Şimdi Ara

Gerçek bir 'amiral gemisi' tavsiyesi istiyorum arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple'cı bi adamım. Ancak artık iPhone bana göre cazibesini kaybediyor ve ben iOS kısıtlamalarından sıkılmaya başladım. Hafıza kartı takılabilen, müziğimi filmimi rahat rahat, bir sürüklemeyle içine atıp, dönüştürmeyle uğraşmadan işimi görebileceğim bir akıllı telefon kullanımı istiyorum.

Çok araştırdım; Türkiye sınırlarında hem dış görünüş, hem kullanıcı arayüzü anlamında gerçekten göz bebeklerimi açan; ekran renklerinde, kamerada ve kendi kulaklığıma verdiği ses kalitesinde 'işte bu' diyebileceğim bir Android model yok.

Yurtdışından alınacak olup olmaması, ünlü bir marka olması, henüz çıkmamış olması hiç önemli değil. Bana gerçekten kaliteli bir Android telefon önerir misiniz?

GÜNCELLENDİ:

Arkadaşlar;

Konuyu açtığım günden bugüne değin, piyasadaki tüm amiral gemilerini ve iddialı Uzakdoğu markalarının modellerini test ettim.

HTC 10: Ses kalitesi tam olarak aradığım kalitede, bayıldım. Ama genel kasa tasarımı, kullanılan ekran panelinin Super LCD olması çok kalitesiz geldi.

Sony Xperia XZ: Bildiğimiz Xperia X serisi tasarımını törpüleyip, ekran camının kenarlarına "edge" izlenimi verip piyasaya sürmüşler. Ekran ve diğer donanım kalitesi, kamerası ve kahve tonundaki rengi gayet güzel. Ancak ses kalitesi istediğim gibi değil. Ses şiddeti HTC 10'a göre çok az.

LG V20: Blackberry Z10 tasarımına benzeyen, ondan daha ince ve daha uzun bir telefon. Üstüne basa basa tanıttıkları ses yeteneklerine baktığımızda yine HTC 10 kalitesi yok. Ayrıca ben LG'ye güvenmiyorum. Kronik sorunları bitiremeyen bir marka...

Galaxy S7 Edge: Kenarları fazla kavisli, ses kalitesi de iyi değil. Bas sesleri artırdığımda ses şiddeti azalıyor. Ayrıca pahalı.

Huawei P9: Telefonun verdiği genel his gayet iyi ama, daha düne kadar fason üretim yapan ve telefon grubunda ZTE ile aynı kefeye koyduğum bir marka, kendi ismiyle piyasaya yeni girdiği bir dönemde, özellikleri çok iyi de olsa, yine de çok pahalı. Ses kalitesi yine beklediğim gibi değil.

ZTE Axon 7 Mini: Dış kasa ve kullanıcı arayüzü çok kötü. Sadece üstüne basa basa anlattığı ses çıkış kalitesi için test ettim ama kulaklığa verdiği sesi beğenmedim. Dışarıya verdiği ses gayet yüksek. Ayrıca kamerası gayet kaliteli.

Xiaomi Mi 5: Migros'ta kapalı vaziyette elime aldım, test etme şansım olmadı. Dışardan bakıldığında çok kibar ve tatlı bir telefon ama, fazla hassas olduğu her halinden belli. Düşme esnasında alacağı hasar diğer telefonlara göre daha çok olabilir. Ancak fiyatlarına bakarsak; benim gibi ses kalitesine önem vermiyorsanız, kamera performansı da üst düzeyde olması gerekmiyorsa (bu kriterlerde pek başarılı bulunmuyor), paralel ithalat dandikliği önemli değilse, kesinlikle tam bir F/P ürünü. Az bir paraya amiral gemisi sınıfında cihaz kullanırsınız.

Gördüğünüz gibi tam olarak aradığımı bulabilmiş değilim. En önemli iki kriterim: Kulaklık ses çıkış kalitesi ve ekran/arayüz kalitesi. Ses çıkışı olarak HTC 10 tam aradığım telefon. Ancak ekran/arayüz kalitesini hiç beğenmedim. Görmezden gelebilir miyim, düşünüp karar vereceğim. Bu arada yeni çıkacak telefonları da göreceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 12 Ocak 2017; 1:0:35 >

• HanKaĞaN kullanıcısına yanıt
    Note 7'yi bekleyin. Samsung Galaxy Note serisi her zaman avantajlıdır. Sadece Note 5 değişen tasarım anlayışı sebebiyle sd kart desteğinden mahrum kaldı ama Note 7 ile Samsung bu seriye sıkı bir dönüş yapacak. 6 gb ram, 4000 mah batarya gerçekten üst düzey özellikler ve 4 sene rahat götürür.

Yaklaşık 4 yıldır Note 2 kullanıyorum, telefonda çok fazla film ve dizi izliyorum. Cihazın stock video ve müzik çaları gayet kullanışlı. Öyle ki bilgisayarda gom'un ounatmayıp codec arattığı videoyu telefon tıkır tıkır oynatıyor.

Htc 10 da müthiş kaliteli bir cihaz ama özellikle batarya kapasitesinden ötürü Note 7'yi beklemek bence daha mantıklı.

Edit: Ses kalitesinden bahsetmişsiniz o kısmı atlamışım.
    Malesef Samsung'larda kaliteli bir ses çipi yok. Sıradan kullanıcı için değişen bir şey olmaz fakat müzikle ilgiliyseniz ve kayıpsız-sıkıştırılmamış formatlarda müzik dinliyor ve gerçek bir müzik kulaklığı kullanıyorsanız; telefonda birinci önceliğiniz müzik olacaksa adresiniz belli: HTC 10. Kutu içeriğinden çıkan kulaklığı Sennheiser cx200 seviyesinde. Ben kendi adıma Samsung kullanarak bundan feragat ediyorum ve Sony'nin hi-res dac'lı bir müzikçalarını kullanıyorum.
    Ses konusunda Htc önde olsa da kullanışlılık ve batarya ömrü konusunda Samsung, özellikle de yeni nesil Note'u tavsiye ederim. Bir de kalem avantajı var tabi ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haggard1963 -- 27 Haziran 2016; 0:19:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• S7👍

• Haggard1963 kullanıcısına yanıt
    Note 7'yi ben de çok merak ediyorum. Ancak Samsung'un ekranlarındaki renk tonları Apple'daki gibi gerçekçi gelmiyor. Ayrıca ses kartını da başarılı bulmuyorum. Samsung'un verdiği yazılımsal destek zaten tırt. Bunları Note 7'de düzeltirse, düşünürüm.
    Hocam üstteki post'a ses konusunda ekleme yaptım.
    Samsung'larda ses kartı iyi değil fakat bence iphone'da da surum çok farklı değil. Sadece kutu içinden çıkan Earpod Samsung'un dandik kulaklığına göre daha kaliteli ve biraz daha müzik odaklı tasarlanmış. Bu arada benim kendi kulaklığımla denediğim iPhone 5s'di, sonrasında ses çipinde değişöe olduysa bilemem.

Ayrıca ben Samsung'un ekranlarını çok başarılı buluyorum. O aşırı yapay tonlar eski serilerdeydi, son çıkan modeller ekran konusunda çok gelişti. Müthiş bir kontrast var. Kasa kalitesi ve ekran konusunda Samsung koptu gitti bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haggard1963 -- 27 Haziran 2016; 0:28:23 >
    iPhone, araştıdıklarımdan gördüğüm kadarıyla, bir mobil cihazda kullanılabilecek en kaliteli, Amerikan malı bir ses çipi kullanıyor ve her yeni modelde çıkan ses kalitesini bir tık daha üste çıkarıyor.

Kutudan çıkan kulaklığın kalitesine de dikkat etmiyorum, çünkü kendi kulaklığımı kullanıyorum.

Telefonun ses kalitesinden beklentim kesinlikle bir DAP kadar değil illaki ama, en azından bir iPhone'daki kadar olsun.
    Ses konusunda iPhone Htc 10 ve hatta Lg v10'un yanına yaklaşamaz bence. Bu iki telefonda üst düzey ses çipleri var. V10'daki Ess-tech mesela. Ama v10'da ciddi bir şarj problemi var. Siz bence Htc 10'u iyice bir inceleyin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    LG V10'u özellik ve ergonomi açısından çok beğenmiştim zaten. Ancak LG ve HTC'nin kullanıcı arayüzlerini hiç beğenmiyorum, heyecanlandırmıyor beni. Dürüst olmak gerekirse iPhone haricinde sadece Blackberry'nin kendi BBOS arayüzünü beğeniyorum. Ancak onda da uygulama desteği bulamıyorsunuz, Vine uygulamasını parayla satıyorlar ve Instagram hiç yok mesela.

Blackberry Android telefon üretmiş, Priv diye. Ona baktım, arayüzü hiç BBOS'a benzetmemiş. 700-800 liralık giriş seviyesindeki Android telefonların arayüzüne benziyor, Blackberry, istemeye istemeye mecburen Android üretmiş gibi davranmış.

Acaba HTC ya da LG alsam da onlara hoşuma giden modlu bir Android mi kursam, Cyanogen, vs. gibi? Stabil çalışır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 27 Haziran 2016; 12:59:55 >
  • LG V10 veya G5e bakabilirsiniz. Note 7 beklemeniz de iyi olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HanKaĞaN

LG V10'u özellik ve ergonomi açısından çok beğenmiştim zaten. Ancak LG ve HTC'nin kullanıcı arayüzlerini hiç beğenmiyorum, heyecanlandırmıyor beni. Dürüst olmak gerekirse iPhone haricinde sadece Blackberry'nin kendi BBOS arayüzünü beğeniyorum. Ancak onda da uygulama desteği bulamıyorsunuz, Vine uygulamasını parayla satıyorlar ve Instagram hiç yok mesela.

Blackberry Android telefon üretmiş, Priv diye. Ona baktım, arayüzü hiç BBOS'a benzetmemiş. 700-800 liralık giriş seviyesindeki Android telefonların arayüzüne benziyor, Blackberry, istemeye istemeye mecburen Android üretmiş gibi davranmış.

Acaba HTC ya da LG alsam da onlara hoşuma giden modlu bir Android mi kursam, Cyanogen, vs. gibi? Stabil çalışır mı?

Custom ROM o cihazlarda sorunsuz çalışmıyor malesef. Hatta 1500 TL ve üstü hemen hemen tüm cihazlarda stock ROM her zaman için en iyi seçenek olur (bazı istisnalar var elbet).

• -forumber- kullanıcısına yanıt
    Valla napacağımı bilemedim hocam. Android'e geçmek istiyorum ama gerçekten istediğim telefonu bulamıyorum. Sizin bildiğiniz, böyle az bilinen, kendini ispatlayamamış ama gerçekten çok baba bi Android telefon yok mu?
  • quote:

Valla napacağımı bilemedim hocam. Android'e geçmek istiyorum ama gerçekten istediğim telefonu bulamıyorum. Sizin bildiğiniz, böyle az bilinen, kendini ispatlayamamış ama gerçekten çok baba bi Android telefon yok mu?

Şu anda Android tarafında en baba cihazlar HTC 10 ve Samsung Galaxy S7 Edge hocam.
  • aceleyse htc 10 beklicekseniz asus zenfone 3 deluxe
  • Htc 10 a baktınız mı?

• Note 7 derim bende.

• Ya S7'yi beğendim aslında ama, bende eskiden yediğim bir kazıktan dolayı Samsung düşmanlığı var bende. Güncelleme verme işini de yılan hikayesine çeviriyorlar ve telefonları çok çabuk değer kaybediyor, gündemden çok çabuk düşüyor. Babamda 3GS annemde 4S var, halen kullanıyorlar, ve satmak istesen satılıyorlar. Ama Galaxy serisinde, bu iki iPhone'a karşılık gelen S ve S2 modellerinin bugün pazarda esamesi yok. Bu tip ön yargılarım var Samsung'a
  • Eğer ses ve güncelleme takıntınız varsa ortada 2-3 seçenek var.Birincisi htc ses de rakibi yok onu ayrı tutuyorum.İkincisi LG V10 ses çipi gerçekten iyi htc deki dolby kadar değil maalesef.Diğer bir seçenek z5.Sony clearaudio+ diye bir yazılım kullanıyor ve gerçekten temiz bir ses veriyor kaliteli.Tek eksiği ses seviyesi yetersiz.Hepsinden daha iyi bir seçenek var aslında istediğiniz cihazda kullanabileceğiniz LG nin G5 ile birlikte sattığı Bang&Olufsen DAC.32 bit hi-res desteği var ama 200 dolar civarı yani orta seviye bir telefon parası.Yazılım desteğine gelirsek htc sony ile birlikte en iyi desteği sunuyor şu an M8 kitkat ile geldi marshmallow aldı.Htc 10 en az 2 yıl daha güncelleme alır o donanımla.Tercih sizin ama söz konusu ses ve yazılım kalitesiyse HTC tek geçerim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim iki takıntım var hocam. Ses ve görüntü/görünüm.

Ses takıntımı gerekirse kulaklık amfisi alarak çözebilirim. Ama görüntü/görünüm takıntım için alternatif bir çözüm yok. Bu açıdan HTC'nin Sense arayüzünü ben beğenmiyorum, heyecanlanmıyorum. Telefonun kasa tasarımı M7'den beri çok benzerlik taşıyor.

Ben Sony'nin Clear Audio gibi ses desteklerini ben ta Sony Ericsson - Walkman serisi telefonlardan biliyorum ve ben eski bir Sony Ericcson koyu fanatiğiyim. 6 sene kulllandığım W810i telefonumdan aldığım hazzı bugün iPhone'dan alamıyorum vallahi. Ama Sony tek başına telefon üretmeye başladıktan sonra kaliteyi düşürdü. Daha dün Z5 Premium'u inceledim; Kasanın arka yüzünü aynalı yapmışlar ve aşırı düzeyde parmak izi bırakıyor ve çok kirli görünüyor. Kullanıcı arayüzünde uygulama ikonları kocaman duruyor, tasarımı beğenmedim.

LG G5'in Bang & Olufsen ses kartı takılma özelliği ve ekran çözünürlüğü çok çok güzel ama, G5'in tasarımı ve Android arayüzü bir 'amiral gemisi' intibası kesinlikle uyandırmıyor. Bunu DH editörü Erdi Özüağ'da aynen böyle söyledi, ben de bugün bizzat test ederek onayladım.

• quote:

Benim iki takıntım var hocam. Ses ve görüntü/görünüm.

Ses takıntımı gerekirse kulaklık amfisi alarak çözebilirim. Ama görüntü/görünüm takıntım için alternatif bir çözüm yok. Bu açıdan HTC'nin Sense arayüzünü ben beğenmiyorum, heyecanlanmıyorum. Telefonun kasa tasarımı M7'den beri çok benzerlik taşıyor.

Ben Sony'nin Clear Audio gibi ses desteklerini ben ta Sony Ericsson - Walkman serisi telefonlardan biliyorum ve ben eski bir Sony Ericcson koyu fanatiğiyim. 6 sene kulllandığım W810i telefonumdan aldığım hazzı bugün iPhone'dan alamıyorum vallahi. Ama Sony tek başına telefon üretmeye başladıktan sonra kaliteyi düşürdü. Daha dün Z5 Premium'u inceledim; Kasanın arka yüzünü aynalı yapmışlar ve aşırı düzeyde parmak izi bırakıyor ve çok kirli görünüyor. Kullanıcı arayüzünde uygulama ikonları kocaman duruyor, tasarımı beğenmedim.

LG G5'in Bang & Olufsen ses kartı takılma özelliği ve ekran çözünürlüğü çok çok güzel ama, G5'in tasarımı ve Android arayüzü bir 'amiral gemisi' intibası kesinlikle uyandırmıyor. Bunu DH editörü Erdi Özüağ'da aynen böyle söyledi, ben de bugün bizzat test ederek onayladım.

Benim de aynı şekilde takıntılarım var hocam anlıyorum sizi.Örneğin stereo speaker olmayan telefon almam.Görüntü olarak da dış tasarıma önem veririm.ancak geriye de pek ir seçenek kalmıyor maalesef.Bütçe sıkıntı olmayacaksa bang&olufsen modülü alıp istediğiniz cihazda kullanırsınız.Arayüz olarak sense i de mahvettiler zaten hiç biri hoşuma gitmiyor benim de şu an arayüzlerin.İos da dahil.Şu anki malzemeler bunlar yapacak bir şey yok :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben çok araştırdım. S7 benim fiyat aralığımda alabileceğim bir model. Tabi fiyatı biraz daha düşünce alabilirim.

Bütçe sıkıntı olmasa bakacağım cihazlar

Note 7
    Htc 10
    S7 edge

Htc 10 mantıklı gibi geliyordu. Ama ön tasarımın çok kötü olması sebebiyle elerdim.

Geri s7 edge ve note 7 kalıyor. Note serisi varken de galaxyinin yüzüne bakmazdım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.