar mahkeme gönderip serbest bırakmışlardı. Teröriste bunların hakimleri sormuştu: Pişman mısın? Terörist: Hayır değilim. Buraya önderimin mesajını getirdim. Bunların hakimi: O zaman pişmanlık yasasından salıverilmesini. Terörist: Valla pişman değilim! Hakim: Pişmansın pişmansın haberin yok. Ben kitabına uydurayım da. Hukukun içine etmiş de olsam salıverilmesine karar verilmiştir. Güle güle. Bak senin için mahkeme kurduk, sen rahatsız olma diye Atatürk resmi bile koymadık. Aslında ben hakim falan değilim şarlatanım.

Ama birkaç gün sonra millet meydanlarda tokadı vurunca hemen 180 derece dönmüşlerdi. Güzel şeyler oluyor sözleri fırıldak gibi 180 derece dönmüştü. Hatta birkaç ay sonra bu teröristler için yakalama kararı çıktı ama ara ki bulasın.

Biliyorsunuz 2007 de Tandoğan Meydanında 1,5 milyon kişi toplanınca bindirilmiş kıtalar demişlerdi. Bunun üzerine Cumhuriyet Mitingi için Çağlayan'da 5 milyon toplanmıştı. Şimdi o mitingleri düzenleyenlere Ergenekoncu diyorlar. O zaman yemiyordu böyle demeye. Çünkü yargıyı ele geçirememişlerdi. Felsefeleri yavaş yavaş Türkiye nin tüm kılcal damarlarına kadar sızmak.

Bunların korktuğu 2 şey var. 1-Halk Hareketleri Buna karşı herkesi içeri attılar. 2- Gençlik hareketleri. Gençliği copla, biber gazıyla sindirdiler. Ama terörist miting yapınca kıllarını kıpırdatmadılar. Terörist özerklik ilan etti hala kılları kıpırdatmıyorlar. Bunlar şehide kelle teröriste sayın diyen zihniyet. Bunlar ellerine gücü geçirirse ve halkı uyutabilirlerse 35 sandalyeye sahip Kürtçü partiyle birlikte yeni anayasa adı altında; PKK ya Kürdistan'ı, kendilerine başkanlık adı altında diktatörlüğü getirecekler. Bunlarda vatan, millet ve bayrak sevgisi olmadığı gibi Allah , Peygamber sevgisi de yok. Bunların ne kitabı var ne dini. Ama ağızlarından vatanı, milleti, dini, imanı eksik etmezler. Çünkü o kelimelerden ekmek yiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rascon -- 30 Temmuz 2011; 23:45:19 >

• Evet yönetim bence de daha dikkatli olmalı...

Şu ciddi bölümde bile işi gücü ona buna laf sokmak olan, konuyla zerre kadar ilgisi olmayan, bilgi kırıntısı dahi olmayan, konu hakkında bir şeyler yazamama acizliğini diğer üyelere basma kalıp argo-hakaret içeren sözler yazarak örtmeye çalışan, zehir içeren bir küp misali içindeki irini dışına sızdıran tipler var.

Üstelik bir tanesi aşırı hakaret ve argodan dolayı bir başka forumda defalarca defalarca ceza almış ve sonunda (evvel gün itibariyle) 'BAN' yiyip kovulmuş bir üye. Hem de kuralları buradan çok daha hafif ve serbest olan bir forumdan 'KOVULDU' :-)

Görün kimler yazıyor burada!
  • Konu ikili atışma yönüne doğru gittiği için mesajlarda temizliğe gidilmiştir. Bu konunun pek çok kullanıcı için hassas bir konu olduğunun farkındayız. Yönetim olarak Kültür ve Bilim bölümünde siyası konuların tartışılmasına izin veriyoruz ancak bu tür konularda karşıt görüşlere her zamankinden daha hoşgörülü olmanız konunun seyrinin bozulmaması için yararlı olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Ülkü_

Evet yönetim bence de daha dikkatli olmalı...

Şu ciddi bölümde bile işi gücü ona buna laf sokmak olan, konuyla zerre kadar ilgisi olmayan, bilgi kırıntısı dahi olmayan, konu hakkında bir şeyler yazamama acizliğini diğer üyelere basma kalıp argo-hakaret içeren sözler yazarak örtmeye çalışan, zehir içeren bir küp misali içindeki irini dışına sızdıran tipler var.

Üstelik bir tanesi aşırı hakaret ve argodan dolayı bir başka forumda defalarca defalarca ceza almış ve sonunda (evvel gün itibariyle) 'BAN' yiyip kovulmuş bir üye. Hem de kuralları buradan çok daha hafif ve serbest olan bir forumdan 'KOVULDU' :-)

Görün kimler yazıyor burada!

Kardeşim sabah akşam hakaret yazan, herkesi karalayan, onu bunu ocu bucu diye yaftalayanların başında sen varsın. Senin dilinin sertliği kuvvetlerin eşitliği prensibinden diğer insanları da sertleştiriyor. Ben senin yazdıklarını okumasam buraya yorum yazmayacaktım. İnsanlar düşüncelerini açıklamışlar. Kimisi iyi olmuş hepsi istifa etselerdi demiş. Kimisi şehitlerin hesabını sormuş. Normal şekilde düşüncelerini açıklamışlar. Katılırsın katılmazsın. Medeni şekilde yazmışlar. İnsanı tahrik eden birşey yok. Ama senin yazdıkların düşünce açıklamaktan ziyade tam bir propaganda. Senin propaganda yapman diğer insanları da buna itiyor. İnsanları tahrik ediyorsun. İnsanlar da dayanamayıp ağzına geleni söylüyor. Zehir saçıyorlar derken bile hakaret ediyorsun. E sen hakaret edersen onlar da sana hakaret eder. Ben de ederim. Ama daha düzgün bir üslupla yazsan belki insanlar senin yazdıklarının bazılarını doğru bulurlar. Bunda sen haklısın derler. Öyle bir yazıyorsun ki karşıt düşünceye sen haklısın dedirtme imkanı vermiyorsun. Millete irin sızdıran tiplersiniz derken irin fabrikası olma!

Not: Ayrıca fake nickle yazma acizliğine düşme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rascon -- 31 Temmuz 2011; 1:01:49 >

• Bak şimdi düzgün yazmaya başladınız. Muhatap olunabilecek seviyeye çıktınız hocam.

Korkarım yazdıklarınızdan haberiniz yok. Şöyle baştan aşağı bir kez okuyun.
    İyi geceler...
  • quote:

quote:

quote:

@shadow

Yine kavga
    Bir de normal yazabilsen.
    Orduyu savunan hastalıklı bir zihniyet. Senin dediğinin tersine çevirilmiş hali, bunu söylemekten kolay ve var.
    Ben bunu söylemeyi tercih etmiyorum yalnız. Benim söylediklerim şeyler Ordu'nun neden eleştirilmesi gerektiğine dair. Karşı fikir olunca, hastalıklı zihniyet olmuyor. Bir de benim söylediklerime karşı birşey sunmayıpta bunları neden söylemedin ki diyen birisinin hastalıklı zihniyet demesi ise çok boşta duruyor malesef, bende kendi üzerine düşmeli bunu diyenin.
    Darbe Günlükleri gerçek, Islak İmza gerçek, dezenformasyon siteleri gerçek, ihmaller gerçek, para yemeler gerçek. Bunlar Ordu'nun içinde olan şeyler ve bir türlü bitmek bilmeyen olaylar. Ordu'nun zihniyetini yansıtan şeyler.
    Siyasetten elini çekmeyen bir Ordu ve çekmemekte ısrarlı, bu Ordu neden eleştirilmesin?
    Senin sorduğun absürd soruya cevap vermeyeceğim. Çünkü bir tane konu var ise burada, ben sadece onu konuşmak isteyebilirim; senin söylediğin şey farklı. Belki söylemişimdir, belki de söylememişimdir o konu hakkında birşeyler.
    Söyleyip, söylememem ise bu konu için anlam taşımaz.

Ben gayet normal yazıyorum sen anormal olduğundan anlamıyorsan ben ne yapayım.

Gökten taş düşse askere mal edip saydırmaya başlayan takunyalı ABD sever takiyyeci olmaktansa, Ordusunu savunan bir hasta olurum daha iyi.

Bir asker bir halt yediğinde sanki bunun tüm suçlusu 612,900 TSK mensubuymuşcasına açıyonuz ağzınızı yumuyonuz gözünüzü. Ne yani biri darbe yapma iddasıyla içeri alınıyor diye 612,900 binindede darbe yapma firki mi varda genelleme yapalım. Biri darbe yapmak istiyorsa bu onun ve erkadaşlarının düşüncesidir Ordunun zihniyeti diyip bunu genellemek terbiyesizlik ahlaksızlıktır. Islak imza diye tutturmuşsun ben ıslak imzayı yada diğer şuçlamaları savunmuyorum ki burada savunan da yok zaten, siz alışkanlığınız olan şeyi yapıp sanki biri savunuyomuşda sizde buna demokrasi gereği karşı çıkıyormuşcasına bağırıp duruyorsunuz. Oyunculuğunuz göz dolduruyor.

Bağzı olayların Ordunun eleştirilmesi gerektiğine dair ibareler olduğunu söylüyorsun, iyide senin derdin orduyu düzeltmek değil ki genelleme yaparak bunu gösteriyorsun ayrıca memlekette herkes doğruda bir tek eğri Ordu mu?. Siyasetin içerisinde bu kadar çok satılmış varken, Cemaat ve tarikatlar boğazına kadar pisliğe batmışken, Bürokratik yapılanma içerisinde yolsuzluk temel olmuş, Ekonomik sistem kapitalin aç gözlülüğü ile yoğruluyorken. Neden sadece ve sadece Orduya hemde adaletsizce yüklenmek?.

Yani sınırınız yok, İşin komik yönü şuç işleyen bir TSK mensupları şuan mahkeme mahkeme gezdirilirken, . Şuç işleyen siyasetciler kaypakça Dokunulmazlık zırhına saklanıyor. Bürokratlar amiri izin vermedikçe ileri demokrasi kıyağıyla yargılanamıyor. Ekonomik sistemse tam anlamıyla laçka parası ve siyasi bağlantısı olanın alamayacağı ihale açamayacağı yerde işyeri yok. Kısaca burada şuçlayıp idolojisine küfredebileceğiniz en son kurum Ordu, çünkü diğer pek çok kurum yada örgütlenmeye göre şuçluları adalete teslim oranı en yüksek olan kurum. Ama ben sana bunu niye anlatmakla yoruluyorum ki, kemiklerine kadar asker düşmanlığı işlemiş objektiflikten çoooook uzak birinden objektiflik ve doğruluk beklemek ziyadesiyle boş bir uğraş.

quote:

Arkadaşlar BOP diye siyasi ve politik olarak hayata geçirilmiş bir proje yoktur.Sadece düşünce aşamasında kalmıştır.Dışişleri Bakanımızda defalarca dedi bu projenin ölü doğduğunu.G-8 zirvesnde gündeme geldi fakat hiçbir devlet taraf olmadığı için yürürlülükte değil

Tabi canım BOP diye birşey yok o proje 2004'de bitti tüm dünya o günden beri hayal görüyor, Başbakananımız eş başkanı olduğunu hiiiiiç söylemedi, ABD Irağa yanlışlıkla girdi, Arap devrimleri aslında hiç olmadı, Libya hiç bombalanmadı, Güneydoğuda özerkliği Pkk değil İRA ilan etti.

• @shadow

Hastalıklı zihniyet yazarak gayet normal yazdığını düşünüyorsun yani, benim söylediklerim karşısında ''Niye bunları da söylemiyorsun'' diyerek normal yazdığını düşünüyorsun yani?

Sanki benim bütün yazdıklarımı okudun? Okusan böyle birşey söylemezdin zaten, fakat ondan önemlisi olan; yazdıklarıma karşı bunları niye söylemiyorsun mantığıdır. Söylediklerim ile ilgilenip sadece onların üzerinden yürümek doğru olan mantıktır, diğeri ise anormal olandır.

Kim anormal şimdi sence? Hastalıklı zihniyet diye hitap eden ve yazılanlara cevap vermeden başka şeyler soran değil mi?

Bilmeden konuşmanın daniskasını yapıyorsunuz şu an? Sadece bu konuda yazdıklarıma bakarak yaftaladığını belli, bu da normal bir aklın ürünü değil. Uzun zamandır burada yazdıklarım duruyor, sizin yaftaladığınız gibi olmadığım açık; o yüzden yazdıklarınız beni burada tanıyanlara sırıtıyor.

Darbe yapma iddiası değil de gerçeği var, o yüzden bunu eleştiriyorum. Darbe Günlükleri davasını neden geri aldı Özden Örnek? Bunun yanında daha başka ayrıntılar da var bunu destekleyen. Darbeye kalkıştığı bir gerçek Ordunun ve bugüne kadar hep darbe geleneği ile geldiği de gerçek.

Ordunun zihniyetinde bir darbe geleneği olduğu aşikar, niye genelleme yapmayayım?

Ben eleştirilecek olarak gördüklerimi eleştiriyorum, gerisi yok.

• quote:

quote:

Tabi canım BOP diye birşey yok o proje 2004'de bitti tüm dünya o günden beri hayal görüyor, Başbakananımız eş başkanı olduğunu hiiiiiç söylemedi, ABD Irağa yanlışlıkla girdi, Arap devrimleri aslında hiç olmadı, Libya hiç bombalanmadı, Güneydoğuda özerkliği Pkk değil İRA ilan etti.

Başbakan BOP'un eşbaşkanıyım dedi ama aslında BOP'un değil Demokrasi Yardım Diyaloğu'NA İTALVE VE YEMEN ile eşbaşkan oldu fakat bunu BOP diye tanıttı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Astoria

Bütün dünya Türkiye'de demokrasinin oturduğunu söylüyor.

Neden acaba?

Neden olacak.Artık devleti asker değil sivil yönetiyor.Askeri o makama getirenler artık o makamdan hesap sordoğu,sorabildiği için olabilir mi?
  • Masken inceldi.

Devlet ve asker düşmanı! Adını yazmıyorum.
  • quote:

@shadow
    Hastalıklı zihniyet yazarak gayet normal yazdığını düşünüyorsun yani, benim söylediklerim karşısında ''Niye bunları da söylemiyorsun'' diyerek normal yazdığını düşünüyorsun yani?
    Sanki benim bütün yazdıklarımı okudun? Okusan böyle birşey söylemezdin zaten, fakat ondan önemlisi olan; yazdıklarıma karşı bunları niye söylemiyorsun mantığıdır. Söylediklerim ile ilgilenip sadece onların üzerinden yürümek doğru olan mantıktır, diğeri ise anormal olandır.
    Kim anormal şimdi sence? Hastalıklı zihniyet diye hitap eden ve yazılanlara cevap vermeden başka şeyler soran değil mi?
    Bilmeden konuşmanın daniskasını yapıyorsunuz şu an? Sadece bu konuda yazdıklarıma bakarak yaftaladığını belli, bu da normal bir aklın ürünü değil. Uzun zamandır burada yazdıklarım duruyor, sizin yaftaladığınız gibi olmadığım açık; o yüzden yazdıklarınız beni burada tanıyanlara sırıtıyor.
    Darbe yapma iddiası değil de gerçeği var, o yüzden bunu eleştiriyorum. Darbe Günlükleri davasını neden geri aldı Özden Örnek? Bunun yanında daha başka ayrıntılar da var bunu destekleyen. Darbeye kalkıştığı bir gerçek Ordunun ve bugüne kadar hep darbe geleneği ile geldiği de gerçek.
    Ordunun zihniyetinde bir darbe geleneği olduğu aşikar, niye genelleme yapmayayım?

"Eleştiri çeşitliğin yok" demenin neresi garip üstelik doğru bir tesbit iken. İstediğini değil işine geleni eleştiriyorsun.

Verilecek cevabı son 2 mesajdır veriyorum okuma zahmetine girmiyorsun ki "Sana 2 mesajdır genelleme yapma diyorum suç varsa şuan yargılananlar bunun bedelini ödeyecektir koca bir orduyu eskiden yapılan darbeler nedeniyle bu günde darbeci diye yaftalamak densizliğin daniskasıdır. O kafayla gideceksek geçmiş siyasetçilerin yaptığı hırsızlıklar yada vatana ihanetler nedeniyle şuanki siyasetçilere de hırsız ve vatan haini damgasını vurmamız gerekir. Tüm siyasetçilere vatan haini deseydik, Sence bu ne kadar adilane bir yaklaşım olurdu.

Suçu kesinleşene kadar herkesin suçsuz olduğu ilkesine ne oldu sizin kitabınızda adalet başlığı altında bu ilke yok mu?. Bu insanların dava süreci devam ediyor ister asker ister sivil olsun suçu kesinleşip hüküm almadıkça masumdur. Aksi halde çıkıp Başbakana da çeteci dememiz gerekirdi ki bu bir insana yapılabilecek en büyük insanlık suçlarından biri olurdu. Başbakanda yargılanıp şuçu kesinleşene kadar masumdur.

Ama belli ki uluslararası adalet sisteminde insanlık adına kabul görmüş bu ilkenin sizin çarpık adalet anlayışınızda yeri yok. Dua edinde bir gün sizde bu temel ilkeye muhtaç olmayasınız.

• quote:

quote:

@shadow

"Eleştiri çeşitliğin yok" demenin neresi garip üstelik doğru bir tesbit iken. İstediğini değil işine geleni eleştiriyorsun.

Verilecek cevabı son 2 mesajdır veriyorum okuma zahmetine girmiyorsun ki "Sana 2 mesajdır genelleme yapma diyorum suç varsa şuan yargılananlar bunun bedelini ödeyecektir koca bir orduyu eskiden yapılan darbeler nedeniyle bu günde darbeci diye yaftalamak densizliğin daniskasıdır. O kafayla gideceksek geçmiş siyasetçilerin yaptığı hırsızlıklar yada vatana ihanetler nedeniyle şuanki siyasetçilere de hırsız ve vatan haini damgasını vurmamız gerekir. Tüm siyasetçilere vatan haini deseydik, Sence bu ne kadar adilane bir yaklaşım olurdu.

Suçu kesinleşene kadar herkesin suçsuz olduğu ilkesine ne oldu sizin kitabınızda adalet başlığı altında bu ilke yok mu?. Bu insanların dava süreci devam ediyor ister asker ister sivil olsun suçu kesinleşip hüküm almadıkça masumdur. Aksi halde çıkıp Başbakana da çeteci dememiz gerekirdi ki bu bir insana yapılabilecek en büyük insanlık suçlarından biri olurdu. Başbakanda yargılanıp şuçu kesinleşene kadar masumdur.

Ama belli ki uluslararası adalet sisteminde insanlık adına kabul görmüş bu ilkenin sizin çarpık adalet anlayışınızda yeri yok. Dua edinde bir gün sizde bu temel ilkeye muhtaç olmayasınız.

Eleştiri çeşitliliği demek ki

Onları belki de eleştirdim bu kadar emin misin eleştirmediğimden

Belki de eleştirmedim, eleştirmeme sebebim de onları eleştirilecek durumda olarak görmemek olabilir.

Niye eleştirmedin derken eleştiri çeşitliliği falan değil seninki, yaptığın şey bilmeden konuşmak. Hala buraya niye takıldın ki? Burayı geçmenin doğru olacağını anlatıyorum kaç mesajdır.

Konumuz başka diyorum, ben başka birşeyden bahsediyorum, benim başka şeyleri eleştirdiğimi göstermem mi gerekiyor sana şimdi? ya da eleştirmiyorsam neden eleştirmediğimi mi açıklayacağım? Başka bir konudan bahsediyorum, o konu dışına da çıkmak istemiyorum diyorum, bu kadar basit.

Ordunun darbe planları olduğu aşikar olduğu için suçluyorum. Bunun belirtileri de var. Örneğin; Hilmi Özkök, örneğin Özden Örnek ve daha başka ayrıntılar.

Ordunun darbeci bir gelenekten geldiği de bilinen birşey, Ordunun yönünü belirleyen, Orduya imaj veren adamların da yönleri açık.

Genelleme yapmamı kolaylaştırıyorlar.

Ordu içinde bir sürü pislik döndüğünü ve kolun kırılıp yen içinde kaldığını biliyoruz. Şimdi siz yine başka kurumlar peki diye tutturacaksınız, onlar da öyle merak etmeyin. Umarım sadece bir konudan bahsetmek istediğimi bu sefer anlarsınız.

• quote:

quote:

quote:

@shadow

Eleştiri çeşitliliği demek ki

Onları belki de eleştirdim bu kadar emin misin eleştirmediğimden

Belki de eleştirmedim, eleştirmeme sebebim de onları eleştirilecek durumda olarak görmemek olabilir.

Niye eleştirmedin derken eleştiri çeşitliliği falan değil seninki, yaptığın şey bilmeden konuşmak. Hala buraya niye takıldın ki? Burayı geçmenin doğru olacağını anlatıyorum kaç mesajdır.

Konumuz başka diyorum, ben başka birşeyden bahsediyorum, benim başka şeyleri eleştirdiğimi göstermem mi gerekiyor sana şimdi? ya da eleştirmiyorsam neden eleştirmediğimi mi açıklayacağım? Başka bir konudan bahsediyorum, o konu dışına da çıkmak istemiyorum diyorum, bu kadar basit.

Ordunun darbe planları olduğu aşikar olduğu için suçluyorum. Bunun belirtileri de var. Örneğin; Hilmi Özkök, örneğin Özden Örnek ve daha başka ayrıntılar.

Ordunun darbeci bir gelenekten geldiği de bilinen birşey, Ordunun yönünü belirleyen, Orduya imaj veren adamların da yönleri açık.

Genelleme yapmamı kolaylaştırıyorlar.

Ordu içinde bir sürü pislik döndüğünü ve kolun kırılıp yen içinde kaldığını biliyoruz. Şimdi siz yine başka kurumlar peki diye tutturacaksınız, onlar da öyle merak etmeyin. Umarım sadece bir konudan bahsetmek istediğimi bu sefer anlarsınız.

Darbe size göre kötüdür.Bana göre değildir,ona göre değildir,diğerine göre suçtur.vs.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.