Şimdi Ara

General HT500 Set akıllı oda termostatı kullanıcı yorumları ve önerileri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
608
Cevap
20
Favori
74.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kazan sıcaklığını düşük tutarsanız bir nebze sıcaklık dalgalanması mi önlersiniz.ama gerçek çözüm öğrenme modlu on off termostat.hedef sıcaklığa ulaşmadan petekleri kapatıyor peteklerin sıcaklığı ile içerisi hedef sıcaklığa ulaşıyor.generale baskı yapın bu iş yazımla çözülebilir.0.5 yüksek bir deger sıcaklık değişkenliği 1 dereceyi bulur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozan Artun

Eğer evin yalıtımı iyiyse, hassasiyet yüksek olduğu için ısıtıcının çalışma durma arasındaki süre çok daha uzayacaktır.

Bu hassasiyet sorununu programlama moduyla aşabileceğimizi düşünüyorum. Bu konuda fikri olan var mı?

Mesela oda sıcaklığı 23 derece civarında olsun istiyoruz.

Gece 12 den itibaren şöyle bir program yapsak hassasiyeti düşürebilirmiyiz?

İstenilen hedef sıcaklık 23 olsun

Saat-istenen program sıcaklığı

P.B.= program başlangıcında
    Ü=Üstünde
    A=Altında

00.00-23.00 derece başlangıç
    00.30- 23.00 (P.B. oda derecesi 23.1 ve Ü olduğunda stoplar)
    01.00-22.9( P.B. oda derecesi 22.9 ve A olduğunda start verir)
    01.30-23.0(P.B. oda derecesi 23.1 ve Ü olduğunda stoplar)
    02.00-22.9 (P.B. oda derecesi 22.9 ve A olduğunda start verir)

02.30-23.0(oda derecesi 23.1 olduğunda stoplar)
    03.00-22.9 ( oda derecesi 22.9 olduğunda start verir)
    03.30-23.0(oda derecesi 23.1 olduğunda stoplar)
    4.00-22.9( oda derecesi 22.9 olduğunda start verir)
    Ve sabaha kadar bu döngü devam ettirilecek..

Sizce bu yöntem işe yarar mı?

Not: program zaman geçişlerinde oda derecesi, istenen program derecesine eşit veya düşükse , ısıtma başlıyor. Yani ısıtma yapmak için 0.5 derece fark oluşmasını beklemiyor.
    Yine program zaman geçişlerinde oda derecesi, istenen program derecesinden yüksekse ısıtma duruyor. Eşit veya oda derecesinden yüksekse o zaman ısıtma devam ediyor. Isıtmayı durdurmak için 0.5 derece fark oluşmasını beklemiyor program zaman geçişinde.
    Ekran görüntüsü atar mısın?

Ben pil olayını modemde usb çıkışı vardı modemin yakınına koymuştum oradan hallettim. Modem nasıl olsa sürekli bağlı olduğu için cihazda, otomatik olarak çalışıyor.

• Ekran görüntüsüne gerek yok alıntıladığın zaman-derece eşleşmesinin aynısını yapacaksın.

Sen yine de dikkatli ol. Modemle derece arasında orjinal kabloyu kullan. Orjinal kablonun amperi düşük . Termostata yüksek amper gitmesin diye düşük amper ileten kablo kullanmışlar.
  • Eyyy Generallife firması termostatlarında hassasiyet ayarının manuel ayarlanmasına izin ver ve öğrenme modu ekle.Bu özellikleri yap ki millet seni tercih etsin 1 derece çalışma aralığında insanlar üşüyor.........duy artık sesimizi.
  • Paylaştığım algoritmayla
    oda sıcaklığı
    Min:22.9
    Max:23.4

Olmuş.yani hassasiyeti 0.25 e düşürmüşüz. Bilginize..

• Ozan Artun O kullanıcısına yanıt
    Ozan bey cosada hassasiyet 0.1 derece yani 22.0 da yanıyor 22.1 de sönüyor.peteklerin sıcaklığı ile içerisi 22.5 olabiliyor.cosa da nasıl bir algoritma yapalım ki sıcaklık maksimum 22.2 olsun?

• Cosayı bilmiyorum. Ama benzer programı 15 dakikalık dilimlerle yaparsanız işe yarayabilir. Cosada 15 dakikalık dilimlerle programlama var dedi bir arkadaş.

Tabi bunun işe yaraması için termostatın ht500 deki gibi başlangıç değerine göre aç kapa yapması lazım.

00.00-22.1
    00.15-22..0
    00.30-22.1

Gibi..

Tabi bununla beraber en sıcak odaya termostatik vana konmalı. Bizim oda termostatı en sıcak odada olduğu için o odadaki petekte termostatik vana var. Bu sayede termostatik vana ile bu petek kapanıyor ve diğer odalar ısınmaya devam ediyor. Termostatik vanadan önce diğer odalarla yaklaşık 1 derece fark oluyordu. Şimdi bu fark 0.2 0.3 derecelere kadar indi..

Bir de sıcak suyun derecesi veya debisi düşerse ani ısıtma olmaz ve fark bu kadar açılmaz diye düşünüyorum..

Not:

1-) Ht500 de oda termostatı kapalıysa ht500 modemi internetten idare etmek mümlün olmuyor. Mutlaka oda termostatı açık olmalı..
    2-) program dilimleri arasında geçiş olduğunda(16.00 dan 16.30 a geçiş gibi) istenen derece değişmemişse ayarlanan derecenin 0.5 üstüne ya da 0.5 altına inmeden termostat start ya da stop yapmıyor. Eğer derece farklı dereceye ayarlandıysa o ayarlanan dereceye göre start ya da stop yapıyor.
    Bu da kayda geçsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 20 Kasım 2019; 16:35:20 >

• Bu termostatı bende dün aldım. Akşam yatarken 22 dereceye ayarladım fakat sabah kalktığımda termostat 21,6 gösteriyordu ve kombi çalışmıyordu. Odada biraz soğuktu. Nasıl ayarlandığı konusunda kafam iyice karıştı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • samizeldestan S kullanıcısına yanıt
    Program modunu kullanmazsanız, 0,5 derece hassasiyetten dolayı bu anlattığınızı yaşarsınız. Bu yaşadığınız normal bir durum.

Siz 22.00 dereceye sıcaklığı ayarlayınca , kombi 22.5'e kadar çalışmış. 22.5'de durmuş. Oda sıcaklığının 21,5 olmasını beklemiş bu olmayınca yani oda sıcaklığı 21.6 da kalınca kombiyi çalıştırmamış.Eğer 21.5'e düşseydi o zaman kombiyi çalıştıracaktı.

Program moduna girip 30 dakikalık dilimlerle
    22,0
    21,9
    22,0
    21,9

dereceyi tanımlarsanız, bu yaşadığınız dalgalanmanın olmayacağını göreceksiniz.
    Teşekkür ederim deneyeceğim. Benim ev alttan ısıtma olduğu için hemen ısıtma olmuyor malesef. Acaba daha hassas bir termostat ile değiştirmeli miyim? Aklıma Cosa ve kombimin kendi termostatı ve viessmann 0.2 derece hassasiyet olduğunu söylüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: samizeldestan

Teşekkür ederim deneyeceğim. Benim ev alttan ısıtma olduğu için hemen ısıtma olmuyor malesef. Acaba daha hassas bir termostat ile değiştirmeli miyim? Aklıma Cosa ve kombimin kendi termostatı ve viessmann 0.2 derece hassasiyet olduğunu söylüyor
    Ben teşekkür ederim..

Eğer hassasiyet sizin için çok önemliyse evet iade edip cosa v.b. ürünlere yönelebilirsiniz. Ama benim için, internet bağlantısı olmadığında ya da cep telefonu arızalandığında termostat üstünden idare edebilmek daha önemli olduğu için HT500'ü tercih ettim. Diğer markalarda da bu var mı bilmiyorum? Ama HT500'modemin , oda termostatından idare edilebilmesi bana güven veriyor.

Ayrıca bu programlamayla hassasiyet sorunu da çözüldü. Şuanda hassasiyeti 0,25'e indirdik.Sizin yerden ısıtmanın hemen ısıtmaması aslında avantaj. Çünkü hızlı ısıtma olmamasından dolayı termostat stopladığında sıcaklığın çok yükselmesi durumu da söz konusu olmayabilir..

O zaman bunu kullanmaya devam edeyim. Siz uygulamadan hassasiyet ayar kısmını ne olarak ayarlıyorsunuz?

General HT500 Set akıllı oda termostatı kullanıcı yorumları ve önerileri

Mesela ben 22 değilde odanın 23 derece olmasını istiyorum. Dediğiniz şekilde ayarladım bu şekilde çalışıyor

• Programları 30 dakikada bir 22.9 , 23.00 olacak şekilde yapın ve durumu gözlemleyin.

Peki ustam sicaklik hassasiyetini kaça ayarlıyorsunuz uygulamadan

• Yarım saattir kombi sürekli çalışıyor oda sıcaklığı yükseleceğine düşüyor anlamadım ben bu termostatı

• samizeldestan S kullanıcısına yanıt
    Hocam bence siz bu konuyu baştan sona okuyun . Termostatın nasıl çalıştığını anlamanız lazım .

İstenen sıcaklık hassasiyeti değiştirilebiliyor. Bu hassasiyeti 0.1 de tutun. Termostatın açma kapama hassasiyeti değiştirilemiyor. Programlamayla bunu düşüreceğiz. Yerden ısıtma geç ısıttığı için termostat sıcaklığı geç algılamış olabilir.

General HT500 Set akıllı oda termostatı kullanıcı yorumları ve önerileri

Ustam şu anda evde kimse yok alt kattayım. Bütün kapı pencereler kapalı. Evimiz küçük 85 M2 falan balkonlar dahil. + Alttan ısıtmalı. Kombi şu an 50 derece kazan suyu ile çalışıyor dediğiniz programı ayarladıktan sonra kombi çalışmaya başladı ama oda sıcaklığı sürekli düşüyor nasıl oluyor bu durum

Ustam burdaki demek istediğinizi tam olarak anlayamadım. Benim ht500 oda sıcaklığını 0,1 hassasiyet ile gösteriyor. İstenilen oda sıcaklığını da 0,1 hassasiyet ile belirleyebiliyorum. Örneğin termostat 22,7 gösteriyor diyelim ben istenilen sıcaklığı 22,8 yaptığım zaman kombiyi ateşliyor. Burada yanlış olan bir durum mu var ben mi anlamayamadim

• Hocam. Siz ht500 modeme giriş yaptığınız kabloların resmini çekip gönderirmisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 21 Kasım 2019; 21:35:41 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.