Bendeki problemde muhtemelen bu. 55 ten 58 e cikarttim. 36 saatte 11,5 kw gaz tuketimi yapmis. Yani dedigin gibi alev olsa bile kombi stand by da kaliyor gibi calismiyor ama pompa devrede herhalde cunku petekler cok sogumuyor ve ilik kaliyor. Daikin ndj kullaniyorum, daikinin kendi kablolu termostatini siparis verdim. Gelsin bakicam artik. Muhtemelen ht500 u iade ederim. Kabloluda olsa cok cok ovduler. Onumuzdeki yillarda da kablosuzu cikarsa artik ona gore bakarim diye dusunuyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
General HT500 Set akıllı oda termostatı kullanıcı yorumları ve önerileri (28. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Aynen bu şekilde çalışıyor 👍 -
Benim telefonlarımı hiç bir şekilde açmıyorlar mail attım onada cevap yok. -
Arkdaslar, ht 500 kullandigimi yazmistim, fakat sansimi baska markadan yana kullanmayi deniycem, bu yuzden urunu satmaya karar verdim.
Urun 2 ayliktir, garantisi hala devam etmektedir. Ben 500tl ye almistim, satis fiyatini 350tl olarak dusundum.
-
Selam. Arızalı ürünüm değişti. Gerekli eşleştirmeleri yaptım cihaz Şuanda sorunsuz çalııyor. Ancak birşey dikkatimi çekti.
Önceki termostat dereceyi yaklaşık 0.6 derece yüksek gösterirken, yeni versiyon termostat dereceyi 1 derece düşük gösteriyor. Demekki yeni versiyonlarda fabrika ayarını bu şekilde değiştirmişler. Bu sebeple ben +1.0 derece kalibrasyon yaptım şuanda oda derecesiyle ht500 termostat göstergesi aynı oldu..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Ozan Artun
Selam. Arızalı ürünüm değişti. Gerekli eşleştirmeleri yaptım cihaz Şuanda sorunsuz çalııyor. Ancak birşey dikkatimi çekti.
Önceki termostat dereceyi yaklaşık 0.6 derece yüksek gösterirken, yeni versiyon termostat dereceyi 1 derece düşük gösteriyor. Demekki yeni versiyonlarda fabrika ayarını bu şekilde değiştirmişler. Bu sebeple ben +1.0 derece kalibrasyon yaptım şuanda oda derecesiyle ht500 termostat göstergesi aynı oldu..Hocam 1c çok değil mi? Hangi cihazla karşılaştırma yapıyorsunuz? Bende sapma en fazla 0.2c.
-
-
-
açıklayıcı mesajınız ve ilginiz için çok teşekkürler Ozan Bey iyi günler
-
SICAKLIK ÖLÇÜM HASSASİYETİ = 0.1 C
SICAKLIK AYARLAMA ARALIĞI = 0.1 C - 1.0 C
ÇALIŞMA HASSASİYETİ = 0.5 C
General HT500 almayı düşünüyorum ama aklımda iki soru var.
Ürünün resmi sitesinde yukarıdaki değerler yazıyor.
Çalışma hassasiyeti kafama takıldı. Örneğin ben termostatı 23 dereceye ayarladım diyelim. Oda sıcaklığı 22.5 dereceye düşünce mi kombi devreye girecek. Aynı şekilde 23.5 dereceyi geçince duracak mı. Bu durumda ne anladım ben 0.1 C hassasiyetten.
Diğer konu kombim Buderus Gb012. Uyum sağlar mı?
Son sorum , gerçekten 0.1 çalışma hassasiyeti olan bir termostat var mı bildiğiniz varsa onu alayım
-
quote:
Orijinalden alıntı: alpozturk2002SICAKLIK ÖLÇÜM HASSASİYETİ = 0.1 C
SICAKLIK AYARLAMA ARALIĞI = 0.1 C - 1.0 C
ÇALIŞMA HASSASİYETİ = 0.5 C
General HT500 almayı düşünüyorum ama aklımda iki soru var.
Ürünün resmi sitesinde yukarıdaki değerler yazıyor.
Çalışma hassasiyeti kafama takıldı. Örneğin ben termostatı 23 dereceye ayarladım diyelim. Oda sıcaklığı 22.5 dereceye düşünce mi kombi devreye girecek. Aynı şekilde 23.5 dereceyi geçince duracak mı. Bu durumda ne anladım ben 0.1 C hassasiyetten.
Diğer konu kombim Buderus Gb012. Uyum sağlar mı?
Son sorum , gerçekten 0.1 çalışma hassasiyeti olan bir termostat var mı bildiğiniz varsa onu alayım
Termostat 23 dereceye ayarlı iken 22.5 derecede kombi çalışmaya başlıyor ve 23.5 derecede kombiyi devre dışı bırakıyor.
Cosa marka termostat vardı onu da inceleyebilrsiniz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: franker03Termostat 23 dereceye ayarlı iken 22.5 derecede kombi çalışmaya başlıyor ve 23.5 derecede kombiyi devre dışı bırakıyor.
Cosa marka termostat vardı onu da inceleyebilrsiniz.
Alıntıları GösterTeşekkür ederim bilgilendirme için. Cosayı da inceledim. Onun 0.1 C sanırım çalışma hassasiyeti. Ama onun da dez avantajı termostatın başka yere götürüldüğü zaman pille kullanılıyor olması. General adaptörlü. Pil de çabuk bitiyormuş.
-
Cosa V4 adaptör ilede kullanılabiliyor.quote:
Orijinalden alıntı: alpozturk2002Teşekkür ederim bilgilendirme için. Cosayı da inceledim. Onun 0.1 C sanırım çalışma hassasiyeti. Ama onun da dez avantajı termostatın başka yere götürüldüğü zaman pille kullanılıyor olması. General adaptörlü. Pil de çabuk bitiyormuş.
Alıntıları Göster
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler. O zaman Cosa almaya karar verdim
-
Yeni gelen HT500 termostat ilk başlarda -1 derece gibi düşük gösterirken sonra bu fark kapandı bu sebeple kalibrasyonu sıfırladım. Bu sebeple normal oda derecesiyle karşılaştırmakta fayda var.
Yine bir gözlemimi paylaşmak isterim. Programlamayla hasassiyeti 0,1 dereceye kadar düşürebiliyorduk biliyorsunuz. Ancak bu durumda ısıtıcının nerdeyse sürekli çalışması söz konusu oluyordu. Ama 0,5 derecelik hassasiyette ısıtıcının hem daha az çalışması sağlanıyor hem de delta T denilen ısıtıcıya gelen su -çıkan su farkı artıyor bu sebeple ısıtıcının
cop değeri olan verimi yani ürettiği ısı/tükettiği ısı oranı yükseliyor bu da tasarrufu arttıyor.
-
Bırakın delta t yi cop değerini bu bahsettiklerinizi 10 kişiden 1 kişi anlıyor o da siz.
Atomu parçalamıyoruz hocam altı üstü oda termostatı.
Bırakın artık 0.5C hassasiyetli ot önermeyi, kendinizi kandırıyorsunuz delta t cop felan filan.
0.5C hassasiyet 1.0C fark yaratır peteklerin ısısını felanda ekleyin 0.2 ettimi size 1.2C fark?
22 set ettiniz 21.5 çalıştı 22.5 durdu. 1C farkı kapamak için kombi nasıl harıl harıl çalışacak siz biliyorsunuz değil mi? Bırakın delta t yide kurtulun şu cihazdan.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Cloud Nine
Bırakın delta t yi cop değerini bu bahsettiklerinizi 10 kişiden 1 kişi anlıyor o da siz.
Atomu parçalamıyoruz hocam altı üstü oda termostatı.
Bırakın artık 0.5C hassasiyetli ot önermeyi, kendinizi kandırıyorsunuz delta t cop felan filan.
0.5C hassasiyet 1.0C fark yaratır peteklerin ısısını felanda ekleyin 0.2 ettimi size 1.2C fark?
22 set ettiniz 21.5 çalıştı 22.5 durdu. 1C farkı kapamak için kombi nasıl harıl harıl çalışacak siz biliyorsunuz değil mi? Bırakın delta t yide kurtulun şu cihazdan.Delta t yi anlayan anlar anlamayan anlamaz . Anlamasa ne olur? Birşey olmaz ee sorun ne o zaman?
Bilgiden korkmayın , işine yarayan faydalanır yaramayan faydalanmaz...
Yapabilenler için bu cihazı da 0.1 hassasiyetle çalıştırmak mümkün. Çünkü programlama özelliği diğerlerinden çok daha gelişmiş. Diğer markalarda her saate derece atayamıyorsun mod atıyorsun.HT500de her yarım saate istediğin dereceyi ayarlayabiliyorsun..
<Termostat Ekranında
oda sıcaklığını
dış sıcaklığı,
istenen sıcaklığı ,
modu
Isıtıcının o anda ısıtıp ısıtmadığını
pil durumunu
aynı anda görebiliyorsun. Diğer markalarda bunları görmen için 20 takla atman lazım. Ekranda tek bir sayı var o kadar..
Hepsinin birbirine göre üstünlükleri var. Avantajları dezavantajları var. Kullanmasını bilen için iyi bilmeyen için hepsi kötü.
Eğer kullanmasını bilirsen, programlamayı yapabilirsen şimdilik en iyisi HT500set. Eksikleri var mı var. Onlarıda söylüyoruz ki firma düzeltsin..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 27 Şubat 2021; 14:38:22 >
-
Tek eksiği hassasiyet oranı. Birde ısı algılama hızı düşük. Diğer yönleri diğer ot lerden iyi. Netatmo hariç. Birde modülasyonlu olsa tadından yenmezdi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X