Şimdi Ara

Gerçek bir yerli otomobil hikayesi Onuk SAZAN. (tüyleri diken diken edecek cinsten)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Onuk Sazan, Askeri Hücüm Botlar (MRTP- Multi Role Tactical Platform) ve Lüks Motoryat tasarımcısı ve üreticisi olan Onuk Firması'nın geliştirdiği bir otomobildir.

Onuk Sazan Projesi, Dr. Ekber Onuk’un 1996 yılında bir trafik kazasında kaybettiği oğlu, İTÜ Uçak ve Uzay Mühendisliği öğrencisi Kaan N. Z. Onuk’un projesidir. Bu projeye Kaan N. Z. Onuk’un sazan balığı besleme sevdasından dolayı lakabı haline gelen Sazan ismi ad olarak verilmiştir. Otomobilin önündeki model yazısı olan Sazan İmzası da Kaan N. Z. Onuk’un el yazısından alınmadır.

ONUK Sazan'ın tasarımı Gökhan M. Akış, Eralp Noyan ve Ekber İ.N. Onuk tarafından yapılmıştır. Gökhan M. Akış, 2006 yılında tasarımı ve üretimi yapılan ve Monaco Yacht Show'da tüm ilgileri üzerine toplayan Onuk S23 Lüks Motoryatının tasarımını yapmıştır. Eralp Noyan ise aynı zamanda Otosan Anadol'un tasarımcılarındandır. Ön tamponun altındaki işlevsel olan hava kanalları nedeniyle McLaren ve Modena gibi arabalara benzetilir fakat detaylarına bakıldığında hiçbir ilgisi yoktur. 4 saniyede 100 KM/H ve kadranda +300 KM/H sürat resmi olarak kaydedilmiştir.

Otomobilin ONUK Firması'nın uzmanlık alanı olan kompozit üretim şasisi yüksek teknoloji ürünüdür ve hatchback bir otomobil ağırlığındadır. Ağırlık güç dengesi birçok spor otomobilden daha iyidir. Prototipi üzerinde 505 hp @ 6200rpm üreten Chevrolet Corvette LS7 motor kullanılmıştır ve seri üretimde de kullanılmaya devam edilmesi planlanmaktadır. Opsiyonel olarak 3.8 V6 Biturbo beslemeli Nissan VR38DETT motoru kullanılacaktır. Ulaştığı son sürat 300+ km/s olarak belirlenmiştir. Enteresan bir hardtop sistemi ile hem spider hem de coupe olabilmektedir. Sadece 1050 kilogram ağırlığa sahip bir spor otomobilde bu denli güçlü motor çok nadir görülür!

Onuk Sazan seri üretime geçtiğinde, fiyatının 300.000 € olacağı tahmin ediliyor.

Motor ve şanzıman hariç %100 yerli üretim, tasarım dahil. Seri üretime geçilmesiyle piyasaya sunulacak. Ayrıca Dünya geneline satışı düşünülüyor çünkü performans/tasarım olarak baya iddaalı. Böyle özgün tasarımlı yerli üretim araçları desteklemek gerek! Aile arabası tarzı yerine spor tarzda araç üretmelerinin sebebi ise, o araçları üretmek için ciddi alt yapı ve fabrikalar gerekiyor. Aerodinamik olarak yatlar üzerinden tecrübe sahibi de oldukları için, spor otomobil üretmeye karar vermişler. Biz kendimiz alıp kullanamasak bile, belki ilerde televizyonlardaki araba yarışlarında Türk marka ve üretimi araçlar görüp gururlanırız :) Benim param olsa çıktığında alırdım çünkü alınmaması için hiçbir sebep yok, harika bir araç. Umarım holding sahipleri destek amaçlı alırlar ayrıca kendileri de zevkle kullanır. Ben böyle tasarım ve gücü başka yerde görmedim resmen Porsche'dan falan daha iyi. Üstüne RedBull ve envai çeşit sponsor markanın ismi yazıldığı bir kaplama yapılıp pistlere çıkacak gibi!

Asphalt 8 Airborne

https://store.donanimhaber.com/93/bf/23/93bf2339b37e4e58f0160d2c99bfdef4.gif

İstanbul Park Pisti

Gerçek bir yerli otomobil hikayesi Onuk SAZAN. (tüyleri diken diken edecek cinsten)

https://store.donanimhaber.com/28/c3/b7/28c3b7b4ec35dc53321daae6a7bf0bbc.jpg

https://store.donanimhaber.com/e1/55/1f/e1551f85db5a655e711a25594380a640.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E35D290C4 -- 16 Ekim 2015; 17:50:12 >

• Sevindirici bir haber.ülkemiz gelisiyor :) Helal olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biliyodum bunu aylaar önce gazetede okudum..Sevindirici

• Up, ayrıca motor ve şanzımanı gereksiz yere yerli üretim değil diye yerden yere vurmanın mantığı yok. Motorun güçlü ve vites geçişlerinin kusursuz olması gerekir, çünkü bu bir spor otomobil. Bunu da sadece 100 seneyi aşkın tecrübeli markaların ürünleriyle gerçekleştirebilirler. İnşallah onları da zamanı gelince kendimiz üretiriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E35D290C4 -- 16 Ekim 2015; 17:47:20 >
  • Sazan.avi

Şaka bir yana tasarım müthiş. Zorlarsan illa ki birşeylere benzer çünkü hali hazırda çok fazla o tip araba mevcut. Aerodinamiği bozmadan özgün tasarım yapmanın da bir sınırı var.
    Performans anlamında da teknik verilere göre iddialı olmuş.

Yalan söylenmediği sürece motoru Amerikan olmuş, şanzımanı Yeni Zelanda'lı olmuş beni rahatsız etmez.
    Onuk'a gelecek projelerinde de başarılar.
  • Yıllar yıllar önce işk gördüğümde çok etkilendiğim ve beğendiğim bir projeydi. Bugün yibe aklıma geldi bit bakınayım dedim güncel birşey bulamadım. Nedir durum.

Sazan ve birde farklı model vardı s56 mı neydi. Yurt dışında büyük bir fuara katılmışlardı orda iyi bir tanıtım hapabildiler mi acaba ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.