2 kez benzerlik yap, bir soldaki ucgende bir de sagdaki ucgende. sonra bagıntıları iç içe yaz sonuc gelir.
bf/bc=z/y fc/bc=z/x denklemleri ortak çözüyoruz, karşılıklı eşitlikleri bölüyoruz bf/fc=x/y bf/fc=z/(y-z) xy-xz=yz xy=z(x+y) z=xy/(x+y) 1/z=(x+y)/xy=(x/xy)+(y/xy) 1/z=(1/x)+(1/y)
quote:Orjinalden alıntı: Citizen bf/bc=z/y fc/bc=z/x denklemleri ortak çözüyoruz, karşılıklı eşitlikleri bölüyoruz bf/fc=x/y bf/fc=z/(y-z) xy-xz=yz xy=z(x+y) z=xy/(x+y) 1/z=(x+y)/xy=(x/xy)+(y/xy) 1/z=(1/x)+(1/y) ben de bunu sölemiştim
quote:Orjinalden alıntı: Citizen bf/bc=z/y fc/bc=z/x denklemleri ortak çözüyoruz, karşılıklı eşitlikleri bölüyoruz bf/fc=x/y bf/fc=z/(y-z) xy-xz=yz xy=z(x+y) z=xy/(x+y) 1/z=(x+y)/xy=(x/xy)+(y/xy) 1/z=(1/x)+(1/y)
quote:Orjinalden alıntı: Citizen bf/bc=z/y fc/bc=z/x denklemleri ortak çözüyoruz, karşılıklı eşitlikleri bölüyoruz bf/fc=x/y bf/fc=z/(y-z) xy-xz=yz xy=z(x+y) z=xy/(x+y) 1/z=(x+y)/xy=(x/xy)+(y/xy) 1/z=(1/x)+(1/y) Çok teşekkürler fakat. Büyük yazdığım yerdeki geçişi anlayamadım.
ıspatı napacaksın coz soruyu gec karsıya boşver.. ispat istiyosanda bir sagdan birde soldan benzerlik kur o verdiğin oran cıkacaktır.ispatıda budur: SAG TARAFTAN BF/BC = X/Y SOL TARAFTAN CF/CB = Z/X EN KISA YOL BUDUR..
quote:Orjinalden alıntı: djnone ıspatı napacaksın coz soruyu gec karsıya boşver.. ispat istiyosanda bir sagdan birde soldan benzerlik kur o verdiğin oran cıkacaktır.ispatıda budur: SAG TARAFTAN BF/BC = X/Y SOL TARAFTAN CF/CB = Z/X EN KISA YOL BUDUR.. Orasını anladım da nasıl gittiğini çözemedim. Zaten büyük yazdım o bölümü. Peki bu yazdıklarından sonraki geçişi nasıl yaptın?