Şimdi Ara

OC un piri olan arkadaşlara zor bir soru soracağım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yardımcı olursanız sevinirim abiler ablalar kardeşler

Bende P4 3.2 ghz LGA775 anakart + Gigabyte 8IPE775G (LGA775 AGP8X i865PE) anakart vardı.

3.8 ghz e stok fan ile windows açıyordu ama stabil değildi. 3.65 ghz de full stabil oluyordu. Diyordum ki herhalde anakarttan olmuyor. Çünkü ramler Winbond UTT + ddr booster var. Ama sattığım arkadaş 4.0 ghz full stabil yapmış. Ben neden yapamadım ? sorun nedir sizce ? Ayrıca arkadaşta oem ddr 400 mhz ram ve aopen 350 W psu varmış.

• walla enteresan bir sorunmuş.

bence sorunların ramdeydi, her ram her platformda iyi çıkar diye birşey yok.

Senin UTT'ler belkide 865 ile 240 fsb göremiyordu ama AMD ile görebiliyor?
  • Bence sorun psu idi çok büyük oranda.sistem oldukça yüklü yanlış hatırlamıyorsam 400 fsp imzanda görünüyor modeline bağlı olmakla birlikte 12v 16A ile 18A arası bişeydi yetmemiş olma ihtimali çk yüksek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenomenhaa -- 18 Şubat 2005, 16:21:13 >
  • bence sorun anakartta olabilir.hatta ben de senin soruna soru ile karşılık veriyim

Benim anakartım Gigabyte 8IP1000MK.imzamdaki sistem işte.Ben şahsen o/c yapmıyorum artık.yani ilk aldığım zaman yaptım şimdi yapmıyorum.Neyse normal çalıştırdığım zaman bilgisayarda atıyorum explorer ı falan açarken bir bekleme yapıyor.çok kısa bir bekleme belki 1 saniye bile diil ama yapıyor.yani çok az da olsa kasıyor.nedne olabilir.Benim CPU voltajım 1.392v ama bir yerde okudum Prescott un voltajı 1.5v gibi birşey yazıyordu.Anakartta voltaj ayarı yok v otomatik olarak bu değeri veriyor.Sizce sorun bundan olabilir mi?Bu arada PSU m çok dandik bi 350w.

Bence bu o/c nin piri olan arkadaşlara daha zor bir soru

Bu arada senin konuya gelince hani senin kartta gigabyte ya.sen voltajı arttırabiliyor muydun???

• Bu arada ısınma sorunum yok yani idle da 30 derece max load da daha doğrusu %100 çalışırken CPU maximum 56 gördüm
  • satmadan keşke sadece anakart,bellek,işlemci,ekran kartı olarak oc deneseydin.En azından psu mu deilmi konusunda bir fikir verebilirdi.

Mosfetleri ve kuzey köprüsünü iyi soğutuyormuydun ?

4ghz yaparken stok fan mı kullanmış ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya pardon ya sen anakartı da verdin di mi çocuğa pardon.yani çocuk o anakarta lyaptı senin yapamadıını
    Helal olsun çocuğa
  • Kağan harbidende şanssızmışın yaafs...Getti gül gibi 3ghz ((:

Ama feno nunda dediği senin sorun Psudan bencede...senin sisteme az geliordur o psu
  • watt olarak az gelmez amper olarak tam besleyemiyor
  • o zaman amper olarak adam gibi birşey tavsiye edin bana. 550W FSP nasıl ? Bir de Tagan 380 W yeter mi ?
  • Volt*amper=WATT
    Yani amperin az olması watın az olması demektir.Veya tam tersi de olabilir.

Arkadaşının full stabil kavramı ile senin full stabil kavramın farklıdır.

Mesela benim fullstabil kavramamım.Süper pi 32m yaparken aynı zamanda prime çalıştırıp bide memtest açarım.Ortam sıcaklığını 20derecenin üstünde tutarım.
    Mesela bu forumdada yanlış kullanılan bir kavram stabil kavramı.
    Neye göre stabil?
    3dmark ta mı stabil.
    Masaüstündemi stabil.
    Yanlış hepsi.

4ghz bi p4 yaklaşık 120watt felan çekiyor.Ve okadar ısı yayıyor.Bence o işlemcini o değerda gerçekten stabil olması için Soğuk su ile soğuması lazım.
  • iyi de abi ben 4.0 ghz hiç göremedim ki ? 3.8 ghz den sonra bios a bile girmiyordu pil çıkarıyordum. Bana amperi yüksek bir psu tavsiye ediver o zaman.
  • Fsp forever

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YAZICIOĞLU -- 18 Şubat 2005, 19:26:32 >
  • iyi de bende de FSP var ve sen amper az diyorsan diğerlerinde de az değilmidir ? Yani gidip 550 watt fsp mi alacaz şimdi.
  • Throttle la ılgılı bı problem olabıırmı ıslmecı kasa sogutması flan arkadasının daha ıydır belkı ?
  • hocam anakart danda olablir
    gigabayt oc özürlü dür
  • Ben amper az derken hydra nın yazısına örnek verdim senin powerın amperi az diye kastetmedim.
    Eğer psu almaya niyetli isen 550fps işini görür uzun müddet.
    Giganın da oc kapastesinin düşük olduğu muhakkak.
  • iyi de düşük olsa ne olcak. Benim 3.9 ghz yapamadığımı adam rahat rahat 4.0 ghz yapıyor aynı şeyle.
  • onu diyoz işte ya atıyom fsb 230 u geçince board sapıtıyo nb tekliyo
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.