Şimdi Ara

Geniş açılı çekim yapabilecek kompak cihaz tavsiyesi (NX Mini, tarzı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

gayrimenkul işiyle uğraşıyorum, şu an nikon d800, 16 35 lens kullanıyorum. oldukça iyi sonuç alıyorum açıkcası ama bu cihazı taşımak çok zor geliyor, aracı bi yere bırakırken çok korkuyorum çalınacak diye, ağır ve kullanımı da zor, otomatik mod yok sürekli ayar yapmak zorunda kalıyorum. belki de ben bulamadım zaten lgi alanm değil, ek olarak çektiğim resimleri neredeyse 800 x 600 boyutuna indiriyorum ki resmen ziyan etmek olsa da kabul edilen format bu olduğu için öyle yapıyorum.

geçen gün bimeks de NX Mini body gördüm 500lira civarına makina çok hoşuma gitti lens takılabiliyor olması da benim ihtiyacıma göre lens bulmam durumunda benimişimiçözer gibi geldi

bu makina hakkında ne düşünüyorsunuz? wide lens var mıdır buna uygun 16 35 gibi olur mu? başka ne önerirsiniz?

• nx mini formatında 2 lens var . birisi sabit 9mm sabit diğeri de 9-27 zoom objektif . odak çarpanı 2.7 bildiğim kadarıyla . bu da geniş açıda 25mm gibi bir rakama denk geliyor . Ben incelemelerde makinenin verdiği renkleri pek beğenmedim . Yerinizde olsam 2. el bir sony nex gövde alırım (c3 , f3 , 3n vb) , bulabilirsem de rokinon 12mm f7.4 gibi bir lens alırım . hiç olmadı 2.elde 200 lira civarında bulunabilen sabit 16mm af sony lens alırım ya da 16-50 . en azından apsc farkını hissedersiniz nx mini'ye göre .
  • Dostumilgin ve zamanın için teşekkür ederim, zahmet edip bakmış ve yanıtlamışsın.

Bahsettiğin makinalara baktım, kompak ve güzeller, bu arada ben kendim de bakarken bi Nikon 1 diye bişey gördüm, basit bir cihaza benziyor.
    zaten cihazdan daha önemlisi lens sanırım, dediğin gibi eğitimligözler bakarken mutlaka renklerden anlıyordur ancak ben kendi açımdan bi fark göremiyorum.

Şu anda sahibinden bahsettiğin cihazlara baktım epey bir modeli var nex'in ,sanırım yenive eski sürümleri. en yenisi nex 7 gibi geldi bana yanılıyorsam düzeltin,

yeni model hangisiyse onu almak isterim.
    apsc 'nin ne olduğunu bilmiyorum ama sanırım Sony'ye has bir teknoloji,

bir sorum da lensin üzerinde yazan rakamlara göre 16-35 e göre nasıl kıyaslarım, daha wide ya da daha zoom olduğunu nasıl anlıyorum? birbirine bölerek mi?
  • hocam öncelikle apsc , bir sensör boyutu . crop sensör olarak bilinir . diğer sensör boyutlarına ilişkin şöyle bir tablo daha aydınlatıcı olur .

Geniş açılı çekim yapabilecek kompak cihaz tavsiyesi (NX Mini, tarzı)

nikon 1 serisi 1" sensöre sahip , boyut olarak yaklaşık 13mmx8mm gibi . fena değil nikon aynasız modeller ancak sensör boyutları biraz küçük nex serisine göre .

nex serisinin en yenisi a6000 olarak geçiyor . hem odaklama konusunda hem de kalite konusunda çok üst düzey seviyede bir aynasız . eğer bütçe sıkıntısı yoksa kesinlikle başka modele bakılmaması lazım .

full frame formatına göre sizin 16-35 lensiniz kendi değerlerindedir çünkü makinenizin sensörü 35mm formatında . apsc sensör için lens değerleri 35mm formatına çevirirken x1.5 katsayısıyla çarpılır . yani nex için kullanacağınız 18-55 lensin full framedeki dengi 27-82.5 mm'dir . lens üzerindeki değerler arttıkça açı daha daralır , yani daha yaklaşmış olursunuz çekiğiniz objeye . sony a6000 ve sony sel 10-18 bir lens alırsanız , full frame'e göre 15-27mm bir lensiniz olmuş olur . yani elinizdeki 16-35 açısını yakalamış olursunuz .

@geem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CavaLieR-G -- 14 Mayıs 2015; 17:57:03 >

• Dostum açıklayıcı mesajların için gerçekten teşekkür ederim.

Bütçe konusunda, nikon d800 ü satarsam bir problemim olmaz ancak onu satmadan pek bir ağır girmek istemiyorum.

f/p açısından uygun modelini önerebilir misin bana lütfen? anladığın gibi ileri seviye kullanıcı değilim, genelde automatic modda kullanacağım ve %90 hep ev çekimi için kullanacağım dolayısıyla ileri seviyesi bana çok yaramayabilir. yine de 2011 model bir cihaz almak istemem. tekrar teşekkür ederim.
  • O halde giriş için sony a5000 almak yeterli olacaktır . sıfır olarak 16-50mm lens ile 1200 lira civarında satılıyor . eğer açı çok dar gelir ise 1400 lira civarında 2. el sony 10-18 alabilirsiniz . bence de elinizdeki mevcut gövde ve lensi satmayın ilk etapta . malum çok kaliteli bir ikili d800 ve 16-35 .

makinenin modelinden , yeniliğinden ziyade biraz da takacağınız lens önemli burada . benim kullandığım nex5 modeli 2010 yılında duyurulmuş bir model ancak kalite olarak gayet tatmin edici . tabi a5000 alırsanız daha iyi olur . @geem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CavaLieR-G -- 14 Mayıs 2015; 19:48:10 >
  • selamlar hocam,

ilgin için teşekkür ederim.

bulunca bir adet a5000 alacağım, önce kendi d800 ümü satcam ama.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rica ederim . . Fikir vermesi açısından inceleyebileceğiniz bir link veriyorum . .

https://500px.com/search?page=1&q=sony+a5000&submit=G%C3%B6nder&type=photos

@geem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.