Bildirim
Geometri sorularıma bakar mısınız?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
2. soruda A dan y eksenine ve x eksenine dik indirin oradan öklit yaparak OB nin 10 olduğunu bulacaksınız
çapı gören çevre açı 90 derece olduğundan Ob çevrel çemberin çapı olur böylece yarıçapı 5
çemberin merkezi de zaten (0,5) noktası yani cevap C -
1. soru: doğru denkleminde pay kısımlarından doğrunun geçtiği noktayı buluruz (3,-2,0) noktasıdır
noktanın düzleme uzaklığı formülünü uygulayınca bulduğun uzaklık kürenin yarıçapı olur
küre denkleminde yarıçap 1 olarak verilmiş
bu kadar gerisi gelir -
son soruda :büyük silindirin taban çevresi X yükseklik+içteki silindirin taban çevresi X yükseklik+ 2 tane dıştakinin taban alanı diye görüyorum bakınca -
sondan çnceki soruda
denklemi verilen çemberi temsili bir tane çember çiz yarıçapı 5miş,onun dışında yarıçapı 5+2 den 7 olan bir çember çiz,daha sonra içine bir tane yarıçapı 5-2 den 3 olan çember çiz,daha sonra yarıçapı 7 olan çemberden yarıçapı 3 olan çemberin alanını çıkar 40 -
quote:
Orijinalden alıntı: itrysohard
sondan çnceki soruda
denklemi verilen çemberi temsili bir tane çember çiz yarıçapı 5miş,onun dışında yarıçapı 5+2 den 7 olan bir çember çiz,daha sonra içine bir tane yarıçapı 5-2 den 3 olan çember çiz,daha sonra yarıçapı 7 olan çemberden yarıçapı 3 olan çemberin alanını çıkar 40
Tesekkur ederim. Ama silindiri anlamadim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1.adım:dıştaki silindirle içtekinin yanal alanlarını topla
bir de içteki silindirin taban alanıyla dıştaki silindirin üzerinde kısmın alanını toplayınca yine dıştaki silindirin taban alanı ediyor
yani 1. adımdakilere 2 tane dıştaki silindirin taban alanından ekle -
3 . Soru kaldi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X