Şimdi Ara

Gerçek bal markası arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
175
Cevap
15
Favori
130.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ballarım bildiğiniz gibi piyasadaki balların %80i ya sahte ya da içindeki bal yüzdesi düşük. %100 gerçek bal arıyorum marka önerebilir misiniz?

• Yalovada arıcılık yapıyorum. Bazı arkadaşların yanlış bilgilendirmeleri olmuş onları düzeltmek ve bal konusunu bilmeyipte ailesine gerçek bal yedirmek derdinde olan arkadaşlara bilgi vermek amacıyla yazmak istedim konuyu görünce.
    Bir arkadaş Piyasada gerçek bal diye birşey yok. Gerçek bal istiyorsan gidersin petek alırsın kaça satıyorlar bilmiyorum demiş. Petek balın gerçek olduğu kanısına nasıl vardınız? Eğer arı şerbetle (şekerli suyla) beslenmişse sizin gerçek dediğiniz peteği onunla dolduruyor. İsterseniz balı sağar öyle verir isterseniz çıtayı verir. Petek gerçektir diye birşey yok bunu bilmelisiniz.
    *artık köydeki,dağdaki arıcıya bile güvenilmez.adamlar toz şekeri yere serip o şekilde arılara yaptırıyorlarmış balı. demiş bir arkadaş kusura bakmasın baya güldüm. Arı biyolojik özelliği dolayısıyla katı maddeleri bala çeviremez. Sıvı olması gerekir o sıvıyı işlemden geçirdikten sonra bal olarak peteğe depolar.
    *artık arılara tozşeker, şekerli su, yenilmeyen artık bayram şekerleri, şekerlenmiş yenilmeyen reçeller yediriyorlar
    ayrıca peteklerde artık yapay, arı peteği kendisi yapınca 1 kilo bal verecekse hazır suni peteği kovana koyarsan 1,5 kilo bal oluyor, oysa gerçek petek baldan çok farklı değil ve şifalı. yapay peteklerin ne olduğu belli değil jelatin plastiktk gibi birşey balın peteğin herşeyi gerçek olsa bile kovan gezdirilmiyorsa bal güzel olmuyor su gibi duru oluyor. kaliteli bal için farklı çiçeklerin olduğu yerlere sürekli kovanları taşımak lazım. o işte çok zahmetli pahalı. size gerçek bal bulma yolu kolay gelsin. bende arıyorum demiş bir arkadaş suni petek şu şekilde elde edilir kovandaki bal sağıldıktan (bal alındıktan) sonra tekrar kovana konulmayacak gibi olan petekler eritilir ve arı mumuna dönüştürülür. Bu mumu suni petek firmaları alır eritme ve makina işleminden sonra suni peteğe dönüştürür içine birşey katma imkanınız zaten yoktur. yani plastik jelatin olmaz. Kovan gezdirdim iyi bal diye birşey yoktur önemli olan kovanların bulunduğu meradaki floranın zenginliğidir 10 yer gezdi karıştı iyi oldu yanlış bilgidir.
    Birde en önemli konuyu yazmak istiyorum şeker konusu. Arılara kıştan çıktıklarında ve kışa girerken beslemek amacı ile şerbet yani şekerli su verilir. Arılar bu şerbetten yaptıkları balı yavrulara yedirir. Arılara kat atıldığında şerbet kesilir. İşte insanoğlunun dürüstlüğü ve sahtekarlığı arasındaki nokta burda başlar. Eğer şerbet kesilmezse arı bu şerbeti gerçek balla karıştırır depolar. Köydeki arıcının balı gerçek olayınada katılmıyorum eğer dürüst değil ise. Her pahalı bal gerçek değildir unutmayın. Bu ünlü firmaların çoğunun sattığı bal trakyada alınan ayçiçeği balıdır. Elimden geldiğince bilgilendirmeye çalıştım, doğru dürüst satıcıya denk gelmeniz dileğiyle.
    quote:

Orijinalden alıntı: sonneillon

Ballarım bildiğiniz gibi piyasadaki balların %80i ya sahte ya da içindeki bal yüzdesi düşük. %100 gerçek bal arıyorum marka önerebilir misiniz?

16 yildan beri aricilik yapiyorum türkiye de marketlerde satilan katkisiz bal yoktur. Eger gerçek %100 bal almak istiyosaniz ya aricilardan yada aricilari bagli oldugu kooperatiflerden alabilirsiniz.
  • piyasaya yeni girdi markasına güveniyor, katkı maddesi ve şeker içermiyor. kullandım memnun kaldım.ismi Bal Gölü.

ulaşmak istersen özel mesaj atabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Don Quilote

piyasaya yeni girdi markasına güveniyor, katkı maddesi ve şeker içermiyor. kullandım memnun kaldım.ismi Bal Gölü.

ulaşmak istersen özel mesaj atabilirsin.
    Teşekkürler. Marketlerden migrostan falan kolayca ulaşabileceğim bir marka arıyorum dediğin markaya dikkat edeceğim. Son zamanlar pek organik beslenmediğimi farkettim bal, bitki çayları vs biraz daha doğal yaşamak istiyorum inşallah
  • quote:

Teşekkürler. Marketlerden migrostan falan kolayca ulaşabileceğim bir marka arıyorum dediğin markaya dikkat edeceğim. Son zamanlar pek organik beslenmediğimi farkettim bal, bitki çayları vs biraz daha doğal yaşamak istiyorum inşallah

Alıntıları Göster
    migrostan ne kadar organik yaşanır bilemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZeroSystem

migrostan ne kadar organik yaşanır bilemiyorum

Alıntıları Göster
    http://marmarisbalcisi.com.tr/ buradan al hakiki bal gerçekten müthiş

• quote:

Orijinalden alıntı: fotoilan

http://marmarisbalcisi.com.tr/ buradan al hakiki bal gerçekten müthiş

Alıntıları Göster
    Migrosmus bal dunyasiymis onlarin alayi glikoz bal diye yutturuyolar cevrende aricilik yapan koyleri arastir bi hafta sonu cik sabahtan hem gercek bal al hem bi koy havasi cek icine dogallik gor. Kahvalti yap dön

Edit : migros derken migrosda satilan ballari kast ediyorum. Markali hic bir bala guvenmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Deep -- 16 Ocak 2013; 0:40:32 >

• quote:

Ballarım bildiğiniz gibi piyasadaki balların %80i ya sahte ya da içindeki bal yüzdesi düşük. %100 gerçek bal arıyorum marka önerebilir misiniz?

16 yildan beri aricilik yapiyorum türkiye de marketlerde satilan katkisiz bal yoktur. Eger gerçek %100 bal almak istiyosaniz ya aricilardan yada aricilari bagli oldugu kooperatiflerden alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türk Saat Üreticisi Var mı?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben bir kere bir bal yedim hala tadı damağımda.Babam almıştı adam kendi üretiyordu.0 şekerdi elinize alıp krem gibi sürdüğünüz zaman pütürleşmiyorsa iyi balmış o bal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alidogan57890

Ben bir kere bir bal yedim hala tadı damağımda.Babam almıştı adam kendi üretiyordu.0 şekerdi elinize alıp krem gibi sürdüğünüz zaman pütürleşmiyorsa iyi balmış o bal.
    biz kendimiz üretiyoruz her sabah nutellanın üstüne sürüyorum çayıma şeker yerine bal katıyorum

kavanozunu 15 liraya satıyorduk zaten yılda 6-7 teneke çıkartıyoruz Trakyaya özgü Karaçalı balı ama alıcı bulamıyoruz
  • bizim köyde kendi arilarimiz var. Babam da biraz paraci oldugundan cogunu satar. bos petekleri de yiyin der ilac niyetine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: a44

bizim köyde kendi arilarimiz var. Babam da biraz paraci oldugundan cogunu satar. bos petekleri de yiyin der ilac niyetine
    balparmak
  • quote:

bizim köyde kendi arilarimiz var. Babam da biraz paraci oldugundan cogunu satar. bos petekleri de yiyin der ilac niyetine
    Google'dan araştır doğudan gönderim yapan siteler var, sertifikalı falan. Fiyatlarıda pahalı oluyor zaten genelde. Bir petek alıyorsun yaklaşık 2.5 kilo falan oluyor. 100 liraya satıyolar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Google'dan araştır doğudan gönderim yapan siteler var, sertifikalı falan. Fiyatlarıda pahalı oluyor zaten genelde. Bir petek alıyorsun yaklaşık 2.5 kilo falan oluyor. 100 liraya satıyolar.

Alıntıları Göster
    gerçek balın markası olmaz o yüzden markalı ürünlere güvenmeyin bir arkadaşım satıyordu balı analiz ettirmişti saf olduğunu ispatladı baya sattı ona yönlendirebilirdim ama şuan askerde

• quote:

Orijinalden alıntı: ABREC

gerçek balın markası olmaz o yüzden markalı ürünlere güvenmeyin bir arkadaşım satıyordu balı analiz ettirmişti saf olduğunu ispatladı baya sattı ona yönlendirebilirdim ama şuan askerde

kilosu ne kadar acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serseri006

quote:

Orijinalden alıntı: ABREC

kilosu ne kadar acaba?

yanlış hatırlamıyorsam 50-55 lira arasıydı
  • quote:

ben karaçalı balı aradım çok ama bulamadım edirnedemisiniz ben bu sezen sizden alabilirim.
  • quote:

quote:

ben karaçalı balı aradım çok ama bulamadım edirnedemisiniz ben bu sezen sizden alabilirim.

Alıntıları Göster
    gerçek balın maalesef markası olmuyor. İyisinden istiyorsan köylerden falan alacaksın.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    6000 TL ye bal var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şansal A -- 24 Şubat 2013; 0:19:33 >

• quote:

quote:

karaçalı balı nasıl oluyor bilmiyorum da. bizde karakovan ve fenni kovan diye isimlendirdiklerini biliyorum. bizde genelde sonbaharda çoğunu satarlar. evde biraz kalmıştı satmak için sanırım, yarın bi bakarım isterseniz.

• quote:

quote:

quote:

karaçalı balı nasıl oluyor bilmiyorum da. bizde karakovan ve fenni kovan diye isimlendirdiklerini biliyorum. bizde genelde sonbaharda çoğunu satarlar. evde biraz kalmıştı satmak için sanırım, yarın bi bakarım isterseniz.

Alıntıları Göster
    arı vız vız vız arı vız vız vız ege bal yiyıınızzzzzz

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.