Şimdi Ara

GENERAL-FUJİTSU FİYATLARINDAKİ DENGESİZLİK VE ŞÜPHELER (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
4.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaw burada Dava nedir onu anlıyamadım ben

Sürekli bir Fujitsu/General muhabbeti gidiyorda!!

kafanız çok takılıyorsa her ikisinide almayın gitsin o zaman,piyasada malmı yok yaw

Bu arada Arçelikte iyice saçmalamış galiba,ülen bazı modellerinde ne fiyatlar var be!!

valla çevreme bakıyorum millet şakır-şakır paso Arçelik/Vestel/Beko dan klima taktırıyorlar

Kış geliyor,klima muhabbetleri vede savaşları başlıyacak gari!!
  • Fujitsu kardeşimiz aslında net olarak açıklamış fujitsu ile general aynı klima demiş sadece fujielectric aynı değildir demiş ve daha az model var demiş . onuda açarsa hep birlikte bu konuya son verebiliriz. bende inceledim general euroventte yok densede burdaki modeller çıkmıyor ok ama benzeri modeller çıkıyor general adı altında ama fuji çıkmıyor. hiç biryerde bulamadım. bekliyoruz fujitsu arkadaştan cevap ama samimi cevap . 14 lük asya lcc serisi 40m2 yeter gibi max değerleri alarak değil:))

http://oyun.donanimhaber.com/m_3306812/mpage_136/key_//tm.htm#29948684

quote:

Egé

22 Ocak 2009; 9:28:23

--------------------------------------------------------------------------------

quote:

Orjinalden alıntı: FUJITSU
    quote:

Orjinalden alıntı: Egé

Merhaba,

Arkadaşlar ben Fujitsu, Fuji Elektrik ve General marka klimaları aynı fabrikada üretiliyor diye biliyorum. Teknik değerlere baktığınızda da birebir aynı değerler vardı diye hatırlıyorum. Ama emin değilim. Bu konuda doğru ve net bilgisi olan arkadaşlardan açıklama rica ediyorum.

Değerli arkadaşım,
    saydığın üç markada Fujitsu General Ltd. Co. şirketine aittir. Merkezi Kawasaki Japonya'dır. Çin ve Tayland' daki kendi fabrikalarında üretimi yapar. Teknik değerler bakımından Fujitsu ve General aynıdır. Ama Fuji Elektrik değildir. Ürün çeşitliliği açısındanda en fazla ürün yelpazesi Fujitsu' dadır. Mesela bir çok modeli General de yoktur.Sonra General, en sonda Fuji Electric gelir.
    Çok daha detaylı bilgiler öğrenmek isterseniz üç ürününde web sitelerini ziyaret edebilirisiniz.

Fujitsu içinwww.abkaygroup.com
    Fuji Electric içinwww.severklima.com
    General içinse biraz erken şu aralar, çünkü Genç Enerji firması getiriyordu ama Nisandan sonra İklimsa' da olacak.

Saygılarımla

quote:

Orjinalden alıntı: mbirol
    Aralarında hiçbir fark yoktur.Aynı banttan çıkar.Sadece ithaltçıları farklıdır.Birde ürün yelpazesi ithalatçının getirdiğine paralel olarak değişiebilir.Zaten birine kötü diyen kendinede kötülük yapmış olur.

Cevaplarınız için çok teşekkürler. Bu konuda her kafadan ayrı ses çıkıyordu, netleştirdiğiniz iyi oldu..

Sabit Telefonda Numara Taşıma 9 Mayıs 2009 da Resmen Başladı.
    Sabit ücret soygununun sona ermesine az kaldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

yaw burada Dava nedir onu anlıyamadım ben

Sürekli bir Fujitsu/General muhabbeti gidiyorda!!

kafanız çok takılıyorsa her ikisinide almayın gitsin o zaman,piyasada malmı yok yaw

Bu arada Arçelikte iyice saçmalamış galiba,ülen bazı modellerinde ne fiyatlar var be!!

valla çevreme bakıyorum millet şakır-şakır paso Arçelik/Vestel/Beko dan klima taktırıyorlar

Kış geliyor,klima muhabbetleri vede savaşları başlıyacak gari!!

evet bende onu anlayamıyorum zaten bi mitsubishi bi daikin bi toshiba cihazları 2.000 3.000 mertebesinde arçelik çıkarmış yine 3.000 mertebesinde cihaz ve millet onu alıyor ilginç gerçekten.

• hatta böyle bişey geçti diye sırf fujitsuyu aramıştım bi kaç ay önce hepsinin aynı fabrikada üretildiğini fujitsu sonra general sonra fuji electric in gldiğini söylemişti ki bende öyle hatırlıyorum bölgedekilerden aldığım bilgiye göre eski cihazları aynıydı hatırlıyorum fakat yeni serilerinde kabin aynı iç fakrlı bunuda yine generalde çalışan bi dotumndan öğrendim ha bölgede bilmiyossa ona yapcak bişey yoktur zaten.
  • elbette fiyatları benzer olduğu için ya toshiba ya daikin ya da mitsubishi'yi alırım ama burda mevzu belli 1000 TL fazladan para vermek ne derece doğru aynı olmasada çok yakın değerlere sahip makina için?.. Bence bilgisayar parçaları ve sistemler için kullanılan fiyat/performans testine benzer birşey klimalardada olmalı, çünkü mesele bütçe-kullanım süresi-performans-fiyat meselesi. Yanlış mı düşünüyorum acaba?
  • Az kaldı 2 ay sonra general klimaların akmı karamı oldugu meydana çıkmasına hele havalar iyice sogusun eger aynı özelliklere sahip fujitsu ve general klimalardan general ısıtmada sorun çıkarırsa tüketicide agzını açmasın havaya versin getireni mahkemeye, nedenmi nedeni çok açık ambalajlarında bile GENRAL-FUJİTSU yazıyor.
  • Bakalım umarım yeni General alan bir vatandaş olarak bir sorun çıkmaz hiçbir General'de. Bekle ve gör zamanı zaman:)
  • zaten bi klima herhangi bi koşulda değil çok zor koşullarda kendini belli eder yüksek borulama zor hava koşulları her klima soğutur ama zor koşulda her klima ısıtmaz neyse kış geliyo.
  • Bu sene bir klima daha alacagım allahdan bu sene kışın çok çetin geçmesini temenni ediyorum ki iyi karar verebileyim, tam 20 arkadaşım bu sene degişik markalardan klima aldı, toshiba daiseka alanda var general alanda, zibro alanda var, fujitsu, mitsubishi alanda, bakacagım en soguk günlerde evlerine damlayacagım test edecegim agız çıkış sıvcaklıklarına kadar ve denildigi ara katdamı, borulama mesafesi nasıl kaç metre kare yerde kulanılıyor ona göre karar verip bir marka alacagım.
  • gallipoli incelemelerinizi merakla bekliyoruz ayrıca elektrik sarfiyatınıda burada bizimle paylaşırsan seviniriz...
  • Takım tutar gibi yapmayalımda gerisi kolay, doğruya doğru diyelim kışın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aras

Takım tutar gibi yapmayalımda gerisi kolay, doğruya doğru diyelim kışın.

Yeni alacagım için takım tutmakla işim olmaz, hangisi uygun fiyata iyi iş çıkarıyorsa ona bakacagım, mesela 9000 btu ara katda bir klima markası 15 metre kare kuzeye bakan yeri ısıtmada zorlanıyorsa onu almamda bir başka yerde aynı klima 20 metre kare yeri yaklaşık aynı şartlarda ısıtmada başarılı ise 300-500 daha verir onu alırım, sonuçta bu tip şeyleri bir defa alacagız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet007tr

quote:

eina Tarih 8 Ekim 2009; 9:00:12
    o iki cihaz arasında parça kalite farkı var birebir aynı cihazlar değil ki zaten general in verdiği değerler euroventte onaylanmış bi değer değildir yani fiyatlarda mantıksız bişey yok.

quote:

Hamburgerabi Tarih 8 Ekim 2009; 11:22:08
    yani siz diyorsunuzki, iklimsa gene yaptı yapacagını tıpkı kalitesiz MHI getirdigi gibi kalitesiz dandik general klimalarımı piyasaya sürdü.

quote:

rotasiz_45 Tarih 8 Ekim 2009; 19:43:05
    peki şimdi bu klimalrın eer cop değerleridemi doğru değil???

quote:

Hamburgerabi Tarih 8 Ekim 2009; 20:22:53
    hani bizim milletten beklerimde elin japonundan beklemem ya, bu kadarmı halkını kazıklamayı düşünen şirketlerimiz var

eina arkadasım size katılmıyorum euroventte zibro ile ilgili hicbir deger yok hatta adı gecmiyor simdi zibro kotu degerleri uydurmadır japan toyotomi markası ile arasında malzeme kalte farkı var diyebilirmiyiz? Kaldıki bu markada yok euroventte...

Linke tıklayın!

Yukarıdaki link Fujitsu-General markasının Avrupa sitesidir degerler iklimsanın katalogu ile tamamen aynı bence endise etmeyin arkadaslar onumuz kıs gorecegizki Fujitsu ile General aynı su anda eina arkadasımızdan baska hic kimse farklı diyemedi zaten.... Bu bir pazarlama teknigi iklimsa yapabiliyor Sanko Holdingte Mitsubishi Heavyde %30 indirim yapsın burda en cok ben bagırıcam kosun alın diye....

sanko daha ne indirim yapıcak adamlar liste fiyatı üzerinden min %20 indirim yapıyorlar reklam öle afiş asmayla heryere poster dağıtmayla olmaz kaliteyle olur unutma bunu.

• quote:

sanko daha ne indirim yapıcak adamlar liste fiyatı üzerinden min %20 indirim yapıyorlar reklam öle afiş asmayla heryere poster dağıtmayla olmaz kaliteyle olur unutma bunu.

Mitsubishi Heavy Fiyat Listesi - Linke tıklayın

Yukarıdaki fiyat listesi uzerinden mi %20 indirim yapıyorsunuz? O zaman neden bumu simdi yazıyorsunuz dogrusu anlayamadım... Afiş - poster falan islemez bilincli olana Fiyat/performans olarak İklimsanın kampanyası cazipti simdi sizinde yukarıdaki listeye göre %20 indiriminiz varsa o da çok cazip olacak. Kalite gorecelidir bende Mitsubishi Electricte(MSZ GA-35VA) var Mitsubishi Heavyde(SRK28-HG İklimsa) var ikisinden de memnunum. Electrigi 2006 da 2000 TL ye aldım, Heavyi 2008 de kampanyadan 864 TL ye aldım. Çok araştırma yaparım kampanya varsa vede işlev olarak aynı işi yapabileceksede ilk önceliği ona veririm... Size katılmadıgım tek nokta ise çok çabuk bir markayı kötülemenizdir. Yoksa alım gücü olan arkadaşlar tabiki gitsin en iyi olanı alsın ama fiyat olarak makul, Cop degerleri yuksek, en iyilerde olan fonksiyonların hepsi olan cihazlar var bunları bir kalemde silerseniz burda sizinle asla anlasamam. Ben fiyat sıkıntısı olmadan bir cihaz alsam Daikin, Mit.Electric, Mit.Heavy alırım bu kesin ama o fiyata cıkamazsamda biraz asagılardada aynı islevlere sahip makinalar artık var bunlar goz ardı edilemez... 2500-3000 TL ye Ar...lik dunyada klima kalmasa yine almam, onu alanında aklına sasarım iyi geceler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet007tr -- 12 Ekim 2009; 2:00:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: samet007tr

quote:

Mitsubishi Heavy Fiyat Listesi - Linke tıklayın

Yukarıdaki fiyat listesi uzerinden mi %20 indirim yapıyorsunuz? O zaman neden bumu simdi yazıyorsunuz dogrusu anlayamadım... Afiş - poster falan islemez bilincli olana Fiyat/performans olarak İklimsanın kampanyası cazipti simdi sizinde yukarıdaki listeye göre %20 indiriminiz varsa o da çok cazip olacak. Kalite gorecelidir bende Mitsubishi Electricte(MSZ GA-35VA) var Mitsubishi Heavyde(SRK28-HG İklimsa) var ikisinden de memnunum. Electrigi 2006 da 2000 TL ye aldım, Heavyi 2008 de kampanyadan 864 TL ye aldım. Çok araştırma yaparım kampanya varsa vede işlev olarak aynı işi yapabileceksede ilk önceliği ona veririm... Size katılmadıgım tek nokta ise çok çabuk bir markayı kötülemenizdir. Yoksa alım gücü olan arkadaşlar tabiki gitsin en iyi olanı alsın ama fiyat olarak makul, Cop degerleri yuksek, en iyilerde olan fonksiyonların hepsi olan cihazlar var bunları bir kalemde silerseniz burda sizinle asla anlasamam. Ben fiyat sıkıntısı olmadan bir cihaz alsam Daikin, Mit.Electric, Mit.Heavy alırım bu kesin ama o fiyata cıkamazsamda biraz asagılardada aynı islevlere sahip makinalar artık var bunlar goz ardı edilemez... 2500-3000 TL ye Ar...lik dunyada klima kalmasa yine almam, onu alanında aklına sasarım iyi geceler....

şu anda hangi bayiye gidersen git sana bayinin alım gücüne göre liste fiyatları üzerinden %10 veyahut %20 arası indirim yaparlar AİRFEL in cihazlarında iklimsa nın böyle bişey yapma ihtiyacı ne adamlar geçen seneki sattığı toplam adedin 10 da 1 ini sattılar cihaz olarak Mitsubishi desteğini çekti general diye cihaz getirdiler onlarla ayağa kalkıcam diye uğraşıp duruyolar her adım attığın yerde bayi var bi şehirde 15 20 tane bayimi olur nası bi satış politikası bu sonra koskoca gitmiş Mitsubishi gibi bi devin tabelasını indirmiş iklimsa tabelasını koymuş böyle olunca tabiki kar marjları düştü ve bu yüzdende kampanyaydı yok oydu yakında bi klima alana bi elektrik süpürgesi gibi şeyler başlarlar artık insanlar artık bilinçsiz değil neyin ne olduğunu kalitenin ne olduğunu biliyor ama gücü yeter alır ama bilsede gücü yetmez alamaz ama neyin ne olduğunu biliyorlar araştırıyolar eskisi gibi benim orta boy bi odam var klima alcam diye gelmiyorlar.

Gelelim asıl olaya bi markayı çabuk kötüleme gibi aslına bakarsanız hiç konuşmamayı tercih edenlerdenim ben kolay kolay gidip bi rubnismiş arçelikmiş bekoymuş vestelmiş konuşmayı çok fazla sevmem bi kaç konu hariç oda garibime gitti o kadar yüksek paralar vermek insanın kaliteyi bilen insanım sadece burda bi orta mal bi cihazın şu andaki bi toshiba olsun mitsubishi olsun daikin olsun aynı kefeye koyulursa o zaman girer anlatırım.Orta mal bi cihazda Demirdöküm ciddi manada diğer cihazlara göre iyidir Fujitsu cihazı nın eski performansını çok iyi bilirim mükemmel bi cihazdı ciddi manada eski cihazlarının performansını nerdeyse çoğu cihazda görmedim ama bunları hiçbizaman yazmadım ben bana göre mantıklı ve ters olan yerlerde yazıyorum bildiklerimi araştırıp bildiklerimi yazıyorum bu fujitsu general olayını ben kafamdan uydurmadım eski cihazlarının aynı olduğunu aynı fabrikada üretildiğini biliyorum fakat yeni cihazlarının iç inin farklı olduğunu bilhassa fujitsu yu aradım sordum ve general de çalışan bi dostuma sordum.Burda ben hiç hayal ürünü bişey anlatmadım ve hiçbizaman ne bi kuruş para kazandım forum üzerinden nede sorularını görebildiğim kadar cevapsız bıraktım ve hiç bi koşulda cihazlar hakkında bilgim dahilinde sırf sevdiğim bişey uğruna yalan söylemedim açık ve net.Bnuları nasıl söyleyenbiliyorum hergün içli dışlıyım işim bu benim başka işim yokki iklimlendirme-soğutma sürekli araştırırım sürekli sorarım bildiğim bişey farklı mı yansıtılmış tekrar sorarım sonra yanlış olduğunumu öğrendim özür diler kapatırım.Amacım insanları bilgilendirip bilmeyenlere öğrenmek isteyip klima alcaklara az çok yardımcı olmak bu 1 2 sene alıp atcağınız bi çorap değil insnalar milyarlarca lira veriyorlar kendilerinden kısıp onları en doğru bilgilendirmek de tarafsız çıkar gözetmeden bilen kişinindir kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eina -- 12 Ekim 2009; 10:07:41 >

• arkadaşlar benimde temennim bir general klima sahibi olarak umarım general bizi yanıltmaz ve yarı yolda bırakmaz. hem kaldiki bende fujitsu ile generalin aynı eş degerde oldugunu bir çok ülkenin fujitsu sitesini araştırarak aynı olduğunun kanısına vardım. ayrıca ben generalin katalok değerlerinin altında çıkacağını sanmam. tabiki önümüz kış ve general klima bu kış kendini hepimize ispatlayacak(şahsen benimki 26-28 derecede bizi terletti ve güzel çalışıyor ama tabiki havalar daha soğuk degil ve 22-24 dereclerde).eger general kendini ispatlayamazsa bu İKLİMSA ınında sonunu getirir, çünkü elinden MHİ de çıktı ve sanko ya geçti.kaldıkı İKLİMSA bence türkiyeye ayıp ediyor zira SHARP ın çift plasmacluster 5.0 degerindeki, ve MHİ nin 5.50 degerindeki mükemmel cihazları yerine 2007nin modellerini hala sene 2009 olmuş vadandaşlara satmaktan hiç utanmıyor ve türkiyeyi eski teknolojiyle dolduruyor.ve İPİ firmasıda HİTACHİ nin eski modellerini getirmeye devam ediyorki, HİTACHİ nin 2008 den beri avrupada 6.20 cop degeri olan 7000 ve 9000 btu luk klimaları var. işin aslı şu ithalatçı firmalar ne yazıkki her zamanki gibi bizlere göz göre göre eski teknolojilere satmaya utanmadan devam ediyor......

• Arkadaşım herşey iyi güzelde birazda ithalatçıyı piyasalar bu hale getiriyor.Dandik ürünlerle rekabet edebilmek için bazen alt gurup ürün getirmek zorundada kalınıyor.Bunları söylerken kesinlikle İkli...sayı savunmuyorum.O gurup her zaman aynı ticaret yapısına sahip zaten Türkiye de adı büyük ya ne yaparsa doğrudur.Hala sattıkları her malı "arkasında SA... var" diğerleri kim ki,tek büyük onlar.hani arkasında var diyorlar ya,5 senelik bir ürünün yedek parçasını isteyinde görün bakalım ne paralar.

İPİ ye gelince,namı yoktur ama Türkiye de marka anlamında en istikrarlı firmadır.15 senedir Hıtachi yi ithal eder.Ne yalan reklam yapar nede havalara girer.Bakın 3-4 sene öncesi 10 ve 14 inverter çin üretimi idi, herkes tefe koydu yok çinmiş dandikmiş diye,sadece 2 modeli çin üretimi iken yerdenyere vuruldu,ama Fujitsu,General Çin olunca kimse toz kondurmuyor yahu.Adamlar özellikle Çinden getirmediler o modeller
    i Malezya fabrikada 10-14 inverter üretimi yok.Şimdi japon üretimi geliyor hala kimseden "vay be japonya üretim" buna 3 kuruş fazla veririm diyen yine yok.Hitachi nin Yüksek performanslı ürünlerine gelince var evet gelecekte ,ama RAS -10XH! PREMIUM 10 000 BTÜ nün bayi alış fiyatı 2000 $,kim verecek bu parayı.

Biz Türk tüketicisi olarak kimsinin hakkını vermek istemiyoruz.tutturmuşuz bir pazarlık gidiyoruz.Kalite mükemmel olsun,fiyatınıda dibe vuralım,satan ,takan,ithal eden isterse batsın bitsin.Ama adı büyük olursa ,reklam bol olursa "Adam kaçmaz arkadaş,o diyorsa doğrudur" deyip ne derse veriyoruz.

Bence Türkiye kaybediyor.Malın iyisi kötüsü belki bulunur ama,bu gidişle dürüst satıcı ve kaliteli usta diye birşey kalmayacak.Büyükler verecek gazı yok KDV indirimi yok bilmem ne,birgün gelip küçük dürüst iş yapan yo olup gidince yine o büyükler Eşeği boyayıp boyayıp satacaklar.

Benim tavsiyem kaliteye sahip çıkın,iyi bayiye,iyi ustaya 3 kuruş fazlayı verin,yarın çok ararsınız bulamazsınız sonra arkasında kimseyi,yada bulursunuzda ne ödersiniz onu bilemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Arkadaşım herşey iyi güzelde birazda ithalatçıyı piyasalar bu hale getiriyor.Dandik ürünlerle rekabet edebilmek için bazen alt gurup ürün getirmek zorundada kalınıyor.Bunları söylerken kesinlikle İkli...sayı savunmuyorum.O gurup her zaman aynı ticaret yapısına sahip zaten Türkiye de adı büyük ya ne yaparsa doğrudur.Hala sattıkları her malı "arkasında SA... var" diğerleri kim ki,tek büyük onlar.hani arkasında var diyorlar ya,5 senelik bir ürünün yedek parçasını isteyinde görün bakalım ne paralar.

İPİ ye gelince,namı yoktur ama Türkiye de marka anlamında en istikrarlı firmadır.15 senedir Hıtachi yi ithal eder.Ne yalan reklam yapar nede havalara girer.Bakın 3-4 sene öncesi 10 ve 14 inverter çin üretimi idi, herkes tefe koydu yok çinmiş dandikmiş diye,sadece 2 modeli çin üretimi iken yerdenyere vuruldu,ama Fujitsu,General Çin olunca kimse toz kondurmuyor yahu.Adamlar özellikle Çinden getirmediler o modeller
    i Malezya fabrikada 10-14 inverter üretimi yok.Şimdi japon üretimi geliyor hala kimseden "vay be japonya üretim" buna 3 kuruş fazla veririm diyen yine yok.Hitachi nin Yüksek performanslı ürünlerine gelince var evet gelecekte ,ama RAS -10XH! PREMIUM 10 000 BTÜ nün bayi alış fiyatı 2000 $,kim verecek bu parayı.

Biz Türk tüketicisi olarak kimsinin hakkını vermek istemiyoruz.tutturmuşuz bir pazarlık gidiyoruz.Kalite mükemmel olsun,fiyatınıda dibe vuralım,satan ,takan,ithal eden isterse batsın bitsin.Ama adı büyük olursa ,reklam bol olursa "Adam kaçmaz arkadaş,o diyorsa doğrudur" deyip ne derse veriyoruz.

Bence Türkiye kaybediyor.Malın iyisi kötüsü belki bulunur ama,bu gidişle dürüst satıcı ve kaliteli usta diye birşey kalmayacak.Büyükler verecek gazı yok KDV indirimi yok bilmem ne,birgün gelip küçük dürüst iş yapan yo olup gidince yine o büyükler Eşeği boyayıp boyayıp satacaklar.

Benim tavsiyem kaliteye sahip çıkın,iyi bayiye,iyi ustaya 3 kuruş fazlayı verin,yarın çok ararsınız bulamazsınız sonra arkasında kimseyi,yada bulursunuzda ne ödersiniz onu bilemem.

bu sadece klima konusunda yok herşeyde geçerli büyükler basıyorlar üreticinin gırtlağına büyük adetlerde alıp ucuza alıyorlar ama bazı mallarıda kendi istedikleri kalitede yaptırıp satın alabiliyorlar bence burada önemli olan her zaman pahalı olan kalitelidir anlayışından çok hangisi ne kadar paraya ne kadar kaliteli olacaktır
    ama sizin dediğinizden şu anlaşılıyor ki büyükler her zaman kalitesiz mal satıyor kalitesiz montaj yapıyor tabiri-caiz ise anlayacağınız göz boyuyor diyorsun mesela ben sizden gelsem mıt heavy klima sorsam siz kimden alacaksınız klimayı kendiniz mi ithal edeceksiniz sizde gidip ithalatçısından veya bölge bayisinden gene onun sattığı aynı malı alacaksınız eee nasıl oluyorda aynı malı sizden alıca daha kaliteli oluyor Türkiye nasıl kaybediyor gene para dist cebine giriyor alıcı aynı malı biraz daha pahalı alarak sizinde ekmek yemenizi sağlıyor ve şuna inanıyorum ki montaj ve cihazın kalitesi tamamen şans işi nereden alınırsa alınsın sizin kalifye elemenınız vardır sizden alış-veriş yapan montaj açısından şanslıdır ama bir başkasının kalifiye elemanı yoktur o zaman neden daha fazla ödesin alıcı sayın birol artık tüketici de yavaş yavaş bilinçleniyor elimdeki paraya nasıl EN İYİSİNİ alırım diye araştırıyor onlar için iklimsa nın abkayın airfel pvgnin anlamı yok

sektörü benden daha iyi bildiğinizi tahmin ediyorum çünkü yazılarınızdan takip ettiğim kadarıyla bayadır bu sektörün içindesiniz klimanın duayeni daikin diyoruz piyasada varmı var ithalatçısı hala getiriyor mu gatiriyor satılıyor mu eskisi kadar olmasa da satılıyor ama neden eskisi kadar değil çünkü pastadaki payı küçüldü rakip çoğaldı ama hala benim kalitem bu fayatıda bu diyor parası olan gidip basıyor parasını alıyor yani piyasada kaliteli mallar da var

birde şu var hadi diyelim ben veya yakınım X marka ucuz klima aldık memnun değiliz elk fat fazla geliyor konfor güzel değil hadi aldık kullanıyoruz tavsiye etmek gerekirse veya yenisini almak gerekirse bir daha o klimadan alırmıyız yoksa sizin dediğiniz gibi daha kalitelisine mi yöneliriz elektronik işinde şans da önemli

çin işine gelince artık herkesin çinde fabrikası var dünya artık global bir pazar oluyor daikin gitse üretimini çinde yapsa dandik marka mı olacak hayır sadece oradaki düşük işçilik maliyet avantajını kullanacak gene kendi kalifiye mühendisleri geliştirecek makineyi gene kendisi belirleyecek parça kalitesini sadece MONTAJDA çalışan işçiye 1000$ değilde 100$ verecek yani çinde üretilen mallar dandik değil Tr ye gelen çin malları dandik adamlar bir malın görüntüsünü bozmadan sana istediğin kalitede yapabiliyor yani sana komp iyide yapıyor dandik de ama bizim tercihimiz belli

sonuç olarak canım ülkemde istenilen kalitede ürün var herkes istediği kalitede mal alabilir kimse artık fazladan 3 kuruş vermek istemez çünkü teknolojinin sonu yok 3 kuruş fazla verdiğin malında 3 kuruş fazlası var bana şimdi klima lazım bir bütçe belirledim bu bütçe ile en iyi hangisini alırım onu araştırıyorum gerek bu formda olsun gerek günlük hayatım da olsun GÖNÜL İSTERKİ EN İYİSİNİ ALMAK KALİTEYE SAHİP ÇIKMAK ama bütçe meselesi

• herkese mrb .arkadaslar bu forumlara ve yazdıklarınıza cok kafa patlattım ve ısıtmada kullanabılcegım fujıtsunun sureklı uzerınde konusulan modelı asya 18 lcc klıma aldım sogutmada su an ıcın cok ıyı ama benım anlamadıgım bırsey var bu klıma da ısıtma btu 31000 lere nasıl ve hangı hava kosulunda cıkıyor.. bu konuda benı ve okuyanları bılgılendırırsenız sevınırım.
  • Hayırlısı olsun cihazınız.Bendede General 18,lik plazma var bu sene nasip olursa üçüncü kışı geçirecegim.Hiç korkunuz olmasın nasıl yazın soğutuyorsa kışında odanızı hamam gibi yapacaktır...Çünkü Fujitsu ve General klimaların ısıtma performansları çok çok süperin üstünde..Merak etmeyin süper ısınacaksınız.....
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.