Şimdi Ara

GENELKURMAY BAŞKANI VE KUVVET KOMUTANLARI İSTİFA ETTİ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
0
Favori
6.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: destroyer39
    quote:

Orijinalden alıntı: shadow006
    quote:

Orijinalden alıntı: destroyer39
    @shadow
    Hastalıklı zihniyet yazarak gayet normal yazdığını düşünüyorsun yani, benim söylediklerim karşısında ''Niye bunları da söylemiyorsun'' diyerek normal yazdığını düşünüyorsun yani?
    Sanki benim bütün yazdıklarımı okudun? Okusan böyle birşey söylemezdin zaten, fakat ondan önemlisi olan; yazdıklarıma karşı bunları niye söylemiyorsun mantığıdır. Söylediklerim ile ilgilenip sadece onların üzerinden yürümek doğru olan mantıktır, diğeri ise anormal olandır.
    Kim anormal şimdi sence? Hastalıklı zihniyet diye hitap eden ve yazılanlara cevap vermeden başka şeyler soran değil mi?
    Bilmeden konuşmanın daniskasını yapıyorsunuz şu an? Sadece bu konuda yazdıklarıma bakarak yaftaladığını belli, bu da normal bir aklın ürünü değil. Uzun zamandır burada yazdıklarım duruyor, sizin yaftaladığınız gibi olmadığım açık; o yüzden yazdıklarınız beni burada tanıyanlara sırıtıyor.
    Darbe yapma iddiası değil de gerçeği var, o yüzden bunu eleştiriyorum. Darbe Günlükleri davasını neden geri aldı Özden Örnek? Bunun yanında daha başka ayrıntılar da var bunu destekleyen. Darbeye kalkıştığı bir gerçek Ordunun ve bugüne kadar hep darbe geleneği ile geldiği de gerçek.
    Ordunun zihniyetinde bir darbe geleneği olduğu aşikar, niye genelleme yapmayayım?
    Ben eleştirilecek olarak gördüklerimi eleştiriyorum, gerisi yok.

"Eleştiri çeşitliğin yok" demenin neresi garip üstelik doğru bir tesbit iken. İstediğini değil işine geleni eleştiriyorsun.
    Verilecek cevabı son 2 mesajdır veriyorum okuma zahmetine girmiyorsun ki "Sana 2 mesajdır genelleme yapma diyorum suç varsa şuan yargılananlar bunun bedelini ödeyecektir koca bir orduyu eskiden yapılan darbeler nedeniyle bu günde darbeci diye yaftalamak densizliğin daniskasıdır. O kafayla gideceksek geçmiş siyasetçilerin yaptığı hırsızlıklar yada vatana ihanetler nedeniyle şuanki siyasetçilere de hırsız ve vatan haini damgasını vurmamız gerekir. Tüm siyasetçilere vatan haini deseydik, Sence bu ne kadar adilane bir yaklaşım olurdu.
    Suçu kesinleşene kadar herkesin suçsuz olduğu ilkesine ne oldu sizin kitabınızda adalet başlığı altında bu ilke yok mu?. Bu insanların dava süreci devam ediyor ister asker ister sivil olsun suçu kesinleşip hüküm almadıkça masumdur. Aksi halde çıkıp Başbakana da çeteci dememiz gerekirdi ki bu bir insana yapılabilecek en büyük insanlık suçlarından biri olurdu. Başbakanda yargılanıp şuçu kesinleşene kadar masumdur.
    Ama belli ki uluslararası adalet sisteminde insanlık adına kabul görmüş bu ilkenin sizin çarpık adalet anlayışınızda yeri yok. Dua edinde bir gün sizde bu temel ilkeye muhtaç olmayasınız.

Eleştiri çeşitliliği demek ki
    Onları belki de eleştirdim bu kadar emin misin eleştirmediğimden
    Belki de eleştirmedim, eleştirmeme sebebim de onları eleştirilecek durumda olarak görmemek olabilir.
    Niye eleştirmedin derken eleştiri çeşitliliği falan değil seninki, yaptığın şey bilmeden konuşmak. Hala buraya niye takıldın ki? Burayı geçmenin doğru olacağını anlatıyorum kaç mesajdır.
    Konumuz başka diyorum, ben başka birşeyden bahsediyorum, benim başka şeyleri eleştirdiğimi göstermem mi gerekiyor sana şimdi? ya da eleştirmiyorsam neden eleştirmediğimi mi açıklayacağım? Başka bir konudan bahsediyorum, o konu dışına da çıkmak istemiyorum diyorum, bu kadar basit.
    Ordunun darbe planları olduğu aşikar olduğu için suçluyorum. Bunun belirtileri de var. Örneğin; Hilmi Özkök, örneğin Özden Örnek ve daha başka ayrıntılar.
    Ordunun darbeci bir gelenekten geldiği de bilinen birşey, Ordunun yönünü belirleyen, Orduya imaj veren adamların da yönleri açık.
    Genelleme yapmamı kolaylaştırıyorlar.
    Ordu içinde bir sürü pislik döndüğünü ve kolun kırılıp yen içinde kaldığını biliyoruz. Şimdi siz yine başka kurumlar peki diye tutturacaksınız, onlar da öyle merak etmeyin. Umarım sadece bir konudan bahsetmek istediğimi bu sefer anlarsınız.

Eleştiri çeşitliliğinizi derken eleştirel yetinizi sadece orduyu eleştirmek için kullanmanız kastediyorum.

Başka oluşumları neden eleştirmediğini sormam konudan sapma değildi çünkü verdiğin örneklerin benzeri faliyetlerini bu örgüt senelerdir yapıyorken neden eleştirmiyorsun dememden daha doğal birşey olamaz.

Darbe yaptığı iddası ile yargılanan Asker kökenli zanlıların tüm orduya oranı ne yada Orduda darbe planı yaptı diye cezası kesinleşen ve temyiz yolu kapan kaç kişi var?. Haliyle sana bir kaç kişinin yaptığını tüm orduya mal etme ve hükmü kesinleşmeden herkes suçsuzdur diyorum sen ise bunları görmezden gelip idolojin doğrultusunda tüm ordu şuçlu ve yargılanan herkes hükümlü diyorsun olay bunda ibaret.

Sen birey yerine kurumu şuçladıkca, cezası keninleşmeyenler için keyfince hüküm verdiğin sürece bu atışma devam eder o nedenle uzatmanın bir anlamı yok. Umarım gelecekte adalet anlayışı senin gibi olan birinin insafına kalmazsın.

Zaytungtan Son Dakika....

Genelkurmay Başkanı ve Kara, Hava, Deniz Kuvvetleri komutanlarından aldığı gaz ile başçavuşa istifasını sunan kısa dönem askere 8 saat nöbet yazıldı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow006 -- 31 Temmuz 2011; 3:58:41 >

• YÜZÜ DOĞU'YA BAKAN KOMUTAN

Özel için, "NATO eğitiminden geçmemiş" denilse de, doğrusunun "NATO'da görev almamış" olması gerekiyor.

Orgeneral Özel, TSK'nın Doğu Yakası'ndadır.

Kırgızistan Kahraman Madalyası ve Moğolistan Üstün Hizmet Madalyası sahibi olan Özel'in batı ile tek ilgisi ise Romanya Askerî Yüksek Liyakat Madalyası ile sınırlı.

TSK'da alınan madalyaların, aynı zamanda komutanın o ülke hakkında derin bilgisi ve öngörüsü olduğu anlama geldiğinin de altını çizelim.

Hükümetin NATO'nun füze kalkanı dahil her istediğine, gönülden, "Evet" dediği bir dönemde sizce NATO'da görev almamış ve "Doğu"cu bilinen bir komutanın TSK'nın başına geçmesi kimin istediğinin gerçekleştiği anlamına geliyor?

Orgeneral Özel, son olarak Jandarma Genel Komutanı iken AVRASYA ASKERİ STATÜLÜ KOLLUK KUVVETLERİ TEŞKİLATI'NI kurdu.

"ERMENİSTAN AŞKINA BURSA'DA ÇÖPE ATILAN AZERBAYCAN BAYRAKLARI"nı hatırladığımız bugünlerde, ayrıca hükümetin Özel'in atanmasını Türk Cumhuriyetleri'ne karşı kullanacağı ve "Görüyorsunuz. Komutanımız bile sizden" iletisi göndereceği de bir gerçek.

Daha birkaç gün önce Başbakan Erdoğan Azerbaycan'da, sanki "Ermeni açılımını" yapan, kiliseler açan kendisi değilmiş gibi esip gürlemesini hatırlayın.

ABD'den İsrail'e, İngiltere'den İran'a kadar onlarca ülke ile kapalı kapılar ardından anlaşmalar yapan, son olarak söz verdiği halde şu ana kadar kürdistanı kurmayı beceremeyen hükümet, bir anlamda can kurtarana sarılır gibi sarılacaktır Orgeneral Özel'e.

Sıcak gündem ile boğulan hükümet Orgeneral Özel sayesinde, "Sıcak kumlardan serin sulara atlamanın, yani kefeni yırtmanın hayalini" kuracaktır.

TSK çok sütunlu bir yapıdır. Görece olarak muhafazakarı da vardır, "Kafaları keselim" diyeni de...

Dolayısı ile ülkenin ve dünyanın gidişatına göre o sütun biraz öne çıkar.

Fakat bu kesimlerin hiçbiri Kemalizm'den vazgeçememez. Çünkü Kemalizm, bu coğrafyada yaşayabilmenin, 7 bin yıllık tarihten tecrübe edilerek süzülmüş, tek koşuludur.

Genel asker tanımına baktığınız zaman, Özel muhafazakardır ama O'nun muhafazakarlığının ölçüsü RAMAZAN BAYRAMI İLETİSİ'dir.

Peki neden malum ve yandaş basın, "ÖZEL BİR GENELKURMAY BAŞKANI" diye manşet atabiliyorlar.

Çünkü hükümetin kapalı kapılar ardında yapılan gizli anlaşmaların ilk maddesi olan, "TSK'nın tasfiyesinin" yapıldığına dair bir takım ispatlar sunması gerekiyor.

Sonuçta karşılarında yaptıkları yatırımın, verdikleri iktidarın karşılığını almak için ellerini oğuşturarak bekleyen ülkeler var ve kendilerince haklı olarak neler yapıldığını görmek istiyorlar.

Yani bu adım bir anlamda hükümetin "dışarıya şirin gözükme ile TSK'nın iç işlerine karışmıyoruz ifadesinin" bileşkesi olan, "Ne şiş yansın ne kebap" adımıdır ki, terörün 1990'ları aratırcasına şiddetleneceğinin belli olduğu bugünlerde hükümetin asker karşısında elinin kolunun bağlanacağının da ifadesidir.

TSK, şimdiye kadar pkkyı net 3 kere bitirdi.

Pazartesi başlayacak olan Yüksek Askeri Şüra'da Orgeneral Necdet Özel'in özellikle Kara Kuvvetleri Komutanlığı için Orgeneral Saldıray Berk'te ısrar edeceğini vurgulayalım.

Çünkü Orgeneral Berk de TSK'nın Doğu Yakası'ndandır.

Özellikle AZERBAYCAN'da, çok sevilen Berk'in yabancı dilinin ise Rusça olduğunu hatırlatalım.

Ki biraz önce yoğunlaşacak dediğimiz terör saldırıları öncesi Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın çok güçlü olması gerekiyor.

Bunun ilacı da görev yaptığı 3. Ordu Komutanlığı'nın girişine ERGENEKON tablosu yaptıran Orgeneral Berk'tir.

Hükümet buna, malum davaları gerekçe göstererek engel koyar ise, gelecek terör dalgasını polisle karşılamak zorunda kalır ki, bir kuşağın erkek çocuklarının adının Necdet, Saldıray, Berk, Işık, İlker, Yaşar ve hatta Hilmi olmasının önüne geçemez.

Peki dünkü fotoğraflarda Orgeneral Necdet Özel niye EL PENÇE duruyordu.

Sahi. Arada Orgeneral Özel'in aynı zamanda bir psikolojik harekat uzmanı olduğunu yazmayı unuttuk.
    http://askerhaber.com/haber/4345/yuzu-do%C4%9Eu-ya-bakan-komutan.html

Evet başta bu forumda olmak üzere isimleri lazım değil Kemalizmi Atatürkçüleri bitirdiklerini sanarak zafer kutlayanlar boşa sevinmeyin.Orgenaral Özel'in arkasında yüzlerce subay daha var Atatürkçü...Akın akın geliyorlar...

• @01deadman01 ,

quote:

Kemalizmi Atatürkçüleri bitirdiklerini sanarak zafer kutlayanlar boşa sevinmeyin.Orgenaral Özel'in arkasında yüzlerce subay daha var Atatürkçü...Akın akın geliyorlar...

Kemalizmin siyasi ömrünü tamamladığını bundan daha iyi itiraf edemezdin. Eğer bu topluma söyleyeceğiniz bir fikir ve söz kalsaydı askere ,güce ve silaha güvenmezdiniz, sizin adınıza üzülerek ifade edeyim ki artık bu halkı silahla ve askerle tehdit etmek para etmiyor, öyle olsa önceki gün istifa eden Koşaner değil RTE olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 31 Temmuz 2011; 9:12:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

@01deadman01 ,

quote:

Kemalizmi Atatürkçüleri bitirdiklerini sanarak zafer kutlayanlar boşa sevinmeyin.Orgenaral Özel'in arkasında yüzlerce subay daha var Atatürkçü...Akın akın geliyorlar...

Kemalizmin siyasi ömrünü tamamladığını bundan daha iyi itiraf edemezdin. Eğer bu topluma söyleyeceğiniz bir fikir ve söz kalsaydı askere ,güce ve silaha güvenmezdiniz, sizin adınıza üzülerek ifade edeyim ki artık bu halkı silahla ve askerle tehdit etmek para etmiyor, öyle olsa önceki gün istifa eden Koşaner değil RTE olurdu

Edit:Bana Kemalizmin tanımını yaparmısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 31 Temmuz 2011; 9:24:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 01deadman01

quote:

@01deadman01 ,

quote:

Kemalizmin ne olduğunu ne önemi var, silahla, zorla ve güçle ayakta tutulmaya çalışıldığına göre toplumda kabul görmeyen köhnemiş bir düşünce sistemi olduğu ortada bunu açmaya ne gerek var, biten bir şeyin üzerinde konuşmak vakit kaybı olur ama istersen başka bir konuda bunu tartışırız..

• Yahu ne tepkisi ne protestosu amaç ortalığı karıştırmak. Madem tepkinizi ortaya koyacaksınız görev değişikliği ve emekliliğe 3 gün kala neden yapıyorsunuz; 6 ay önce yapsanıza. Atatürk`ün askeri olan subay bu şekilde davranmazdı işlerine böyle geldi.
  • quote:

quote:

@01deadman01 ,

quote:

kemalizm diye kendine özgü kuralları ve ilkeleri olan bir ideoloji tarih boyunca var olmamıştır ve tanımıda tamamen bilimsel öğretilerden uzaktır.

• quote:

quote:

quote:

@01deadman01 ,
    quote:

Kemalizmin ne olduğunu ne önemi var, silahla, zorla ve güçle ayakta tutulmaya çalışıldığına göre toplumda kabul görmeyen köhnemiş bir düşünce sistemi olduğu ortada bunu açmaya ne gerek var, biten bir şeyin üzerinde konuşmak vakit kaybı olur ama istersen başka bir konuda bunu tartışırız..

Kıvır......

"Atatürkçülük ya da Kemalizm, emperyalist devletlerin fakir ve geri kalmış bir millete karşı giriştiği paylaşma hareketine tepki olarak doğan; belirli bir sınıf desteğine dayanmayan; geri kalmış safsata ve batıl itikatlardan güç alan kurumlar yerine akla ve bilime dayanan kurumları getirmeyi amaç edinen; Mustafa Kemal Atatürk'ün ideolojisidir. Düşünce ve uygulamalarıyla ortaya koyduğu amaçlar, ilkeler ve gerçekleştirdiği devrimlerdir. Türkiye Cumhuriyeti de, anayasasında belirtildiği gibi, özellikleri ve uygulamalarıyla Atatürkçülük doğrultusunda hareket etmektedir."

Wiki'ye entry giren arkadaş Kemalizm yada Atatürkçülüğü genel olarak böyle tanımlamış, doğruda bir tanımlama olmuş. Kemalizmin sonu geldi lafı hoşunuza gidiyor biliyorum ama bunun asla mümkün olmayacağını sizde biliyorsunuz çünkü Kemalizm denilen ideoloji aslında bir bireyin hayalleri ve tutkuları uğruna yaptığı eylemler bütünü değil. Tüm bir ulusun hatta dünyadaki herkesin yaşamak istediği dünya için yapacağı şeylerlerden ibaret. Yan kimde Kemal Paşanın elindeki imkanlar olsaydı Teokrasi yerine Demokrasiyi tercih etmez di. Kemalizmin en büyük başarısı bu aslında Teokratik hastalıklı, baskıcı ve çağdışı bir idolojik yönetimi terk edip, yıkıp demiyorum çünkü Osmanlının sistemi 1. Cihan harbi öncesinden yıkılmıştı. Yerine bireylerin temel alındığı gerçek anlamda bir demokrasi için emek harcayan bir sistemi teşekkül etti. Hiçbir sistem mükemmel değildir ve geliştirilmesi gerekir ama Demokrasiden daha iyi bir sistem çıkmadığı sürece işinize gelse de gelmese de Kemalizm var olacak.

İşin eğlenceli tarafı demokrat olduklarını ve Kemalizmin yıkıldığını idda eden hastalıklıların şuan bulundukları konuma ve yaşadıkları demokratik sisteme Kemalizmin taşlarını döşediği demokrasi sayesinde ulaştıkları görmezden gelmesi.

• Bir genelkurmay başkanı ve üç kuvvet komutanı aynı anda istifa etti.

Ne oldu?

Bir genelkurmay başkanıyla üç kuvvet komutanı istifa etmiş oldu.

O kadar.

Sanırım, istifa ederken bundan daha büyük bir şey olacağını sanıyorlardı.

Yanıldılar.

Zaten asıl sorun, generallerin Türkiye’nin gerçeklerini algılamakta zorluk çekmeleri, değişimleri bir türlü kavrayamamaları, zihinlerindeki ezberleri bozamamaları.

Yıllarca hak etmedikleri bir siyasi gücü ellerinde bulundurdular.

Bütün sivil hükümetleri ve o hükümetlere oy veren insanları kendilerine rakip, hatta düşman olarak gördüler.

Medyanın desteğiyle hep sivil hükümetleri yıprattılar.

Ezdiler.

Üstlerine vazife olmayan her şeye karıştılar.

Darbeler yaptılar.

Andıçlar yazdılar.

Otuz yıl boyunca süren savaşta hem halklarına hem devletlerine karşı suçlar işlediler.

Bir yandan varlığını sürekli reddedip halka yalan söyledikleri JİTEM türü örgütler kurup Kürtleri sokaklarda vurdurdular.

Katilleri orduda barındırdılar.

Bir yandan da kendi askerlerinin hayatları pahasına savaşı uzatacak işler yaptılar.

Barışın tam kapısına geldiğimizde 33 askeri ölüme gönderdiler.

Onların savaşta yaptıklarının hesaplarını medya sivil hükümetlerden sordu.

Sonra yaptıklarının belgeleri yayımlanmaya başladı.

Yıllarca süren o gayrımeşru iktidarları da o zaman bitti işte.

Dağlıca’da baskın yapılacağını bildikleri halde mevzileri boşalttıkları, askerlerin ellerine bozuk silahları verdikleri ortaya çıkınca bitti.

Baskından önce karakolun bütün ışıklarını yaktırıp “hedefi” pırıl pırıl bir hale getirdikten sonra düğüne giden karakol komutanına hiç yüzleri kızarmadan “madalya” taktıklarında bitti.

Aktütün’de bitti.

Hantepe’de bitti.

Hükümete tuzak kurduklarını ortaya koyan belgeler gün yüzüne çıkınca bitti.

Darbe planları açıklanınca bitti.

Ergenekon’la ilişkileri anlaşılınca bitti.

Darbe belgeleri kendi karargâhlarının gizli bölmelerinde yakalanınca bitti.

Dindarlara tuzak kurdukları anlaşıldığında bitti.

Kendi ülkelerindeki çiftlikleri bombalamak için keşifler düzenledikleri öğrenilince bitti.

Onlar “bittiğini” anlamadılar.

Tehdit ederek, yalan söyleyerek, çarpıtarak bu gelişmeleri bastırabileceklerini sandılar.

Kendilerine emanet edilen askerler öldüğünde bir kez bile istifa etmeyi düşünmedikleri halde çeşitli suçlardan sanık olarak hapse giren generalleri kurtarabilmeyi bir “onur sorunu” yapıp istifa ettiklerinde halkın kendilerini destekleyeceğini düşündüler.

Böyle bir “onur” anlayışı halkı sadece öfkelendirdi.

“Bilmemkaç tane general hapiste” diye şikâyet ettiler ama “bilmemkaç tane generali hapse giren bir ordu nasıl bir ordudur” diye sormayı hiç akıl etmediler.

Çünkü, o generalleri hapse gönderen eylemleri onlar suç olarak görmüyorlardı.

Darbe girişimlerinin yıllarca çok doğal karşılanırken şimdi neden “suç” olarak görüldüğünü hiç kavrayamadılar.

Darbe girişimlerinin utanılacak bir “suç” olduğunu kabullenemedikleri için darbe sanıklarına “resmî” ziyaretçiler yolladılar.

Darbe sanığı arkadaşlarıyla “dayanışmayı”, kendi halklarıyla bütünleşip dayanışmaktan daha önemli gördüler.

Ordunun, disiplinsiz, kötü bir ordu olmasına göz yumdular.

Siyaseti askerlikten daha fazla önemsediler.

Bunca hatanın sonunda da kaybettiler.

İstifa ettiklerinde, sadece istifa etmiş oldular.

Şimdi, yeni Türkiye’ye yeni bir ordu lazım.

Bunun için öncelikle askerî okullardaki eğitimin değişmesi gerekiyor, gencecik çocukların aklını “siz bu ülkenin gerçek sahiplerisiniz, siviller her an vatana ihanet edebilir” türünden safsatalarla doldurmaktan vazgeçmektir.

Böyle bir eğitimle yetiştirilen gençlerin yaşlılıklarını görüyoruz.

Darbe sanıklarını savunmayı, hukuku yok saymayı “onur sorunu” yapıyorlar.

Onurlu bir askerin asla halkına ihanet etmeyeceğini, darbe yapmayacağını bilen subaylar yetiştirmeliyiz.

Yetiştirmeliyiz ki Genelkurmay Karargâhı bir “suç” merkezi haline gelmesin.

• quote:

@01deadman01 ,

quote:

Kemalizm:Atatürk ilke inkilaplarının ve düşüncelerinin izinden gitmektir en kaba tabirle..
    Fakat mustafa kemal atatürk ilke ve inkilaplarınınn hangisi zorunuza gitti ki siyasi ömrünü tamamladı yorumunu yapıyorsunuz.
    Silah tehdit gibi hayal ürünü desteksiz suclamamalarla yazınıza devam etmeniz nasıl bi insan oldugunuzu gösterir nitelikte.

Bu halkı yaralayan 1 tane darbe vardır o darbede ılımlı islamı palazlayan 80 darbesidir.

• Öyle veya böyle Kemaliz ve Atatürkçülük hakkında nasıl yorum yaparsanız yapın. Yeni bir devir başlamıştır. Kemalistlerin düktatoryası bitmiştir. Bilmem hangi generalin arkasından yenileri gelmekte diye yeni oluşumları gündeme getirmenin hiçbir anlamı yok. Zira dünkü istifa bırakın deprem etkisi göstermeyi, toz bile kaldıramamıştır. Dün yaşayamıyorsanız mısıra gidin diyen zihniyetin tekrar düşünmesini tavsiye ederim. Beyni yıkanan yüzde elli varsa, bu insanlara ne yaptıkta tercihlerini farklı tarafa kullandılar diye düşünmek lazım.

Siz hala daha naralar atın istediğinizi yapın önünü alamayacağınız bir değişim içersindeyiz. RTE ilk gekdiğindede ömür biçmiştiniz. şimdi kaçıncı dönem oldu.

Zamanında o kadar asker şehit olurken istifa edilmedide neden şimdi gündeme geldi. Asker kimin umrunda sizin benim gibi orta halli halkın umrunda.

• @serdar1457 2 üsteki mesajın için şikayet edildin umarım yönetici arkadaş gereğini yapıp Eski kuvvet komutanlara küfürün nedeniyle kırmızıyı ve uzaklaştırmaya verir, biraz adalet görmek iyi olurdu. Ayrıca küfür etmeden görüş bildireceksen buyur yaz başkalarının kelimelerini copy/paste yapıp yayınlamayı bırak çok okumak istesek gider kendi adreslerinden okurduk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

Öyle veya böyle Kemaliz ve Atatürkçülük hakkında nasıl yorum yaparsanız yapın. Yeni bir devir başlamıştır. Kemalistlerin düktatoryası bitmiştir. Bilmem hangi generalin arkasından yenileri gelmekte diye yeni oluşumları gündeme getirmenin hiçbir anlamı yok. Zira dünkü istifa bırakın deprem etkisi göstermeyi, toz bile kaldıramamıştır. Dün yaşayamıyorsanız mısıra gidin diyen zihniyetin tekrar düşünmesini tavsiye ederim. Beyni yıkanan yüzde elli varsa, bu insanlara ne yaptıkta tercihlerini farklı tarafa kullandılar diye düşünmek lazım.

Siz hala daha naralar atın istediğinizi yapın önünü alamayacağınız bir değişim içersindeyiz. RTE ilk gekdiğindede ömür biçmiştiniz. şimdi kaçıncı dönem oldu.

Zamanında o kadar asker şehit olurken istifa edilmedide neden şimdi gündeme geldi. Asker kimin umrunda sizin benim gibi orta halli halkın umrunda.

+1 haklısın istifa edip giderlerken analarını karılarını askeri kurumlara en kebab yerlere yerleştirdikleri çocuklarınıda alıp gitsinler bu memleketten..

en azından halkın %70 i tarafından istenmiyorsunuz böyle düşünün..

• quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

Öyle veya böyle Kemaliz ve Atatürkçülük hakkında nasıl yorum yaparsanız yapın. Yeni bir devir başlamıştır. Kemalistlerin düktatoryası bitmiştir. Bilmem hangi generalin arkasından yenileri gelmekte diye yeni oluşumları gündeme getirmenin hiçbir anlamı yok. Zira dünkü istifa bırakın deprem etkisi göstermeyi, toz bile kaldıramamıştır. Dün yaşayamıyorsanız mısıra gidin diyen zihniyetin tekrar düşünmesini tavsiye ederim. Beyni yıkanan yüzde elli varsa, bu insanlara ne yaptıkta tercihlerini farklı tarafa kullandılar diye düşünmek lazım.

padişahım cok yaşa!
    Biat etme kültürüyle yugrulmuş bir zümre ne kadar bilgili olabilir ki.Ara rejim parti destekciligi yapmaktan baska ne yapıyorsunuz.
    İlk başlarda At'a atıyordunuz At gitti Arı geldi ondan sonra refah yol hükümeti o da bitti ampul geldi ona atmaya basladınız.
    Ampul gider karpuz gelir karpuza atmaya devam edersiniz...

Bu tür sabit bir syasi ideolojisi olmayan insanların Atatürk'ün ilke ve inkilaplarını camur atması midemi kaldırıyor.
    Muazzaf subaylar içeri tıkılırken demokratik acılım adı altında seyyar mahkeme kurulup teröristler affediliyorken toz bile kaldırmaması sizin icin normal sanırım..

Durmak yok yola devam demeye getiriyorsunuz..
    Bu ülke odun koysam secilir diyenleri de gördü fakat sonları daragacında bitti!

• quote:

@serdar1457 2 üsteki mesajın için şikayet edildin umarım yönetici arkadaş gereğini yapıp Eski kuvvet komutanlara küfürün nedeniyle kırmızıyı ve uzaklaştırmaya verir, biraz adalet görmek iyi olurdu. Ayrıca tküfür etmeden görüş bildireceksen buyur yaz başkalarının kelimelerini copy/pase yapıp yayınlamayı bırak çok okumak istesek gider kendi adreslerinden okurduk.

benim görüşlerimin çoğunu yansıtmakta zaten altınada alıntıdır diye not düşmüşüm

birde 18 ay askerlik yapan bi insan olarak bu kadar argo sanırım fazla değil onlara karşı
    size karşı bi yazım olmadı.. adalet ?* kime ve neye göre adalet..?

demokrasiye innıyorsanız zaten bu memlktte o var gerekenide yapacaktır doğrudan yana..

• quote:

Orijinalden alıntı: serdar1457

quote:

@serdar1457 2 üsteki mesajın için şikayet edildin umarım yönetici arkadaş gereğini yapıp Eski kuvvet komutanlara küfürün nedeniyle kırmızıyı ve uzaklaştırmaya verir, biraz adalet görmek iyi olurdu. Ayrıca tküfür etmeden görüş bildireceksen buyur yaz başkalarının kelimelerini copy/pase yapıp yayınlamayı bırak çok okumak istesek gider kendi adreslerinden okurduk.

benim görüşlerimin çoğunu yansıtmakta zaten altınada alıntıdır diye not düşmüşüm

birde 18 ay askerlik yapan bi insan olarak bu kadar argo sanırım fazla değil onlara karşı
    size karşı bi yazım olmadı.. adalet ?* kime ve neye göre adalet..?

demokrasiye innıyorsanız zaten bu memlktte o var gerekenide yapacaktır doğrudan yana..

Alıntı diye belirtmemişsin ki yazıda.
    Zaten o kadar yazı yazma kapasiten olmadıgı aşikar :)

Kopyala yapıştır mantıgıyla hareket eden bir kesim.
    Taraf gazetesi şakşakcılgından başka birşey bilmeyen samanyolu adlı masal kanalını izleyerek beyinlerini büyüten bir kesim.

Demokrasi dedigimiz şey nedir ki;içi oyulmuş parça parça edilmiş bir tabir.

• quote:

Orijinalden alıntı: chakra

Türkiye'de demokrasi yavaş yavaş oturuyor. Eskisi gibi hükümetin ardında gerçekten ülkeyi yöneten, kontrol altında tutan bir güç yok. Adnan Menderes devrindeki demokrasi bilkinci ve halk niteliğinin de çok önündeyiz. Asker çerçevesine yavaş yavaş oturuyor, elbette bu ülkeyi yönetme, istediğini yapma erkini kolay kolay bırakmak istemiyor ve böyle küçük atraksiyonlar da olacaktır. Asker önce sivil hükümetin emrinde olduğunu bilecek, kanunları takmam demeyecek, bağımsız yüce yargıya saygılı olacak, darbe işlerinden kendini soyutlayacak ve demokrasiyi hazmedecek. Bugün bir gazete vardı, maşallah Çin gibi bir ülkenin misli misli fazla generale sahibiz, çoğu da kıta değil karargah generali. Hiç generalimiz kalmasa inanın mehmetçik ülke savunmasını yine eksiksiz yapar.

Arkadaşım sen bana şunu açıklar mısın bak rica ediyorum:"amerikanın da istediği BOP'un eş başkanıyız" bana şu cümleyi bir açıkla sonra ne halin varsa gör.

• vatanlarını koruyan ordularına bile bu kinle konuşanlar ne dir bu kin ne dir emperyalizmin nasılda sevindiğini tebrikler yağdırdığını görmüyormusunuz,ordunuz olmasa kim koruyacak sizi bu vampirlerden işte libya örneği,dönülmez bir yola girildi artık yaşıyacaklarınız kendi seçimlerinizin sonucu olucakda benim günahım ne bende yanıcam sizin yanınızda
  • askere ceza için eline pimi çekilmiş el bonbası verip 4 askerin ölmesine neden olanlarmı koruyacak bu vatanı yada dağlıcada baskınında sadece seredenlermi yada 40 kilo tezhizatla 4 gün araziyede gezdirerip 13 şehit verdirip soruşturma sonrası normal diyenlermi. yadakendi işlerini bırakıp siyasete el atanlar örgüt kurup jitem v.s die milleti takır takır vuranlarmı.

dağlıcada 30 kişi yaptı baskını bizim ordu 600 bin kiişi nerde ordu neyaptı ?

tabi tuzunuz kuru abiniz kardeşinizin eline pimi çekilip bi bomba verilip öldürülse
    ( bu direk cinayettir). bukadar rahat olurmuydunuz.
    olay duyulmasa Eğitim zaiyatı diyip işin içinden çıkacaklardı.
    ölen öldüğüyle kalacaktı
    eğitim zaiyatı nedir bilirmisiniz ?

boş konumayın gidin önce askerlik yapın sonra gelin burda ahkam kesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar1457 -- 31 Temmuz 2011; 14:02:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar1457

askere ceza için eline pimi çekilmiş el bonbası verip 4 askerin ölmesine neden olanlarmı koruyacak bu vatanı yada dağlıcada baskınında sadece seredenlermi yada 40 kilo tezhizatla 4 gün araziyede gezdirerip 13 şehit verdirip soruşturma sonrası normal diyenlermi. yadakendi işlerini bırakıp siyasete el atanlar örgüt kurup jitem v.s die milleti takır takır vuranlarmı.

dağlıcada 30 kişi yaptı baskını bizim ordu 600 bin kiişi nerde ordu neyaptı ?
    evt bir ordu olacak ama bu orda hükemetin hizmetinde olacak

boş konumayın gidin önce askerlik yapın sonra gelin burda ahkam kesin

senin askerlik yapmadığın belli insan yediğine anca bukadar kusar yazıklar olsun ,ne ahmakça düşünce tarzıdır anlamak mümkün değil,her kurumda bireysel hatalar olur ama bu kurumları yok etmek hele bide bunu emperyalizimin şakşakçılığın altında yapmak nasıl bir karekter eksikliğinin göstergesidir,sizlerden çok var alah bu devletin milletin yardımcısı olsun gidiyoruz uçuruma,sizlere hakımı helal etmiyorum ben bu işde yokum,tarih sizleri afetmeyecek evladlarımızı geleceklerini paramparça eden bu kiniz inşalah size döner nediim,yaşayacığımız her acıyı gani gani sizlerden alah çıkarsın

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.