Şimdi Ara

General HT500 Set akıllı oda termostatı kullanıcı yorumları ve önerileri (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
608
Cevap
20
Favori
74.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam bir sorum olucak. Onceden (1 hafta once) kombi calisir (ht500 ile) sonra istenilen sicakliga geldimi kapatirdi. Simdi ht500 uzerinde 23.5 ayarli, 23.8 veya 23.9 a geliyor ve ekran uzerindeki alev isareti sonmeden 23.1, 23.2 lere dusene kadar yanik kaliyor. Gaz saatine bakiyorum kipirdama yok, kombiden ses gelmiyor.

Petekler soguk kalmiyor, iliktan bir tik daha soguk durumda kaliyor. Sonra 23.1 veya 23.2 de tekrar atesleme yapiyor kombi. Yani o alev sesi geliyor ve calismaya basliyor.

Onceden istenilen sicakliga getiriyordu ve ht 500 uzerindeki alev isareti sonuyordu. Sonra 0.5 derece dustugunde tekrar geri calisiyordu. Bunun sebebini biliyormusun ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikiy İ kullanıcısına yanıt

Program modundaysa 30 dakikalık dilimlerde eğer farklı derece ayarlandıysa bu durumda oda sıcaklığı ayarlanan derecenin altında ise ya da ayarlanan dereceye eşitse ısıtıcı çalışır Eğer oda sıcaklığı ayarlanan derecenin üstünde ise ısıtıcı çalışmaz Bunun dışında manuel çalıştırmada 0.5 derecelik değişim olana kadar ısıtıcının çalışması değişmez.

• Hocam programlama yok. Evin konumu geregi guney bolgesinde gunes goren bir mevkideyiz. 7/24 calismasini istesekte zaten gerek duyulmuyor.

23.8 dereceye ayarli, bir anda 23.9 oluyor, sonra 24, 24.1 daha sonra 24.2 ve tekrardan 23.8 e dusuyor. Bu dalgalanma hizli sekilde oluyor yani 1 dakika 20 saniye gibi bir surede 🔥 alev isareti aktif gorunuyor bu arada.

Daha sonra 23.8 olarak ayarladigim oda sicakligi 24.2 yada 24.3 oldugunda kombi kendini kapatiyor. Fakat 🔥 alev isareti hala altif gorunuyor.

Ot un durdugu yer 1 aydan beri ayni. Yani yeri degismedi. Gecen gunlerde elektrik kesintisi oldu, o gunden sonra boyle calisiyor.

Yani 23.5 ayarladigim oda sicakligi 24 e yaklastiginda 🔥 alev isareti sonuyor ve kombi kendini kapatiyordu. Fakat bu elektrik kesintisinden sonra 24 dereceye kadar geliyor ve tekrar 23.7 ya da 23.8 dereceye dusuyor. Velevki 24 dereceye geldi, kombi bunu algiliyor kendini kapatiyor (belki fan olarak devrede birakiyor yani alev sesi gelmiyor kombiden) ama ot uzerinde alev 🔥 isareti hep yanik kaliyor.

• Öncelikle herkese merhaba geçen yıldan beri ht 500 kullanmaktayım .ev değiştirdiğim için yeni evimde ECA kombide ECA 'nin ucuz kablosuz termostadi vardı bende onu söktüm kombinin içini açmadan direkt ht 500 ü bağladım. Tüm bağlantılar iyi.Telefondan kombiyi çalıştırıyorum ama çalıştırdıktan 10 saniye sonra sanki ben komut vermiş gibi modem ötüyor ve kombi kapanıyor. Manüel modda da aynı. Manuele alıyorum 5 10 sn çalışıyor sonra kapanıyor varmı çözümü olan?

Bence bu yaşadıklarınız tamamen pilli ve elektrikli olarak aynı anda kullanıldığı için oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: rmznturedi

Öncelikle herkese merhaba geçen yıldan beri ht 500 kullanmaktayım .ev değiştirdiğim için yeni evimde ECA kombide ECA 'nin ucuz kablosuz termostadi vardı bende onu söktüm kombinin içini açmadan direkt ht 500 ü bağladım. Tüm bağlantılar iyi.Telefondan kombiyi çalıştırıyorum ama çalıştırdıktan 10 saniye sonra sanki ben komut vermiş gibi modem ötüyor ve kombi kapanıyor. Manüel modda da aynı. Manuele alıyorum 5 10 sn çalışıyor sonra kapanıyor varmı çözümü olan?

Maalesef ben de benzer bir sorun yaşıyorum. Cihazı firmaya göndereceğim.

• Ozan Artun O kullanıcısına yanıt
    Firmayla görüştünüzmü acaba ?

Hocam sen dedikten sonra cikarttim pilini. O dalgalanma olayi bitti, artik yapmiyor.

Su andaki tek sorunum (kombinin belki calisma sekli ve ht500 un gonderdigi komutlar yuzundenmi bilemiyorum...) 23.5 ayarladim, 23.1 kadar dusuyor, tekrar 23.7-23.8 de kombi kendini kapatiyor, ht500 uzerindeki alev isareti yanik kaliyor ama petekler iliyor, sonra bu dongu ayni sekilde devam ediyor.

1 hafta once 23.5 ayarladigim ht500, 24 e geliyor ekrandaki alev isareti sonuyor, 23 e kadar dusuyor sonra alev isareti yaniyor ve 24 e kadar geri geliyordu. Bu durum 4-5 gun oncesinde elektrik kesintisine kadar bu sekildeydi.

Bugun lan modemli daikinin kendi kablolu termostatini siparis ettim. 10 gune kadar gelir dediler.

Soylede bir durum var, yani 23.5 ayarladigim ht500, kombiye komut gonderiyor, 24 derece olunca rolantiyemi geciyor acaba yani hazir oldami bekliyor onu cozemedim. Ht500 ekranindaki alev isareti sonmuyor cunku kombi hazirda bekliyor yani aslinda kendini kapatmiyor. Eger boyleyse, kombinin calisma sistemini ben fark etmemisim oluyor ve ht500 de sorun olmadigi ortaya cikiyor.

Devamlı pilsiz kullanmanin herhangi bir zararı vs olurmu elektrik kesildiğinde vs devrelere zarar verir mi acaba yada eslestirme ile alakalı bir sorun olurmu

• rmznturedi R kullanıcısına yanıt

Denedim ama firma telefonlara cevap vermiyor ...

Düzeltme. Firmada sanırım coronadan dolayı rotasyonlu çalışma olduğu için birimler cevap vermiyor ama operatöre ulaşılabiliyor. Bu sebeple firmayı arayan arkadaşlar hiçbir tuşlama yapmadan operatörün bağlanmasını beklerlerse firma yetkilisine ulaşabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 22 Aralık 2020; 11:12:31 >
  • setbys kullanıcısına yanıt

Server kaynaklı sorunlar olabiliyor. Mesela Ot sıcaklığı 45 derece gösteriyor. Ama genelde sorun olmuyordu. Bu sene sorun yaşadım. HT500 Modemim arızalandı .

Kombinin sıcaklığı düşük sıcaklığa ayarlandıysa bu sıcaklığa erişildiğinden dolayı kombi rolantiye geçmiş olabilir. Kombi sıcaklığını 5 derece yükseltip ottaki alevin sönüp sönmediğini gözlemleyin. Mesela 40 derece ise 45 yapın. Buna rağmen Ottaki alev sönmüyorsa Otta arıza var demektir. Sönüyorsa kombi kendisi termostat yapıp rolantiye geçti demektir bu normal bir durum.

Termostat, kombi alevi söndürüp sadece sirkülasyon yaptığında alev işaretini söndürmez. Kombiden herhangi bir bilgi almıyor bu ürün. Termostat ne zamanki ayarlanan sıcaklığın 0.5 üstüne çıkar sadece o zaman alev işareti söner.
    Bende kombi alev alsada almasada oda sıcaklığı ayarlanan değere gelmeden alev işareti kaybolmuyor.
    Yaklaşık 1 aylık ht500 set kullanımından sonra bazi şeyleri yeni farkedebildim öncesinde şu konuya girmek istiyorum bu yorumla alakalı olarak 0.1 hassasiyetli ot lari sık sık kombiyi çalıştırması sebebiyle yeteri kadar tasarruf sağlamaz demişsiniz bununla ilgili olarak baska konularda da çok sık ateşleme yapar bruloru yorar ömrünü kısaltır gibi yorumlar yapılmış ama gördüğüm kadarıyla yabancı menşeli ürünler de bu durumu düşünmüşler kombiyi ac kapa yapmaktansa alev boyu ayari yaparak bu sorunu halletmisler örn. Honeywell
    Gelelim ht500 e cihazin en büyük handikapı uzaktan erişimin İnternetsiz yapılamıyor olmasi bunun içinde adaptörle prize bağlanma zorunluluğu sonradan anladım ki evde mutlaka birileri olduğu için uzaktan erişim benim için çok gerekli değilmiş bunun yerine öğrenme modu daha etkin olabilirmiş forumda termostat tavsiyesi arayanlara tavsiyem kesinlikle ilk olarak netatmo olacak biraz pahali ve ulaşması zor olsa da 4 4luk bir cihaz gerekli olan herseyi mevcut 2 tercih ise honeywell olmalı daha uygun fiyatlı ve güzel özellikleri olan termostatlari var 3 sırada ise santek tercih edilebilir kullananlardan hiç memnun olmayan yok gördüğüm kadarıyla
    Önlerinde bunca örnek varken bizim yerli firmalarımız general cosa vb firmaların daha katedecek cok yolları var gibi görünüyor yine de kötü bir noktada değiller

• ekinoks_26 E kullanıcısına yanıt
    Alev boyunu kısanlar modülasyonlu termostat diye geçer ve birçok kombiye uygun değil maalesef bunlar. Uygun kombi varsa eğer en iyileri bunlar zaten ama alev boyunu kısaltıp çalışınca bu seferde sirkülasyon pompasını sürekli çalıştırıyorsun oda elektriği şişiriyor. Sadece pompa aylık ortalama 30TL gibi bir elektrik harcar 7/24 çalışırsa.
  • Fukasaku kullanıcısına yanıt
    Modulasyonu öğrenmiş oldum teşekkür ederim tavsiyen varsa fikir alabilirim
    Sonuç ne önerdiler Ozan bey ben dün ulaşamadım bugün de ariyamadim.
  • Fukasaku kullanıcısına yanıt

Evet ben de aynı şeyi söylüyorum. Alevin söndüğünü görmek istiyorsa ısıtıcının su sıcaklığını arttırıp, oda derecesinin istenen derecenin 0.5 derece üstüne çıkmasını sağlamalı diyorum.

Yani ot , sadece oda sıcaklığından etkilenir. 

Kombi rolantiye geçince oda sıcaklığı düşmeye başlayacağı için otta alev işareti olmasına rağmen ısıtıcı çalışmaz. Otta alev işareti olması, ısıtıcının alev verdiği anlamına gelmez.

Bizim güneş enerjisiyle çalışan 1.5 tonluk boilerde 60 derece su olduğunda bu su soğuyana kadar ısı pompası rolantide çalışıyor ama ısıtma yapmıyor. Çünkü ısı pompasına giriş suyu zaten sıcak oluyor. Ama bu sürede oda sıcaklığı , istenen sıcaklığın 0.5 derece üstüne çıkmadıysa otta alev simgesi yanık kalıyor. Isıtıcı ısıtma yapmamasına rağmen.

• rmznturedi R kullanıcısına yanıt

Aras kargoyla karşı ödemeli olarak otu ve modemi gönderin dediler.

Teşekkürler bende öyle yapıyım bari.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.