Bildirim
Geometri Sorum(Özel Üçgenler)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
2. sorunun cevabı 14 mü ? -
quote:
Orijinalden alıntı: Novarolife
2. sorunun cevabı 14 mü ?
Evet çözümü de yazar mısın ? Diğer arkadaşa teşekkürler.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
-
2.soruda 67.5 27,5 90 üçgeni var.
27,5 değil 22,5.. Hadi iyi geceler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thesis Statement -- 9 Mart 2014; 1:56:04 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ece K.
quote:
Orijinalden alıntı: sivrisinek2345
quote:
Orijinalden alıntı: Ece K.
Hocam ilk sorunu çözdüm de ikinciyi bulamadım :) 90-67,5-22,5 üçgeninin kuralları vardı, onlarla ilgili bir şey olabilir çok hatırlamıyorum
Bir sey soracağım neden 2 nokta da uc nokta almıyoruz onun sebebi ne acaba
Şimdi şöyle söyleyeyim D noktasının C ye uzaklığını dik uzantı gibi düşün. A noktasına tabana attığımız 12'lik yükseklik var ya, yine A noktasını referans alıp D noktasına geldiğimizde senin oluşturduğun AD kenarı yüksekliğin hipotenüsü oluyor. Kenarları 12 ve 13 olan sadece 5-12-13 ü çizebilirsin iki taraftan çizebilirsin o nedenle iki tanedir diyoruz. Şöyle dikin BC kenarıyla keşistiği noktaya H diyelim. Açı kenar bağıntılarındaki gibi düşünürsek o noktayı AH arasında gezdirebilirsin AC kenarını geniş açılı üçgenin kenarı da yapabilirsin ama bu H noktasının yerini değiştirir D'yi etkilemez. Sadece orada çizebileceğin üçgenlerin niteliğini değiştiriyorsun D noktası hep sabit. En azından ben böyle düşündüm kafana yatmıyorsa sen yine de işin aslını bir sor :)
Anladım teşekkürler.
diğer soruyu hala yapamadım arkadaslar hani bir kural vardır ikizkenar üçgende tabandan alınan bir nokta eşit kenarlara çizilen dik uzunluklarının toplamı eşit kenarlara ait yüksekliklerin uzunluğuna eşittir o kural niye burada olmuyor ya da ben mı yapamadım ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
-
Rica ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Özel Üçgenler ile alakalı konularda eksikleri gidermek isterseniz veya konu başlıklarına göre çalışmak isterseniz buradan bakabilirsiniz. https://www.ogretmentercihim.com/blog/ozel-ucgenler
-
Lan adam evlendi çocuğu oldu ne üçgenleri
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X