Şimdi Ara

★★ General Mobile GM 5 [ANA KONU] ★★ 5' (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.271
Cevap
19
Favori
70.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2016
    Duyurulma Tarihi
    01/11/2016
    Çıkış Tarihi
    03/11/2016
    Diğer Adları
    General Mobile GM 5 Android One

Yani 03-11-2018 de destek biter..Ne kadar geç verirlerse onlar için o kadar iyi mantık bu..
  • cemres 06 kullanıcısına yanıt
    Gm 8e android 8.1 verildi gm6yada ama gm5e hala 8.0 verilmedi. vermek zorundalar ama yeni model cikinca ugrasmiyorlar .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kendim GM kullanıyorum. Ailem için iki adet telefon almam gerek ama şu son zamanlardaki vurdum duymaz tavırları yüzünden GM den iyice soğudum. İnanın Xiaomi, Huawei, Nokia gibi markalara bakıyorum. Xiaomi mi a1 modeline 8.1 vermeye hazırlanıyormuş. Nokia 6 8.1 müjdesini kullanıcılarına verdi. General mobile firması farkında değil ama nisan ayına söz verilmiş bir güncellemenin iki ay geçmesine rağmen hala gelmemesi onuda geç ne bir özür ne bir açıklama kullanıcıların adam yerine konulmaması kullanıcı cephesinde hoş karşılanmıyor. Galiba cepleri dolmuş.
  • Bugün arayıp iyi bir fırça çekeceğim içim bari rahatlar..
  • cemres 06 kullanıcısına yanıt
    Aradığında 8.0 vermeyeceğiniz belli oldu yoksa 8.1 vererek sürpriz yapmak içinmi böyle yaptınız şeklinde bir sorsana.
  • Zaten mağdur olmuşsunuz; bu yaşanan gecikmeler boşu boşuna daha fazla kafanızı meşgul etmesin, moralinizi bozmasın. Her şeye rağmen Oreo güncellemesi geldiğinde ilk gün tatlı bir heyecanınız olacak, ama ona hemen alışacak ve 2 günde sıkılacaksınız. "Oreo bu muymuş" diyeceksiniz. "9 aydır boşuna iç geçirmişiz" diyeceksiniz.

• Türkiye'de Android One programı farklı işliyordu, taa ki Temmuz 2017 sonrasına kadar.

Temmuz 2017 - Temmuz 2018 tarihleri arasında piyasaya sürülen Android One telefonlar, tüm bölgelerde, "en az 2 yıl" boyunca sistem güncellemeleri alacak.

Bu tarihten önce piyasaya sürülen Android One telefonlar için "en az 1 adet ana veya ara sürüm güncellemesi garanti ediliyordu, gerisi garanti değildi.

Ancak 2 yıl diye çok köpürtüldü. Bu, Google'ın pazarlama stratejisiydi... İş ortakları da Google'ın sloganlarını kullanmak mecburiyetindeydiler. Google uygulamalarının (Fotoğraflar, Duo vs.) reklamını yapmak zorundaydılar.

"Google ile Her Zaman En Yenisi"
    "Google'dan en yenisiyle gerisini düşünme"
    "2 yıl boyunca güncelleme garantisi"

Mağdur olmamak için ne yapması gerekiyordu tüketicinin? Telefonun arka kapağındaki "Android One" logusuna bakıp Google amcaya "Android One" yazması, Android One'ın resmi sitesine girip en alta kaydırması, ve "18 ay boyunca 1 sistem güncellemesi garantidir" ibaresini görüp öyle karar vermesi gerekiyordu telefonu alırken. Kısaca manyak olması gerekiyordu. :) 18 ay? 18. aydan 24. aya kadar olan güncellemeleri de General Mobile kendi sunucularında derleyip öyle Google'a göndermesi gerekiyordu.

Artık reklamlarda da belirtiliyor ne şekilde güncelleme alacağı. Google bu sene Android One platformundaki güncelleme hızı konusunda çok eleştiri aldı ve o sloganları da değiştirdi; "Google'ın en iyileriyle tasarlandı"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tüketici Yandaşı -- 19 Haziran 2018; 18:28:44 >

• Merhabalar, bu cihazda volte servisi varmı acaba ?
  • Air kullanıcısına yanıt
    Yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NemesiS_81

Yok
    Teşekkürler.
  • Oreo dan haber var mı ?
  • oskurrr kullanıcısına yanıt
    3 ay geçti vermesin zaten artık kendinin olsun 8.0 tepe tepe kullansın. Face de twiter da bakıyorum ya telefondan anlamayan yada gm çalışanı biri gm sayfasına yazıyor gm8 ne güzel telefon hemen cevap geliyor aman efendim güzel düşüncelerinizden dolayı teşekkür ederiz. Ben yazıyom gm5 oreo nerede haftalar süren bir sessizlik hiç cevap yok böyle firma olurmu ? Şahsen bütün samimiyetimle söylüyorum bir daha bulaşmam. Bunları yazmama sebebte kendileri nisanda vereceğiz dediler. Öyle bir açıklamaları olmasaydı ne benim nede bir başkasının diyecek birşeyi olmazdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cnyylmz

Kasım 2018 diye biliyorum.
    Kasıma yakın verirler işte bide yama felan istemesinler diye

• quote:

Orijinalden alıntı: oskurrr

Oreo dan haber var mı ?
    Nisan diyorlardı Temmuz olmuş

• General Mobile firması insanlara ikinci defa GM cihaz satamayacağının farkında yani bizlerle yani GM4 - GM5 - GM5+ kullanıcıları ile işi bitti. Bu yüzden umursamıyor. Bunu içine sindiremeyen bazıları her platformda insanları bu firmadan uzak tutmak için çalışacaktır. Bu firma bu zihniyetle her yıl bir veya iki model çıkaran sonrada o modeller satılsın diye gözüne bakan bir atölyeden ileri gidemeyecektir. Yerlidir kendi malımızdır diye bir rüzgar esti ama o rüzgar hepimize zarar verdi geçti.
  • Artık iyice belli oldu. Temmuz güvenlik güncellemeside geldi. Oreo GM5 modeline gelmeyecek. GM5 hangi sürümle çıkmıştı arkadaşlar? Yani android one diye satarken o övünerek söyledikleri 1 büyük güncellemeyi aldı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erciyesimiz -- 10 Temmuz 2018; 14:53:44 >
  • Buyuk ihtimalle gelmeyecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: erciyesimiz

Artık iyice belli oldu. Temmuz güvenlik güncellemeside geldi. Oreo GM5 modeline gelmeyecek. GM5 hangi sürümle çıkmıştı arkadaşlar? Yani android one diye satarken o övünerek söyledikleri 1 büyük güncellemeyi aldı mı?
    7.0 ile çıkış yapmış 7.1.1 almış bilmiyorum bu büyük güncelleme sayılır mı tartışılır ikiside nougat sonuçta sistem aynı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, kulaklık ile müzik dinlerken ekran görüntüsü aldığımda müziği hem kulaklıktan hem de hoparlörden çalıyor. Sizlerde de bu sorun var mı? Mümkünse deneyebilir misiniz?

• Beyler neyi tartisiyosunuz ki? GM 5 Plus'a bir oreo guncellemesi geldi telefonlar kafayi yedi. Bu gm 5 kaldiramaz bu guncellemeyi, telefondaki donanim gm 4g ile ayni ben guncelleme gelirse yapmam. En azindan simdi rahatca kullanabiliyorum 1-2 fonksiyon icin telefonu cope atmak istemem

• 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.